Slovensko OT – Francie 1:3 (kon.)
konec
Slovenský olympijský tým
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Francie
sk Pátek 10.02.2017, 16:30Euro Ice Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní turnaja Euro Ice Hockey Challenge 2017 v rakúskom Grazi. Slovenský olympijský tím dnes čaká duel proti Francúzsku, z ktorého vám vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Zverenci trénera Marcela Ozimáka začali včera zápasom proti Rakúsku. V ňom inkasovali už v štvrtej minúte a celý zvyšok riadnej hracej doby sa niesol v znamení slovenských pokusov o vyrovnanie. Našich mladých reprezentantov brzdilo viacero vylúčení, ale aj napriek tomu sa im napokon v 54. minúte podarilo skórovať zásluhou Grígera a duel sa dostal do predĺženia. V ňom bolo na ľade priveľa priestoru, čo rakúska trojica po necelých dvoch minútach využila a Slovensko zdolala pomerom 2:1 po predĺžení. Za najlepšieho hráča nášho tímu bol vyhlásený gólman Denis Godla.

    Francúzi v prvom zápase turnaja vyzvali Nórov, ale takisto nepochodili víťazne. Hokejisti z krajiny galského kohúta inkasovali už v prvej desaťminútovke dvakrát vo vlastnom oslabení a na to už nedokázali výraznejšie zareagovať. V druhej tretine síce na 1:2 znížil Dame-Malka, ale to bol zo strany Francúzska jediný presný zásah v stretnutí. Naopak, Nóri skórovali ešte dvakrát a Francúzsko v prvom zápase na turnaji prehralo 1:4.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovenský olympijský tím: Godla (Baroš) – Rais, Bačík, Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Grman, Holenda – Štrauch, Krištof, Gríger – Sukeľ , Puliš, Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Hlinka, Lichanec

    Francúzsko: Quemener (Ylonen) – Trabichet, Chakiachvili, Janil, Lamperier, Raux, Baazzi, Da Costa, Rech – Fleury, Bouvet, S. Treille – Y. Treille, Texier, Ville – Valier, Ritz, Perret – Berthon, Thillet, Douay

    Rozhodca: Nikolic, Smetana – Kaspar, Sparer.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:25
    Naši hokejisti nezačínajú vôbec dobre, keď sa už od úvodných sekúnd budú musieť brániť pri vylúčení Andreasa Štraucha, ktorý si oddchádza odsedieť dve minúty za podrazenie.
     
    1:25
    Slovenskí hokejisti sa zatiaľ v tejto presilovke bránia, čo im sily stačia. Francúzi sa do týchto chvíľ k väžnejšej príležitosti nedostali.
     
    2:25
    Zverenci Marcela Ozimáka prečkali úvodné oslabenie bez väčších problémov, Andreas Štrauch je späť na ľadovej ploche.
     
    3:14
    Do týchto chvíľ majú o niečo viac z hry predsa len Francúzi, no z oboch strán sledujeme zatiaľ veľmi opatrný hokej, v ktorom sa bojuje najmä o stredné pásmo.
     
    4:00
    Francúzi sa teraz previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa Slováci dostávajú do útočného pásma.
     
    4:12
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Texier – 2 min., držanie).
     
    4:46
    Jeden z našich mladíkov to po dlhšom pobyte v útočnom pásme skúsil od modrej čiary, no francúzsky gólman puk videl a skryl ho vo svojej pohotovej lapačke.
     
    06:00
    Úvodná šesťminútovka je za nami. Slováci už prečkali jedno oslabenie a teraz sa môžu pokúsiť o súvislejší tlak na súperovu bránku.
     
    7:05
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi otvárajú skóre zápasu, keď sa presadil jeden z bratskej dvojice v zostave krajiny galského kohúta SACHA TREILLE. Asistencia: Lamperier.
     
    8:18
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Sukeľ – 2 min., hákovanie).
     
    10:18
    Slovenský olympijský tím sa musel znova brániť, no dokázal to ustáť a Samuel Baroš druhýkrát neinkasoval.
     
    12:55
    Francúzsko dalo gól!
    Teraz však už slovenský tím inkasuje. Po akcii Loica Lamperiera sa o to postaral SACHA TREILLE. Asistencia: Lamperier.
     
    15:12
    Tak teraz sme mali veľké šťastie, keď sa tam pred Samuelom Barošom ocitol úplne osamotený francúzsky útočník, no Baroš vytiahol skvelý zákrok hokejkou.
     
    17:18
    Slováci sa po dlhšom čase snažili natlačiť pred francúzsku bránku, no Radovan Puliš bol pri puku neskôr, ako gólman súpera. Pokračujeme však bez prerušenia.
     
    18:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Slovensko ešte zbiera puk za vlastnou bránkou a pokúsi sa do prestávky znížiť náskok súpera.
     
    19:20
    Slováci zatlačili Francúzov v ich obrannom pásme, z čoho pramení aj ďalšie zakázané uvoľnenie nášho súpera. Znova sa tak zverenci Marcela Ozimáka budú môcť pokúsiť ohroziť francúzsku bránu.
     
    19:58
    Francúzi sa však tejto hrozbe ubránili veľmi dobre a v prvej tretine sa už nič nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Našim reprezentantom nevyšiel vstup do zápasu a v prvej tretine inkasovali hneď dvakrát. Zverenci trénera Ozimáka sa následne pokúšali o zníženie, no úspešní neboli, a tak do šatní odchádzajú za stavu 0:2.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Slovensko hneď v úvode vybovojovalo puk a vypýtalo si vhadzovanie vo svojom útočnom pásme pred brankárom Ylonenom.
     
    20:38
    Francúzi ale vhadzovanie pred svojou bránkou vyhrali a kus čiernej gumy vytlačili z pásma, takže naši mladí reprezentanti museli zakladať novú útočnú akciu. Na jej konci sa pred brankára natlačil Hlinka, avšak nedostal priestor na dorážku a nebezpečenstvo z toho nebolo.
     
    21:15
    Francúzi sa v úvode tretiny dostávali pod menší tlak, ktorý radšej využili iba vyhodením puku na zakázané uvoľnenie.
     
    21:40
    Po problémoch v strednom pásme sa teraz našim súperom prvýkrát v tejto tretine podario usadiť sa v útoku. Puk tam popri mantineli potiahol Baazzi, ktorý sa rozhodol neprihrávať a strieľať, ale nešlo o žiadny nebezpečný pokus. Baroš si pohodlne poradil.
     
    22:30
    Terazs a hrá dlhšie bez prerušenia a na ľadovej ploche sa nedeje nič nebezpečnejšie. O puk sa bojuje v našom obrannom pásme.
     
    24:05
    Slovensko dokázalo získať puk a preniklo do útoku. Priamo medzi kruhy si nakorčuľoval Krištof a čakal prihrávku, no jeho spoluhráči v súboji pri zadnom mantineli súperov nedokázali oklamať.
     
    24:50
    Fleury mohol zvýšiť náskok Francúzska na rozdiel troch gólov! Útočník prvej formácie si obkrúžil naši bránku a spoza nej sa pokúšal zakončovať k pravej žrdi, no Baroš si tento priestor pokryl betónom.
     
    25:50
    Ešte stále sa hrá dlhšiu dobu bez prerušenia. Baroš pri predchádzajúcom zákroku vykopol puk a Francúzsko vysoko forčekuje, aby ho získalo späť.
     
    26:19
    Slovensko sa pokúsilo dostať do pásma až príliš rýchlo. Je z toho iba zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po Barošovej pravici.
     
    26:50
    Naši súperi predviedli ďalšiu vynikajúcu šancu! Bol v nej Trabichet, ktorý zakončoval spred ľavej žrde po prihrávke spoza bránky. Slovensko teraz musí odolávať nepríjemnému tlaku súpera.
     
    27:08
    Popri mantineli sa nám puk podarilo dostať z pásma, ale Francúzi sa poň rýchlo vracajú a budú chcieť rozohrávať.
     
    27:20
    Slovensko vysokým forčekingom nedovolilo súperovi úspešne rozohrať. Jeden z našich korčuliarov natlačil puk pred francúzskeho gólmana, kde sa ho ešte pokúšal dorážať Matoušek, ale Ylonen si so všetkým poradil.
     
    27:35
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Patrik Koch – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    28:10
    Slovensko sa začalo brániť veľmi dobre, puk sme poslali cez všetky čiary.
     
    28:44
    Francúzi sa do tretiny vrátili, ale naši chlapci ich vytlačili iba k mantinelom. Slovensko sa bráni veľmi dobre.
     
    29:03
    Puk opäť letí von z našej obrannej tretiny. Zverenci trénera Ozimáka zvládajú túto početnú nevýhodu veľmi dobre.
     
    29:35
    Slováci súpera do vyloženej šance nepustili a od tejto chvíle môžu hrať už aj s vylúčeným Kochom.
     
    30:32
    Slováci sa presunuli do útoku. pred bránku sa tam teraz natlačil zrejme Štrauch, ale v dorážkach neuspel. Francúzsky brankár is stále dáva obrovský pozor.
     
    31:00
    Začína sa posledná deväťminútovka druhej tretiny. Slovensko ostáva v útočnom pásme.
     
    31:29
    Napokon sme sa však v tretine dlho neudržali. Sacha Treille si vzal puk na svoju hokejku a popri pravom mantineli ho dostal až do pravého kruhu na vhadzovanie. Odtiaľ síce bránku netrafil, ale puk sa od zadného mantinelu nepríjemne odrazil, takže ho Baroš radšej podržal.
     
    32:01
    Na opačnej strane sa Slovensko pri pokuse o prechod do útoku vystavilo iba ofsajdu.
     
    32:46
    Francúzi vyhrali buly a opäť raz sa vrátili do útoku. Tam to z vonkajšej hranice pravého kruhu spoza obrany vyskúšal Yorick Treille, náš gólman odolal.
     
    33:11
    Francúzi sa dvakrát za sebou dopustili ofsajdu. Slovensko sa teraz stiahlo viac do defenzívy a musí odolávať útočným pokusom súpera.
     
    33:23
    Puk sme dokázali vytlačiť z našej obrannej tretiny, ale nikam sme sa s ním nedostali. Na hokejky si ho rýchlo zobrali Francúzi a Slovensko začína forčekovať.
     
    34:06
    Mohlo byť znížené! Obranca Matúš Rais sa do puku oprel v útočnom pásme v ľavom kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus opečiatkoval iba konštrukciu bránky. Teraz mal francúzsky tím veľké šťastie.
     
    34:45
    Francúzi vysokým napádaním vyrazili puk do rohu nášho obranného pásma, kde oň aktuálne pri mantineli tvrdo bojuje VIlle.
     
    34:52
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Damien Fleury – 2 min., hákovanie).
     
    35:10
    Francúzi v úvode svojej početnej nevýhody vyhodili puk cez všetky čiary. Slovensko musí založiť novú útočnú akciu.
     
    35:33
    Francúzsko takmer skórovalo vo vlastnom oslabení! Peter Valier vybojoval puk a tesne bránený sa rútil priamo na Baroša. Slovenský gólman nespanikáril, počkal si na pohyb súpera a puk vytesnil.
     
    36:16
    Našim chlapcom sa v tejto preislovke vôbec nedarí. Francúzsko sa bráni naozaj vynikajúco.
     
    36:52
    Francúzsko sa dokázalo ubrániť a od tejto chvíle pokračuje v plnom počte. Slovensko na svoj preimérový gól v tomto zápase stále iba čaká.
     
    37:42
    Francúzi prešli do útoku a dvakrát za sebou to skúsili strelecky, ale puk vždy opečiatkoval zadný mantinel. Slovensko sa pokúsi upokojiť situáciu.
     
    38:12
    Naši chlapci prešli do útoku, kde sa do puku medzi kruhmi oprel Boltun, ale francúzska defenzíva jeho prudkú ranu zblokovala tesne vedľa pravej žrde Ylonenovej bránky.
     
    38:55
    Francúzsko odpovedalo podobne nebezpečnou príležitosťou. Z ľavého kruhu po rýchlom prechode strieľal zrejme Thillet, ale Baroš sa nenechal pomýliť a puk chytil.
     
    39:00
    Hlásateľ oznámil, že do konca druhej tretiny už ostáva iba jediná minúta.
     
    39:59
    V samom závere tretiny sme ešte mohli inkasovať! Brankár Baroš vyrazil strelu z ľavého kruhu na opačnú stranu, kde sa už po puku naťahoval jeden z Francúzov, no našťastie nemal dostatok času a priestoru na úspešnú dorážku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka presný zásah nepriniesla. Slovensko sa síce snažilo gólovo odpovedať na prvú tretinu, no svoje šance nevyužilo a často sa muselo aj brániť. Zverenci trénera Ozmáka tak majú pred sebou náročnú tretiu periódu, v ktorej sa budú opäť snažiť nájsť recept na Ylonena.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Puk v úvode tretiny lieta z jednej strany na druhú, ale nevidíme žiadne zakončenia.
     
    41:08
    Matoušek zrýchlil po pravej strane pri mantineli a puk dostal do pásma, ale tam už nemal komu prihrávať. Francúzi sa stihli vrátiť.
     
    42:23
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Teddy Trabichet – 2 min., podrazenie).
     
    42:50
    Francúzsko v úvode oslabenia vyhodilo puk cez všetky čiary a výborne sa bráni.
     
    43:11
    Hokejisti v modrých dresoch pokračujú v skvelej defenzívnej činnosti. Slovensko si nedokáže vytvoriť priestor na súvislejší útok.
     
    44:00
    Teraz naši reprezentanti v pásme pobudli, ale nebezpečnejšie zakončenie z toho nebolo. Francúzi sa bránia naozaj výborne a v oslabení zrejme neinkasujú.
     
    44:23
    Slovenská preislovka sa končí. Francúzsko sa počas nej ubránilo výborne a nedalo nám veľa priestoru na zakončenie.
     
    44:56
    Slovensko ešte ostalo v útoku, na čo Francúzi zareagovali iba vyhodením puku cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude po pravici Ylonena.
     
    45:50
    Francúzi sa presunuli do útoku, kde sa usadili pred našou bránkou a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    46:11
    Z ľavého kruhu to napokon strelecky skúsil Lamperier, ale pred ním bolo niekoľko hráčov, ktorí puk zblokovali mimo priestoru troch žrdí.
     
    46:38
    Slovensko vystihlo súperovu prihrávku a bleskovo sa presunulo do útoku. Tam to spomedzi kruhov skúsil Krištof, no jeho pokus francúzska defenzíva stlmila a Ylonen ho pohodlne zachytil.
     
    48:00
    Francúzsko si vzalo puk a je späť v útočnom pásme. Slovensku sa teraz súpera darí aspoň vytláčať k mantinelu.
     
    48:22
    Našim sa puk opäť podarilo rýchlo dostať do útočnej tretiny, kde sa Slováci dokonca natlačili až pred Ylonen a pokúšali sa tam niečo vymyslieť. To sa Francúzom nepáčilo a vznikla z toho zbytočná strkanicu.
     
    49:00
    Štrauch sa dostal priamo pred francúzsku bránku, ale puk tam súperovi nedokázal vypichnúť a zakončenie z toho nebude. Bojovnosť Slovákom rozhodne uprieť nemôžeme.
     
    49:18
    Hra sa rýhchlo prelieva z jednej strany na druhú. Teraz si prihrávku na modrú čiaru pýtal Lamperier, ale Slovensko puk od mantinelu odmieta pustiť.
     
    49:56
    Lamperier si napokon zbehol do ľavého kruhu, odkiaľ sa pokúšal prihrávať priamo pred bránku, no tam našiel iba pozornú slovenskú defenzívu. V týchto chvíľach nevidíme žiadne nebezpečnejšie zakončenie.
     
    50:00
    Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    50:37
    Slovensko sa dostalo do veľmi zaujímavej šance! Spoza kruhov tvrdo vypálil Dinda, no jeho pokus skončil iba na zadnom mantineli.
     
    51:06
    Ylonen teraz musel čeliť tvrdej rane z ľavého kruhu, no opäť odolal. Francúzsko sa dostáva pod súvislý tlak našich reprezentantov.
     
    51:22
    Francúzi puk po dlhšom čase vytesnili aspoň do stredného pásma, kde oň bude prebiehať tvrdý súboj pri mantineli.
     
    52:44
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzsko navyšuje svoj náskok elegantným spôsobom. ALEXANDRE TEXIER sa sám prešiel s pukom na hokejke, prekorčuľoval si pravý kruh na vhadzovanie, vylepšil si pozíciu a skóroval. Asistencia: Loic Lamperier.
     
    53:00
    Slovensko musí doťahovať už trojgólové manko. Naši chlapci sa hneď pokúšajú dostať do útoku.
     
    54:02
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Je znížené! Prvý gól Slovenska v tomto zápase a zároveň sovj prvý presný zásah v drese seniorskej reprezentácie strieľa MATÚŠ SUKEĽ. Bez asistencií.
     
    54:02
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Andreas Štrauch – 2 min.).
     
    54:56
    Slovensko sa muselo stiahnuť pred svoju bránku, ale bráni sa naozaj obetavo a súpera do vyloženej šance nepúšťa.
     
    56:02
    Slovensko sa dokázalo ubrániť a môže pokračovať v plnom počte. Do konca riadnej hracej doby ostávajú už iba necelé štyri minúty.
     
    56:40
    Francúzi sa stiahli do svojej obrannej tretiny, kde získali puk a pokojne sa ho pokúsia dostať na opačnú polovicu klziska. Nikam sa ponáhľať rozhodne nemusia.
     
    57:22
    Puk teraz po súboji v strednom pásme vyletel iba na striedačku fracnúzskeho tímu. Hra sa prerušuje a nasledovať bude vhadzovanie.
     
    57:33
    Slovensko po buly prepasírovalo puk do útočného pásma a pokračuje v boji o dobrú streleckú pozíciu.
     
    58:00
    Hlásateľ oznámil, že do konca riadnej hracej doby ostávajú už iba dve minúty.
     
    58:15
    Francúzsko mohlo opäť skórovať! Naši súperi sa dostali k strieľanej prihrávke, na ktorú priamo pred pravou žrďou číhal Sacha Treille, ale napokon bol telom v poslednej chvíli odstavený.
     
    58:57
    Puk sme síce dostali do útočného pásma, ale po nepresnej strele sme oň rýchlo prišli a útočiť budú opäť iba Francúzi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Duel sa skončil víťazstvom francúzskeho tímu, takže Slovensko na triumf na tomto tunaji ešte stále čaká. Naši mladíci naň majú ešte jeden pokus, a to zajtra v záverečnom dueli, ktorý zohrajú o 14:30 proti Nórsku. S konštatovaním, že dnes bol za najlepšieho hráča Slovenska vyhlásený Matúš Sukeľ, sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám príjemný zvyšok večera. (18:30:38)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 55. Sukeľ – 8. Treille (Lamperier), 13. Treille (Lamperier), 53. Texier (Lamperier)


    Slovenský olympijský tým: Baroš (Godla) – Rais, Bačík, Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Grman, Holenda – Štrauch, Krištof, Gríger – Sukeľ , Puliš, Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Hlinka, Lichanec
    Francie: Ylonen (Quemener) – Trabichet, Chakiachvili, Janil, Lamperier, Raux, Baazzi, Da Costa, Rech – Fleury, Bouvet, S. Treille – Y. Treille, Texier, Ville – Valier, Ritz, Perret – Berthon, Thillet, Douay

    Rozhodčí: Nikolic, Smetana – Kaspar, Sparer
    bahis siteleri