Barys – Novokuzněck 2:3 (po pr.) | Jekatěrinburg – Omsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Čerepovec – Spartak Moskva 2:1 (po pr.) | Jaroslavl – Kunlun 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 4:2 (kon.)
Minsk – Nižněkamsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 2:1 (po pr.) | Jokerit – Kazaň 4:5 (kon.)
Petrohrad – Soči 6:2 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Riga – Toljatti 2:1 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 16.02.2017, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek poslední třetinu vůbec nezvládl, když přišel o práci za celé první dvě periody. Nejprve dokázal srovnat Tokranov, aby následně obrat dokonal svojí střelou Musin. Jokerit dokázal zásluhou Joensuua vykřesat naději na nápravu, ovšem za Ak Bars udeřil pro změnu přesnou ránou do šibenice Azevedo a dnešní duel tak definitivně rozhodl.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:00:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    I nadále sledujeme obří tlak domácí celku, který se za každou cenu žene za vyrovnáním, zatím se ale obrana Kazaně zvládá ohánět úspěšně.
     
    58:45
    Stále se hraje 4 na 4 a Jokerit se snaží hrát bez gólmana – zatím z toho šance nebyla, ale teď musel Zacharčuk vyhazovat na zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Tak nakonec je tu vyloučení pro oba týmy – za domácí byl nakonec za viníka označen také se do bitky zapojující Masi Marjamäki, za hosty pak Michajl Varnakov. Oba byli posláni na trestnou lavici za hrubost.
     
    57:40
    Hosté se natlačili před branku, kde se snažil puk dorazit Varnakov, který se následně dostal do křížku s Lauridsenem a vypadá to, že se bude znovu vylučovat.
     
    56:51
    I nadále jsou to spíše hosté, kdo drží puk a čas se povážlivě krátí – takže to bude pro finský tým už hodně těžké.
     
    55:41
    Domácí se pochopitelně snaží o nějakou reakci, ale Kazaň se brání velice dobře – momentálně se bojuje u mantinelu, kde se daří hostům puk držet.
    54:27 Justin AZEVEDO - 4:5
     
    54:27
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je naprosto neskutečný zápas, ve kterém si hosté berou nedávno ztracené vedení zpět! JUSTIN AZEVEDO byl sice skoro až u modré čáry, najel si ale i s pukem na osu kluziště a odtud vyslal neskutečnou ránu do horního rohu Zapolského branky – ten neměl šanci zasáhnout a síť se tak za ním vlní dnes popáté. Asistence: Vladimir Tkačjov.
     
    53:34
    Zápas má opravdu úžasný spád a znovu do vedení mohli jít domácí, ovšem Huhtala se dostal pouze k zablokované ráně, o což se postaral Batyršin.
     
    52:45
    Hosté se sami obsadili do role režisérů hry a sledujeme tak hlavně jejich útoky – další v podání Svitova ale skončil pouze na přesile za brankou.
     
    51:51
    Teď se zápas přesunula převážně do středního pásma, kde je k vidění množství tvrdých soubojů a vítězně z nich zatím vychází hlavně Ak Bars.
     
    50:49
    Jokerit už dokázal trochu hru vyrovnat a sám se dostal na dostřel brány Garipova, toho ale nakonec svou střelou Salminen vůbec neohrozil.
     
    49:35
    Hra se opět přesunula před branku domácích, kteří se znovu musejí bránit a tento napínavý duel tak pokračuje.
    48:28 Jesse JOENSUU - 4:4
     
    48:28
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A nakonec je tu korekce verdiktu, takže domácí skutečně dokázali zápas srovnat. Střelu Anttily dokázal ještě Garipov vyrazit před sebe, ve snaze odklidit puk ale trefil napadajícího JESSEHO JOENSUUA a byť ten byl poměrně hodně důrazný, vše nakonec bylo v rámci pravidel. Odražený puk se tak doklouzal do sítě a domácí mohou slavit. Asistence: Marko Anttila a Oliver Lauridsen.
     
    48:28
    Tak toto byla velice sporná situace v brankovišti hostů a Jokerit se už v jednu chvíli radoval ze srovnání – sudí ale ihned rozpažil a bude zkoumat video. Joensuu sice dokázal puk dostat za záda Garipova, toho ale při tom důrazně atakoval a rozhodčí to posoudili jako nedovolené.
     
    47:59
    Hra je znovu přerušena a tentokrát musel už do akce Garipov, který ovšem v pohodě zasáhl a zachycením střely Regina hru zastavil.
     
    47:37
    Domácí jsou pochopitelně velice zaskočeni a je to na jejich hře vidět – nepřesností přibylo a je velice těžké dostat se do útočného pásma.
    46:32 Damir MUSIN - 3:4
     
    46:32
    Kazaň vstřelila branku!
    Velký obrat je dokonán a Jokerit, který v jednu chvíli vedl 2:0 a v další 3:1, už prohrává – a nutno říci, že teď Kazaň jeho obranu rozebrala jako žákovský soubor. Glinkin našel u pravé tyčky čekajícího Malychina, který si zkušeně počkal a napříč celým brankovištěm připravil gólovou pozici pro DAMIRA MUSINA, jenž poslal puk do odkryté části branky a Ak Bars poprvé vede! Asistence: Fjodor Malychin a Anton Glinkin.
     
    46:11
    Zatím se ale hostům tato početní výhoda rozhodně nedaří tak dobře a nemohou se dostat do pořádné tlaku – mají ale ještě minutu.
     
    45:20
    A hosté budou mít možnost další přesilové hry, když se Brian O'Neill provinil nedovoleným bráněním a míří na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    44:21
    Ale Ak Bars je po vstřelené brance i nadále aktivnější a snaží se ohrožovat Zapolského i nadále – teď ovšem pokus Svitova zablokoval Jaakola a celé akci tak učinil přítrž.
     
    43:34
    Domácí zkoušejí nějak reagovat a vzít si zpátky své vedení, které drželi hodně dlouho, ale Garipov byl proti a tvrdou střelu od modré v podání Lauridsena dokázal chytit.
    42:49 Vasilij TOKRANOV - 3:3
     
    42:49
    Kazaň vstřelila branku!
    A nakonec je asi po zásluze srovnáno, když byli pasivní domácí potrestáni brankou ve své síti. Ke střele se z celkem úctyhodné vzdálenosti dostal VASILIJ TOKRANOV, který dokázal využít clony před Zapolskim a propasíroval puk za jeho záda! Asistence: Vladimir Tkačjov.
     
    41:42
    Domácí půjdou do čtyřech, což znamená šancí na srovnání pro kazaňské – na trestnou lavici míří Peter Regin za podražení.
     
    40:45
    Zatím i nadále sledujeme poměrně defenzivně vedený výkon domácího celku, který se soustředí hlavně na eliminaci útočných akcí soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku tohoto zápasu a domácí i po ní stále vedou o jednu branku. Jejich vedení navýšil přesnou dorážkou Wirtanen, následně ale ani ne za minutu dokázal kontaktní branku znovu vstřelit Batyršin a vrátil tak Ak Bars znovu do hry. Dokáže Jokerit těsné vedení udržet?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Tato třetina se už pouze dohrává a domácí celek si hlídá výsledek – což, jak to vypadá, se mu asi podaří.
     
    38:24
    Ke střele od modré čáry se nakonec odhodlal Huhtala, jenž si sem najel, jeho pokus ale byl sražen hradbou těl před branku pouze do zadního mantinelu.
     
    37:29
    Finští hráči dokázali puk znovu dostat před branku soupeře a tam ho drží dost daleko od své vlastní, takže čas do konce třetiny ubíhá a Zapolskému nic nehrozí.
     
    36:38
    Jokerit hru uklidnil a vsadil na pomalejší a přesnější rozehrávku, která zatím přináší ovoce, když sílící aktivita Kazaně trochu opadla.
     
    35:23
    Další útok domácího týmu skončil poměrně jasným ofsajdem, když svůj přechod modré čáry dostatečně nepohlídal Joensuu a sudí si toho povšimli.
     
    34:28
    Na druhé straně se dopředu hnal v kontru Tkačjov, který se dokázal z levé strany natlačit před Zapolského, ale pouze ho trefil do jeho betonu.
     
    33:34
    Na led znovu musel Garipov, který ovšem byl v pokleku včas a dokázal ve své výstroji střelecký pokus Lauridsena pohotově schovat.
     
    32:45
    A opět se hra obrátila, když se u puku zdržují domácí a pokoušejí se dostat do další šance, ovšem obrana Kazaně protentokrát tyto ataky ustála.
    31:56 Rafael BATYRŠIN - 3:2
     
    31:56
    Kazaň vstřelila branku!
    Opět je velice rychle sníženo a Jokerit jakoby ani nechtěl udržet ten dvoubrankový náskok! Po vyhraném bully se dostal na modré čáře ke střele RAFAEL BATYRŠIN a dokázal svoji bombu poslat naprosto přesně pod horní tyčku, Zapolski máchal lapačkou marně! Asistence: Justin Azevedo a Vladimir Tkačjov.
    31:33 Petteri WIRTANEN - 3:1
     
    31:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Finský tým opět vede o dvě branky, takže dokázal zlepšené hry plně využít. Medvědí kus práce odvedl Marjamäki, který se obtočil okolo klece a dostal puk do brankoviště, kde si ho našel volný PETTERI WIRTANEN a dokázal ho dostat jednoduchou dorážkou do sítě! Asistence: Masi Marjamäki a Roope Talaja.
     
    31:21
    A Kazaň se přestala dostávat do pravidelných útoků, až teď přišel nebezpečný kontr – ten nakonec ale zakončil Gluchov do betonu Zapolského.
     
    30:15
    Domácí Helsinky se opět trochu více dostaly do hry a mají i šance – teď se znovu odvážil k ráně od modré Genoway, jeho pokus ale pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    29:03
    Do velké šance se teď ale dostali domácí! Ti se nacpali před Garipova ve velkém počtu a těsně před jeho brankou dorážel Regin, jehož pokus ale dokázal ruský gólman betonem vytěsnit!
     
    28:24
    Hosté hru uklidnili a byť Jokerit trochu vysunul napadání, docílil pouze ofsajdu Salminena. Zápas je opravdu velice rozkouskovaný.
     
    27:29
    A domácí gólman musel znovu do akce – před jeho branku se natlačilo hned několik útočníků soupeře, on ale střelu z hole Azeveda nepustil a hru tak přerušil.
     
    26:48
    Přeci jen se ale dá říci, že je Kazaň o něco aktivnější – teď se dostal na dostřel branky Zapolského Gluchov, opět ale zafungovaly bloky.
     
    25:42
    Tempo této třetiny zatím rozhodně není tak vysoké a na nějakou šanci čekáme marně – domácí celek hru trochu více zaměřil na obrannou fázi a zápas tomu také odpovídá.
     
    24:34
    Po akci Kazaně se do rychlého kontru hnal domácí tým, ten se dostal zásluhou Regina na dostřel branky Ak Barsu, Zacharčuk ale následný pokus zablokoval.
     
    23:45
    Naopak na druhou stranu se už zkoušel tlačit Lajunen, který dokonce zakončoval z levého kruhu, ale branku Garipova těsně neohrozil.
     
    22:51
    Přesilovka hostů je u konce a vůbec žádné vzrušení nepřinesla, protože se domácí bránili solidně a soupeře vůbec k ničemu nepustili.
     
    21:49
    Zatím se ale Kazani nedaří dostat se do útočné třetiny na nějakou delší dobu – Jokerit se velice dobře brání a puky celkem často zvládá vyhazovat pryč.
     
    20:47
    Je tu první vyloučení proti domácím Helsinkám – na trestnou lavici je na dvě minuty poslán Mika Niemi za krosček.
     
    20:29
    Jako první ve druhé periodě měl práci Garipov, který šel velice rychle na led proti nahození Jensena – puk nakonec schoval do lapačky a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu a domácí celek po ní vede o jednu branku, když jsme sledovali poměrně atraktivní podívanou. Jokerit šel do vedení v přesilovce, když se střelou od modré prosadil Genoway – ten měl prsty i ve druhé brance, když nahrál před branku O'Neillovi a zdvojnásobil domácí náskok. Kazaň ale vzápětí snížila a díky střele zblízka od Golubeva se tak dostala znovu do hry. Uvidíme, jestli finský celek získá v bojích o play-off důležité domácí tři body.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Přesilovka domácích je už v podstatě za námi a práci měl naopak na druhé straně Zapolski – s nedůrazným pokusem Tokranova si ale dokázal u levé tyčky poradit.
     
    18:24
    Domácí se tak opět natlačili před branku Garipova, ten ale zatím moc práce neměl – obrana před ním pracuje velice dobře a většinu pokusů blokuje.
     
    17:34
    A do přesilovky dnes už potřetí půjde domácí celek, když Kazaň hrála v šesti lidech a je za to po zásluze potrestána dvouminutovým vyloučením.
    16:45 Denis GOLUBEV - 2:1
     
    16:45
    Kazaň vstřelila branku!
    A bleskově je sníženo, hosté jsou tak rázem zpět ve hře! Po levém křídle dokázal uniknout Tokranov, který poslal přesný puk před branku na DENISE GOLUBEVA a ten přesně umístil puk z první do horního rohu Zapolského branky! Domácí gólman neměl vůbec žádnou naději na zásah. Asistence: Vasilij Tokranov a Atte Ohtamaa.
    16:34 Brian O'NEILL - 2:0
     
    16:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak je to o dvě branky, když domácí celek ještě využil toho doznívajícího tlaku z přesilovky! Genoway se dostal do levého kruhu a následně stříleným pasem oslovil na zadní tyči čekajícího BRIANA O'NEILLA – ten pak neměl problém dostat síť do zpola odkryté sítě! Asistence: Charles Genoway a Jesper Jensen.
     
    16:21
    Přesilovka Jokeritu je už za námi a nebyla tak úspěšná, jako ta první – přesto ale domácí zůstávají dál v útočném pásmu.
     
    15:12
    Domácí se sice nastěhovali do útočného pásma a tam poměrně zdařile kombinovali, ovšem střela přišla až teď od Jensena a hráči Kazaně ji přizvedli do ochranné sítě.
     
    14:06
    Do dobré šance se dostával Salminen, který byl před brankou ale podražen Damirem Musinem – ten je tak vyloučen a nabídne domácím druhou přesilovou hru dneška.
     
    13:04
    Hra se stále drží před brankou Jokeritu a vypadalo to, že by mohla pro Kazaň přijít šance, ovšem Jensen puk zablokoval ještě před brankou.
     
    12:09
    Hosté se snaží ihned nějak reagovat a hra se přesunula za branku domácího celku, ovšem Zapolski žádnou práci díky dobré práci svých beků neměl.
    11:02 Charles GENOWAY - 1:0
     
    11:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A jako blesk z čistého nebe to tam nakonec přeci jen padlo a z první vážnější šance je Garipov překonán! Na modré čáře se dostal k puku CHARLES GENOWAY, který se nerozpakoval a poslal dělovku přímo na branku – brankář Kazaně toho přes klubko hráčů moc neviděl a puk tak zapadl bez jakékoliv teče za jeho záda! Asistence: Brian O'Neill a Tommi Huhtala.
     
    10:18
    Zatím se ale domácím tato početní výhoda vůbec nedaří a nemohou se dostat do pásma – sledujeme tedy marné pokusy o přechod přes modrou čáru.
     
    09:07
    Svitov se teď dostal do křížku s dánským obráncem Lauridsenem – to vše se stalo po faulu Fjodora Malychina, který hrál vysokou holí a poslal domácí do přesilovky.
     
    08:18
    Do rychlého kontru se hnal před branku Ak Barsu O'Neill, který ale o puk v souboji s Ambrosinovem přišel a ze zakončení tak nebylo vůbec nic.
     
    07:24
    I nadále jsou u puku daleko více hráči finského týmu, ale na pořádnou šanci čekáme – naopak na druhé straně musel být pozorný Zapolski, který ale puk nakonec odklidil za branku.
     
    06:34
    A na ledě byl sice znovu Zapolski, opět to ale byla snadná práce – proti slabé střele na přední tyč od Azeveda zasáhl lapačkou a hru přerušil.
     
    05:53
    Kazaň se sice dostala o něco více do akce, z pobytu v útočné pásmu ale nevytěžila vůbec nic a další nahození od Batyršina šlo hodně vedle.
     
    04:47
    Až teď šel americký gólman ve službách Jokeritu do pokleku – proti nahození od Ohtamay z velké dálky ale moc práce neměl.
     
    03:52
    Ani teď nemusel Zapolski na led a na pořádný zákrok tak stále čeká – dobrou obrannou prací se totiž prezentoval Lauridsen, když dokázal pas od Tokranova zablokovat.
     
    02:41
    Stále se hraje převážně v útočné třetině finského celku a zpoza branky puk tlačil do nebezpečného prostoru Salminen, ovšem obránci soupeře si poradili.
     
    01:51
    Kazaň se zatím nemůže moc dostat do hry a domácí Jokerit je daleko aktivnější, teď to znovu zkusil Regin, ovšem ten pro změnu branku netrefil.
     
    00:45
    Jako první se do akce dostali domácí a od modré čáry nakonec pálil hodně nebezpečně Jalvanti, ovšem jeho pokus dokázal svým prvním dnešním zákrokem zastavit Garipov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – V. Lajunen (A), Jensen, Jalvanti, Ch. Genoway, Lauridsen, Jaakola (A), Rautanen, A. Kulda – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Salminen, Niemi, Huhtala – Anttila, Pihlström, Gymer – Talaja, Wirtanen, Marjamäki.

    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, S. Zacharčuk, Abrosimov, Jordán, Ohtamaa, Batyršin, Sidorov (A) – Azevedo, Tkačjov, Sekáč – Tokranov, Svitov (C), Golubev – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – M. Lazarev, Malychin (A), Varnakov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Gebej – Otmachov, Misjur.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Jokeritu Helsinky a Ak Barsu Kazaň.

    Domácí Jokerit je na tom poměrně dobře směřuje za postupem do play-off, i když to s ním letos vypadalo všelijak. Na posledním postupovém osmém místě má finský celek 93 bodů za 59 zápasů a má skóre 145:160. Na deváté Soči pak má náskok pěti bodů, ale ruský celek má zápas k dobru. Momentální forma Helsinek je ale dobrá – z posledních pěti zápasů vytěžily 11 bodů – nejprve sice padly doma s Minskem 0:3, pak ale jenom vyhrávaly. Postupně porazily venku 0:2 Astanu, 2:3 Jugru, 1:3 Jekatěrinburg a posledně doma 3:2 po prodloužení Nižněkamsk.

    To hostující Kazaň je na tom ještě o něco lépe a postup do vyřazovací fáze má skoro jistý. Ve Východní konferenci je na pátém místě se ziskem 103 bodů za 58 zápasů a pyšní se skóre 146:120. Momentální forma už ale tak dobrá není, když ruský celek získal z posledních pěti zápasů jen čtyři body – po prodloužení doma podlehl Novosibirsku 1:2, poté vyhrál nad Novokuzněckem 6:1, následně ale jen prohrával. Na ledě Nižněkamsku vysoko 8:2, v Togliatti s Ladou 4:0 a posledně i na ledě Ufy 3:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 12. Ch. Genoway (O'Neill, Huhtala), 17. O'Neill (Ch. Genoway, Jensen), 32. Wirtanen (Marjamäki, Talaja), 49. Joensuu (Anttila, Lauridsen) – 17. Golubev (Tokranov, Ohtamaa), 32. Batyršin (Azevedo, Tkačjov), 43. Tokranov (Tkačjov), 47. D. Musin (Malychin, Glinkin), 55. Azevedo (Tkačjov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – V. Lajunen (A), Jensen, Jalvanti, Ch. Genoway, Lauridsen, Jaakola (A), Rautanen, A. Kulda – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Salminen, Niemi, Huhtala – Anttila, Pihlström, Gymer – Talaja, Wirtanen, Marjamäki.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, S. Zacharčuk, Abrosimov, Jordán, Ohtamaa, Batyršin, Sidorov (A) – Azevedo, Tkačjov, Sekáč – Tokranov, Svitov (C), Golubev – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – M. Lazarev, Malychin (A), Varnakov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Gebej – Otmachov, Misjur
    bahis siteleri