Švédsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Švédsko
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Česko
Středa 08.02.2017, 19:30 • Sundsvall Energi Arena • Reprezentace do 18 let
Partner:
    Sundsvall Energi Arena - dějiště dnešního zápasu
     
    Nominace české osmnáctky

    Brankáři:
    Tomáš Vomáčka (Corpus Christi, NAHL), Jiří Patera (Č. Budějovice).

    Obránci:
    David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Jan Bednář (Liberec), Matyáš Zelingr (Kladno), Radim Šalda (Mountfield HK), Ondřej Buchtela (Chomutov), Dalimil Mikyska (Kometa Brno).

    Útočníci:
    Martin Nečas, Matěj Novák, Marek Škvrně (všichni Kometa Brno), Martin Kaut, Filip Zadina (oba Pardubice), Filip Chytil, Jan Václavek (oba Zlín), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Jan Kern (Sparta Praha), Kryštof Hrabík, Ondřej Chrtek (oba Liberec), Jan Svoboda (Chomutov), Dan Przybyla (Třinec).
     
    Od české osmnáctky se v letošním roce čekají na MS velké věci, neboť tento ročník ovládl úvodní akci sezony, tedy Memoriál Ivana Hlinky. Svěřenci Václava Varadi si vedli dobře také v říjnu, kdy dokázali dvakrát v řadě porazit výběr Ruska. Na zatím poslední akci české osmnáctky, turnaji pěti ve Švýcarsku, zůstalo Česko neporaženo a celý turnaj ovládlo!

    Tým se sešel již v pátek ve Slavném, kde se připravoval. Václav Varaďa neměl od začátku kempu tým kompletní, neboť si někteří hráči plnili klubové povinnosti, nicméně v pondělí byl při odletu do Švédska tým kompletní. Na tomto turnaji se však česká osmnáctka musí obejít bez obvyklých opor – Jakuba Škarka, Ostapa Safina a Filipa Krále.

    Český tým přicestoval do Sundsvallu v pondělí krátce před půlnocí a v úterý absolvoval v místní Sundsvall Energi Aréně úvodní trénink před dnešním duelem se Švédskem.

    S výběrem Tří korunek se svěřenci Václava Varadi střetli v letošní sezoně celkem dvakrát. V semifinále Memoriálu Ivana Hlinky Česko vyhrálo 2:1 v prodloužení a udělalo velký krok ke konečnému vítězství v celém turnaji. Poslední střetnutí těchto dvou výběrů proběhlo v na začátku listopadu na turnaji v Plymouthu. I v USA byl k vidění vyrovnaný hokej, z vítězství se však radovalo Švédsko, které vyhrálo 4:3 v prodloužení.
    Česká osmnáctka absolvovala v úterý odpoledne první trénink v Sundsvallu
     
    Příjemný večer ze švédského Sundsvallu! Česká osmnáctka dnes vstoupí do velmi kvalitně obsazeného turnaje ve Švédsku. Únorový turnaj pěti je považován za poslední generálku před dubnovým mistrovství světa. Svěřenci Václava Varadi se postupně střetnou s výběry Švédska, Finska, USA a Ruska. Úvodním soupeřem českého týmu bude výběr domácího Švédska! V Sundsvall Energie Aréně startuje utkání v 19:30 a vy můžete být díky našemu přenosu u toho!
    Češi absolvovali v dopoledních hodinách rozbruslení před úvodním duelem proti Švédsku
     
    Úvodní utkání Turnaje pěti zemí ve švédském Sundsvallu před malou chvilkou skončilo. Favorizovaní Američané potvrdili, že jsou právem považováni za favorita celého turnaje. Výběr Finska, čtvrtečního soupeře českého týmu, porazili jasně poměrem 8:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Eriksson Ek (Ähman) – Westerlund, Själin, Björkman, Brännström, Ginning, Liljegren, Asplund – Lundeström, Hugg, Miketinac – Wernblom, Olofsson, Zetterlund – Sylvegärd, Peterson, Elvenes – SVeningsson, Gustafsson, Johansson

    Česko: Vomáčka (Patera) – Mikyska, Kvasnička, Šalda, Galvas, Buchtela, Zeling, Bednář – Kaut, Nečas, Hrabík – Zadina, Chytil, Kern – Dvořák, Škvrně, Václavek – Novák, Przybyla, Svoboda – Chrtek

    Rozhodčí: Holm, Bergqvist – Bäckström, Billing.
     
    Ještě jednou příjemný večer ze švédského Sundsvallu! Česká osmnáctka již za pár minut vstoupí do svého úvodního utkání Turnaje pěti zemí ve Švédsku. Soupeřem výběru trenéra Václava Varadi bude domácí výběr.
     
    V Sundvsall Energi Aréně právě dozněly hymny obou zemí. Za malou chvilku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Český tým zahájil utkání aktivně v útočném pásmu. První formace se snažila dostat soupeře pod tlak, avšak neúspěšně.
     
    00:57
    Na led se dostala druhá formace našeho týmu. Zadina se pokoušel přejít přes modrou čáru, avšak hru přerušil rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    01:16
    Zetterlund dostal po brejku Švédů dobrou přihrávku mezi kruhy, vypálil z voleje, ale jeho střela trefila pouze pravou tyč české branky!
     
    01:55
    Z levé strany to zkoušel Václavek, ale jeho střela byla zblokována do ochranné sítě.
     
    02:37
    Po pravé straně se prodral přes Vomáčku Gustafsson, avšak český brankář tým dokázal podržet a kotouč dostal do strany!
     
    03:17
    Švédové se postupně dostávají do tempa a začínají být aktivní. Od modré tentokrát nahazoval kotouč Miketinac, avšak Vomáčka byl pozorný.
     
    03:41
    Na led se dostala Nečasova formace, která se pokoušela projít do útočného pásma, avšak přechod modré čáry opět nebyl ideální, a tak čárový odpískal ofsajd.
     
    04:25
    Olfsson dostal před modrou efektivní zadovku od Westerlunda a mířil do pásma. Jeho střela zápěstím sice českému brankáři vypadla, avšak kotouč dokázal rychle přikrýt pod lapačku.
     
    05:17
    Švédové se pokoušejí tvořit hru, nicméně v jejich kombinaci je často zastavuje nepřesnost přihrávek.
     
    05:48
    Zelingr dokázal zatáhnout kotouč do útočného pásma, následně jej předal Škrněmu, který vypálil, avšak jeho ránu Eriksson Ek vyrazil do strany.
     
    06:31
    Miketinac dostal chvilku prostor v rohu a pokoušel se po otočce dostat kotouč před branku, kam si najížděl Hugg, ale přihrávku zblokoval jeden z českých obránců.
     
    06:54
    Przybyla vyrazil do útočného pásma a hned po přechodu modré čáry vystřelil, nicméně jeho střelu Eriksson Ek kryl ve své lapačce.
     
    07:33
    Chytil se Zadinou efektivně kombinovali v útočném pásmu. Po nájezdu prvního jmenovaného před branku se odrazikl kotouč na hůl Kerna, avšak jeho pohotovou střelu stihl zblokovat švédský obránce.
     
    08:13
    Další útočnou akci českého týmu táhl po levé straně Hrabík, který sice byl tísněn obránce, i tak dokázal vystřelit. Švédský brankář si však připsal další úspěšný zákrok.
     
    08:43
    Česká obrana se dokázala dostat ze švédského náporu a poslala kotouč do středního pásma. U puku jsou však znovu Švédové, kteří míří vstříc brance Vomáčky.
     
    09:26
    Švédové se dostali do tlaku v útočném pásmu. Od modré to následně zkoušel Ginning, který vyslal nepříjemnou střelu od modré. Vomáčka toho moc neviděl, ale dokáhal zasáhnout.
     
    10:08
    Po delší době se dostali k útočnému snažení také Češi, konkrétně Przybyla, který vystřelil zpoza modré, ale jeho střelu Eriksson Ek kryl.
     
    10:33
    Aktivní Zadina dostal kotouč z rohu kluziště na modrou, kde se nacházel Bednář. Jeho poměrně razantní střela Erikssona Eka zaskočila, nebyl si jistý, zdali má kotouč ve výstroji. Nakonec je hra přerušena.
     
    11:19
    Sylvegärd našel efektivní zadovkou v mezikruží Elvenese, který vystřelil do protipohybu českého brankáře, ale střela šla naštěstí těsně mimo!
     
    12:15
    Další velká šance Švédů! Před Vomáčku dostal přihrávku zcela nehlídaný Miketinac, který pohotově vystřelil, ale Vomáčka svůj tým opět podržel!
     
    13:09
    Vomáčkovu pozornost otestoval střelou od modré také Björkamn, avšak jeho pokus český brankář dokázal betonem vyrazit.
     
    13:42
    Švédové převzali v posledních minutách iniciativu a českému výběru nepříjemně zatápí v útočném pásmu. Náš výběr však zatím drží výborný Vomáčka!
     
    14:17
    Český tým se dokázal dostat ze sevření svého soupeře a dokázal dostat kotouč do středního pásma. Celá lajna střídá!
     
    14:46
    Šalda teď předvedl efektivní hit v souboji s Björkmanem, čímž zastavil švédskou akci.
     
    14:55
    Česko si zahraje přesilovku! Na trestnou lavici míří obránce Brännström.
     
    15:26
    Gustafsson se dostal při vlastní oslabení do útočného pásma a vyslal nepříjemnou střelu od modré. Vomáčka nepředvedl jistý zákrok, ale situaci zvládl.
     
    15:56
    Až nyní se český tým dostává do kombinace v útočném pásmu!
     
    16:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český se dostává využitou přesilovou do vedení! Na pravé straně operoval s kotoučem Zadina, který vystřelil. Před brankou se puk odrazil na Hrabíka, který si všiml na levé straně nehlídaného MARTINA NEČASE, a ten střelou z úhlu otevřel skóre zápasu! Asistence: Kryštof Hrabík, Filip Zadina.
     
    17:01
    Švédové se hned po inkasované brance pokoušeli o rychlou odpověď, nicméně českáý obrana si dokázala poradit.
     
    17:29
    Opět skvělý Vomáčka! Za českou obranu se dostal Johnasson, který jel sám na našeho gólmana, avšak ten dokázal bekhendový blafák přečíst a jeho střelu vyrazil do rohu!
     
    18:23
    V útočném pásmu se pokoušela usadit čtvrtá česká formace, nicméně pozorná švédská obrana zatím drží naše hráče mimo dostřel branky Erikssona Eka.
     
    18:47
    V závěru třetiny nás čeká oslabení českého týmu. Na trestnou lavici míří Kryštof Hrabík za hákování.
     
    19:17
    Češi však zatím zvládají oslabení na jedničku! Už dvakrát dokázali dostat kotouč z vlastní třetiny.
     
    19:37
    Lundeström nebezpečně zavezl kotouč po levé straně a následně posílal puk před branku, kde však promáchl Hugg!
     
    19:59
    V samotném závěru ještě vystřelil z mezikruží Bränneström, ale jeho střelu kryl opět výborný Vomáčka!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely po první třetině – 14:10
     
    Češi sice vstoupili do úvodního utkání Turnaje pěti zemí aktivně, nicméně poté už se dostali ke slovu Švédové. Hned ve druhé minutě zachránila náš tým tyč po střele Zetterlunda. Švédský nápor pokračoval, nicméně výběr Václava Varadi držel nad vodou výborný Vomáčka. V patnácté minutě přišla česká šance – přesilová hra. Tu dokázal využít Martin Nečas střelou z levé strany. V závěru si zahráli přesilovou hru také Švédové, avšak vyrovnat se jim nepodařilo.

    Druhá třetina začne zde v Sundsvallu přibližně v 20:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    První švédská formace podnikla nebezpečný průnik do útočnéhok pásma, po kterém vystřelil Miketinac, ale jeho střelu dokázal Vomáčka krýt.
     
    20:55
    Český tým zvládl i druhou polovinu oslabení a Kryštof Hladík je již zpět na ledě!
     
    21:42
    Před branku českého týmu směřovala přihrávka na Petersona, avšak kotouč dokázal na poslední chvilku vypíchnout Dvořák!
     
    22:14
    Švédové se sice ve vlastním pásmu dostali ke kotouči, nicméně jejich rozehrávka nebyla ideální, a tak se po zakázaném uvolnění stěhuje hra před Erikssona Eka.
     
    22:18
    Chytil vyhrál vhazování na Zadinu, který nebezpečně vypálil, nicméně jeho střela mířila pouze do náruče Erikssona Eka.
     
    22:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    A vedeme už dvoubrankovým rozdílem! Český tým se dostal v útočném pásmu opět do kombinace, za brankou operoval s kotoučem Chytil, který našel JANA KERNA a jeho střelu zamířila přesně k tyči švédské branky! Asistence: Filip Chytil.
     
    23:25
    Teď měl český tým velké štěstí! Od modré nahodil kotouč obránce Westerlund, kotouč ještě tečoval Miketinac a Vomáčka vyrazil puk pouze před sebe. Dorážku Själina však zblokoval jeden z českých obránců mimo!
     
    24:09
    O další střelecký pokus domácího výběru se postaral Elvenes, nicméně jeho pokus mířil mimo.
     
    24:30
    Švédové se dokázali udržet v útočném pásmu a dobře kombinovali. Do zakončení se dostal Sylvegärd, jehož střela však mířila do náruče připraveného Vomáčky.
     
    25:16
    Český tým bude čelit druhému oslabení v dnešním zápase. Na trestnou lavici míří Jaroslav Dvořák.
     
    25:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! Třetí branka ve švédské síti je tady! Ve vlastním oslabení se nadchl ke skvělému úniku FILIP ZADINA, kterému se ještě nabízel najíždějící Chytil, ale pardubický útočník zvolil střelu, a udělal dobře! Asistence: Jakub Galvas
     
    26:08
    Martin Kaut dokázal zblokovat švédskou střelu a ještě k tomu vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    26:34
    Domácí výběru je však opět v útočném pásmu a nebezpečně kombinuje!
     
    26:58
    Chytil s Janem Kernem odvedli v útočném pásmu skvělou práci a dokázali uspořit několik sekund.
     
    27:22
    V samotném závěru švédské přesilovky vypálil z pravé strany Brännström, ale jeho střelu Vomáčka vyrazil maskou do ochranné sítě!
     
    27:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr však přichystal odpověď a snižuje na rozdíl jediné branky. Před branku dostal přihrávku JACOB OLFSSON, který prostřelil Vomáčku. Asistence: Lukas Wernblom, Fabian Zetterlund.
     
    28:41
    Hrabík se pokoušel po individuální akci přejel středem švédské obrany, ale to se mu nepodařilo.
     
    28:59
    Miketinac zajel do útočného pásma a střelou zápěstím prověřil pozornost Vomáčky. Za brankou se Miketinac ještě postrkoval s Šaldou, ale rozhodčí situaci zvládli.
     
    29:17
    Radim Šalda dokázal ve středním pásmu vystihnout rozehrávku soupeře a zvládl i vystřelit, ale Eriksson Ek byl připravený.
     
    29:41
    Aktivní Filip Chytil se tlačil na pravé straně do šance, avšak neměl dostatečnou rychlost a byl dostižen švédským obráncem.
     
    30:08
    Opět výborný Vomáčka! Aktivní Olofsson našel před brankou zcela volného Petersona, který pohotově vystřelil, ale Vomáčka vytáhl skvělý zákrok lapačkou!
     
    30:32
    Sylvegärd zatáhl po pravé straně kotouč do útočného pásma, vyměnil si puk s Petersonem a následně nebezpečně vystřelil. Jeho rána však mířila mimo.
     
    31:11
    Jan Svoboda se dostal do samostatného úniku, avšak byl tísněn obráncem, a tak se mu jeho bekhendové zakončení příliš nepovedlo! Následně Švédové vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    31:37
    První formace českého týmu se snažila dostat do kombinace v útončém pásmu, avšak po dobrém napadní švédského výběru se to nepodařilo.
     
    32:06
    Lundeström zavezl kotouč do útočného pásma a lehkým nahozením prověřil pozornost Vomáčky.
     
    32:26
    Po nepřesnosti ve švédské rozehrávce se dostal ke kotouči Škvrně, který vystřelil, ale jeho střelu zblokoval obráce.
     
    32:59
    Elvenes se dostal ke střele od modré, avšak tu zblokoval na zemi ležící Honza Kern!
     
    33:43
    Olofsson se po mírném zaváhání české obrany dostal ke kotouči na pravé straně, nicméně byl příliš blízko Vomáčky, a tak jeho zakončení nebylo příliš nebezpečné.
     
    34:39
    Švédové se dostali do útočného pásma, na modrou dostal kotouč obránce Själin, jehož střelu zápěstím však dokázal pokrýt Vomáčka!
     
    35:13
    Duo Zadina – Chytil opět najížděl do šance, nicméně střelu druhého jmenovaného schytal pouze švédský obránce.
     
    35:32
    Od modré to zkoušel obránce Bednář, jehož nahození však dokázal Eriksson Ek vyrazit do rohu.
     
    35:59
    Druhá formace českého týmu se dokázala dostat do kombinace v útočném pásmu, avšak k žádné další střele to nevedlo.
     
    36:39
    Teď měli velkou šanci Švédové. Od modré vystřelil Brännström, jehož pokus Vomáčka vyrazil pouze před sebe. K bleskové dorážce se dostal Lundeström, avšak branku minul!
     
    37:23
    Švédové dostali český tým pod tlak, nicméně klukům se podařilo dostat kotouč do středního pásma.
     
    38:13
    Domácí výběr se pokoušel projít do pásma přes pravou stranu, nicméně kombinace výběru Tří korunek nebyla ideální.
     
    38:24
    Třetí formace Švédska zavezl kotouč do útočného pásma a z pravé straně vyzkoušel pozornost Vomáčky útočník Peterson. Český brankář připraven!
     
    39:08
    V závěru prostřední periody nás čeká oslabení! Češi hráli v šesti, trest za naší střídačku si odpyká Matěj Novák.
     
    39:49
    Od modré vystřelil obránce Liljegren, avšak jeho střelu dokázal Vomáčka vyrazit betonem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Češi vstoupili do prostřední periody aktivněji, za což byli odměněni ve 23. minutě, kdy se trefil Jan Kern. Ještě veseleji bylo v českém táboře o tři minuty později, kdy se ve vlastním oslabení trefil Filip Zadina. Následně byli aktivnější Švodové, kteří snížili na rozdíl dvou branek zásluhou Jacoba Olofssona, avšak více již nestihli.

    Třetí třetina začne přibližně v 21:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Na začátku třetí třetiny bude český tým čelit oslabení soupeře. To bude trvat necelou minutu.
     
    40:33
    Národní tým se však dokázal ubránit a po vyhození Kvasničky může český tým vystřídat.
     
    40:57
    V závěru našeho oslabení mohl Jan Kern vyrazit do protiútoku, avšak zvolil nahození do útočného pásma.
     
    41:24
    Švédskému týmu se nyní vůbec nepodařila rozehrávka, a tak musí domácí začít znovu od svého brankáře.
     
    41:49
    Od modré vyslal nebezpečnou střelu obránce Själin, avšak ta nebyla přesná, a tak Vomáčka nemusel zasahovat.
     
    42:41
    Třetímu českému útoku se založení akce příliš nepovedl, a tak se nyní dostávají ke slovu domácí, kteří míří do útočné třetiny.
     
    43:04
    Švédové se usadili v útočném pásmu. Na levou stranu dostal přihrávku Brännström, jehož ostrou střelu dokázal ramenem vyrazit brankář Vomáčka!
     
    43:34
    O další střelecký pokus výběru Tří korunek se postaral z pravé strany Sveningsson, avšak Vomáčka opět připraven.
     
    44:08
    Český tým se nyní dokázal dostat ze švédského sevření a má možnost vyrazit do útoku.
     
    44:28
    Švédové vyrazili do rychlého protiútoku, který táhl po levé straně Elvenes. Jeho rychlá přihrávka našla Petersona, avšak jeho střelu Vomáčka vyrazil.
     
    44:53
    Nyní bude český tým čelit oslabení soupeře. Filip Chytil fauloval ve velké šanci Hugga a míří na trestnou lavici.
     
    45:09
    Sylvegärd vypálil ostře z levé strany, avšak tým opět drží nad vodou brankář Vomáčka!
     
    45:38
    Švédský obránce chyboval na modré a do úniku mohl jít Škvrně, avšak skákavý kotouč nedokázal zpracovat.
     
    46:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr snižuje na rozdíl jediné branky! Švédové zamkli náš tým v útočném pásmu a dlouze kombinovali. Kotouč se poté dostl na pravou stranu, kde se nacházel LUCAS ELVENES, jehož střela skončila v síti. Asistence: Rickard Hugg.
     
    46:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je velká škoda! Po osmi sekundách se dostal po levé straně do útoku ISAC LUNDESTRÖM, který bekhendovým zakončením dokázal překonat brankáře Erikssona Eka. Asistence: Jacob Olofsson, Fabian Zetterlund.
     
    47:06
    Český tým je nyní pod silnou dekou a nedaří se mu rozehrávat.
     
    47:26
    Do útoku nyní postupoval Martin Nečas, avšak nedostalo se mu dostatečné podpory spoluhráčů, a tak pouze nahodil puk do pásma.
     
    48:04
    Kvasnička dostal za modrou kotouč od Kauta, nicméně nevystřelil, nýbrž zatáhl kotouč za branku. Jeho následná přihrávka nikoho z Čechů nenašla.
     
    48:53
    Kern se dokázal dostat ke kotouči na levé straně a nahodil do pásma, nicméně to bylo ještě před červenou, a tak je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    49:21
    Na levé straně dostal hodně prostor Brännström, který hledal přihrávkou před brankou Miketinaca, avšak tomu kotouč přeskočil hůl.
     
    50:03
    Johansson dostal před branku ideální přihrávku, avšak zakončení mu naštěstí nesedlo a jeho střela mířila mimo branku!
     
    50:37
    Radim Šalda dostal na modrou přihrávku od Nečase a pohotově vystřelil, avšak Eriksson Ek jeho střelu dokázal vyrazit.
     
    51:37
    Jan Bednář zaváhal na modré čáře a už to vypadalo, že se jeden ze švédských útočníků dostane do úniku, ale český bek situaci zachránil.
     
    52:31
    V pravém rohu se dostal ke kotouči Elvenes, který vybruslil do středu a vyslal přízemní střelu. Tu však Vomáčka vyrazil betonem!
     
    53:48
    Miketinac se opět pokoušel projít do útočného pásma, nicméně jeho průnik zastavila česká obrana.
     
    54:34
    Od modré vystřelil Wernblom, avšak jeho ránu dokázal vyrazit Vomáčka. Švédský tým se však nadále drží v útočném pásmu.
     
    54:57
    Na led se nyní dostala čtvrtá česká formace, která byla pod tlakem ve vlastním pásmu, avšak po dobré po dobré práci obrany se kotouč dostal do středního pásma!
     
    55:37
    Teď jsme měli velké štěstí! Od modré střílel Björkman, jehož střelu tečoval jeden ze švédských útočníků a náš tým zachránila, už podruhé v tomto zápase, tyč!
     
    56:28
    Švédové se aktuálně drží v útočném pásmu a nebezpečně kombinují. Česká pětice by již potřebovala nutně vystřídat.
     
    57:04
    Aktivní Filip Chytil si nabruslil do středu a pokoušel se proniknout do pásma, nicméně byl zastaven švédskou obranou.
     
    57:37
    Český tým vyrazil do útoku, který táhl po levé straně Matěj Novák. Útočník čtvrté formace se poté dostal i ke střele, ta však byla zblokovaná.
     
    57:55
    Češi se opět dostali do útočného pásma. Od modré to zkoušel obránce Ondřej Buchtela, nicméně jeho pokus skončil v lapačce Erikssona Eka.
     
    58:21
    Teď si vytvořil velkou šanci také český tým! Po pravé straně pronikl do pásma Kvasnička, který poslal kotouč nebezpečně před brankou. Eriksson Ek si nebyl vůbec jistý, kde kotouč má. Nakonec ho našel pod svou výstrojí!
     
    58:53
    Náš výběr se dokázal úspěšně dostat do středního pásma, navzdory švédskému napadání, a míří do útočné třetiny.
     
    59:33
    Kaut našel přesnou přihrávkou na levé straně Kvasničku, který přešel do útočné třetina, ale jeho následná přihrávka byla zablokovaná.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Stav je po třetí třetině nerozhodný, a tak nás čeká pětiminutové prodloužení tři na tři!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Český tým vyhrál vhazování, a tak začíná s kotoučem na svých holích.
     
    60:34
    Kombinace Zadiny a Nečase v útočném pásmu nebyla přesná, a tak jsou u kotouče Švédové.
     
    60:45
    Do útočného pásma pronikl Wernblom, který následně vystřelil z mezikruží, ale jeho střela byla sražená.
     
    61:06
    Jakub Galvas prokázal, jak šikovné ruce má a dokázal se prodrat přes švédského obránce až do zakončení. Český bek však střílel z úhlu, a tak jeho střelu Eriksson Ek lapil.
     
    61:41
    Dvořák na pravé straně přiťukl puk krásně do jízdy pro Kerna, avšak ten brankáře Erikssona Eka překonat nedokázal!
     
    61:54
    Zadina dostal puk do jízdy od Nečase natlačil se před Erikssona Eka, nicméně švédského brankáýře nepřekonal.
     
    62:39
    Kvasnička si najel mezi kruhy a nebezpečně vystřelil, ale jeho rána mířila nad.
     
    63:02
    O další střelecký pokus se postaral Zadina, ale ani on nemířil přesně.
     
    63:23
    Češi teď tlačili svého soupeře. Z pravé straně vystřelil Filip Chytil, jehož střela už mezi tři tyče mířila, avšak Eriksson Ek zasáhl.
     
    63:48
    Po delší době se dostávají ke kotouči Švédové, kteří míří do útoku.
     
    64:07
    Na modrou dostal přihrávku obránce Ginning, ale jeho střelu dokázal Vomáčka pravým betonem vyrazit!
     
    64:32
    Aktivní Jan Kern si najel před branku a z bezprostřední blízkosti zakončoval, ale Eriksson Ek svůj tým nadále drží!
     
    64:43
    Nečas dokázal zastavit ve středním pásmu nebezpečnou švédskou přihrávku a Češi šli dopředu. Z mezikruží vypálil Zadina, ale jeho pokus švédský brankář kryl!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Český tým byl v prodloužení aktivnější, měl šance, nicméně Erikssona Eka překonat nedokázal, a tak budou následovat nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první jel z českého týmu Filip Zadina, který zvolil střelu, avšak tu dokázal Eriksson Ek vyrazit!
     
    1. série
    0:0
    Johansson zvolil také střelu, nicméně tu dokázal Vomáčka maskou vyrazit nad branku!
     
    2. série
    0:0
    Ani Martin Nečas nic nevymýšlel a chtěl svou střelu zamířit do horní poloviny branky, avšak minul.
     
    2. série
    1:0
    Sylvegärd byl úspěšný, když jeho střela prošla za záda Tomáše Vomáčky.
     
    3. série
    1:0
    Filip Chytil musel nájezd proměnit, avšak brankáře Erikssona Eka nepřekonal, což znamená, že bonusový bod si odnáší tým Švédska.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
    Vítěznou branku zaznamenal MARCUS SYLVEGÄRD
     
    Konec zápasu.
     
    Český tým předvedl v dnešním utkání velmi sympatický výkon. Dokázal se oklepat i z rychlého vyrovnání švédského týmu a dovedl utkání do prodloužení, ve kterém byl lepším týmem, ale prosadit se nedokázal. V samostatných nájezdech byl pak úspěšpěnější švédský výběr.

    To je z mé strany vše a budu se brzy těšit u dalšího textového přenosu! (21:52:03)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 28. Olofsson (Wernblom, Zetterlund), 47. Elvenes (Hugg), 47. Wernblom (Olfsson, Zetterlund), rozh. náj. Sylvegärd – 17. Nečas (Hrabík, Zadina), 23. Kern (Chytil), 26. Zadina (Galvas)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zadina (CZE)
    0:0   Johansson (SWE)
    2. série:
    0:0   Nečas (CZE)
    1:0   Sylvegärd (SWE)
    3. série:
    1:0   Chytil (CZE)


    Švédsko: Eriksson Ek (Ähman) – Westerlund, Själin, Björkman, Brännström, Ginning, Liljegren, Asplund – Lundeström, Hugg, Miketinac – Wernblom, Olofsson, Zetterlund – Sylvegärd, Peterson, Elvenes – SVeningsson, Gustafsson, Johansson
    Česko: Vomáčka (Patera) – Mikyska, Kvasnička, Šalda, Galvas, Buchtela, Zeling, Bednář – Kaut, Nečas, Hrabík – Zadina, Chytil, Kern – Dvořák, Škvrně, Václavek – Novák, Przybyla, Svoboda – Chrtek

    Rozhodčí: Holm, Bergqvist – Bäckström, Billing
    bahis siteleri