Klášterec nO – Klatovy 2:3 (kon.) | Řisuty – Kobra 3:8 (kon.) | SHK Hodonín – Technika Brno 5:3 (kon.)
Nový Jičín – Vsetín 1:5 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 3:2 (1:0 po s.n.) | Opava – Val. Meziříčí 3:4 (0:2 po s.n.)
Tábor – Písek 6:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Havlíčkův Brod 7:4 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 2:4 (kon.)
Žďár n/S – Nymburk 2:1 (2:3 po s.n.) | Děčín – Bílina 7:0 (kon.) | Trutnov – Jablonec n/N 6:1 (kon.)
Jindř. Hradec – David Servis 4:0 (kon.) | Pelhřimov – Kolín 2:3 (kon.)
konec
HC Děčín
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
HC Draci Bílina
Sobota 18.02.2017, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu pětatřicáté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy HC Děčín a HC Draci Bílina.
     
    HC Děčín

    Základní část druhé hokejové ligy spěje do svého konce, hokejistům Děčína zbývají odehrát už jen dvě utkání a dnes sehrají vůbec poslední zápas na domácí půdě, když přivítají nedalekou Bílinu.
    Medvědi se dvakrát po sobě utkali se Sokolovem a v obou případech si připsali shodný výsledek 6:0. Nejprve takto zvítězili doma před svými diváky, o pár dní později skončil takovým výsledkem duel hraný na sokolovském ledě. V tabulce jsou tak sedmém místě se ziskem sedmačtyřiceti bodů a mají stále šanci bojovat nejen o šestou pozici, ale také o páté místo. Záleží ovšem, jak si povedou o víkendu týmy, které jsou před Děčínem.
     
    HC Draci Bílina

    Bílinští Draci mají nyní šestizápasovou sérii proher a rádi by ji přerušili. Hostům už ale o nic nejde, ať zápas na děčínském ledě skončí jakkoli, zůstanou na deváté příčce a do vyřazovacích bojů se nepodívají. Mají ale jistotou záchrany ve druhé lize, po skončení základní části jim tak skončí letošní sezóna. Dosud si na svém konto připsali jednatřicet bodů.
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných zápasů, pokaždé letos zatím platilo pravidlo můj dům, můj hrad. Bílina nejprve na svém ledě zvítězila 4:2, Medvědi pak Drakům oplatili porážku ve svém teritoriu, když zvítězili 7:2. V dalším vzájemném klání ale v Bílině padli těsně 4:5. Budou se domácí dnes znovu radovat z jakékoli výhry? To nám samozřejmě napoví až samotné utkání.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Dlouhý (Kácha) – Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Chmel, Procházka, Molnár, Zdvořáček – Hašek, Volráb, Faigl – Zika, Oliverius, Fojt – Vacek, Sýkora, Zajan – Navarra, Macek, Kopta

    HC Draci Bílina: Spěšný (Adámek) – Polák, Fučík, Moravec, Kristoffersen, Pokorný, Brettschneider – Nedrda T., Nedrda V., Böhm – Petráš, Kopřiva, Fryč – Jirkovský, Bačák

    Rozhodčí: Smitka – Votrubec, Ševic.
     
    Utkání začne s mírným zpožděním, na ledě probíhá předávání cen třem nejlepším hráčům Děčína v základní části.
     
    Nejlepší útočník: Jaroslav Hašek
    Nejlepší obránce: Radomír Vaněk
    Objev sezóny: Pavel Zajan
    Nejužitečnější hráč: Michal Oliverius
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned po buly se do útoku vrhli domácí hráči, ale před Spěšným nic nevymysleli. Ale z další akce už první formace zahrozila, když Oliverius pálil jen těsně nad.
     
    01:09
    Po nepřesné střele hostů se Medvědi jali do dalšího rychlého útoku, ale střela Ziky skončila znovu mimo tři tyče.
     
    01:45
    Faigl se snažil vybojovat kotouč v rohu kluziště ve vlastním pásmu, to se mu nepovedlo. Nicméně hosté pak poslali puk na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před Spěšného.
     
    02:16
    Daniel Volráb hledal svou přihrávkou zpoza bílinské branky Jaroslava Haška, tomu ale kotouč utekl, poté ho hosté znovu poslali příliš daleko a píská se další zakázané uvolnění.
     
    02:45
    Michal Oliverius se zjevil úplně sám před Spěšným, dvakrát zamíchal kotoučem a až pak vystřelil, ale hostující brankář, přesněji jeho lapačka, byla připravena.
     
    03:23
    Na druhé straně střílel Böhm, ale Dlouhý jeho střelu dokázal pokrýt. Následně pak okamžitě předal puk mezi své spoluhráče, kteří jdou do další akce.
     
    04:24
    Pavel Zajan tečoval před brankou Bíliny střelu Jaroslav Haška z levé strany, ale Spěšný včas sklapl své betony a neinkasoval.
     
    05:18
    Domácí hokejisté si vytvořili před brankou draků souvislejší tlak a u zrodu pěkné souhry Medvědů střílel z pravého kruhu Roman Navarra, ale Spěšný byl znovu na svém místě a velkou šanci Děčína tak dokázal zastavit.
     
    05:58
    Před hostující brankou bylo znovu velmi rušno. Tentokráte pálil z mezikruží Marek Macek, ale ani on nedokázal Spěšného prostřelit. Domácí ovšem v útočném pásmu zůstanou i nadále, vhazuje se po pravici brankáře Bíliny.
     
    06:22
    Z levé strany střílel znovu Jaroslav Hašek, ale jeho střela neměla patřičnou razanci a tentokráte Spěšného příliš neohrozila. Hosté spěchají do rychlého protiútoku.
     
    07:17
    Tam ale ztratili kotouč a znovu se musí vracet zpět, neboť do útočného pásma už míří rozjetí Medvědi.
     
    07:34
    Zdvořáček střílel z vrcholu pravého kruhu, letící puk se snažil tečovat Michal Oliverius u pravé tyčky Spěšného branky, ale opět byl hostující brankář velmi pozorný ve svém brankovišti.
     
    08:39
    Obrana hostů nyní obrala o kotouč Tomáše Faigla, který si drze nabruslil až těsně před hostující svatyni. Další náznak děčínské šance ale skončil neúspěchem.
     
    09:36
    Marius Kristoffersen pálil nepřesně a následkem toho byl rychlý protiútok Děčína. Z levé strany střílel Michal Oliverius, který orazítkoval břevno a poté i levou tyčku hostující branky!
     
    10:44
    Roman Navarra se proháčkoval celým kluzištěm až před Spěšného, a ač byl tísněn hostující obranou, dokázal vystřelit a ohrozit tak brankáře Bíliny. Ten raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:05
    Vaňkova štiplavá střela skončila na připravené hrudi Spěšného, který se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí. Znovu je hra přerušena.
     
    11:55
    Oba celky nyní střídají a na led tak nastoupily čerstvé posily. U puku jsou hosté a snaží se něco vymyslet před Dlouhým.
     
    12:23
    Opět z toho ale nic nebylo. Draci se sami vykázali z útočného pásma a poté založili svou akci znovu, tentokráte je ale zastavilo postavení mimo hru, která je tak zpět ve středním pásmu.
     
    13:12
    Zdvořáček se snažil přihrát Oliveriusovi, ale hůl do jeho přihrávky vložil jeden z hostujících obránců, který tak hodně pomohl svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    13:44
    Na druhé straně Dlouhý ale ano. Po střele Jirkovského vytasil efektní semafor a po dlouhé době si sáhl na kotouč. Hru nechal plynout a poslal Medvědy do další akce.
     
    14:24
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Macek – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:39
    Zdeněk Petráš si sjel blíže Dlouhému a okamžitě na něho vyslal nebezpečnou střelu, kterou chytá pohotově do své lapačky.
     
    15:08
    Medvědi se dostali ke kotouči ve vlastním obranném pásmu a vyhazují ho až před Spěšného. Unavená čtveřice Děčína tak může vystřídat.
     
    15:53
    Michal Oliverius zastavil akci hostů a hned na to pak posílá obloučkem kotouč znovu až před bílinskou branku. Pošetřil tak další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:24
    Macek je na ledové ploše a Medvědi jsou už v plném počtu.
     
    16:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned po tom, co Medvědi ubránili své oslabení, vydali se do útočné akce a ta skončila vedoucí brankou. Po pěkné souhře dostal na levou část kruhu pro vhazování přesnou přihrávku RADOMÍR VANĚK, který pak dokázal prostřelit Spěšného – 1:0. Asistence: Pavel Zajan, Marek Macek.
     
    17:14
    Hosté se snažili najít rychlou odpověď, ale střela Antonína Fryče skončila jen těsně vedle domácí branky. Do další akce už míří Medvědi.
     
    18:18
    Dělovka Marka Macka z levého kruhu skončila na zadním mantinelu, který pořádně zaduněl. Další akce pak skončila znovu na Spěšném, na kterého střílel Faigl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Tomáš Nedrda – 2 min., hákování).
     
    19:30
    Daniel Volráb střílel tváří v tvář Spěšnému, který ale jeho střelu ukrývá ve své lapačce!
     
    19:46
    Děčín právě vstřelil branku!
    To ho ale nemuselo vůbec mrzet, hned po vhazování se totiž k puku dostal PAVEL ZAJAN, který bez rozpaků střílel na branku hostů a kotouč tak skončil znovu za zády Spěšného – 2:0. Před koncem první periody si tak Medvědi berou dvoubrankový náskok. Asistence: Jaroslav Hašek, Daniel Volráb.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme se branky dočkali až v závěru, kdy poslal Děčín do vedení Vaněk, v poslední minutě pak využil přesilovku Zajan a Medvědi tak vedou o dva góly. Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hosté se snažili hned v úvodu druhé periody o založení akce z hloubi vlastního pásma, ale Medvědi jim sebrali kotouč a hned střílel z dálky Oliverius, který vyprášil Spěšného betony.
     
    21:29
    Domácí znovu atakovali předbrankový prostor hostů a nepustili Draky do další útočné akce. Až nyní už hosté vyvážejí kotouč a míří s ním před Dlouhého.
     
    22:34
    Radim Vacek střílel od levého kruhu, proti jeho ráně ale Spěšný vytasil další přesný zákrok a podržel svůj tým. Následně pak Draci zakládají další útočnou akci.
     
    23:32
    Od modré čáry pálil Filip Moravec a svou prudkou střelou donutil Dlouhého k zákroku. Brankář Děčína pak raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    24:33
    Roman Navarra dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde si našel ideální střeleckou pozici a poté jeho prudká rána skončila v lapačce Spěšného. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    25:09
    Další akce Medvědů skončila další střelou Romana Navarry, jeho aktivita ale opět skončila pouze na pozorném brankáři hostujícího celku. Nicméně Děčín stále drží útočné pásmo.
     
    25:42
    Z pravého kruhu pálil Radomír Vaněk a bílinský brankář musel do pokleku, aby jeho nebezpečnou střelu dokázal pokrýt. Medvědi znovu udrželi hostující teritorium.
     
    26:26
    Střela Jaroslava Haška vypadla Spěšnému z rukavice a kotouč byl chvíli nekrytý těsně u jeho pravé tyčky. Toho si pak všiml obránce Fučík a okamžitě poslal puk do bezpečí!
     
    27:21
    Hezká souhra Lukáše Ziky s Martinem Zdvořáčkem. Zika přihrál mezi kruhy právě děčínskému obránci, jeho střela ale zamířila pouze vysoko nad hostující klec.
     
    27:50
    Brankář hostů Spěšný byl opět v plné permanenci. Mířily na něho další dvě střely z hole Faigla a Macka, ale obě dokázal pokrýt.
     
    28:15
    Hned na to pak na druhé straně musel zasahovat Dlouhý po jedovce Filipa Moravce a kotouč po jeho zásahu zamířil nad břevno jeho branky.
     
    28:38
    Pavel Zajan si klepl o přihrávku v mezikruží, ale poté, co na něho kotouč mířil, ho jeden z obránců Bíliny zachytil a poslal raději do středního pásma.
     
    29:55
    Hosté museli být v obraně znovu hodně pozorní, Medvědi se opět natlačili před jejich branku a další střelu musel likvidovat Spěšný.
     
    30:26
    Ofsajd zastavil slibně se rozvíjející akci Draků a hra se tak vrací do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    30:52
    Radim Vacek našel před branku najíždějícího Marka Macka, který poté okamžitě pálil na branku hostů. Ale Patrik Spěšný byl znovu připraven a hezkou souhru Medvědů tak zastavil.
     
    31:50
    V levém rohu kluziště v pásmu Děčína se s bolestivou grimasou na ledové ploše ocitl hlavní rozhodčí Smitka a nevypadá to s ním zatím dobře. Vypadá to, že dostal zásah pukem. Nyní je u něho děčínský masér a dochází k jeho ošetření.
     
    31:50
    Je to dobré, obstřik levého kolena zdá se pomohl a hra tak může pokračovat dále.
     
    31:50
    Po tom, co hlavní rozhodčí naznačil, že je v pořádku a bude se pokračovat, děčínské publikum i hrstka hostujících fanoušků sportovně zatleskali.
     
    32:55
    Filip Kopřiva se dostal ke střele z pravého kruhu a Dlouhý musel vytasit svoji lapačku, do které později ukryl puk. A raději pak hru přerušil.
     
    34:05
    Skrumáž před Spěšným. Oliverius se jako poslední dotknul kotouče a vyslal na něho přízemní střelu, která ale skončila pouze vedle jeho branky.
     
    34:49
    Další nebezpečná střela před Dlouhým, který musel opět zasahovat. Tentokráte si na něho svojí střelou vyšlápl Kristoffersen, ale i po této šanci hostů udržel prozatímní čisté konto.
     
    36:14
    Děčín právě vstřelil branku!
    Pohledná akce děčínské první formace končí už třetím přesným zásahem. Jaroslav Hašek našel zpoza hostující klece před brankou volného DANIELA VOLRÁBA, který jen nastavil svoji hůl a kotouč sklepl za bezmocného Spěšného – 3:0. Asistence: Jaroslav Hašek, Pavel Zajan.
     
    37:16
    Hosté se nadechli k dalšímu útoku a nic nebalí. Jejich rána z prostoru mezi kruhy skončila na přesném zákroku Jana Dlouhého. Znovu tak mezi třemi tyčemi drží svou neprůstřelnost.
     
    37:44
    Vhazuje se po pravici Dlouhého po tom, co si hosté vytvořili před brankou Děčína další slibnou šanci.
     
    38:02
    Objev sezóny Pavel Zajan si dnes připsal už dvě asistence a je hodně při chuti. Nyní znovu zahrozil před hostující klecí, kde střílel z pravé strany, ale Spěšný byl na svém místě.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Milan Böhm, někdejší hráč Děčína, pálil z levého kruhu a po jeho ráně zaduněly betony Jana Dlouhého. Ten pak raději přerušil hru a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    39:50
    Zdeněk Petráš jel úplně sám na Jana Dlouhého a domácí brankář jeho únik zastavil dalším přesným zákrokem! Hosté se tak ani nyní nedočkali vstřeleného gólu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. Medvědi v ní přidali další branku, když se po pěkné kombinaci prosadil Daniel Volráb. Hosté ale měli také několik šancí ke vstřelení branky, ale Dlouhý v děčínské brance byl vždy zatím proti. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Volráb našel přihrávkou Pavla Zajana, který si na kotouč sáhl, ale utekl mu do útočného pásma. Tam se pak nakonec Zajan ke střele dostal a ta zamířila jen vysoko nad.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Polák – 2 min., držení protihráče).
     
    42:00
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po tom, co Bačák ujel ve vlastním oslabení a ztroskotal až na Dlouhém, se Medvědi dostali do rychlého brejku a využili svou přesilovou hru. ROMAN NAVARRA se dostal do předbrankového prostoru hostů a odtud pak propálil Spěšného, který tak musel lovit puk ze své sítě už počtvrté – 4:0. Asistence: Lukáš Zika, Michal Oliverius.
     
    42:54
    Po tlaku hostů před Dlouhým se poté k puku dostal Marek Macek, jenž ho vyvezl pryč od vlastní branky. Poté z levého kruhu střílel Tomáš Faigl, ale jeho střela byla nepřesná.
     
    44:13
    Hosté sympaticky útočí a snaží se vsítit alespoň čestnou branku, proti byl ale opět Dlouhý, který do své lapačky ukryl dotěrnou střelu Petráše.
     
    45:16
    Lukáš Zika našel mezi kruhy Romana Navarru, který se obtočil kolem své osy, ale jeho následná střela skončila na holenním chrániči jednoho z hostujících obránců.
     
    46:22
    Roman Fučík vyslal na Dlouhého dalekonosnou střelu od modré čáry a domácí brankář tak jeho ránu chytá do své lapačky. Hra je přerušena, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    47:15
    Vladimír Bačák se napřáhl z levého kruhu a Dlouhý znovu vytasil bleskový zákrok. Efektním semaforem jeho prudkou střelu kryje a znovu tak přerušuje hru.
     
    48:01
    Další rána z mezikruží z hole Romana Navarry, ale Spěšný ho znovu vychytal. A do své lapačky pak ukryl také střelu Michala Oliveriuse, který pálil z levého kruhu.
     
    49:03
    Zdeněk Petráš svou dělovkou z pravé strany znovu nechal vyniknout Dlouhého v brance Děčína. Hosté stále napadají děčínské teritorium a snaží se vsítit svou první branku.
     
    49:58
    Na druhé straně se do svých kliček zamotal Marek Macek, který svou individuální akci do zdárného konce nedotáhl. Spěšný tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    51:19
    Děčín právě vstřelil branku!
    Pěkně to nyní udělal Radomír Vaněk. Proháčkoval se celým kluzištěm až na pravý kruh, kde pálil na Spěšného. Kotouč kontroloval u pravé tyče Radim Vacek, ale nemusel. Střela RADOMÍRA VAŇKA nakonec prošla za záda Spěšného – 5:0. Asistence: Radim Vacek, Tomáš Faigl.
     
    51:54
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned z další akce po vhazování vedou Medvědi už 6:0. PAVEL ZAJAN dokázal propálit Spěšného, který tak právě inkasoval kanára – 6:0. Asistence: Jaroslav Hašek, Ondřej Hříbal.
     
    54:10
    Faigl tečoval střelu Oliveriuse před hostující brankou, ale Spěšný ji dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    54:42
    A následně střelu Marka Macka vykopl levým betonem do bezpečí a znovu tak zabránil vyššímu skóre. Medvědi jsou při chuti a stále se tlačí před bílinskou klec.
     
    55:37
    Zajan našel před odrytou brankou Daniela Volrába, který ale svou střelu poslal vysoko nad. Pokud by mířil přesně, byla by to stoprocentní branka.
     
    57:18
    Spěšný teď musel čelit dalším střelám Děčína, ale ani ta Volrába či Haška se neujaly a navýšení skóre se tak díky němu znovu nekonalo.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:49
    Před brankou hostů se zjevil Daniel Volráb, který se snažil dopíchnut puk za Spěšného záda, ale ten si připravil další přesný zákrok a rozjeté Medvědy zastavil.
     
    59:04
    Radim Vacek pálil z pravé strany a kotouč jen těsně minul hostující branku.
     
    59:40
    Zápas se už pouze dohrává a blíží se tak jeho zdárný konec. Ani jeden tým se už nikam nežene.
     
    59:59
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak ještě přeci jenom domácí skórují. Sedmou trefu přidal ROMAN NAVARRA a uzavírá tak dnešní střelecké hody – 7:0. Asistence: Martin Zdvořáček, Michal Oliverius.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi deklasovali svého soupeře, který do Děčína přijel v okleštěné sestavě 7:0 a potřetí za sebou odešli ze zápasu s čistým štítem a skórem 19:0. Pro nadcházející play-off tak Medvědi chytli slušnou formu.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše, přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů se budu těšit na shledanou. (08:52:44)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Vaněk (Zajan, Macek), 20. Zajan (Hašek, Volráb), 37. Volráb (Hašek, Zajan), 42. Navarra (Zika, Oliverius), 52. Vaněk (Vacek, Faigl), 52. Zajan (Hašek, Hříbal), 60. Navarra (Zdvořáček, Oliverius)


    HC Děčín: Dlouhý (Kácha) – Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Chmel, Procházka, Molnár, Zdvořáček – Hašek, Volráb, Faigl – Zika, Oliverius, Fojt – Vacek, Sýkora, Zajan – Navarra, Macek, Kopta
    HC Draci Bílina: Spěšný (Adámek) – Polák, Fučík, Moravec, Kristoffersen, Pokorný, Brettschneider – Nedrda T., Nedrda V., Böhm – Petráš, Kopřiva, Fryč – Jirkovský, Bačák

    Rozhodčí: Smitka – Votrubec, Ševic
    bahis siteleri