Buffalo – San Jose 5:4 (po pr.) | NY Rangers – Anaheim 4:1 (kon.) | Washington – Carolina 5:0 (kon.)
Pittsburgh – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.) | Toronto – Dallas 3:1 (kon.) | Detroit – Columbus 2:3 (po pr.)
Tampa – Los Angeles 5:0 (kon.) | Ottawa – St. Louis 0:6 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 2:4 (kon.) | Colorado – Montreal 4:0 (kon.)
konec
Ottawa Senators
0:6 (0:0, 0:2, 0:4)
St. Louis Blues
Středa 08.02.2017, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:10
    Dzingel se dobře natlačil do brankoviště, avšak se zakončením neuspěl a poté už raději přihrával. Výborně se mu povedlo najít Turrise, ale ani jeho zakončení z mezikruží neprošlo do brány!
    55:01 Ivan BARBAŠEV - 0:6
     
    55:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprostá demolice domácího celku. Za bránou se sice ke kotouči dostal Erik Karlsson, ale jeho zadovka našla pouze hůl IVANA BARBAŠEVA, jenž zblízka překonal gólmana Senátorů a zaznamenal tak svou první branku v NHL. Bez asistence.
     
    54:34
    Přeci jenom se domácí mohli dočkat aspoň čestného úspěchu. Dion Phaneuf měl našlápnuto na pravé straně, vřítil se do útočného pásma, ale svižným zakončením trefil jen Allena.
    53:49 Vladimir TARASENKO - 0:5
     
    53:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přicházejí ještě jeden hřebíček do rakve domácího celku. VLADIMIR TARASENKO si našel prostor mezi kruhy, kam dostal bekhendovou přihrávku od mantinelu a rychlým švihem poté střelou k tyči překonal bezmocného Hammonda. Asistence: Alexander Steen, Colton Parayko.
    50:43 Alexander STEEN - 0:4
     
    50:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak a je definitivně rozhodnuto. Po ztrátě Ottawy ve vlastním pásmu se kotouče chopil Stastny, jenž projel před bránu a věnoval gól ALEXANDERU STEENOVI. Švédský útočník na první pokus neuspěl, avšak z dorážky již Hammonda dokázal překonat! Asistence: Paul Stastny.
    41:46 Patrik BERGLUND - 0:3
     
    41:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nakonec je ale přesilová hra hostů přeci jenom využita. Agostinovo bekhendové nahození z pravého kruhu totiž Hammond vyrazil pouze před PATRIKA BERGLUNDA ten puk v pohodě dorazil do odkryté části brány. Domácí trenér ještě zkusil Coach's Challenge, ale o ofsajd se při přechodu do útočného pásma nejednalo. Každopádně to však bylo těsné! Asistence: Kenny Agostino, David Perron.
     
    40:38
    Chris Wideman (OTT) se hned po vhazování provinil podražením. Přesilová hra ve prospěch Blues.
     
    28:55
    Domácí vytvořili opravdu obrovský tlak do brankoviště a nakonec puk také dorazili za Allenova záda. Za bránou se nacházející rozhodčí ale chvíli před gólemn ztratil kotouč z dohledu a hru bohužel pro domácí přerušil.
     
    27:43
    Senátoři se okamžitě rozestavěli v útočném pásmu. Karlsson ale trefil pouze blokujícího soupeře a Hoffman zakončil trestuhodně nad odkrytou část brány.
     
    27:28
    Z dobré kombinace domácí nakonec vytěžili aspoň přesilovou hru. Za hákování je dvěma trestnými minutami odměněn Ivan Barbašev (STL).
     
    27:21
    Zadovka jednoho z domácích se odrazila od konstrukce brány zcela dezorientovaného Allena. Tak teď měli hosté štěstí, neboť nikdo z domácích nedorážel do prázdné brány.
    26:46 Vladimir TARASENKO - 0:2
     
    26:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice domácí přežili, ale záhy po ní znovu inkasují. Hned tři hráči Ottawy se zapomněli u bočního mantinelu a toho dokázal využít Stastny, který rychle vybruslil zpoza brány a přihrávkou našel volného VLADIMIRA TARASENKA. Ruský forvard měl poté jednoduchou pozici a v pohodě skóroval do odkryté brány. Asistence: Paul Stastny, David Perron.
     
    24:39
    Dvě trestné minuty za hákování si odsedí Marc Methot (OTT), který fauloval okamžitě po prohraném vhazování.
    21:51 Magnus PÄÄJÄRVI - 0:1
     
    21:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hodně nenápadná akce přináší úvodní branku zápasu. MAGNUS PÄÄJARVI se napravo prohnal kolem Zacka Smithe a zamířil přímo na bránu. Těsně před zasahujícím Hammondem pak kotouč zvedl pod horní tyčku a otevřel skóre. Asistence: Kevin Shattenkirk.
     
    19:33
    Až teď se domácí usadili v útočném pásmu, ale stálo to za to! Rychlá souhra tří spoluhráčů vyústila v přihrávku před brankoviště a Allen mohl být rád, že Brassard v obrovské šanci minul!
     
    18:37
    Ceciho svižná střela sice o pár centimetrů minula bránu, ale Ottawa získává aspoň přesilovou hru. Za nedovolené bránění je vyloučen Alexander Steen (STL).
     
    15:58
    Po kostrbaté kombinaci se St. Louis konečně natrvalo vrátilo do útočného pásma a Agostino se zjevil ve velmi dobré pozici. Při střele z levého kruhu ale nechal vyniknout Hammonda!
     
    14:13
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Bekhendové vyhození kotouče z hokejky Jaeana-Gabriela Pageaua (OTT) si to totiž namířilo přímo mezi diváky, což znamená dvě trestné minuty.
     
    11:41
    Sražený puk po střele od modré čáry se zničehonic zjevil před Stastnym. Hostující útočník se okamžitě obtočil kolem strážce, ale poté zakončil znovu jen do připraveného brankáře.
     
    05:10
    Máme tady první vyloučení a hned se na lavici hanby pakovali dva hráči. Za nedovolené bránění je vyloučen hostující David Perron (STL) a za hrubost pak domácí Zack Smith (OTT). Hraje se ve čtyřech.
     
    01:55
    Nejprve Lehterä a poté Agostino se zjevil sám před Hammondem. Domácí gólman musel bleskově reagovat, ale mezeru mezi betony zavřel dostatečně včas!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 22. Pääjärvi (Shattenkirk), 27. Tarasenko (Stastny, Perron), 42. Berglund (Agostino, Perron), 51. Steen (Stastny), 54. Tarasenko (Steen, Parayko), 56. Barbašev


    Ottawa Senators: Hammond (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Wingels, Kelly, Neil (A).
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Bortuzzo, Shattenkirk, Edmundson, Parayko – Steen, Stastny (A), Tarasenko (A) – Agostino, Lehterä, Perron – Schwartz, Berglund, Pääjärvi – Upshall, Barbašev, Reaves.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Francois St. Laurent – David Brisebois, Steve Barton

    Diváci: 16 787
    bahis siteleri