Slovensko – Rusko 6:2 (kon.)
konec
Slovensko
6:2 (2:0, 0:0, 4:2)
Rusko
sk Pátek 10.02.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Slovakia Cup 2016
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti dokázali ruskému olympijskému tímu vrátiť včerajšiu prehru a na Slovakia Cupe si zahrajú vo finále. V záverečnej tretine strelili tri góly v priebehu 91 sekúnd a definitívne rozhodli o svojom triumfe. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Ivan Švárny, Radoslav Macík a druhýkrát v zápase Libor Hudáček. Gólový účet zápasu uzavrel Tomáš Hrnka, a tak Slovensko zdolalo ruské mužstvo 6:2. Najlepším hráčmi zápasu boli vyhlásení Marek Slovák a Rushan Rafikov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:29:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V samotnom závere pomohol prikrášliť výsledok zápasu Marek Bakoš. Útočník čínskeho Kunlunu mieril ale len do stredu brány, kde bol pripravený Alexander Šaryčenkov.
     
    59:15
    Dnešný zápas sa už len dohráva. Slovenskí hokejisti dnes podali veľmi dobrý výkon a hoci v závere dvakrát inkasovali, postupujú do finále Slovakia Cupu.
     
    58:43
    Slovensko dalo gól! Ruskí hokejisti pred malou chvíľou vykresali iskričku nádeje, no tú veľmi rýchlo zhasol TOMÁŠ HRNKA. Ten dostal výborný pas od Martina Gernáta, od modrej čiary postupoval sám na bránu a forhendom posiela puk do ruskej brány. Asistencia: Martin Gernát.
     
    58:08
    Rusko dalo gól!
    Ruským mladíkom sa napokon podarilo ešte upraviť výsledok dnešného zápasu. ARTEM GAREJEV so šťastím dokázal pretlačil puk za slovenského brankára, no na prípadný obrat už Rusi zrejme nemôžu pomýšľať. Asistencia: Roman Manuchov.
     
    57:19
    V závere zápasu bude hrať Rusko v početnej výhode. Marek Slovák dostáva menší trest za podrazenie, no zrejme mal ísť na lavicu hanby iný slovenský hráč.
     
    56:40
    Na druhej strane sa nenechal zahanbiť ani Július Hudáček. Ten dokázal zlikvidovať nájazd Vjačeslava Osnovina a udržal pre Slovensko komfortné vedenie o štyri góly.
     
    56:27
    Libor Hudáček mohol zaznamenať hattrick. Dokonale využil viac priestoru na ľade, položil si ruského obrancu, ale jeho forhendový blafák zneškodnil Alexander Šaryčenkov.
     
    55:38
    Andrej Kudrna dostal puk do jazdy a prešiel až pred ruského brankára. Bekhendom sa snažil skórovať, ale puk skončil len na bočnej sieti.
     
    55:10
    Teraz sme svedkami vylúčenia na oboch stranách. Na našej strane putuje na tresnú lavicu za hrubosť Marek Slovák a rovnaký trest dostáva aj Vladislav Kaletnik.
     
    54:25
    Domáci nitriansky útočník Marek Tvrdoň teraz dobre zapracoval. Vybojoval puk medzi ruskými obrancami a veľa nechýbalo k tomu, aby celú akciu gólovo zakončil.
     
    53:44
    Iľja Michejev to zobral na seba a prešiel stredom nášho obranného pásma. Následne bol ale vytlačený do rohu klziska a tak nemohol nič vymyslieť.
     
    53:00
    Hra je prerušená a po krátkej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v strednom pásme. Vyzerá to tak, že dnešný zápas už dochytá Alexander Šaryčenkov.
     
    52:13
    Do veľmi dobrej pozície sa teraz dostal Andrej Kudrna. Z priestoru medzi kruhov vystrelil, ale Igor Bobkov strelu vyrazil na ochrannú sieť. Opäť musí byť ruský brankár vymenený, pretože stratil nôž z korčule.
     
    51:38
    Martin Gernát časoval peknú prihrávku pred bránu súpera. Nakorčuľoval si tam košický Tomáš Hrnka, no napokon nedokázal usmerniť puk do siete.
     
    51:10
    Andrej Šťastný sa dostal k streleckému pokusu. Igor Bobkov jeho strelu kryje, no náš útočník získal aspoň cenné vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    50:35
    Naši hokejisti sa veľmi dobre bránia a nič nenasvedčuje tomu, že by mali prísť o svoje dnešné víťazstvo. Rusi sa dostávajú do pásma, ale sú málo nebezpeční.
     
    50:18
    Naši hráči teraz dobre napádajú rozohrávku súpera. Ten nevie založiť útočnú akciu a na prípadne vyrovnanie skóre má už menej ako desať minút.
     
    49:34
    Rusi po strelenom góle očividne ožili. Teraz sa snažili vykombinovať našich obrancov štvrtá útočná formácia, ale Július Hudáček zasahovať nemusel.
     
    48:49
    Iľja Michejev vystrelil z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie. Július Hudáček najskôr puk vyrazil len pred seba, no následne ho dokázal schovať do lapačky.
     
    48:30
    Hra nemôže pokračovať, pretože naši hokejisti sa previnili voči pravidlám ofsajdom. Teraz mali aj šťastie, pretože Artem Garejev bol zasiahnutý do tváre a náš hráč mal ísť na trestnú lavicu.
     
    47:57
    Slovanistický útočník Patrik Lušňák sa dostal k strele od pravého mantinelu. Igor Bobkov mal síce mierne problémy, ale napokon dokázal skrotiť puk.
     
    47:07
    Rusko dalo gól!
    Július Hudáček si v dnešnom zápase čisté konto neudrží. Naši hokejisti nevyhodili puk z obranného pásma, Alexej Vasilevskij pohotovo vystrelil od modrej čiary a pred bránou výborne tečoval puk ANTON SHENFELD. Asistencie: Alexej Vasilevskij a Pavel Varfolomejev.
     
    46:54
    Pavel Varfolomejev prešiel stredom nášho obranného pásma. Jeho strelecký pokus ale dobre zblokoval na ochrannú sieť obranca Peter Čerešňák.
     
    46:15
    Štvrtá útočná formácia nášho tímu bojovala. Patrik Lušňák sa snažil dostať k puku za bránou, ale namiesto toho schytal tvrdý úder od ruského hráča.
     
    44:44
    Slovenskí fanúšikovia už oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Zverenci Zdena Cígera dali z troch striel tri góly a zrušili akýkoľvek ruský tlak.
     
    44:05
    Alexej Vasilevskij vystrelil od modrej čiary. Jeho pokus bol niekoľkokrát tečovaný, ale našťastie mieril vedľa slovenskej brány.
     
    43:41
    Slovensko dalo gól! Nitrianska aréna piatykrát explodovala gólovou radosťou. Marek Slovák napádal rozohrávku súpera, puk sa odrazil na hokejku LIBORA HUDÁČKA a ten chladnokrvne strelou pod vyrážačku brankára zrejme definitívne rozhodol o dnešnom víťazstve slovenského tímu. Bez asistencie.
     
    42:54
    Slovensko dalo gól! Tak toto je paráda! RADOSLAV MACÍK ukázal svoju bojovnosť, dokorčuľoval vyhodený puk z našej obrannej tretiny a jemným dotykom dokázal prekonať brankára Igora Bobkova. Treba však priznať, že v čase dosiahnutého gólu sme hrali na ľade so šiestimi hráčmi. Asistencia: Eduard Šedivý.
     
    42:22
    Slovensko dalo gól! Našim hokejistom síce presilová hra nevychádzala, no napriek tomu ju dokázali využiť. Dominik Graňák posunul puk na hokejku IVANA ŠVÁRNEHO a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Dominik Graňák a Jakub Suja.
     
    41:45
    Slovensku zatiaľ presilová hra vôbec nevychádza. Zverenci Zdena Cígera sa ešte nedokázali usadiť v útočnom pásme a Rusi sa dobre bránia.
     
    41:11
    Slovenskí hokejisti si zahrajú presilovú hru. Ruský tím totiž zle striedal a na ľade bolo až šesť hráčov v modrých dresoch. Trest si odpyká Iľja Michejev.
     
    40:49
    Druhá útočná formácia súpera bola dlho v našej tretine, no slovenskí hokejisti ju vďaka výbornému pohybu do zakončenia nepustili.
     
    40:18
    Tretiu tretinu nezačína slovenský tím práve najlepšie. Adam Jánošík predviedol nepresnú prihrávku a po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred brankárom Júliusom Hudáčkom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sme gól nevideli. Rusi vyrovnali hru a boli oveľa nebezpečnejší ako v prvej tretine. Šance si ale vypracovali aj naši hráči a najmä pokusy Mareka Slováka či Jakuba Suju volali po góle. Ruskí hokejisti mali najväčšiu šancu v 34. minúte, keď v samostatnom nájazde neuspel Artem Garejev. Slovensko je tak blízko k tomu, aby na domácom turnaji postúpilo do finálového zápasu. Do konca ešte ale zostáva posledná tretina, ktorá sa v nitrianskej aréne začne približne o 19:40 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:12
    Július Hudáček musel zasahovať po strele od modrej čiary. Tú tesne pred bránkoviskom tečoval Artem Garejev, ale náš brankár pohotovo zakročil.
     
    38:36
    Rusi napádajú našu rozohrávku a aj preto sa teraz nevieme dostať do útočného pásma. Verme, že sa nám aspoň podarí prežiť druhú tretinu s čistým kontom.
     
    37:32
    Prvý ruský útok sa opäť usadil v našej obrannej tretine. Napokon jeho akciu ale pokazil nepresnou prihrávkou Pavel Kraskovskij.
     
    37:02
    A opäť musel Igor Bobkov kryť strelu zo strednej vzdialenosti. Puk síce nepríjemne pred ním skončil, no napriek tomu ho chytá do svojej lapačky.
     
    36:29
    Martin Gernát šikovne nahodil puk na ruského brankára. Andrej Šťastný znemožnil rozohrať Igorovi Bobkovovi, a tak získava vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    35:46
    Ruskí hokejisti v závere druhej tretiny stupňujú svoj tlak. Slovensko sa ale drží a teraz mu veľmi pomôže aj toto prerušenie hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    35:00
    Veľmi pekná akcia Rusov. Alexander Kadejkin dostal prihrávku spoza brány, po jeho strele už dvíhal ruky nad hlavu, ale puk mieril len do bočnej siete.
     
    33:53
    Skvelý Július Hudáček! Snáď prvú chybu našej obrany sa snažil využiť Artem Garejev, ktorý išiel sám na nášho brankára. Zakončenie mu znepríjemnil Dominik Graňák a aj preto ruský útočník mieril len do nášho gólmana.
     
    33:14
    Druhá tretina má veľký spád. Tentokrát musel zasahovať Igor Bobkov, no strelecký pokus Ivana Švárneho mu vážnejšie starosti nespravil.
     
    32:36
    Maxim Kazakov si prebral puk pri ľavom mantineli. Pekným prienikom sa natlačil pred nášho brankára, no jeho bekhendovú strelu Július Hudáček vyrazil svojimi betónmi.
     
    31:45
    Anton Shenfeld sa dostal k strele, no tá bola zblokovaná. Július Hudáček síce nemusel zasahovať, no ruský tím stále pokračuje vo svojej aktivite.
     
    31:00
    Obrovská šanca v podaní Jakuba Suju. Ten dostal skvelý pas za obrannú líniu ruského tímu, postupoval sám na brankára, ale ten ho dokázal v dôležitom momente vychytať.
     
    30:12
    Ďalší veľký závar pred ruskou bránou. Lukáš Cingeľ sa natlačil do bekhendového zakončenia, následne strieľal aj Adam Jánošík, ale ani tentokrát sa nám nepodarilo skórovať.
     
    29:21
    Libor Hudáček svojou aktivitou získal puk tesne pred bránou súpera. Igor Bobkov teraz trošku zaváhal, no tretí gól v zápase zatiaľ neinkasoval.
     
    28:38
    Slovenskí hokejisti sa dokázali ubrániť prvému oslabeniu a zdá sa, že prečkali úvodný tlak ruského olympijského tímu. Ten stále prehráva o dva góly.
     
    27:54
    Rusi opäť zaviedli puk do útočného pásma, dlho kombinovali ale napokon sa do dobrého zakončenia nedostali. Do konca trestu Adama Jánošíka ostáva už len posledná štvrtina.
     
    27:22
    Slovenskí hokejisti sa veľmi dobre bránili. Rusi sa dostali k strele len sporadicky. Napokon to skúsil Vjačeslav Lešenko, ale trafil len Andreja Šťastného, ktorý následne vyhodil puk.
     
    26:13
    Ruský tím si svojou aktivitou vybojoval faul a zahrá si prvú presilovú hru v zápase. Menší trest za sekanie dostáva slovenský obranca Adam Jánošík.
     
    25:38
    Rusi boli veľmi dlho v našom obrannom pásme. Skúšali to najmä strelami z väčších vzdialeností, ale Július Hudáček nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    24:57
    Ďalšia veľká slovenská šanca. Opäť bol v nej domáci Marek Slovák ale po peknej prihrávke Andreja Kudrnu nedokázal prekonať pozorného brankára Igora Bobkova.
     
    24:34
    Marek Slovák dostal puk do jazdy, prenikol po pravej strane do útočného pásma, ale jeho stelecký pokus skončil len na pravom betóne ruského brankára.
     
    23:49
    Slovenský brankár dobre zapracoval svojou hokejkou. Vjačeslav Lešenko hľadal pred bránou spoluhráča, ale náš brankár jeho úmysel prekazil.
     
    22:35
    Július Hudáček sa teraz musel mať na pozore. Jeden z ruských hráčov vystrelil z ľavej strany, ale slovenský brankár vyrazil puk do bezpečia.
     
    22:13
    Rusi teraz na ľadovej ploche doslova lietajú. V porovnaní s prvou tretinou hrá proti nášmu tímu úplne iný ruský výber. Hostia aktívne napadajú, ale zatiaľ majú puk naši hráči.
     
    21:38
    Ruskí hokejisti opäť pohrozili, keď bol na chvíľu úplne voľný Vladislav Kaletnik. Našťastie sa naši ubránili a po ruskom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    20:52
    Samozrejme, Rusi zvýšili aktivitu, no tým aj otvorili svoju obranu. Teraz to naši mohli využiť, ale Marek Tvrdoň sa napokon do zakončenia nedostal.
     
    20:27
    Rusi vstúpili do druhej časti oveľa aktívnejšie. Alexander Kadejkin sa zbavil obrancu, vystrelil z priestoru medzi kruhmi a náš brankár mal šťastie, že puk išiel vedľa brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenskí hokejisti predviedli skvelú prvú tretinu. Ruských mladíkov predčili vo všetkých herných činnostiach a zaslúžene vedú dvojgolovým rozdielom. Prvý gól nášho tímu zaznamenal po krásnej individuálnej akcii Libor Hudáček a v závere prvej časti prekonal súperovho brankára aj Martin Gernát. Brankár Július Hudáček musel riešiť minimum nebezpečných situácii, konkrétne na neho smerovali len dva strelecké pokusy. Naopak, nebyť Igora Bobkova, naše vedenie mohlo byť ešte väčšie. Druhá tretina dnešného duelu za začne približne o 18:55 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    V poslednej minúte prvej tretiny to ešte skúsil Lukáš Cingeľ. Medzi kruhmi si našiel priestor, ale jeho strelu dokázal zneškodniť Igor Bobkov.
     
    18:57
    Prvýkrát v dnešnom zápase sa pripomenul aj Vjačeslav Lešenko. Po pravej strane prenikol do útočného pásma, ale jeho bekhendové zakončenie neprekonalo Júliusa Hudáčka.
     
    18:15
    Slovenskí hokejisti držia puk na svojich hokejkách a snažia sa udržať svoj náskok do konca prvej tretiny. Za svoju aktivitu si ho určite zaslúžili.
     
    17:34
    Radoslav Macík teraz dostal tvrdý hit v stredom pásme. Tvrdo ale čisto hral Dmitrij Judin, ale našťastie bude náš hráč v poriadku.
     
    16:49
    Slovensko dalo gól! Fantastická akcia v podaní našich "sparťanských" hráčov. Lukáš Cingeľ vybojoval puk pri mantineli a presnou prihrávkou našiel na druhej strane osamoteného MARTINA GERNÁTA. Ten si stihol spracovať puk a forhendovou strelou prekonal Igora Bobkova. Asistencie: Lukáš Cingeľ a Michal Čajkovský.
     
    16:05
    Tomáš Hrnka vybojoval puk na vlastnej modrej čiare a založil protiútok nášho tímu. Napokon sa snažil zakončiť sám, obrancu sa chcel zbaviť efektnou sťahovačkou, ale ten mu puk vypichol.
     
    15:34
    Eduard Šedivý drží puk za svojou bránou. Slovenský tréner posiela na ľad čerstvé sily, ktoré sa pokúsia opäť rozvinúť nebezpečnú útočnú akciu.
     
    14:44
    Dávid Skokan zaviedol puk do útočného pásma, no tam mu chýbali jeho spoluhráči. Pomôcť sa mu snažil ešte Jakub Suja, ale ruskí obrancovia si poradili.
     
    14:23
    Dlhší časový úsek sa neprerušovalo. Naši hokejisti boli aktívni v útočnom pásme a brankár Igor Bobkov sa opäť nenudil. Napokon prešuje hru po ľahkom zákroku Július Hudáček.
     
    12:55
    Obrovská šanca nášho tímu! Po strele Andreja Kudrnu sa dostal k strele Adam Jánošík. Na dvakrát dorážal z tesnej blízkosti, ale ruský brankár Igor Bobkov udržal svoj tím v kontakte s našimi hráčmi.
     
    12:19
    Michal Čajkovský vystrelil od modrej čiary. Pred bránou sa snažil tečovať Marek Slovák, ale veľmi dobrý zákrok pravým betónom predviedol Igor Bobkov.
     
    11:40
    Do nádejne pozície sa dostal Maxim Kazakov. Ruský útočník bol rýchlejší ako Peter Čerešňák, no napokon trafil len jedného z domácich hokejistov.
     
    11:06
    To je škoda. Zverenci Zdena Cígera sa dostali do brejku, no ich aktivitu zastavuje hvizd čiarového rozhodcu. Opäť sa tak bude vhadzovať v strednej tretine.
     
    10:27
    Hra je prerušená, pretože naši hokejisti neprešli útočnou modrou čiarou v súlade s pravidlami. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    09:44
    Slovenskí hráči si teraz nerozumeli v rozohrávke. Eduard Šedivý posiela puk len na zakázané uvoľnenie, a tak sa bude vhadzovať pred Hudáčkom.
     
    09:24
    Rusi sa snáď prvýkrát dostali do nášho obranného pásma. Július Hudáček ale nemusel zasahovať a celkovo zatiaľ nemusel kryť ani jednu strelu ruského tímu.
     
    08:38
    Tentokrát sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože puk opustil priestor ľadovej plochy. Dúfajme, že Slovensko bude pokračovať v nastolenom trende.
    08:00 L. HUDÁČEK - 1:0
     
    08:00
    Slovensko dalo gól! Podobne ako včera hrajú naši reprezentanti veľmi aktívne a tentokrát otvárajú skóre zápasu. LIBOR HUDÁČEK si prebral puk pri mantineli, prešiel cez dvoch ruských obrancov a bekhendom poslal puk do hornej časti brány. Asistencie: Lukáš Cingeľ a Michal Čajkovský.
     
    07:12
    Maxim Kazakov mal teraz šťastie, pretože puk vyhodil mimo hracej plochy, no rozhodcovia ukazujú, že puk bol tečovaný plexisklom. Vhadzovať sa bude pred Bobkovom.
     
    06:45
    Igor Bobkov sa napokon vrátil späť do brány, keďže jeho zdravotné problémy neboli také vážne ako sa zdali. Teraz dobre vyriešil menší závar pred jeho bránou.
     
    06:29
    Slovenský tím si v zápase zahrá svoju druhú presilovú hru. Menší trest za podrazenie dostáva center druhej útočnej formácie Vladislav Kaletnik.
     
    05:34
    Obrovská šanca pre náš tím! Andrej Šťastný aj s troškou šťastia našiel pred bránou súpera Patrika Lušňáka, no ten z tesnej blízkosti minul bránu súpera.
     
    04:49
    Slovenskí hokejisti sú veľmi aktívni. Od začiatku hrajú aj tvrdo do tela a teraz sa pekným a najmä čistým hitom prezentoval Dávid Skokan.
     
    04:13
    Libor Hudáček uspel v súboji s ruským obrancom a vytvoril prečíslenie pre náš tím. Napokon to zobral na seba, ale strelou z pravej strany trafil len Alexandra Šaryčenkova.
     
    03:32
    Ruskí hokejisti síce ustáli svoje prvé oslabenie, no pri jednom zo zákrokov sa zranil brankár Igor Bobkov. Na jeho miesto tak prichádza náhradný brankár Alexander Šaryčenkov.
     
    02:50
    Michal Čajkovský vystrelil od modrej čiary, ale opäť našiel len prípravného ruského brankára. Pre náš výber ale aspoň vybojoval útočné pásmo.
     
    02:32
    Ruskí hokejisti sa teraz dobre bránia a nepúšťajú našich reprezentantov do útočného pásma. Slováci posielajú na ľad svoju prvú formáciu.
     
    01:52
    Ivan Švárny opäť vystrelil od modrej čiary. Bránu síce minul, ale k dorážke sa dostal Martin Bakoš. Bohužiaľ, z tesnej blízkosti neprekonal ruského brankára.
     
    01:31
    Obranca bratislavského Slovana Ivan Švárny to skúsil nahodiť pred bránu. Nikto z našich jeho strelu nedokázal tečovať, a tak puk chytá do lapačky brankár Bobkov.
     
    01:12
    Slovensko bude hrať prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva ruský mladík Anton Shenfeld.
     
    00:27
    Slovenskí hokejisti začali veľmi dobre. Adam Jánošík obkorčuľoval bránu, dostal sa do zakončenia ale brankár Igor Bobkov jeho strelu vyrazil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Jánošík, Čajkovský, Gernát, Graňák, Švárny, Šedivý – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kudrna, Cingeľ, L. Hudáček – Skokan, Suja, Bakoš – Macík, Lušňák, Šťastný – Buc.

    Rusko: Bobkov (Šaryčenkov) – Rafikov, Manuchov, Naumenkov, Koriagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Lešenko, Kraskovskij, Kadejkin – Kosov, Kaletnik, Shenfeld – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev, Osnovin, Garejev.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejového turnaja Slovakia Cup. Naši reprezentanti posledné tri ročníky vyhrali, no s obhajobou to nebudú mať vôbec ľahké. V semifinále ich totiž čaká mužstvo Ruska do 23 rokov. Podarí sa nám postúpiť do zajtrajšieho finále?

    SLOVENSKO

    Slovenskí hokejisti majú v týchto dňoch poriadne nabitý program. V priebehu troch dní odohrajú tri zápasy, pričom ten prvý majú už za sebou. V príprave na domáci turnaj v Nových Zámkoch nestačili na svojho dnešného súpera (1:3), no s ruskými mladíkmi odohrali minimálne vyrovnanú partiu. Strelecky mali navrch, ale do streleckej listiny sa zapísal len Michal Čajkovský. Tréner Zdeno Cíger po zápase pochválil svojich hráčov za nasadenie i aktivitu, no priznal, že v ofenzíve chýbal moment prekvapenia. Dnes by v bráne mal dostať priestor Július Hudáček a tiež by sa do hry malo zapojiť aj trio hráčov zo Sparty Praha. Slovensko má v kádri dvoch nováčikov – Mareka Tvrdoňa a Mareka Slováka. Tí budú mať dnes špeciálnu motiváciu, keďže pôsobia práve pod Zoborom. Pre zdravotné problémy chýbajú reprezentačné opory ako Vladimír Dravecký, Tomáš Surový či Michel Miklík.

    RUSKÝ OLYMPIJSKÝ TÍM

    Ruský olympijský tím včera potvrdil, že má veľkú kvalitu. Všetci hokejisti pôsobia v KHL a v ťažkých zápasoch už získali cenné skúsenosti. V prípravnom zápase vyhrali 1:3, keď dokonale využili zaváhania svojho súpera. Neboli strelecky aktívnejší, nevypracovali si viac šancí, no najmä v tretej tretine kontrovali priebeh zápasu. Dobre zachytal brankár Vasilij Demčenko, no na začiatku posledného dejstva ho musel vymeniť Alexander Šaryčenkov. Veľmi dobrý výkon podal najmä prvý ruský útok a zariadil všetky tri góly svojho tímu. Dvojgólovým hrdinom zápasu bol Alexander Kraskovskij, no veľmi dobrý výkon podal aj Vjačeslav Leščenko, ktorý pôsobí v drese Spartaku Moskva. Slovenský tréner Zdeno Cíger v pozápasovom rozhovore pochválil Rusov za to, ako držali stredné pásmo a celkovo podľa neho podali dobrý výkon.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 8. Hudáček (Cingeľ, Čajkovský), 17. Gernát (Cingeľ, Čajkovský), 43. Švárny (Graňák, Suja), 43. Macík (Šedivý), 44. Hudáček, 59. Hrnka (Gernát) – 48. Shenfeld (Vasilevskij, Varfolomejev), 59. Garajev (Manuchov)


    Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Jánošík, Čajkovský, Gernát, Graňák, Švárny, Šedivý – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kudrna, Cingeľ, L. Hudáček – Skokan, Suja, Bakoš – Macík, Lušňák, Šťastný – Buc.
    Rusko: Bobkov (Šaryčenkov) – Rafikov, Manuchov, Naumenkov, Koriagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Lešenko, Kraskovskij, Kadejkin – Kosov, Kaletnik, Shenfeld – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev, Osnovin, Garejev.

    Rozhodčí: Daniel Konc, Vladimír Baluška – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň.
    bahis siteleri