Boston – San Jose 6:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 2:5 (kon.) | NY Rangers – Nashville 4:3 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 0:3 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:6 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Arizona – Montreal 4:5 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Vancouver Canucks
Pátek 10.02.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hezké dobré ráno všem příznivcům dobrého hokeje. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu kanadskoamerické NHL, v němž Columbus Blue Jackets přivítají Vancouver Canucks. Tak si to od 1:00 nenechte ujít!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    V prosinci a na přelomu kalendářního roku podávali Jackets až nadpozemské výkony a jejich vítězná série se zastavila na 16 zápasech. V poslední době svěřenci Johna Tortorelly spíše střídají lepší výkony s horšími, v našlapané Metropolitní divizi jim ovšem stále patří druhá příčka za suverénním Washingtonem. Parta z Ohia se dnes pokusí získat druhé vítězství v rozmezí tří dnů, v noci na středu Blue Jackets zvítězili v Detroitu 3:2 gólem Setha Jonese v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cam Atkinson, 48 bodů (26+22)
    Alexander Wennberg, 45 bodů (10+35)
    Nick Foligno, 39 bodů (18+21)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 12 bodů (6+6)
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Hokejisté Canucks se ještě nedávno pohybovali na dostřel play-off, v poslední době se jim ale příliš nedaří a na poslední postupovou příčku momentálně svěřenci Willieho Desjardinse ztrácejí už sedm bodů. Vancouverští za sebou tahají sérii čtyř porážek v řadě, naposledy Sedinové a spol. nestačili poměrem 2:4 na Nashville.

    Nejproduktivnější hráči:
    Bo Horvat, 34 bodů (15+19)
    Henrik Sedin, 32 bodů (11+21)
    Daniel Sedin, 28 bodů (11+17)

    Československá stopa:
    -
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Forsberg) – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson, Harrington, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, Bjorkstrand – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, Trjamkin, B. Hutton – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Hansen – Megna, Horvat, Burrows (A) – Boucher, Chaput, Skille.

    Rozhodčí: Furlatt, L'Ecuyer – Pancich, Gibbons.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Po Tanevově nepřílliš povedené rozehrávce se kotouče ujal domácí kapitán Foligno, s jehož následným nahozením si ale Miller bez potíží poradil.
     
    01:20
    Po vyhraném buly to od modré zkusil Markus Nutivaara, střela columbuského obránce ale byla pro zkušeného Millera snadným soustem.
     
    02:09
    Po pravém křídle ujel kupředu Boone Jenner, jenž se však nakonec ocitl v obklíčení hokejistů Vancouveru a zákonitě o puk přišel.
     
    02:51
    Foligno to nečekaně zkusil ihned po přejetí útočné modré čáry, Ryan Miller si však připsal další povedený zákrok.
     
    03:48
    Canucks se v úvodu nikam neženou a především si hlídají vlastní pásmo, Bobrovskij byl zatím téměř bez práce.
     
    04:44
    Střelou od pravého mantinelu teď prověřil pozornost columbuského gólmana Jayson Megna ,s pokusem bývalého hráče Pittsburghu si ale Bobrovskij bez problémů poradil a Brandon Sutter už se k dorážce nedostal.
     
    05:20
    V poslední době nepříliš produktivní Gagner zavezl kotouč do brankoviště, kde číhal zkušený Hartnell, který se ale ke kotouči nakonec nedostal.
     
    05:34
    Nikita Trjamkin se pustil do ostřejší výměny názorů s Jennerem, načež se do celé situace vmísil jeden z rozhodčích, který komicky ztratil rovnováhu, a hra je tak přerušena.
     
    06:22
    Canucks zavezli puk do útočného pásma a pramenila z toho střela veterána Edlera od modré, se kterou si ovšem Sergej Bobrovskij bez potíží poradil.
     
    07:19
    Obrovský zadák Vancouveru Nikita Trjamkin rozehrál kotouč přímo na hůl Brandona Saada, který poté nic nevymýšlel a vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    08:05
    Po rozpačitém startu se hosté vcelku rychle dostali do zápasu a v posledních minutách jsou hráči západokanadského celku o něco lepším týmem.
     
    08:37
    Velezkušený Daniel Sedin si od pravého mantinelu najel na kruh, odkud vypálil, nicméně Sergej Bobrovskij si s jeho pokusem zkušeně poradil.
     
    09:23
    Aktivně napadající Sedlák z Hartnellem donutili hosty k chybě v rozehrávce, po níž dokázali vybojovat další vhazování po pravici Ryana Millera.
     
    09:55
    Boone Jenner dostal nabito na pravý kruh, na střelu si ovšem netroufl, a tak ještě kombinace Tortorellovy party pokračuje.
     
    10:49
    Edlerova dělovka z vrcholu levého kruhu byla zblokována obětavým Williamem Karlssonem, tlak Canucks ale ještě přetrvává.
     
    11:45
    Blue Jackets se po nějaké době osvobodili, Troy Stecher už z hloubi vlastní třetiny pomalu zakládá další akci kanadského celku.
     
    12:36
    Nepovedená Nutivaarova rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, což se domácímu zadákovi vůbec nelíbí, ale před Bobrovským se bude vhazovat tak jako tak.
     
    13:24
    Jonesovi se nepodařilo kloudně rozehrát a Vancouverští se poté na chvilku usadili v útočném pásmu, než však ale i oni o kotouč přišli.
     
    14:01
    Šance na obou stranách. Nejprve Alexandre Burrows nedokázal nasměrovat svou dorážku z mezikruží za Bobrovského záda a následnou protiakci Jackets zakončoval ze skvělé pozice Dubinsky, Miller ale řekl ne!
     
    14:42
    Jack Johnson nabil na střelou Murraymu, jehož následné nahození z voleje ale mířilo přímo do míst, kde stál připravený Ryan Miller a Canucks poté dostali do bezpečí.
     
    15:14
    Cam Atkinson se k dorážce Werenskiho střely nedostal a domácí vyhodili kotouč do bezpečí, oba týmy nyní mohou vystřídat.
     
    16:13
    Čerá pryž ve středním pásmu opustila hrací plochu a skončila na jedné ze střídaček, následovat tak bude vhazování v neutrální zóně.
     
    16:40
    Po obrovské chybě v rozehrávce domácího týmu se dostal do zakončení z předbrankového prostoru Reid Boucher, nicméně Bobrovskij jeho gólovku vychytal!
     
    17:04
    Troy Stecher (VAN) půjde pykat na dvě minuty za držení, Columbus si tak zahraje svou pověstnou přesilovou hru.
     
    17:58
    Nutivaara dopravil kotouč do bezpečí, Blue Jackets se v této početní nevýhodě zatím brání velmi svědomitě.
     
    18:55
    Brandon Saad ujel po levém křídle, poté se krásnou kličkou na místě zbavil Henrika Sedina a vypálil, Miller si ale připsal další snadný zákrok.
     
    19:32
    Rozjetý Anderson se z rychlého protiútoku ke střele ani nedostal a zdá se, že v první třetině už se nic zajímavého nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skutečně tomu tak je, první třetina zápasu mezi Columbusem a Vancouverem je za námi a do kabin se jde za bezbrankového stavu. Dosud jsme sledovali vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách. Změní se to ve druhé periodě? To začneme zjišťovat ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks se na samotném začátku druhé třetiny dostávají v Columbusu do vedení. Granlundovu střelu z levé strany vyrazil Bobrovskij jen před sebe, odkud DANIEL SEDIN pohotově zametl kotouč do sítě. Asistence: Markus Granlund a Henrik Sedin.
    20:44 Daniel SEDIN - 0:1
     
    21:47
    Ofsajd a v něm Brandon Sutter, hra je přerušena a po nepovedené akci Canucks se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    22:43
    Excolumbuský Jack Skille se ke střele rovněž nedostal, hra je opět přerušena a pokračovat bude vhazováním ve středovém kruhu.
     
    23:16
    Brandon Saad naprudkou přihrávku Jacka Johnsona nedosáhl, touš tak skončilv moci hostujících obránců, kteří se s ním nikam neženou.
     
    24:10
    Elitní lajna Jackets vybojovala vhazování v útočném pásmu, domácí se pokouší stav zápasu rychle vyrovnat.
     
    25:11
    To se jen tak nevidí. Blue Jackets v posledních minutách tlačili a tlačili, a tak si Willie Desjardins vybral oddechový čas, aby si jeho svěřenci mohli trochu odfrknout.
     
    26:06
    Troy Stecher to zkusil od modré, jeho pokus ale postrádal přesnost a ani Alexandre Burrows o chviličku později neměl seřízená mířidla.
     
    27:02
    Canucks se snaží co nejvíce rozkouskovat hru a zatím se jim to daří, domácí totiž ve druhé třetině nejsou ani trochu nebezpeční.
     
    27:58
    Lukáš Sedlák (CBJ) navíc podrazil Skilleho, a Canucks si tak po komerční přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    28:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Columbuští ve třetím utkání v řadě inkasují v oslabení a prohrávají už o dva góly. Skvěle to udělal Daniel Sedin, který zkušeně objel svého stráce Setha Jonese a poté puk naservíroval LOUIMU ERIKSSONOVI, jenž už měl úlohu snadnou! Asistence: Daniel Sedin a Henrik Sedin.
    28:53 Loui ERIKSSON - 0:2
     
    29:40
    Bobrovskij si poradil s bekhendovým blafákem Bo Horvata a na druhou stranu se poté vydal Boone Jenner, jenž si ale z vrcholu kruhů na Ryana Millera nepřišel.
     
    30:29
    Po chybě v hostující rozehrávce se ke střele z velmi ostrého úhlu dostal Scott Hartnell, jenž ale nedokázal zakončit podle svých představ.
     
    31:25
    Hraje se prakticky bez přerušení, což očividně více vyhovuje Canucks. Domácí se ne a ne dostat do rytmu a Miller je ve druhé třetině prakticky bez práce.
     
    32:14
    Ryan Murray rozjel zajímavou akci domácího týmu, na jejímž konci stál Brandon Dubinsky, americký reprezentant ale z krkolomné pozice nedokázal vůbec zakončit.
     
    33:10
    Svěřenci Johna Tortorelly se po delší době dostali k souvislé kombinaci v útočném pásmu, zatím to ale k ničemu zajímavému nevede.
     
    34:04
    Pokus Saada z pravého kruhu skončil v Millerově výstroji a vancouverský gólman následně přerušil hru, následovat bude komerční přestávka.
     
    34:46
    První lajna Canucks se dostala do dalšího přečíslení, které zakončoval Loui Eriksson, švédský útočník ale na pozorného Bobrovského nevyzrál!
     
    35:33
    Rozjetý Jenner mezi kruhy přenechal šikovnou zadovkou puk Murraymu, jeho následnou střelu ale Miller zkušeně zlikvidoval a před námi je další komerční přestávka.
     
    36:27
    Foligno byl u pravého hrazení zdvojen dvojicí bránících hráčů Canucks, a tak jen nahodil kotouč do útočného pásma a odjel střídat.
     
    37:20
    Jenner vybojoval puk ve středním pásmu a ve spolupráci s Dubinskym se prokousal až do toho útočného, tam ale domácí o černou pryž rychle přišli.
     
    38:08
    Právě Boone Jenner nabil na střelu Jonesovi, ten si ale na zakončení netroufl a Jackets o útočné pásmo opět přišli.
     
    39:05
    Už to mohlo být o tři góly. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho a Brandon Sutter ze skvělé pozice poslal kotouč do tyče!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani následná dorážka Granlunda se neujala, druhá třetina se nám tak skončila za stavu 0:2 pro hosty. Columbus má sice mírnou střeleckou převahu, většina pokusů domácího týmu ale nebyla nebezpečných, zatímco Vancouver si vytvořil hned několik šancí a díky trefám Daniela Sedina a Louiho Erikssona zaslouženě vede o dvě branky.
     
    Co nabídne třetí třetina? To začneme zjišťovat ve 2:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Brandon Sutter na prudkou Sbisovu rozehrávku nedosáhl, a Canucks tak bylo hned v úvodu třetí třetiny odpískáno zakázané uvolnění.
     
    41:06
    Málem to bylo zase jen o jeden gól. Cam Atkinson ujel do samostatného úniku, nejproduktivnější hráč Columbusu v této sezóně ale nedotáhl svůj blafák do úspěšného konce!
     
    41:55
    Calvert se rozjel po levém křídle, bez podpory spoluhráčů se ale daleko nedostal a Vancouverští nyní v poklidu rozehrávají.
     
    42:53
    Veterán Scott Hartnell nedokázal zakončit podle svých představ, akce svěřenců Johna Tortorelly ale ještě stále pokračuje.
     
    43:50
    Jones s Jennerem pod tlakem nerozehráli přesně a dostali kotouč jen do středního pásma, hosté ale zrovna střídali, a tak toho ndokázali využít.
     
    44:44
    Do dalších šancí se domácí nedostávají a čas rychle plyne, do konce základní hrací doby už zbývá jen něco málo přes čtvrthodinu.
     
    45:38
    Ryan Murray dostal nabito na vrchol pravého kruhu, Miller si však s jeho pumelicí poradil, ačkoliv měl zakrytý výhled.
     
    46:27
    Důrazný Matt Calvert se od levého mantinelu prokousal až do předbrankového prostoru, odkud se mu ovšem nepodařilo pořádně vystřelit.
     
    46:59
    Černá pryž vyletěla ze hřiště a hra je přerušena, pokračovat budeme po další komerční přestávce.
     
    47:41
    Jannik Hansen (VAN) pod tlakem vyhodil puk mezi diváky, domácí si tak zahrají svou teprve druhou přesilovku v tomto utkání.
     
    48:29
    Seth Jones vypálil z vrcholu kruhů, dělovku domácího zadáka ale zastavilo břevno!
     
    48:45
    Saad (CBJ) o chviličku později podrazil jednoho z vancouverských hráčů, a tak nás čeká hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    49:33
    Folignovi se nedokázalo zakončit přesně a kotouče se zmocnili domácí, jejichž zkrácená přesilovka začne už za pár okamžiků.
     
    50:18
    Bue Jackets se osvobodili vyhozením puku až k Millerovi, hráči v bílých dresech zakládají další přesilovkovou akci od píky.
     
    50:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy po Saadově návratu na led se hosté prosazují potřetí! Troy Stecher našel parádní dalekonosnou přihrávkou na pravém křídle rozjetého JAYSONA MEGNU, který si navedl puk do mezikruží a přesnou střelou přehodil kotouč přes Bobrovského beton! Asistence: Troy Stecher a Alexander Edler.
    50:47 Jayson MEGNA - 0:3
     
    51:35
    Werenskiho nahození od levého mantinelu skončilo v Millerově moci, následovat bude další komerční přestávka.
     
    52:29
    Po třetím gólu Canucks tribuny Nationwide Areny utichly a někteři diváci už opustili své sedačky, nic nenasvědčuje tomu, že by měli Vancouverští o svůj pohodlný náskok přijít.
     
    53:21
    Jackets jsou v této fázi zápasu navíc směrem dopředu prakticky neviditelní a nedaří se jim ani kloudně rozehrát.
     
    54:05
    Ani Dubinsky s Jennerem to teď nezměnili a na druhou stranu se vydal Markus Granlund, jehož střelu Bobrovskij přizvedl do ochranné sítě – je tu další komerční přestávka.
     
    55:04
    Tribuny se vyprazdňují rychleji a rychleji, některé řady už zůstaly prakticky prázdné. Takový průběh zápasu si příznivci Blue Jackets asi nepředstavovali...
     
    55:57
    Domácí jako by hráli bez zápalu, domácí sice mají jasnou střeleckou převahu, ale ve třetí třetině jsem je snad ještě neviděl dorážet či alespoň clonit Millerovi.
     
    56:33
    Blue Jackets jsou blízko druhé potupné domácí porížce v řadě, o víkendu totiž tady v Nationwide Areně podlehli New Jersey hladce 1:5.
     
    56:49
    Bo Horvat vybojoval buly v útočném pásmu, hosté ale následně o kotouč přišli a na druhou stranu už míří Sam Gagner.
     
    56:56
    Hartnellův pokus z prakticky nulového úhlu Ryan Miller bez potíží zastavil a přerušil hru, načež se před ním strhla pořádná strkanice, v níž se angažovali především Hartnell, Sedlák, Trjamkin a Burrows.
     
    56:56
    Burrows, Trjamkin (oba VAN) a Hartnell se Sedlákem (oba CBJ) za zmiňovanou strkanici vyfasovali shodné dvouminutové tresty za hrubost. Pokračovat budeme v pěti na obou stranách.
     
    57:53
    Jackets se na chviličku usadili v útočném pásmu, tentokrát se ale ani nedostali ke střele a kotouč už je zpět ve středním pásmu.
     
    58:21
    Ofsajd a v něm Markus Granlund, následovat bude vhazování ve středním pásmuve chvíli, kdy do konce zápasu už zbývá jen něco přes minutu a půl.
     
    59:05
    Alexander Edler byl v rohu kluziště sražen k zemi Jennerem, sudí už ale nechávají v samotném závěru hru plynout.
     
    59:33
    Murrayho střílená přihrávka v mezikruží nikoho v modrém dresu nenašla a svěřenci Willieho Desjardinse poté odpálili kotouč do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Columbus nenaplnil roli favorita a proti trápícímu se Vancouveru doma prohrál hladce 0:3. Canucks ukončili sérii čtyř porážek v řadě a udrželi se v boji o play-off, k čemuž přispěl 33 zákroky a třetí vychytanou nulou v sezóně zkušený brankář Ryan Miller. Domácí sice svého soka přestříleli, na ledě ale bylo vidět, že Vancouver chce vyhrát víc.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 9:30
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Ryan Miller (VAN) 33 zák., 0 gólů, úsp. 100%
    2. Daniel Sedin (VAN) 1+1
    3. Henrik Sedin (VAN) 0+2
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (03:35:32)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 21. D. Sedin (M. Granlund, H. Sedin), 29. Eriksson (D. Sedin, H. Sedin), 51. Megna (Stecher, Edler)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Forsberg) – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson, Harrington, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, Hartnell – Sedlák, Gagner, J. Anderson.
    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, Trjamkin, B. Hutton – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Hansen – Megna, Horvat, Burrows (A) – Boucher, Chaput, Skille.

    Rozhodčí: Furlatt, L'Ecuyer – Pancich, Gibbons
    bahis siteleri