Boston – San Jose 6:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 2:5 (kon.) | NY Rangers – Nashville 4:3 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 0:3 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:6 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Arizona – Montreal 4:5 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Dallas Stars
Pátek 10.02.2017, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Ještě jedna šance pro svěřence Lindyho Ruffa. Na trestnou lavici jde Derick Brassard (OTT), který podrazil jednoho z hostů.
     
    58:48
    Teď už je ale brána Dallasu prázdná a před Condonem je šest hráčů hostujícího celku.
     
    57:15
    Ohromně důležitý zákrok Mikea Condona. Domácí gólman čelil Lindellově střele z mezikruží, ale pohotovým vyjetím dokázal zmenšil střelecký úhel a následně navíc nedopustil dorážku.
     
    54:17
    Nyní ale pro hosty přichází šance. Po komerční přestávce totiž na trestnou lavici usedne Mark Borowiecki (OTT), který se dopustil držení protihráče.
     
    48:17
    Poměrně dlouhá hra v ponechané výhodě nic nepřinesla. Nyní už je potrestán Patrick Sharp (DAL), který se provinil hákováním.
    46:03 Mark STONE - 3:2
     
    46:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si berou zpět ztracené vedení. Nenápadná střela od modré čáry se zřejmě od Dzingela odrazila za bránu, kde byl naprosto nebráněný MARK STONE. Domácí forvard puk rychle dostal k tyči a zakončil do volné části brány. Asistence: Ryan Dzingel, Cody Ceci.
     
    39:56
    Za hákování je ale každopádně vyloučen Dion Phaneuf (OTT).
     
    39:55
    Laxně bruslících hráčů Ottawy využil Antoine Roussel, který se objevil sám před Condonem. Bekhendové zakončení ale nepřineslo vedení Dallasu.
     
    39:06
    Jenže teď se tři domácí hráči zjevili v situaci proti jedinému bekovi. Výsledkem byla Phaneufova střela, která však letěla do Lehtonena.
     
    38:08
    Nyní se ale Brassard dostal před hostujícího brankáře a byl zahákován Stephenem Johnsem (DAL). Dvě trestné minuty pro obránce Dallasu.
    36:09 Jamie BENN - 2:2
     
    36:09
    Dallas právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Díky úspěšně zvládnutému buly po Condonově levici se Dallas usadil v útočném pásmu. Od Lindella se kotouč od mantinelu dostal na střed k modré čáře, kde se objevil JAMIE BENN, jenž tvrdou střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Esa Lindell.
     
    35:38
    Naopak se musel znovu vyznamenal Kari Lehtonen. Hostující obránce pouze vyrazil střelu od modré čáry, ale ani dorážející Dzingel ho bekhendem nepřekonal.
     
    33:59
    Karlsson vytáhl parádní přihrávku na osamoceného Bobbyho Ryana. Ten si ale kotouč musel zpracovat bruslí a to Lehtonenovi dalo šanci pro přesun k tyči. Výsledkem byl důležitý zákrok pravým betonem.
     
    32:02
    Domácí mohou přispěchat s rychlou odpovědí. Za držení protihráče je totiž vyloučen Esa Lindell (DAL).
    31:28 Antoine ROUSSEL - 2:1
     
    31:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Zničehonic je sníženo na rozdíl jediné branky! Hosté se po buly usadili v útočném pásmu, kotouč se dostal k Faksovi, který celou akci vyšperkoval přihrávkou před odkrytou bránu. Dobře postavený ANTOINE ROUSSEL měl poté hodně jednoduchou práci a bez problémů zakončil za záda bezmocného Condona. Asistence: Radek Faksa, Jordie Benn.
     
    28:16
    Bobby Ryan u mantinelu výborně vystihl rozehrávku soupeře, rychle si vyměnil puk s Pageauem, který se zprava dostal až před Lehtonena. Bekhendové zakončení však vyřešil finský brankář Dallasu!
     
    25:27
    Turrisovo zakončení bylo sraženo, avšak odrazilo se přesně mezi kruhy, kde se zjevil Kelly. Ten ale selhal, když švihem zakončil doprostřed brány.
     
    23:09
    Patrick Sharp dostal přihrávku zpoza brány, nicméně natřikrát puk neprotlačil přes Condonův levý beton. Důležitý zákrok domácího gólmana.
     
    17:55
    Zack Smith (OTT) je samozřejmě poslán na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za podražení.
    17:55 Chris KELLY - 2:0
     
    17:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je velká kuriozita! Dallas rozehrával při signalizovaném vyloučení Zacka Smithe, ale Jiří Hudler poslal puk bekhendem zpátky ze středního pásma a trefil vlastní opuštěnou bránu. Gól je připsán na konto CHRISE KELLYHO, jenž se z domácích jako poslední dotkl kotouče. Bez asistence.
     
    15:54
    S návratem vyloučeného Ceciho se střelec úvodní branky Dion Phaneuf (OTT) pustil do Jamieho Benna (DAL). Výsledkem byla zajímavá šarvátka, která ale neměla jasného vítěze. Oba kohouti dostávají pětiminutový trest za bitku.
    14:41 Dion PHANEUF - 1:0
     
    14:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po další povedené akci domácí získali buly v útočném pásmu a následně se radují z branky. Pageau vyhrál vhazování přesně na hůl DIONA PHANEUFA, jenž na nic nečekal a bleskovou střelou zaskočil zkoprnělého Lehtonena. Ottawa tak dává gól po nějakých 135 minutách hry! Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
     
    14:04
    Tom Pyatt se ve vlastním oslabení dostal do úniku. Při zakončení ho ale otravoval vracející se soupeř a i díky tomu Lehtonen dokázal vyřešit bekendový blafák.
     
    13:54
    Hosté si zahrají druhou přesilovou hru. Dvěma trestnými minutami za hákování je totiž potrestán Cody Ceci (OTT).
     
    06:18
    Další svižnou akci hostujícího týmu zakončil Jamie Benn. Kapitán Stars dostal příliš mnoho prostoru na levé straně, avšak puk se odrazil jen od břevna Condonovy brány.
     
    03:13
    Hodně nešikovná rozehrávka Mikea Hoffmana (OTT), který chtěl puk obloučkem přesunout na pravou stranu, ale místo toho touš poslal mezi diváky. Dvě trestné minuty!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 15. Phaneuf (Pageau), 18. Kelly, 47. Mark Stone (Dzingel, Ceci) – 32. Roussel (Faksa, Jo. Benn), 37. Ja. Benn (Lindell)


    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel (A), Turris, B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Wingels, Kelly.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Jo. Benn, Hamhuis, Nemeth, Johns – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves (A) – Hudler, Seguin, B. Ritchie – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Roussel, Cracknell, Korpikoski.

    Rozhodčí: Jon McIsaac, Francis Charron – Kiel Murchison, Matt MacPherson

    Diváci: 17 676
    bahis siteleri