Philadelphia – Montreal 3:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Tampa – Ottawa 2:5 (kon.)
Nashville – Edmonton 2:0 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:4 (kon.) | Arizona – Chicago 3:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 5:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
Winnipeg Jets
Pátek 03.02.2017, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Dallas Stars v pátek v noci přivítá na svém ledě v American Airlines Center hokejisty Winnipegu Jets. Diváky čeká velice zajímavý zápas, do kterého budou oba celky vstupovat s dvěma výhrami v řadě, a lze očekávat hodně branek. Poslední dva zápasy Stars přinesly minimálně sedm branek, zatímco Jets během obou výher vstřelili do sítě silných soupeřů z Chicaga Blackhawks a St. Louis Blues shodně pět branek.
     
    Dallas Stars:

    Dallas vyrovnal během posledních tří zápasů svou nejdelší vítěznou sérii v letošní sezóně NHL a v Západní konferenci zaostává o tři body za Calgary, se kterým bojuje o druhou divokou kartu zajišťující účast v playoff. Stars mají na rozdíl od Flames dvě utkání k dobru. V bráně Dallasu se podruhé v řadě představí brankář Kari Lehtonen a celkově se mezi tři tyče postaví již podeváté v řadě. Finský brankář v posledním zápase proti Torontu předvedl 40 zákroků a pomohl svému týmu k výhře 6:3. Do sestavy domácího týmu se po dvou zápasech vrátí obránce Patrik Nemeth.
     
    Winnipeg Jets:

    Winnipeg letos nasbíral stejně jako jeho dnešní soupeř 62 bodů a v Západní konferenci zaostává společně s Dallasem o tři body za Calgary, přičemž Jets odehráli s Flames shodně 53 zápasů. Do sestavy hostujícího celku se vrátí Mathieu Perreault, který vynechal poslední tři zápasy kvůli zlomenině palce. Perreault v letošní sezóně během 36 utkání zaznamenal 16 bodů za čtyři góly a dvanáct asistencí a ve čtvrtém útoku bude hrát po boku Nica Petana a Chrise Thorburna. Ondřej Pavelec byl 17. ledna povolán do týmu z Manitoby hrající American Hockey League a od té doby svému týmu vychytal během 5 utkání 3 výhry.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    09.11.16 Winnipeg Jets – Dallas Stars 8:2
    28.10.16 Winnipeg Jets – Dallas Stars 4:1
    26.10.16 Dallas Stars – Winnipeg Jets 3:2
     
    Česká stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 7+16, +/- +9
    Ondřej Pavelec (WPG) 5 zápasů, 150 zákroků, 16 gólů, procentuální úspěšnost zákroků 89,3%
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Nemeth, Johns – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – Roussel, Spezza (A), Seguin – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, B. Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Winnipeg Jets: Pavelec (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Stuart, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Thorburn. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Steve Kozari. Čároví: Brandon Gawryletz, Mark Shewchyk.
    VIDEO: Do sestavy Winnipegu se vrací také Justin Byfuglien!

     
    V American Airlines Center se dnes představí dvojice českých hokejistů. Na domácí straně Dallasu Stars útočník Radek Faksa, zatímco v bráně Winnipegu brankář Ondřej Pavelec usilující o třetí výhru v řadě.
    VIDEO: Stars vyráží na v American Airlines Center na led.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a velký souboj dvou týmů z Centrální divize mezi Dallesem Stars a Winnipegem Jets právě začal!
     
    00:39
    Winnipeg Jets se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám. První z mezikruží byla zablokována, zatímco druhá z levého kruhu pro vhazování otestovala pozornost Kariho Lehtonena.
     
    01:12
    Patrick Eaves na pravém křídle nabral rychlost a vypálil z kruhu pro vhazování zápěstím, Ondřej Pavelec šel ale včas do kolen a nadvakrát jeho pokus dokázal zastavit.
     
    01:44
    Josh Morrissey napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem, která byla zřejmě tečována a skončila v ochranné síti. Možná Kari Lehtonen nakonec puk vytáhl. Těžko říci.
     
    02:06
    Mark Stuart na levém křídle ihned po vhazování vypálil od modré čáry, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    02:27
    Brett Ritchie se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele zápěstím, kterou Ondřej Pavelec sevřel v náruči.
     
    02:43
    Radek Faksa na vrcholu levého kruhu pro vhazování pěkně vypálil z otočky a jeho táhlá střela se od Tobyho Enströma odrazila nad bránu a poté do ochranné sítě.
     
    03:29
    Mark Scheifele si hledal mezi kruhy pro vhazování prostor na střelu, Blake Wheeler ho ale zpětnou diagonální přihrávkou z levého rohu útočného pásma nedokázal najít.
     
    04:19
    Nikolaj Ehlers si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou přihrávku Blakea Wheelera z levého křídla a bez přípravy napřáhl ke střele, která těsně nad ledem mířila mezi betony Kariho Lehtonena, brankář Dallasu ji ale dokázal vyrazit!
     
    05:23
    Mark Scheifele na levém křídle zkusil vypálit z ostrého úhlu a jeho střela skončila v ochranné síti.
     
    06:31
    Jamie Benn se snažil prosadit na levém křídle a v kruhu pro vhazování si rovnal puk na střelu, Paul Postma k němu ale včas přistoupil a o kotouč ho připravil.
     
    06:31
    Vypadalo to, že se bude po krátké reklamní přestávce vylučovat, nakonec tomu tak ale nebylo. Oba týmy hrají v pěti.
     
    06:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    BRYAN LITTLE si na pravém křídle najel na krásnou kolmou přihrávku Nikolaje Ehlerse a táhlou střelou zápěstím z kruhu zamířil po odrazu puku od lapačky Kariho Lehtonena do bližšího pravého horního rohu brány. Jets vedou 1:0! Asistence: Nikolaj Ehlers a Patrik Laine.
    06:50 Bryan LITTLE - 0:1
     
    07:14
    Jason Spezza tvrdě vypálil z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování a Ondřej Pavelec jeho pokus hrudí vyrazil.
     
    08:55
    Jacob Trouba na pravém křídle napřáhl od modré čáry po zpětné bekhendové přihrávce Nica Petana o mantinel ke tvrdé střele s příklepem, kterou Kari Lehtonen ukryl v lapačce!
     
    09:25
    John Klingberg krásně vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho střela zápěstím mířila ke vzdálenější pravé tyči, Ondřej Pavelec ale předvedl fantastický zákrok, když horní stranou lapačky dokázal puk vytáhnout na tyč!
    09:25 Ondřej Pavelec na poslední chvíli vytáhl puk na tyč!
     
    10:16
    Antoine Roussel na levém křídle napřáhl od modré čáry k pěkné táhlé střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu, Ondřej Pavelec ale předvedl pěkný skluz a poté semafor.
     
    10:40
    Mark Scheifele se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, když Jets vypálili z pravého křídla a jejich následná střela byla mezi kruhy pro vhazování tečována, a ze vzduchu ho usměrnil přesně k tyči, jenže Kari Lehtonen předvedl úžasný reflex a po spektakulárním zákroku ukryl puk v lapačce!
     
    11:49
    Patrik Laine dostal dvě minuty za vysokou hůl a Dallas Stars si zahraje v dnešním zápase první přesilovou hru.
     
    11:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ondřej Pavelec vyrazil střelu Jamieho Benna z vrcholu mezikruží pouze před sebe, čehož v blízkosti levé tyče využil JOHN KLINGBERG a z ostrého úhlu nad pravým ramenem přesouvajícího se českého brankáře zamířil do bližšího levého horního rohu brány. Dallas po pouhých šesti sekundách využil přesilovou hru a vyrovnal na 1:1! Asistence: Jamie Benn.
    11:55 John KLINGBERG - 1:1
     
    12:02
    Jets se nepodařilo rozehrát a krátce po inkasování vyrovnávacího gólu vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    13:23
    Blake Wheeler se v blízkosti pravé tyče dostal ke dvěma nebezpečným střelám, Kari Lehtonen byl ale připraven a v obou případech dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    13:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Patrik Nemeth napřáhl v blízkosti vrcholu mezikruží k prudké střele zápěstím, kterou Ondřej Pavelec nedokázal udržet a JAMIE BENN v blízkosti pravé tyče dorazil puk do odkryté části brány. Jamie Benn bodoval v pátém zápase v řadě a Stars otočili utkání na svou stranu! Asistence: Patrik Nemeth a Patrick Eaves.
    13:59 Jamie BENN - 2:1
     
    14:45
    Sražená střela Stars se snášela ze vzduchu pod horní tyč, Ondřej Pavelec ji ale skvěle vyrazil a Stars se vzápětí i přes obrovskou snahu marně snažili dostat k dorážce!
     
    15:19
    Tyler Seguin se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a skvěle puk zvedal do bližšího horního rohu brány, jenže Ondřej Pavelec předvedl spektakulární zákrok lapačkou, kterou puk mířící do sítě vytáhl nad horní tyč!
    15:19 Ondřej Pavelec senzačním zákrokem vychytal Seguina!
     
    16:41
    Dallas má obrovský tlak a snaží se ještě před přestávkou navýšit své jednobrankové vedení po skvělém obratu.
     
    17:07
    Jacob Trouba na pravém křídle nahazoval puk od modré čáry před bránu, jeden z jeho spoluhráčů na něj ale těsně nedosáhl a útočná snaha Jets nic nepřinesla.
     
    17:21
    Kari Lehtonen v blízkosti levé tyče zmrazil puk pod lapačkou a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    17:58
    Jamie Benn v pravém kruhu pro vhazování parádně vypálil a jeho střela mířila ke vzdálenější levé tyči, Ondřej Pavelec ji ale pravým betonem fantasticky vykopl!
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    MARK SCHEIFELE si najel na vzdálenější levé tyči ze druhé vlny na krásnou přihrávku Blakea Wheelera z pravého křídla a ostrého úhlu a bez přípravy zamířil těsně nad ledem do odkryté části brány – 2:2! Asistence: Blake Wheeler.
    19:07 Mark SCHEIFELE - 2:2
     
    19:47
    Jacob Trouba vypálil od modré čáry, Kari Lehtonen ale jeho pokus pravým betonem vykopl mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Atraktivní souboj Centrální divize nabídl parádních dvacet minut, během nichž Ondřej Pavelec předvedl dva spektakulární zákroky a diváci viděli celkem čtyři góly. John Klingberg po pouhých šesti sekundách využil přesilovou hru a odpověděl na úvodní gól Bryana Littlea. Stars se podařilo během necelých tří minut vstřelit dva góly a otočit utkání rychle na svou stranu, když se z dorážky prosadil Jamie Benn, který bodoval v pátém zápase v řadě, jenže v poslední minutě úvodní části dokázal vyrovnat Mark Scheifele. Skóre po první třetině: Dallas Stars 2 Winnipeg Jets 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:34.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 15-14; Zablokované střely: 5-7; Vhazování: 61%-39%; Hity: 12-5; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Jets krátce po začátku třetí třetiny vyrazili po pravém křídle do přečíslení tři na dva, vzápětí ale o puk přišli.
     
    21:12
    Jacob Trouba na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho pokus dobře zablokoval Jamie Benn.
     
    21:59
    Dustin Byfuglien napřáhl na pravém křídle od mantinelu k jedovaté střele s příklepem, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Kari Lehtonen ji ale fantasticky vyrazil pravým betonem, ačkoliv toho příliš neviděl!
     
    22:43
    Bryan Little se ocitl mezi kruhy pro vhazování po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány v obrovské šanci, jenže napálil pouze výstroj Kariho Lehtonena, který měl vzápětí co dělat, aby ho puk nepřeskočil, pravým betonem ho ale zastavil!
    22:43 Bryan Little a jeho tvrdá rána po přihrávce zpoza brány.
     
    23:26
    Dan Hamhuis na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu, Ondřej Pavelec byl ale připraven a jeho pokus vyrazil.
     
    23:48
    Na opačné straně ledové plochy pálil ze stejného prostoru Andrew Copp, také Kari Lehtonen byl ale připraven a jeho pokus po dobrém zákroku ukryl v náručí.
     
    24:05
    Cody Eakin dostal dvě minuty poté, co ve středu obranného pásma zahákoval pronikajícího Patrika Laineho.
     
    24:36
    Mark Scheifele na vrcholu mezikruží po zavezení puku do útočného pásma zamíchal s kotoučem a krásnou střelou zápěstím zamířil nad levým betonem Kariho Lehtonena k pravé tyči. Hlavní trenér Lindy Ruff si vzal Coach Challenge kvůli ofsajdu a skutečně se jednalo o postavení mimo hru, ve kterém se ocitl na levém křídle kapitán Blake Wheeler a gól nebyl uznán!
     
    24:40
    Cody Eakin se vrátil k radosti fanoušků Dallasu na trestnou lavici poté, co gól Winnipegu nebyl uznán. Do konce přesilové hry Jets zbývá odehrát minuta a 20 sekund.
     
    24:44
    Antoine Roussel fauloval ve středním pásmu a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Winnipeg si zahraje přesilovou hru 5 na 3, která potrvá minutu a 21 sekund!
     
    25:29
    Jamie Benn na pravém křídle vypíchl puk Patrikovi Lainemu a řítil se sám na bránu, jenže v blízkosti levé tyče po zamíchání s pukem nedokázal kotouč zasunout do brány a ztroskotal na levým betonu ležícího Ondřeje Pavelce!
    25:29 Jamie Benn vypíchl puk Patrikovi Lainemu a řítil se do samostatného úniku, Ondřej Pavelec ho ale vleže vychytal!
     
    25:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    MARK SCHEIFELE napřáhl na vnitřním oblouku pravého kruhu ke krásné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Kariho Lehtonena zamířila ke vzdálenější levé tyči. Winnipeg využil přesilovou hru a podruhé v zápase vede! Stav utkání 2:3. Asistence: Mathieu Perreault a Dustin Byfuglien.
    25:55 Mark SCHEIFELE - 2:3
     
    26:44
    Vyloučený Antoine Roussel je zpět na ledové ploše a Dallas Stars hraje po oslabení 5 na 3 v plném počtu.
     
    27:26
    Před bránou Ondřeje Pavelce vznikl obrovský závar, hráčům Dallasu se ale nepodařilo dostat k dorážce.
     
    27:32
    Tyler Seguin na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila přesně k pravé tyči, Ondřej Pavelec ale předvedl další senzační zákrok poté, co puk lapil do své lapačky!
    27:32 Tyler Seguin ztroskotal na fantastickém semaforu českého brankáře! Ondřej Pavelec je dnes fantastický.
     
    28:05
    Mark Scheifele nedokázal na pravém křídle přesně rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    28:39
    Patrick Eaves na levém křídle zamíchal s pukem po diagonální přihrávce Jamieho Benna a krásným pasem z ostrého úhlu našel na vzdálenější pravé tyči Codyho Eakina, útočník Dallasu ale ani nadvakrát z blízkosti nedokázal překonat výtečného a "nepřekonatelného" Ondřeje Pavelce!
    28:39 Cody Eakin ani nadvakrát nepropálil Ondřeje Pavelce!
     
    29:24
    Adam Cracknell na pravém křídle napřáhl k prudké střele, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Ondřej Pavelec ji ale pravým betonem vyrazil a připsal si další dobrý zákrok.
     
    30:43
    John Klingberg předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a bekhendovou střelou nad ledem mířil k pravé tyči, jenže Ondřej Pavelec se překonat nenechal a po zákroku lapačkou puk ukryl ve své výstroji!
     
    31:26
    Winnipeg vyrazil do přečíslení dva na jednoho a Mark Scheifele po skvělém pasu z levého křídla do jízdy krásnou střelou zápěstím mířil z mezikruží do pravého horního rohu brány, Kari Lehtonen ale předvedl zákrok z říše snů, když puk lapačkou vytáhl na poslední chvíli mimo!
    31:26 Kari Lehtonen sebral jistý gól Markovi Scheifelemu!
     
    32:33
    Esa Lindell na levém křídle krásně vypálil od modré čáry a jeho táhlý pokus zamířil vedle vzdálenějšího pravého horní rohu brány. Zřejmě tam byla jemná teč.
     
    32:51
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Kari Lehtonen vyjel za bránu, aby zastavil puk, poté ale předvedl katastrofální rozehrávku a Patrick Laine bekhendem zpoza brány předložil puk NIKOLAJOVI EHLERSOVI, který bez problému skóroval do prázdné sítě! Jets podruhé vedou o 2 góly. Asistence: Patrik Laine.
    32:51 Nikolaj EHLERS - 2:4
     
    33:17
    Věděli jste, že?

    Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers dnes bodovali proti Stars ve třetím zápase v řadě a přiblížili Winnipeg k třetímu a velkému vítězství v řadě.
     
    34:02
    Mark Scheifele se snažil na levém křídle vstřelit hattrick, jeho táhlá střela ale skončila v náruči Kariho Lehtonena!
     
    34:08
    Blake Wheeler na levém křídle nahazoval puk na bránu a po odrazu od brusle jednoho z hráčů Dallasu mířil mezi tři tyče, Kari Lehtonen ale dokázal včas zakročit pravým betonem a kotouč po odrazu do vzduchu sevřel ve svém náručí.
     
    34:57
    Winnipegu se nepodařilo rozehrát a po levé straně ledové plochy vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    35:43
    Shawn Matthias nedokázal v levém rohu útočného pásma dobruslit prudkou přihrávku a Stars podél hrazení za bránou dokázali přesně rozehrát.
     
    36:34
    Radek Faksa rychle objel bránu a Stephen Johns byl zřejmě hráčem, který od modré čáry na pravém křídle nahazoval puk směrem na bránu a minul vzdálenější levou tyč.
     
    37:17
    Jordie Benn odvedl v obraně skvělou práci, když se mezi kruhy pro vhazování nenechal obejít Chrisem Thorburnem.
     
    37:58
    Dallas právě vstřelil branku!
    John Klingberg napřáhl od modré čáry k prudké střele zápěstím, kterou Ondřej Pavelec pouze vyrazil před sebe, čehož v blízkosti levé tyče využil PATRICK EAVES a dorazil puk do prázdné brány! Asistence: John Klingberg a Jamie Benn.
    37:58 Patrick EAVES - 3:4
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:30
    Patrick Eaves mohl rychle vyrovnat, když na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, která nad levým ramenem Ondřeje Pavelce mířila do bližšího horního rohu brány, nakonec se ale od tyče odrazila zpět do hry!
    39:30 Patrick Eaves nádhernou střelou orazítkoval bližší tyč!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Winnipeg na začátku druhé třetiny využil přesilovou hru 5 na 3, během níž se prosadil podruhé v zápase Mark Scheifele, a poté na jeho gól navázal po obrovské chybě rozehrávajícího Kariho Lehtonena útočník Nikolaj Ehlers. Oba jmenovaní hráči bodovali ve třetím utkání v řadě, v závěru prostřední části ale trochu ztlumil jejich radost z dorážky Patrick Eaves. Utkání dokonale naplňuje očekávání a uvidíme, čeho se dočkáme během závěrečných dvaceti minut. Skóre po druhé třetině: Dallas Stars 3 Winnipeg Jets 4.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:35.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 28-16; Zablokované střely: 6-15; Vhazování: 59%-41%; Hity: 16-10; Přesilové hry: 1/1-1/2; Trestné min.: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Blake Wheeler z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil ke vzdálenější levé tyči a Kari Lehtonen jeho pokus vyrazil.
     
    40:17
    Mark Scheifele se v blízkosti levé tyče snažil dostat k dorážce a po faulu na Kariho Lehtonena, který dobře zasáhl proti střele Blakea Weelera, dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáře. Dallas má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první využil.
     
    40:32
    Jason Spezza na pravém křídle vystřelil od mantinelu a Ondřej Pavelec sevřel puk ve svém náručí.
     
    41:12
    Stars zasypali bránu Ondřeje Pavelce několika střelami, český brankář ale nejprve levým ramenem vyrazil nebezpečnou střelu Johna Klingberga a pravým ramenem poté i pokus Tylera Seguina z vrcholu levého kruhu pro vhazování! Dallas má obrovský tlak.
     
    42:02
    Jeden z hráčů Dallasu si z levého rohu útočného pásma rychle vybruslil před bránu, v blízkosti levé tyče se mu ale puk za záda Ondřeje Pavelce zasunout nepodařilo!
     
    42:17
    Vyloučený Mark Scheifele, který dnes vstřelil dva góly, je zpět na ledě a Winnipeg hraje v plném počtu.
     
    43:14
    Winnipegu se nepodařilo rozehrát a jeho hráči podél střídaček vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    43:45
    Stephen Johns na pravém křídle napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která sice letěla obrovskou rychlostí, nakonec ale zamířila těsně nad!
     
    44:22
    Josh Morrissey se ocitl na levé straně obranného pásma pod tlakem, nakonec ale puk vyhodil alespoň do zóny Dallasu tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    44:38
    Dan Hamhuis na pravém křídle napřáhl od mantinelu k prudké střele, kterou Ondřej Pavelec vyrazil levým betonem.
     
    45:25
    Nikolaj Ehlers si z pravého křídla po zavezení puku do útočného pásma krásně najel do vzdálenějšího levého kruhu pro vhazování a napřáhl k prudké střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Kari Lehtonen ale jeho pokus lapačkou vyrazil a připsal si úžasný zákrok!
     
    46:00
    Jason Spezza na útočné modré čáře schytal tvrdý hit, jednalo se ovšem o čistý zákrok. Hra pokračovala dál.
    46:00 Adam Lowry nekompromisně zastavil Jasona Spezzu.

     
    47:01
    Stars se ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a na řadu přichází krátká komerční přestávka.
     
    47:11
    Dan Hamhuis vypálil prudce od modré čáry a jeho pokus těsně nad ledem mířil k levé tyči, Ondřej Pavelec ho ale dobře viděl a pravým betonem vyrazil mimo.
     
    47:53
    Tyler Seguin v pravém kruhu pro vhazování vypálil zápěstím a puk se od hole clonícího hráče Winnipegu odrazil do ochranné sítě. Hra byla přerušena.
     
    47:58
    Stephen Johns ihned po vhazování tvrdě vypálil od modré čáry, Ondřej Pavelec ale jeho pokus vyrazil mimo.
     
    48:26
    Oba týmy se nadále prezentují neúnavně ofenzivním hokejem a hra se přelévá z jedné strany na druhou, ve třetí třetiny ovšem zatím bez gólové radosti na jedné nebo druhé straně.
     
    49:37
    Patrick Eaves se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jeho pokus ale skončil na hrudi českého brankáře!
     
    49:45
    Cody Eakin na levém křídle napřáhl od mantinelu k nádherné střele, která se od bližší tyče odrazila zpět do hry! Ondřeje Pavelce podruhé v zápase zachránila tyč!
     
    50:37
    Patrik Nemeth vypálil od modré čáry a jeho tečovaná střela mířící mimo nakonec přinesla rozruch, žádný z hráčů Dallasu ale skákavý puk nedokázal v blízkosti pravé tyče zasáhnout.
     
    51:36
    Esa Lindell vypálil z levého kruhu pro vhazování a puk se od hole Patrika Laineho odrazil do ochranní sítě.
     
    52:11
    Esa Lindell z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se ho pokoušel tečovat Patrick Sharp, jenže se mu to nepodařilo a kotouč zamířil do vzdálenějšího rohu ledové plochy.
     
    52:47
    Ondřej Pavelec si hravě poradil s nahozením Stars od modré čáry a ukryl puk ve své lapačce.
     
    53:10
    Stephen Johns se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale nedokázal Ondřeje Pavelce překonat! Jeden z hráčů Dallasu mohl poté puk odrážet do prázdné brány, jenže se k němu nedokázal dostat.
     
    53:43
    Jacob Trouba krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování mířil k bližší tyči, Kari Lehtonen ale jeho pokus vyrazil!
     
    54:27
    Radek Faksa se po přihrávce z levého rohu útočného pásma ocitl před bránou v obrovské šanci, svého krajana v bráně Winnipegu ale překonat nedokázal!
     
    55:12
    Jamie Benn v pravém kruhu pro vhazování po nádherné stahovačce napřáhl proti dvojici hráčů Winnipegu ke krásné střele zápěstím, která se od vzdálenější spojnice levé a horní tyče odrazila zpět do hry!
    55:12 Jamie Benn po krásné stahovačce orazítkoval spojnici!
     
    56:01
    Tyler Seguin vzápětí pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Toby Enström ale jeho pokus zablokoval.
     
    57:06
    Dallas pořádně šlápl do pedálů a v závěru utkání si vytvořil obrovské množství šancí, které volaly po gólu, zatím se mu ale ve třetí části skórovat nepodařilo. Jets vedou stále 4:3! Jsme svědky fantastického utkání.
     
    58:12
    Kari Lehtonen naskočil na střídačku a Dallas zkouší vyrovnat v závěru při hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:26
    Winnipeg málem skóroval přes celou délku ledové plochy do prázdné brány, puk se ale odrazil od pravé tyče mimo!
     
    59:55
    Stephen Johns na pravém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, po které před Ondřejem Pavelcem vznikl obrovský závar, Dallasu se ale vyrovnat nepodařilo!
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj dvou týmů z Centrální divize mezi Dallasem a Winnipegem nabídl nelítostný boj o divokou kartu zajišťující účast v playoff, který přinesl celkem sedm branek a dokonale naplnil očekávání. Dallas sice v první třetině dokázal otočit utkání na svou stranu, jenže těsně před přestávkou dokázal vyrovnat Mark Scheifele, který na začátku prostřední části využil přesilovou hru 5:3 a svým druhým gólem v utkání otočil skóre zpět na stranu Winnipegu, v jehož dresu se vzápětí prosadil Nikolaj Ehlers a vítěznou brankou přiblížil Jets k účasti v playoff, o které bojuje s Dallasem a Calgary. Neskutečný a těžký zápas odchytal český brankář Ondřej Pavelec, který předvedl několik spektakulárních zákroků a třikrát ho zachránila branková konstrukce. V dresu Dallasu byl hodně vidět kapitán Jamie Benn, který zaznamenal tři kanadské body za gól a dvě asistence a v závěru orazítkoval tyč. Konečný výsledek: Dallas Stars 3 Winnipeg Jets 4.
    FOTO: Ondřej Pavelec vyhlášený třetí hvězdou dnešního utkání!

     
    Statistiky: Střely na bránu: 42-29; Zablokované střely: 7-29; Vhazování: 56%-44%; Hity: 26-16; Přesilové hry: 1/2-1/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mark Scheifele (WPG) 2+0
    2. Jamie Benn (DAL) 1+2
    3. Ondřej Pavelec (WPG) 39 zák., 3 góly, 92,9%
     
    Česká stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 5 střel, čas na ledě 17:29
    Ondřej Pavelec (WPG) 39 zák., 3 góly, 92,9% (05:29:14)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Klingberg (Ja. Benn), 14. Ja. Benn (Nemeth, Eaves), 38. Eaves (Klingberg, Ja. Benn) – 7. Little (Ehlers, Laine), 20. Scheifele (Wheeler), 26. Scheifele (Perreault, Byfuglien), 33. Ehlers (Laine)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Nemeth, Johns – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – Roussel, Spezza (A), Seguin – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, B. Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Winnipeg Jets: Pavelec (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Stuart, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Thorburn. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Steve Kozari. Čároví: Brandon Gawryletz, Mark Shewchyk

    Diváci: 17236
    bahis siteleri