Tlačová konferencia FC Spartak Trnava (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia FC Spartak Trnava

sk Pátek 17.02.2017, 12:30Tiskové konference
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z tlačovej konferencie Spartaku Trnava. Na tlačovke sú prítomní Marek Ondrejka, Pavel Hoftych, Miroslav Karhan a kapitán Lukáš Greššák.
     
    Generálny manažér Pavel Hoftych: "Tento rok sme sa rozhodli nerobiť veľké zmeny v kádri, posilniť ofenzívu. Máme dostatok mladých, šikovných futbalistov.

    A taktiež sme sa rozhodli, trénovať v domácich podmienkach, netrénovať v zahraničí, aby sme prešli drsnejším obdobím, podobne ako Mladá Boleslav, ktorej to prospelo."
     
    Miroslav Karhan:"Nadviazal by som na managera, som rád, že v kádri nenastali veľké zmeny, že sa nám podarilo káder udržať pokope. Chalani sú zvyknutí hrať spolu, dúfam, že to bude naša výhoda.

    Nie som fanúšik trénovania v zahraničí, prísť z Turecka, kde je 22 stupňov by bolo pre hráčov nebezpečné. Verím, že prvý zápas chalani zvládnu."
     
    Lukáš Greššák:"Máme tu koniec tej prípravy, behali sme, makali sme, bola to dobrá príprava, ale už sa tešíme na prvé kolo. Chalani boli spokojní, príprava prebehla aj v Česku, bolo to dobré. Už aby tu bol zápas."
     
    Ako prebehla voľba a kto sú zástupcovia kapitána:"Tréneri to oznámili v kabíne, vybrali mňa. Zástupcovia ešte nie sú určení."
     
    Otázky týkajúce sa Tambeho:
    Greššák:"My sme mu gratulovali a sme radi, že ho máme pri sebe."
    Karhan:"Ja som s ním aj volal počas pôsobenia v Afrike, nejako extra unavení nebude, bol v zápasovom rytme, aj na tréningu urobil dobrý dojem. Netlačí klub, aby odišiel, len, ak by v lete prišla zaujímavá ponuka."
    Hoftych:"Dôležité je, aby káder spolu fungoval. Máme hráčov, ktorí sú zaujímaví. Máme šikovných gólmanov, do základu sa tlačí Erik Jirka."
     
    Ako to vyzerá s Mikovičom?
    "Mikovič tréneuje posledné dva týždne naplno, on trénuje dvojfázovo, bude pripravený na prvý zápas, možno nie na 90 minút."
    Hlavná ambícia?
    "Máme manko len 6 bodov na Slovan, musíme využiť zaváhania súperov."
     
    Ako ste privítali Tambeho a čo hovoríte na jeho výkon v zápasoch?
    "Prekvapilo ma, že dostal miesto v základnej zostave. Nevidel som nejako zápasy, nejakých 20-25 minút. Dostal tortu a uvidíme ako sa on prejaví v kabíne. Dúfam, že nejaký gól si odložil na jarnú časť kola. V hlave je nadstavený, že chce ostať v Spartaku."
     
    Už ste Tambeho nejako "skasli"?
    Greššák:"Ešte nie, premýšľame, čo od neho budeme chcieť" (úsmev)
     
    Ako to vyzerá s trávnikom?

    "Trávnik by mal byť pripravený na duel so Žilinou v apríli. Mala by to byť miešaná prírodná tráva s umelou.

    Dovtedy budeme hrať vonku, zápas so Senicou budeme hrať v Zlatých Moravciach ako doma."
     
    Dlhšie sa hovorí o záujme o Jakubecha a Mikoviča...
    Hoftych: "Do 28.2. je otvorené okno, nemyslím si, že niekto odíde, ale môže sa tak stať, všetko je možné."
     
    Si spokojný s obranou?
    "Nebudem sa snažiť teraz zapracovávať nového hráča do obrany. Verím, že keď si chalani dajú záležať, ubránime aj štandardky."
     
    Aký je zdravotný stav kádra?
    "Mikovič, to vieme, bude pripravený na prvý zápas. Sloboda má silno narazenú pätu a Greššák má niečo so stehnom, to je staršie."
     
    Čo s Gagnonom?
    "S ním sa bavíme o ukončení zmluvy, nenaplnil očakávania."
     
    Pohyby v kádri:
    "Príchody boli minimálne: Yilmaz a Kerlon a môžeme povedať, že aj Tambe, mohol ostať tam a už sme ho nemuseli vidieť.

    Odchody, to sú hráči, ktorí sú v juniorke, ktorí pomohli na jeseň aj A-tímu. Blízko k základu bol Yao, ten šiel na hosťovanie do Moraviec, v lete sa možno vráti silnejší, Paukner pokračuje v Seredi. O Gagnonovi sme sa bavili."
     
    Schranzovi v lete končí zmluva:
    "V marci sa stretneme, isto bude mať predstavu o svojej budúcnosti. V lete inak končí zmluva asi 5 hráčom. Ak bude chcieť niekto hrať v Spartaku a bude mať na to výkonnosť, má dvere otvorené."
     
    Ondrejka: "O 13:30 bude ceremónia, kde Tibor Mikuš odovzdá ocenenie Tambemu, potom vám bude k dispozícii, keďže o to bol záujem."
     
    Tlačová konferencia bola týmto oznamom ukončená

    Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na vás pri sledovaní niektorého z našich prenosov Fortuna ligy. (12:56:44)

    Petra Beblavá

    bahis siteleri