Willem II – Alkmaar 1:1 (kon.) | Arnhem – Ajax 0:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Groningen 2:2 (kon.)
Den Haag – Feyenoord 0:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (0:0)
AZ Alkmaar
Neděle 19.02.2017, 12:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:26:43)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
     
    Ačkoli první půlhodina slibovala spíše jen nudnou podívanou, nakonec byl tenhle zápas tou správnou reklamou na Eredivisie. Dočkali jsme se jen dvou branek, ale o šance nebylo nouze. Alkmaar ve finále doplatil na větší neproměňování příležitostí, což Willem II v závěru potrestal. Na trefu Luckassena v závěru zareagoval v nastavení Falkenburg.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Erik FALKENBURG - 1:1
     
    90+2
    Willem II právě vstřelil branku!
    Velký výbuch radosti na domácí straně! V nastavení se totiž tilburgskému celku přece jenom podařilo vyrovnat. Dlouhý nákop brankáře Lamproua, jeden z posledních v zápase, doplachtil na hlavu Oularého, který míč přistrčil na střídajícího ERIKA FALKENBURGA. Ten se srazil s gólmanem Krulem, u míče byl každopádně o něco dříve, a tak se po jeho teči balón došoural za brankovou čáru. Asistence: Obbi Oularé.
     
    90
    Tři minutky navrch, to je resumé druhého poločasu, co se jeho nastavení týče.
     
    89
    Tohle si tedy měli hosté pohlídat daleko lépe. Zase směřovali do otevřené obrany, vystavili se však pouze do ofsajdu.
     
    88
    Oularé zřejmě zahrál rukou. A samozřejmě že takové počínání pravidla fotbalu nedovolují. Nebo dovolují, ale jen v ojedinělých případech. Tento nebyl jeden z nich.
     
    87
    Čas se Willemu II neúprosně krátí. Určitě ještě není rozhodnuto, pořád tu šance na vyrovnání je. Uvidíme, o kolik se rozhodně sudí Higler střetnutí nastavit.
     
    86
    Bel Hassaniho centr z pravé strany nebyl úspěšný. Domácí mohli směřovat do rychlého protiútoku, trošku ale jako by se šance zalekli.
    84. tutovka Frana Sola
     
    84
    Tak teď opravdu nebylo daleko od vyrovnání! Kali se ve středu pole rozhlédl, kdo že se mu uvolní, a krásnou kolmicí přihrál za obranu Franovi Solovi. Alkmaar měl jediné štěstí, že včas zareagoval gólman Krul, který vyběhl z brány. I proto Španělovo ledabylé zakončení skončilo jen vedle.
     
    83
    Zase se do střelecké pozice dostal Bel Hassani, možná muž tohoto utkání, který má na svém kontě aspoň asistenci. Prodral se až do blízkosti Lamproua, z úhlu ovšem trefil jen boční síť.
     
    82
    Na hřišti to nyní opravdu hodně vře. A hráči vyjadřují velkou nespokojenost s rozhodnutími rozhodčích. Žlutou kartu nyní inkasoval Kali (WLM).
     
    80
    Alkmaar mohl definitivně rozhodnout! Luckassen vedl akci středem pole, následně přihrál doprava na úplně volného spoluhráče Bel Hassaniho, který však z vyložené pozice zamířil jen do rukavic dobře postaveného a připraveného Lamproua.
     
    78
    Tohle je docela velká škoda pro Willem II, který se do šancí dostává opravdu jen sporadicky. Oularé dostal dobrý míč do pokutového území, jako by ale nevěděl, jestli má střílet, nebo přihrávat, a zamířil jen do rukavic Krula.
     
    77
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Elmo Lieftink, přichází Erik Falkenburg.
     
    76
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Andreas Calcan.
     
    75
    Čtvrthodinka zbývá do konce. Ať už si můžeme o brance Alkmaaru myslet cokoliv, zda-li byla platná nebo neplatná, tohle vedení hostujícího celku je zcela zasloužené.
     
    74
    Willem II se snaží samozřejmě prosadit směrem dopředu po nešťastném inkasování. Jenže jeho kombinace je mnohdy značně krkolomná.
     
    71
    Zřejmě za protesty obdržel první žlutou kartu tohoto utkání brankář Lamprou (WLM).
    71. Derrick LUCKASSEN - 0:1
     
    71
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Dlouho se nevědělo, jestli gól bude platit nebo ne. A opravdu byla situace značně sporná. Weghorst totiž ostře atakoval brankáře Lamproua, který tak nemohl zneškodnit centr z rohového čtvrtkruhu. Takže dnes nepříliš viditelný DERRICK LUCKASSEN nakonec dotlačil míč za brankovou čáru. Asistence: Iliass Bel Hassani.
    71. ne a ne se trefit... s pozdravem: Bel Hassani
     
    71
    Zase málem Lamroua uštkla levačka Bel Hassaniho. Ten po delší době vyslal na bránu další střelecký pokus. Řecký brankář je ale neoblomný a vyrazil do zámezí na rohový kop.
     
    70
    Alkmaarský stratég van den Brom před pár minutami poslal na hřiště Helmera s Garciou. Ale výraznou změnu tyhle příchody nepřinesly.
     
    69
    Haps tímhle svým slabým přízemním pokusem nemohl výrazněji ohrozit brankáře Lamrproua. Ten si dnes poradil s daleko lepšími zakončeními než bylo tohle.
     
    68
    Croux si něco hodně vyříkával se stále více frustrovaným Bel Hassanim. Asi nezůstalo jen u spisovných slov. Vše se nakonec pod dohledem sudího Higlera vyřešilo.
     
    67
    ... centr se snesl na zadní tyč, kde se ocital právě Oularé. A nebyl ve vůbec špatné pozici. Nakonec hostující obrana odvrátila na rohový kop. Domácí forvard každopádně hecuje své fanoušky.
     
    66
    Možná že Oularé tenhle souboj trošku přihrál. Ale o přestupek proti fotbalovým pravidlům se jednalo. Standardka pro Willem II...
     
    65
    Mizerný rohový kop Alkmaaru. Souza přetáhl centr na zadní tyč až příliš. Weghorst si brousil zuby, přece jenom má tyhle situace se svou výškou rád, jenže na tohle by nedosáhl ani hrdina z komiksů.
     
    63
    Bel Hassani byl nyní hodně frustrovaný. Poměrně dlouho tancoval s míčem v pokutovém území, než byl nakonec zpacifikován. A jakmile věděl, že ze šance mu nezbylo nic, vztekle kopl do soupeřovy tyčky.
     
    62
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Muamer Tanković, přichází Levi Garcia.
     
    61
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Jeremy Helmer.
    60. šance Frana Sola
     
    60
    Tak tohle byla doposud největší šance domácího celku! Krul musel vytasit možná vůbec první zákrok v tomto střetnutí. Koppers uvolnil Crouxe, ten přihrál do vyložené pozice Franovi Solovi, jenž pořádně zaměstnal alkmaarského brankáře.
     
    59
    Willem II v první čtvrthodině druhého poločasu opravdu velmi pozorně brání. Každopádně by neměl usnout na vavřínech. Do této chvíle byl AZ směrem dopředu daleko, daleko nebezpečnější.
    57. nepovedená střela Rienstry
     
    57
    Kapitán Rienstra dostal od sudího Higlera výhodu, objevil se ve středu pole a zkusil vypálit. Jenže tohle zakončení jednoduše nebylo povedené. Dost si tuhle situaci hostující záložník vyčítal.
     
    56
    Weghorst přistrkával míč Souzovi, jenže ten si pak následně neporadil. Druhý jmenovaný je zatím asi nejméně výrazným útočníkem hostujícího celku.
     
    55
    Je to zatím spíše takový vlažný úvod druhého poločasu. Ostatně tak tomu bylo i těsně po půl jedné, když byl tento duel zahájený. Na nějakou větší šanci v tuhle chvíli marně čekáme.
     
    53
    Bel Hassani hledal svým pasem na hranici šestnáctky vysunutého Weghorsta, ale bez úspěchu. S touhle situací si domácí obrana poradit dokázala.
     
    52
    Urostlý Oularé se snažil prosadit po levé straně, žádnou skvělou technikou ale neoplývá. A tak mu klička, navíc hodně naivní, nemohla v žádném případě vyjít.
     
    51
    Domácí publikum bylo nadšené, že jejich miláčci vybojoval rohový kop. Jenže následný centr nebyl úspěšný. A pak byla celá akce zazděna ještě horším pasem, zamýšleným letem do šestnáctky.
     
    50
    Už už se Haps snažil centrovat z levé strany do ohně, než byl sražen k zemi jedním ze soupeřů. Každopádně sudího Higlera tahle situace nechala naprosto klidným.
     
    49
    Lamprou prostě neměl komu rozehrát. Myslel si, že má hodně času, ale Weghorst číhal na svou příležitost. A díky svému dorážení nadělal domácímu brankáři starosti.
     
    47
    Johansson nyní vrazil do svého soupeře ve středu pole, sudí Higler tak musel poprvé zapískat do píšťalky. Tedy pokud nepočítáme jeho hvizd před začátkem druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Willem II může být rád, že sudí Higler zapískal konec prvního poločasu. Hrát ještě chvilku, asi by skóre nezůstalo jen bezbrankové. Sice se hosté pomalu rozjížděli, ale pak to stálo opravdu za to. Jen díky Lamprouovi ještě domácí drží krok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+1. zakončení Hapse
     
    45+1
    Willem II se drží zuby nehty! Alkmaar střídá jednu akci za druhou. A další zákrok si musel připsat na své konto Lamprou. Haps to na něj zkoušel technicky.
     
    45
    Higler přidá k prvnímu poločasu dvě minutky.
    43. hodně při chuti je i nadále Bel Hassani
    43. nebezpečná standardka Almaaru
     
    43
    Jak tohle nemohl proměnit? Po standardce se míč odrazil k úplně volnému Seuntjensovi, jehož pokus byl nakonec zablokovaný. Hodně nepovedené zakončení. O dost lépe si pak vedl Bel Hassani, který zase svou pumelicí zaměstnal Lamproua.
     
    42
    Willem II se často dopouští nedovolených přestupků. Po jednom z takových od Joppena budou hosté zahrávat přímý volný kop z opravdu velmi slušné pozice...
     
    40
    Krul je pořád mezi třemi tyčemi o dost méně zaměstnaný. Teď sice musel na zem, aby sebral tuhle přihrávku, nic těžkého ho ale vlastně nečekalo.
    38. zase se Bel Hassani neprosadil
     
    38
    ...a ještě jednou Lamprou musel zasahovat. Alkmaar navyšuje tlak. Bel Hassani si navedl míč blíže do středu, zase počkal na správnou chvíli a levačkou ostře vypálil. Jen konečný prstů zasáhl domácí brankář.
    37. další šance hostujícího celku
     
    37
    Weghorst se ocitl v další skvělé možnosti! Po kolmici se objevil v poměrně ostrém úhlu, ale i tak hodně zaměstnal Lamproua, který vlastně sám ani nevěděl, jak míč vyrazil pryč. Akce AZ pokračuje i nadále...
     
    36
    Willem II v podstatě nedokáže vymyslet kloudnější akci. A dodejme, že se ještě během prvního poločasu nedostal k nějaké střele na branku tak, aby zaměstnal brankáře Krula.
    34. střela Weghorsta
     
    34
    Po hezké kombinaci na pravé straně poprvé prověřil schopnosti brankáře Lamproua střílející Weghorst! Zkusil vypálit po zemi, zamířil však vlastně jen do míst, kde byl řecký gólman vcelku připravený.
     
    33
    Standardku měli k dispozici také domácí. Jenže centr ze středu pole pouze proletěl šestnáctkou a zamířil za brankovou čáru. Nikoho nenašel. Odkopávat od brány tak bude Krul.
     
    31
    V tuhle chvíli je nerozhodný výsledek jasně zaslouženým rezultátem. I když o něco nebezpečnější byl Alkmaar, ani jeden z brankářů si na své konto nepřipsal úspěšný zákrok. To rozhodně o něčem svědčí.
     
    30
    ...centr z pravé strany nakonec nepříjemně poskakoval v šestnáctce, nakonec ho Lamprou sebral do rukavic. A i kdyby ne, případná branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu.
     
    29
    Weghorst byl nyní dle názoru sudího Higlera faulován u lajny nedovoleně. Alkmaar bude mít k dispozici standardní situaci...
     
    28
    Teď je z toho poměrně velký madlajs u lajny. Ani jeden z týmů se nedokáže nějakým způsobem vymanit z tlaku svého soupeře. I nadále je hra hodně vyrovnaná.
     
    26
    Fran Sol se dožadoval u sudího Higlera penalty, snažil se naběhnout si na centr z pravé strany od Joppena, ovšem lehce atakován na něj nedosáhl. Za tohle se ale pokutový kop obvykle nepíská.
    25. bránu minul Tankovic
     
    25
    Pohled dost zkresluje, takže možná budeme nyní Tankovicovi křivdit. Otočil se směrem k bráně a vyslal technický pokus. Ten ovšem skončil jen nad šibenicí.
    24. jakási pološance Hayeho
     
    24
    Nebyla to špatná možnost domácího celku. Oularé sklepl míč pro Hayeho, který se už chystal napřáhnout pravačkou a zamířit do sítě. Nicméně jeho pokus byl nakonec zablokovaný.
     
    23
    Fran Sol toho u pravé lajny u rohového čtvrtkruhu opravdu moc vymyslet nemohl. Nakonec alespoň vybojoval autové vhazování. I nadále Willem II směrem dopředu spíše tápe.
     
    22
    Bel Hassani nebude příliš v oblibě u domácího publika. Jakmile se dostal do kontaktu s míčem, ihned byl vypískán. Zřejmě za předchozí situaci, v níž si tilburgští fanoušci stále myslí, že jen simuloval.
     
    20
    Bel Hassani nyní dostal hodně naloženo u lajny. K nevoli domácího publika musel sudí Higler zapískat. tenhle zákrok vážně nebyl proveden v rukavičkách.
     
    19
    AZ je směrem dopředu daleko nebezpečnější. A v tuhle chvíli drží i více míč na svých kopačkách. Willem II vlastně čeká jen na nějaké volné prostor, které jim soupeř málokdy uvolní.
    17. střela Bel Hassaniho
     
    17
    Další dobrou střelu vyprodukoval nyní Alkmaar! Přitom akce vypadala tak nenápadně. Bel Hassani si počkal, až dostane se před sebou víc prostoru, a pak vypálil. Jeho technický a nepříliš dobře viditelný pokus skončil jen těsně vedle.
     
    16
    Haps ještě stihl míč na hrací ploše, pak se AZ snažil vykombinovat na levé straně, jenže k obloučku měl pak Souza daleko.
     
    15
    První čtvrthodinka za námi, především ve hře domácího celku vidíme mnohé nepřesnosti. Sami diváci na tribunách tomu kolikrát nemohou uvěřit. Až na jednu šanci Alkmaaru jsme zatím neviděli na hřišti nic zajímavého.
     
    14
    Hosté kombinovali na pravé straně. Nicméně tenhle prostor má Willem II velmi dobře pokrytý.
     
    13
    Willem II mizerně rozehrál ve středu pole, čehož soupeř mohl využít. Jenže ani Weghorst, ani Rienstra se nerozhodl zakončit. Udělali chybu, nakonec Seuntjensův pokus byl zablokovaný.
     
    11
    Brankář Lamprou si nyní malinko zavařil. Uklouzl během toho, co odkopával míč. Naštěstí pro něj toho ale soupeř nevyužil.
     
    10
    Haps nyní posílal z levé strany centr dopředu, ovšem neúspěšně. Nakonec u autového vhazování zůstane Willem II. Míč se totiž dle názoru rozhodčích odrazil od jednoho z hostujících hráčů.
     
    9
    Willem II se dostal nyní k soupeřově šestnáctce. A poměrně nepříjemné centry do pokutového území musel Alkmaar jednoznačně vyřešit. Domácí publikum navíc žene svoje mužstvo dopředu.
     
    8
    Weghorst je hned v úvodních minutách hodně vidět. Stačil zranit protihráče, vytvořil šanci pro svého spoluhráče, teď se ocitl v ofsajdu. U míč zůstanou domácí.
     
    6
    To je opravdu nepříjemné zjištění pro Willem II, který musel už v úvodu přeskupit své řady. Tshimanga na hřišti pobyl sotva jednu minutu.
     
    5
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Katuku Tshimanga, přichází Jordy Croux.
    4. zakončení Rienstry
     
    4
    Hned v úvodních minutách se Alkmaar propracoval do slušné šance. Byl to snad Weghorst, kdo míč přistrčil na hranici vápna do běhu na svého kapitána Rienstru, jehož pokus po zemi skončil jen těsně mimo.
     
    3
    Tshimanga možná utrpěl nějaký lehký otřes mozku, nakonec musel za přispění realizačního týmu odejít mimo hrací plochu.
     
    2
    Tak tohle je hodně nepříjemná záležitost hned v úvodu tohoto střetnutí. Tshimanga se dostal do souboje s Weghorstem a nevypadá to s domácím borcem vůbec dobře. Vůbec se mu nechce zvedat ze země.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, Lachman, Peters, Tshimanga – T. Haye, Lieftink, Kali, Koppers – Oularé, Sol.
    Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Schuurman, Falkenburg, Croux, D. Wuytens, Sakor, van den Boomen, Abubakar-Ankra, Calcan.

    AZ Alkmaar: Krul – M. Johansson, Luckassen, van Eijden, Haps – Bel Hassani, B. Rienstra, M. Seuntjens – Souza, Weghorst, Tanković.
    Náhradníci: Rochet – van Overeem, Til, Helmer, Friday, Garcia, Wijndal.

    Rozhodčí: Higler – de Vries, de Nas.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu střetli na začátku měsíce září. Alkmaar na své půdě zvítězil 2:0.
     
    Willem II Tilburg

    Dnešní domácí celek je na tom hůře. Willem odehrál dvaadvacet duelů, ve kterých nasbíral dvacet pět bodů a patří mu dvanáctá pozice. Na domácím hřišti se mu navíc v letošním ročníku moc nedaří. Dnes se navíc domácí lodivod bude muset obejít bez Franssen a Ogbecheho. V minulém kole Tilburg zvítězil 2:0 na půdě Vitesse.
     
    AZ Alkmaar

    Alkmaar zatím odehrál dvaadvacet duelů a nasbíral třicet pět bodů. Aktuálně mu patří čtvrtá pozice ligové tabulky, ale na třetí PSV Eindhoven už má propastnou ztrátu. Na hřištích soupeřů ale patří k nejlepším celkům. V minulém kole zvítězil 2:1 na půdě Heerenveenu, ale ve čtvrtek padl na domácí půdě v rámci Evropské ligy s Lyonem, od kterého schytal přídel 1:4.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům nizozemského fotbalu. Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Tilburgem a AZ Alkmaar. Duel startuje ve 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Patrik Sandev

    Branky: 90+2. Falkenburg – 71. Luckassen

    Karty:   71. Lamprou (WLM), 82. Kali (WLM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, Lachman, Peters, Tshimanga (5. Croux) – T. Haye (76. Calcan), Lieftink (77. Falkenburg), Kali, Koppers – Oularé, Sol.
    Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Schuurman, Falkenburg, Croux, D. Wuytens, Sakor, van den Boomen, Abubakar-Ankra, Calcan.

    AZ Alkmaar: Krul – M. Johansson, Luckassen, van Eijden, Haps – Bel Hassani, B. Rienstra, M. Seuntjens (61. Helmer) – Souza, Weghorst, Tanković (62. Garcia).
    Náhradníci: Rochet – van Overeem, Til, Helmer, Friday, Garcia, Wijndal.

    Rozhodčí: Higler – de Vries, de Nas
    bahis siteleri