Real Betis – Barcelona 1:1 (kon.) | Espanyol – Sevilla 3:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Gijón 2:1 (kon.)
Real Madrid – Real Sociedad 3:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:1 (0:1)
Sporting Gijón
Neděle 29.01.2017, 18:30 • San Mamés Baria, Bilbao • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:28:34)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 11:22.
     
    Je dobojováno! Domácí Bilbao nakonec zvládlo těžké utkání s Gijónem a získává důležité tři body. Hosté se přitom ujali vedení. Po faulu Bóvedy proměnil pokutový kop Duje Čop ! Bilbao se do první šance dostalo až deset minut před přestávkou, ale Lekue z ostrého úhlu nevyrovnal. Po přestávce však brzké vyrovnání zařídil Iker Muniain ! Bilbao od té doby kralovalo na hřišti, ale Aduriz selhal ve dvou vyložených šancích. Dvacet minut před koncem střídající Moisés Gómez fauloval v pokutovém území a Aritz Aduriz zařídil Bilbau tři body!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Před branku Gijónu přilétl další centr z pravé strany. Připravený Fernando Amorebieta vyhlavičkoval balón ven ze šestnáctky a hosté mají čas na poslední akci.
     
    90+3
    Iñaki Williams motal hlavy hostujícím zadákům na hranici pokutového území. Aktivní fotbalista Bilbaa si ale předkopl míč daleko od nohy a už jej nedostihl na hrací ploše.
     
    90+2
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Mikel Rico.
     
    90+2
    Garcíovi se na lavičku zrovna nechtělo a za pomalý odchod vidí žlutou kartu!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Aritz Aduriz centroval na malé vápno, kde číhal Iñaki Williams, ale střídající fotbalista na vysokou pobídku nedosáhl. Hosté stále živí naději na bodový zisk.
     
    89
    Iker Muniain operoval s balónem na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista se nechal faulovat a následně nastřádal cenné vteřinky.
     
    88
    Bilbao zahrávalo standardní situaci na polovině soupeře. Domácí rozehráli míč do kombinace a nikterak se natlačí do pokutového území.
     
    87
    Iñaki Williams sprintoval na hranici pokutového území za prudkou přihrávkou, ale Iván Cuéllar přečetl úmysl domácího celku a včas odkopl míč do bezpečí.
     
    86
    Hosté kombinují s míčem na vlastní polovině, ale nikdo v černém dresu se nehlásí o přihrávku na polovinu Bilbaa. Domácí celek brání na jedničku.
     
    85
    A žlutá karta také na druhé straně! Xavi Torres neudržel nervy na uzdě a zastavil akci Bilbaa.
     
    84
    Rico protestoval z lavičky a také vidí žlutou kartu!
     
    84
    Tak přeci jen je tady karetní trest! Za své protesty vidí žlutou kartu právě Aritz Aduriz.
     
    83
    Burgui se na pravé straně tlačil za prudkou přihrávku k rohovému praporku. Hostující fotbalista v souboji uděřil loktem do obličeje Adurize, ale vše se podle všeho obejde bez karetního trestu.
     
    82
    Gorka Iraizoz vystartoval až na hranici pokutového území, kde se vrhl pod nohy aktivního Čopa a odkopl míč na polovinu Gijónu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 51. Muniain (I. Williams), 71. Aduriz (pen.) – 27. Čop (pen.)

    Karty:   67. I. Williams (ATB), 84. Aduriz (ATB), 84. M. Rico (ATB), 90+2. Raúl García (ATB) – 29. Amorebieta (GIJ), 47. Canella (GIJ), 85. X. Torres (GIJ)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 11:22.
    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – de Marcos, Bóveda, Laporte, Balenziaga – Etxebarria (72. Iturraspe), San José – Lekue (46. I. Williams), Raúl García (90+2. M. Rico), Aduriz – Muniain.
    Náhradníci: Simón – Iturraspe, I. Williams, Susaeta, M. Rico, Yeray, Villalibre.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin (36. S. Álvarez), Amorebieta, Canella (C) (77. Burgui) – X. Torres – Carmona, V. Rodríguez, Isma López – Viguera (63. Moisés Gómez), Čop.
    Náhradníci: Mariño – S. Álvarez, C. Castro, Lora, Burgui, Afif, Moisés Gómez.
    bahis siteleri