Slovensko – Rusko 6:2 (kon.)
konec
Slovensko
6:2 (2:0, 0:0, 4:2)
Rusko
sk Pátek 10.02.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Slovakia Cup 2016
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti dokázali ruskému olympijskému tímu vrátiť včerajšiu prehru a na Slovakia Cupe si zahrajú vo finále. V záverečnej tretine strelili tri góly v priebehu 91 sekúnd a definitívne rozhodli o svojom triumfe. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Ivan Švárny, Radoslav Macík a druhýkrát v zápase Libor Hudáček. Gólový účet zápasu uzavrel Tomáš Hrnka, a tak Slovensko zdolalo ruské mužstvo 6:2. Najlepším hráčmi zápasu boli vyhlásení Marek Slovák a Rushan Rafikov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:29:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V samotnom závere pomohol prikrášliť výsledok zápasu Marek Bakoš. Útočník čínskeho Kunlunu mieril ale len do stredu brány, kde bol pripravený Alexander Šaryčenkov.
     
    59:15
    Dnešný zápas sa už len dohráva. Slovenskí hokejisti dnes podali veľmi dobrý výkon a hoci v závere dvakrát inkasovali, postupujú do finále Slovakia Cupu.
     
    58:43
    Slovensko dalo gól! Ruskí hokejisti pred malou chvíľou vykresali iskričku nádeje, no tú veľmi rýchlo zhasol TOMÁŠ HRNKA. Ten dostal výborný pas od Martina Gernáta, od modrej čiary postupoval sám na bránu a forhendom posiela puk do ruskej brány. Asistencia: Martin Gernát.
     
    58:08
    Rusko dalo gól!
    Ruským mladíkom sa napokon podarilo ešte upraviť výsledok dnešného zápasu. ARTEM GAREJEV so šťastím dokázal pretlačil puk za slovenského brankára, no na prípadný obrat už Rusi zrejme nemôžu pomýšľať. Asistencia: Roman Manuchov.
     
    57:19
    V závere zápasu bude hrať Rusko v početnej výhode. Marek Slovák dostáva menší trest za podrazenie, no zrejme mal ísť na lavicu hanby iný slovenský hráč.
     
    56:40
    Na druhej strane sa nenechal zahanbiť ani Július Hudáček. Ten dokázal zlikvidovať nájazd Vjačeslava Osnovina a udržal pre Slovensko komfortné vedenie o štyri góly.
     
    56:27
    Libor Hudáček mohol zaznamenať hattrick. Dokonale využil viac priestoru na ľade, položil si ruského obrancu, ale jeho forhendový blafák zneškodnil Alexander Šaryčenkov.
     
    55:38
    Andrej Kudrna dostal puk do jazdy a prešiel až pred ruského brankára. Bekhendom sa snažil skórovať, ale puk skončil len na bočnej sieti.
     
    55:10
    Teraz sme svedkami vylúčenia na oboch stranách. Na našej strane putuje na tresnú lavicu za hrubosť Marek Slovák a rovnaký trest dostáva aj Vladislav Kaletnik.
     
    54:25
    Domáci nitriansky útočník Marek Tvrdoň teraz dobre zapracoval. Vybojoval puk medzi ruskými obrancami a veľa nechýbalo k tomu, aby celú akciu gólovo zakončil.
     
    53:44
    Iľja Michejev to zobral na seba a prešiel stredom nášho obranného pásma. Následne bol ale vytlačený do rohu klziska a tak nemohol nič vymyslieť.
     
    53:00
    Hra je prerušená a po krátkej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v strednom pásme. Vyzerá to tak, že dnešný zápas už dochytá Alexander Šaryčenkov.
     
    52:13
    Do veľmi dobrej pozície sa teraz dostal Andrej Kudrna. Z priestoru medzi kruhov vystrelil, ale Igor Bobkov strelu vyrazil na ochrannú sieť. Opäť musí byť ruský brankár vymenený, pretože stratil nôž z korčule.
     
    51:38
    Martin Gernát časoval peknú prihrávku pred bránu súpera. Nakorčuľoval si tam košický Tomáš Hrnka, no napokon nedokázal usmerniť puk do siete.
     
    51:10
    Andrej Šťastný sa dostal k streleckému pokusu. Igor Bobkov jeho strelu kryje, no náš útočník získal aspoň cenné vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    50:35
    Naši hokejisti sa veľmi dobre bránia a nič nenasvedčuje tomu, že by mali prísť o svoje dnešné víťazstvo. Rusi sa dostávajú do pásma, ale sú málo nebezpeční.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 8. Hudáček (Cingeľ, Čajkovský), 17. Gernát (Cingeľ, Čajkovský), 43. Švárny (Graňák, Suja), 43. Macík (Šedivý), 44. Hudáček, 59. Hrnka (Gernát) – 48. Shenfeld (Vasilevskij, Varfolomejev), 59. Garajev (Manuchov)


    Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Jánošík, Čajkovský, Gernát, Graňák, Švárny, Šedivý – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kudrna, Cingeľ, L. Hudáček – Skokan, Suja, Bakoš – Macík, Lušňák, Šťastný – Buc.
    Rusko: Bobkov (Šaryčenkov) – Rafikov, Manuchov, Naumenkov, Koriagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Lešenko, Kraskovskij, Kadejkin – Kosov, Kaletnik, Shenfeld – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev, Osnovin, Garejev.

    Rozhodčí: Daniel Konc, Vladimír Baluška – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň.
    thejrc.org