Olomouc – Ne 1:9 (kon.) | Jičín – Královské Vinohrady 7:0 (kon.)
konec
FBS Olomouc
1:9 (1:1, 0:4, 0:4)
Ne
Sobota 18.02.2017, 16:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 20. kolo
     
    Třetí třetina přinesla další čtveřici branek, které už rozhodly o konečném výsledku. Herbadent se dostal do ráže a nechal zapomenout na první třetinu. Díky tomuto výsledku se minimálně do zítřka posunul na druhé místo tabulky, Olomouc už je naopak smířená s play-down. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (18:31:59)
     
    Střely na branku ve 3.třetině: Olomouc – 2, Herbadent – 6
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 10, Herbadent – 19
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Olomouc se ještě snaží o tlak, nakonec však Herbadent svou útočnou hrou olomoucký tlak přerušuje. Zápas už míří ke svému závěru.
     
    58:47
    Zamazalová padá v předbrankovém prostoru na palubovku, ale sudí tento zákrok jako za mezí pravidel. Olomoucká florbalistka musí opustit hřiště za pomoci zdravotníků.
     
    57:33
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají už do osmibrankového trháku! Nikým nehlídaná MICHAELA ŠULANOVÁ totiž propálila vše, co jí stál v cestě, a to včetně Kluzové. Bez asistence.
     
    56:37
    Chvátalová se nadvakrát pokusila překonat Kluzovou, jenže ani její dvě dorážky Kluzovou nepřekvapily. Hosté přece jen zůstávají u míčku.
     
    55:45
    Pavlíková se opřela do míčku a beckendem se trefuje jen těsně vedle branky. Herbadent se může zkonsolidovat.
     
    54:37
    Pražanky se nikam moc neženou, vědomy svého náskoku už spíše hrají na krásu, což vyhovuje olomoucké defenzívě, která se nemusí moc vyčerpávat.
     
    53:29
    Pavlíková byla několikrát seknuta přes hokejku, ale sudí to i bez jejích verbálních projevů zaznamenaly. FBS má rozehrávku z půlící čáry.
     
    52:44
    Domácí jsou opticky dole, Herbadent si s nimi děla prakticky, co chce, což jen vede k většímu vyčerpání a z toho vzešlých chyb.
     
    51:26
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Herbadent své vedení navyšuje díky velké smůle Kluzové. Té míček propadl mezi nohama až za brankovou čáru, když jej k ní napálila TEREZA CHVÁTALOVÁ. Asistence: Nikola Hermanová.
     
    50:39
    Kluzová se musela pořádně otáčet, aby zastavila jeden střelecká pokus za druhým. Nakonec se však Olomouckým podařilo vyhodit.
     
    49:47
    Billá se ukazuje v parádní formě, obešla si prakticky pět hráček v řadě a následně nesobecky přihrála na spoluhráčku. Velké gesto velké hráčky.
     
    48:26
    Pražanky si znovu vytvářejí velkou útočnou převahu, obranná pětice Olomouce je pod obrovským náporem.
     
    47:47
    Sklenářové se u brankoviště svezl míček z hole v nejhorší možný moment, Červová si tak může pořádně oddychnout.
     
    46:49
    Stiskálková nabídla luxusní přihrávkou míček volné Oháňkové, jenomže ta ve finální fázi své možnosti selhala. Olomouc se trochu oklepala.
     
    45:08
    Herbadent právě vstřelil branku!
    A další potvrzení síly Herbadentu! DOMINIKA KUBIŠOVÁ si vykroužila z rohu přímo před branku a milimetrově přesnou střelou trefila pravou šibenici. Bez asistence.
     
    44:47
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Pražanky už vedou o pět branek. Po faulu Reimerové se totiž právě faulovaná LUCIE KOŠTURIAKOVÁ ujala míčku a i přes nepřízeň domácích fanoušků se trefila při trestném střílení přímo k tyčce. Bez asistence.
     
    43:42
    Zamazalová se dostala do breaku, jenomže těsně před Červovou už nedokázala svůj pohyb zkorigovat se střelbou. Brankařka Herbadentu tak bez problému zasahuje.
     
    42:37
    Čapková využila své výšky a pokusila se o rychlou střelu zápěstím, Kluzová si oddechla, protože míček letěl mimo bránu.
     
    41:32
    Hanačky si po tlaku vytvořeného po standardní situaci díky faulu na Stiskálkovou dokázaly připsat několik zajímavých průniků. Červová ale tyto těžké zkoušky obstála.
     
    40:18
    Košturiaková se tlačila do zakončení, jenomže nakonec svůj pokus napálila jen do Kluzové. Herbadent je znovu při chuti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na začátku druhé třetiny to sice znovu vypadalo, že Olomouc stále bude zlobit, avšak Herbadent se následně dostal do vedení a už svou dominanci potvrdil dalšími brankami. Markéta Štéglová asi dokázala v kabině svůj tým nastartovat, protože Pražanky hrály jako vyměněné. Třetí třetina, možná i s dalším brankovým přídělem, startuje v cca 17:50.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 3, Herbadent – 8
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Zabavská s Billou se postaraly o zneškodnění Oháňkové, která se už už hnala na soupeřovu půlku. Pražanky jsou v defenzívě v těchto chvilkách dominantní.
     
    38:55
    Stiskálková na poslední chvíli zabraňuje střele Čapkové, Herbadent dostává k dispozici rozehrávku z rohu.
     
    37:47
    Sklenářová se natlačila do zakončení, jenomže v rozhodujícím okamžiku byla faulována. Olomouc bude zahrávat standardní situaci.
     
    36:39
    Kubišová napálila míček z velkého úhlu, jenomže trefila jen masku Kluzové. Hanačky se dostávají po dlouhé době k rozehrávce.
     
    35:17
    Billá znovu ukazuje své dovednosti, v těchto chvílích však faulovala Mošťkovou, která se jen o vypětím sil zvedá zpátky z palubovky.
     
    34:29
    Prostor před domácím brankou se začíná postupně zhušťovat, obranná hra FBS totiž začíná narůstat prvky nepopulárního betonu. Defenzíva totiž pracuje na maximum.
     
    33:19
    Olomoučanky se ne a ne dostat ze sevření, Pražanky totiž každý jejich protiútok okamžitě rázně ukončí.
     
    32:54
    Herbadent vycítil nemohoucnost Olomoučanek, jeho útočné choutky začínají nabývat na troufalosti a logicky i úspěchu.
     
    31:04
    Domácí kouč Petr Dadej si vyžádal oddechový čas. Hra domácích se přece jen zpomalila.
     
    31:04
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Olomouc je v psychicky dole. DENISA BILLÁ si tak jednoduchým průnikem a kličkou dokráčela pro 51. letošní kanadský bod. Bez asistence.
     
    30:32
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Pražanky se rozjely, už na 4:1 totiž posouvá stav utkání pozorná DAGMAR SURÁ, která dorazila poskakující míček přímo za Kluzovou. Asistence: Dominika Kubišová.
     
    29:50
    Pavlíková se v samostatném úniku unáhlila, její pokus mířil příliš nad horní tyčku.
     
    28:39
    Zacpalová napálila míček přímo na soupeřovu hůl, Pražanky však break nezužitkovaly. Raději vracejí míček do obrany.
     
    27:39
    Olomouc se znovu začíná dostávat do tlaku, Pavlíková si Červovou vytáhla z branky, jenže následně svou akci přehrála. Herbadent může rozehrávat od zadních řad.
     
    26:03
    A další tutovka! Sklenářová se hnala nikým nebráněna na branku hostí, ovšem svou kličku nedotáhla k dokonalosti. Červová ji tak prokoukla.
     
    25:49
    Malecká se dostala za obrannou dvojku, jenomže tváří tvář Kluzové selhala. Olomoucká brankařka ji vychytala konečky prstů.
     
    24:39
    SKlenářová se nadvakrát hnala do šance, ale v obou případech selhala na výborně chytající Červové. Herbadent přežil další dvě těžké zkoušky.
     
    23:30
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Olomouc už začíná asi psychicky chřadnout. Po jednoduchém přehrání na půlce se míčku ujmula MARTINA ČAPKOVÁ a ránou z výběhu skoro z půlící čáry trefuje šibenici. Asistence: Petra Malecká.
     
    22:49
    Steinbachová se natlačila do střely, ale těsně před brankou zaváhala a zamířila mimo ni. Po chvíli pak spálila ještě větší tutovku, když se unáhlila před odkrytou části klece hájené Kluzovou.
     
    21:26
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Vše je zapomenuto! Jasný favorit dnešního utkání ukazuje své přednosti, když se LUCIE PILÍKOVÁ vydala na dlouhý výběh prakticky přes celou šířku hřiště a poslala svou střelu přes clonu přesně do horního růžku. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    20:41
    Hanačky i po přestávce sympaticky nehrají beton, ale snaží se o napadání. Herbadent má velké potíže s rozehrávkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 5, Herbadent – 5
     
    První třetina měla pro znalé florbalové fanoušky velice překvapivý průběh. Herbadent se sice dostal díky produktivní Billé do vedení, jenže následně o něj přišel, když se možná až příliš spokojil s vyčkávací taktikou. Uvidíme, zda takto šokující první perioda bude podpořena i dalším vývojem zápasu. Druhá třetina odstartuje v cca 17:09.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:02
    Kluzová se musela velmi strachovat, protože vysoký padáček se snášel přímo k olomoucké bráně. Nakonec se však míček odrazil jen do boční síťky, ani tato situace tak nevyplynula pro hosty v znovunabytí náskoku.
     
    18:10
    Olomouc dnes hraje jako vyměněný! Další gólovku totiž málem využila technicky vyspělá Pavlíková, když trefila s velkou dávkou smůly špičky nohy brankařky Červové.
     
    17:11
    Billá se tlačila po olomoucké ztrátě na polovině hřiště do breaku, ale balónek napálila jen do Kluzové. Následná dorážka Košturiakové ze druhé vlny trefuje jen nohy vyklekávající Stiskálkové.
     
    16:34
    Zamazalová mohla přidat další branku! Ve chvíli, kdy se ocitla sama před brankou, ale zamířila mimo tři tyče. Hosté měly velkou kupu štěstí!
     
    15:41
    Olomoucká hra na Pražanky zatím opravdu platí, sedminásobný mistr se totiž neobvykle zatahuje na vlastní polovinu a čeká na svého soupeře.
     
    14:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Předchozí teze jsou podpořeny činy! Sklenářová natáhla z poloviny hřiště a trefila Červovou. U ní se však nacházela bystrá MONIKA ZAMAZALOVÁ, která už míček za brankovou čáru dotlačila. Asistence: Alena Sklenářová.
     
    13:19
    Košturiaková procházela až před domácí branku, jenomže dřív byla zastavena odvážnými obránkyněmi domácího celku. Stále musíme tvrdit, že tohle není ten Herbadent, který známe. Tyhle průniky většinou hráčky takového formátu využívají.
     
    12:45
    A další šance Olomouce! Sklenářová se trefuje po výběhu do bližší tyčky!
     
    11:38
    Hanačky se dostávají ze sevření, Červová se musí po dlouhé době mít na pozoru, protože na ni létá jedna střela na druhou.
     
    10:55
    Reimerová si zapisuje několik důležitých zákroků pro odražení soupeřova tlaku, nakonec však její snaha vyšla naprázdno. Pražanky i totiž obraly o míček.
     
    09:37
    Herbadent se dostal do stálého a vytrvalého presu, domácí však zatím krmě předchozí obdržené branky drží.
     
    08:39
    Olomouci se po obdržené brance nedaří na předchozí výkon navázat. Herbadent nemá problémy s vytvářením dalších šancí.
     
    07:48
    Herbadent právě vstřelil branku!
    A vidíme na palubovce 50 kanadský letošní sezóny pro exhvězdu reprezentace DENISU BILLOU, která si našla poskakující míček před brankou a zavěsila pod víko. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    06:35
    Zatím musíme konstatovat, že nevidíme ten Herbadent, který byl známý svou dominancí. Olomouc se jej celkem bez potíží daří neutralizovat.
     
    05:45
    Reimerová se z druhé vlny po nahrávce Oháňkové trefuje pouze těsně vedle brány, Olomouc spálila velikánskou příležitost.
     
    04:37
    Steinbachová byla na konci krásné kombinace přes celé hřiště, jenomže Kluzová bravurně zasahuje. Olomouc je pod velkým tlakem.
     
    03:36
    Kubišová se tlačila do zakončení, Kluzová její ránu vyrazila s velkým vypětím nohou. Pražanky se také pokouší o tlak a zatím jim to jde velmi úspěšně, což Olomouc musí povzbudit k vyššímu riziku.
     
    02:42
    Jedna z rozhodčích se dotkla neúmyslně míčku za bránou, na řadě je buly v rohu.
     
    01:36
    Reimerová trefuje z úhlu břevno!
     
    01:25
    Stiskálková se snažila ztečovat přízemní pokus Sklenářové, ale zatím si Červová může oddychnout. Míček totiž přeskočil branku.
     
    00:30
    Sklenářová se opřela do míčku na půlící čáře, ale Červová bez potíží chytá míček do rukavic. Olomouc ale stále celkem překvapivě tlačí a nutí Herbadent k ostražitosti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou týmů už míří z útrob haly na palubovku, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    TEMPISH FBS Olomouc: Kluzová (Králová, Franková) – Stiskálková, Peterková, Václavíková – Reimerová (C), Kylarová, Pavlíková – Pařízková, Bouchalová, Oháňková – Zamazalová, Mošťková, Sklenářová – Zacpalová, P. Grufíková.

    Herbadent FK Jižní Město: Červová (Christiánová) – Hermanová, Billá, Šulanová, Machková – L. Pilíková, Sádková, Steinbachová – Surá, Kubišová, Košturiáková (C) – Čapková, Zabavská, Polívková – Chvátalová, Malecká.

    Rozhodčí: Michaela Konečná, Veronika Wienerová.
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou dámy Michaela Konečná a Veronika Wienerová, které už jsou tradiční dvojicí v ženské nejvyšší soutěži. Zítra je čeká další zápas v Praze.
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    20.11.2016 Herbadent x Olomouc 9:2 (EŽ 2016/17)
    17.01.2016 Herbadent x Olomouc 8:3 (EŽ 2015/16)
    19.09.2015 Olomouc x Herbadent 1:10 (EŽ 2015/16)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    12.02.2017 Chodov x Olomouc 11:2
    10.02.2017 Olomouc x Liberec 3:6
    21.01.2017 Olomouc x Elite 2:5

    Herbadent FK Jižní Město
    11.02.2017 Ostrava x Herbadent 5:11
    27.01.2017 Herbadent x Panthers 9:1
    14.01.2017 Liberec x Herbadent 3:7
     
    Herbadent FK Jižní Město
    Sedminásobný šampion z Jižního Města se před sezónou netajil, že by znovu chtěl navázat na svou dominanci z před tří let. Zatím to však ale výsledkově nepotvrzuje. Krize z přelomu listopadu a prosince, kdy nasbíral manšaft pod vedením Markéty Štéglové tři porážky v extralize a ještě jej v semifinále Poháru vyřadily Bohemians, ho v tabulce zatím nechává na třetím místě. Z něj ztrácí bod na Chodov, tudíž tady je ještě možná změna pořadí, na první Vítkovice už ale letos nedosáhne, tudíž ani letos nezvítězí Pražanky v základní hrací části. Důležitý souboj v Olomouci je ale může posunout na výhodnější místo pro výběr soupeřů do play-off. Nejužitečnější hráčkou týmu a zároveň druhou nejlepší v celé soutěži je klubová legenda Denisa Billá s 49 kanadskými body (29+20).
     
    FBS Olomouc
    Hanačky sice vstoupili do této sezóny snově, když se i pár hodin nacházeli na prvním místě tabulky, jenže pak přišel pád. Na poměry mladý a ne až tak zkušený tým od říjnového zápasu na Bohemians kupil jednu porážku za druhou a tato nelichotivá série se zastavila až na čísle 9, kdy se svěřenkyním kouče Petra Dadeje dokázaly porazit Vinohrady. Olomouc tak logicky ztratila větší šance na play-off. Trenér Olomouce tak krátce po Novém roku v pozápasovém rozhovoru logicky označil za hlavní cíl úspěšné play-down, tudíž zbytek základní části slouží FBS jako ostrá příprava na těžké boje o udržení, ve kterých je podle všeho čeká v prvním kole Panthers Praha. Nejproduktivnější hráčkou domácích je momentálně Jitka Oháňková s 20 kanadskými body (9+11).
     
    Hezké sobotní odpoledne, základní část florbalové Extraligy žen se už postupně blíží ke konci. V rámci jejího 20. kola se uskuteční i zápas, který bude mít spíše důležitost pro jeden z celků. Předposlední Olomouc se totiž utká s jedním lídrů soutěže, Herbadentem. Utkání startuje v 16:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým Ne. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 15. Zamazalová (Sklenářová) – 8. Billá (Košturiáková), 22. L. Pilíková (Košturiáková), 24. Čapková (Malecká), 31. Surá (Kubišová), 32. Billá, 45. Košturiáková (TS), 46. Kubišová, 52. Chvátalová (Hermanová), 58. Šulanová


    FBS Olomouc: Kluzová (Králová, Franková) – Stiskálková, Peterková, Václavíková – Reimerová (C), Kylarová, Pavlíková – Pařízková, Bouchalová, Oháňková – Zamazalová, Mošťková, Sklenářová – Zacpalová, P. Grufíková.
    Ne: Červová (Christiánová) – Hermanová, Billá, Šulanová, Machková – L. Pilíková, Sádková, Steinbachová – Surá, Kubišová, Košturiáková (C) – Čapková, Zabavská, Polívková – Chvátalová, Malecká.

    Rozhodčí: Michaela Konečná, Veronika Wienerová

    Diváci: 63
    bahis siteleri