Willem II – Alkmaar 1:1 (kon.) | Arnhem – Ajax 0:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Groningen 2:2 (kon.)
Den Haag – Feyenoord 0:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (0:0)
AZ Alkmaar
Neděle 19.02.2017, 12:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Erik FALKENBURG - 1:1
     
    90+2
    Willem II právě vstřelil branku!
    Velký výbuch radosti na domácí straně! V nastavení se totiž tilburgskému celku přece jenom podařilo vyrovnat. Dlouhý nákop brankáře Lamproua, jeden z posledních v zápase, doplachtil na hlavu Oularého, který míč přistrčil na střídajícího ERIKA FALKENBURGA. Ten se srazil s gólmanem Krulem, u míče byl každopádně o něco dříve, a tak se po jeho teči balón došoural za brankovou čáru. Asistence: Obbi Oularé.
    84. tutovka Frana Sola
     
    84
    Tak teď opravdu nebylo daleko od vyrovnání! Kali se ve středu pole rozhlédl, kdo že se mu uvolní, a krásnou kolmicí přihrál za obranu Franovi Solovi. Alkmaar měl jediné štěstí, že včas zareagoval gólman Krul, který vyběhl z brány. I proto Španělovo ledabylé zakončení skončilo jen vedle.
     
    82
    Na hřišti to nyní opravdu hodně vře. A hráči vyjadřují velkou nespokojenost s rozhodnutími rozhodčích. Žlutou kartu nyní inkasoval Kali (WLM).
     
    80
    Alkmaar mohl definitivně rozhodnout! Luckassen vedl akci středem pole, následně přihrál doprava na úplně volného spoluhráče Bel Hassaniho, který však z vyložené pozice zamířil jen do rukavic dobře postaveného a připraveného Lamproua.
     
    77
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Elmo Lieftink, přichází Erik Falkenburg.
     
    76
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Andreas Calcan.
     
    71
    Zřejmě za protesty obdržel první žlutou kartu tohoto utkání brankář Lamprou (WLM).
    71. Derrick LUCKASSEN - 0:1
     
    71
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Dlouho se nevědělo, jestli gól bude platit nebo ne. A opravdu byla situace značně sporná. Weghorst totiž ostře atakoval brankáře Lamproua, který tak nemohl zneškodnit centr z rohového čtvrtkruhu. Takže dnes nepříliš viditelný DERRICK LUCKASSEN nakonec dotlačil míč za brankovou čáru. Asistence: Iliass Bel Hassani.
    71. ne a ne se trefit... s pozdravem: Bel Hassani
     
    71
    Zase málem Lamroua uštkla levačka Bel Hassaniho. Ten po delší době vyslal na bránu další střelecký pokus. Řecký brankář je ale neoblomný a vyrazil do zámezí na rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Muamer Tanković, přichází Levi Garcia.
     
    61
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Jeremy Helmer.
    60. šance Frana Sola
     
    60
    Tak tohle byla doposud největší šance domácího celku! Krul musel vytasit možná vůbec první zákrok v tomto střetnutí. Koppers uvolnil Crouxe, ten přihrál do vyložené pozice Franovi Solovi, jenž pořádně zaměstnal alkmaarského brankáře.
    45+1. zakončení Hapse
     
    45+1
    Willem II se drží zuby nehty! Alkmaar střídá jednu akci za druhou. A další zákrok si musel připsat na své konto Lamprou. Haps to na něj zkoušel technicky.
    43. hodně při chuti je i nadále Bel Hassani
    43. nebezpečná standardka Almaaru
     
    43
    Jak tohle nemohl proměnit? Po standardce se míč odrazil k úplně volnému Seuntjensovi, jehož pokus byl nakonec zablokovaný. Hodně nepovedené zakončení. O dost lépe si pak vedl Bel Hassani, který zase svou pumelicí zaměstnal Lamproua.
    38. zase se Bel Hassani neprosadil
     
    38
    ...a ještě jednou Lamprou musel zasahovat. Alkmaar navyšuje tlak. Bel Hassani si navedl míč blíže do středu, zase počkal na správnou chvíli a levačkou ostře vypálil. Jen konečný prstů zasáhl domácí brankář.
    37. další šance hostujícího celku
     
    37
    Weghorst se ocitl v další skvělé možnosti! Po kolmici se objevil v poměrně ostrém úhlu, ale i tak hodně zaměstnal Lamproua, který vlastně sám ani nevěděl, jak míč vyrazil pryč. Akce AZ pokračuje i nadále...
    34. střela Weghorsta
     
    34
    Po hezké kombinaci na pravé straně poprvé prověřil schopnosti brankáře Lamproua střílející Weghorst! Zkusil vypálit po zemi, zamířil však vlastně jen do míst, kde byl řecký gólman vcelku připravený.
    17. střela Bel Hassaniho
     
    17
    Další dobrou střelu vyprodukoval nyní Alkmaar! Přitom akce vypadala tak nenápadně. Bel Hassani si počkal, až dostane se před sebou víc prostoru, a pak vypálil. Jeho technický a nepříliš dobře viditelný pokus skončil jen těsně vedle.
     
    5
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Katuku Tshimanga, přichází Jordy Croux.
    4. zakončení Rienstry
     
    4
    Hned v úvodních minutách se Alkmaar propracoval do slušné šance. Byl to snad Weghorst, kdo míč přistrčil na hranici vápna do běhu na svého kapitána Rienstru, jehož pokus po zemi skončil jen těsně mimo.

    Patrik Sandev

    Branky: 90+2. Falkenburg – 71. Luckassen

    Karty:   71. Lamprou (WLM), 82. Kali (WLM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, Lachman, Peters, Tshimanga (5. Croux) – T. Haye (76. Calcan), Lieftink (77. Falkenburg), Kali, Koppers – Oularé, Sol.
    Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Schuurman, Falkenburg, Croux, D. Wuytens, Sakor, van den Boomen, Abubakar-Ankra, Calcan.

    AZ Alkmaar: Krul – M. Johansson, Luckassen, van Eijden, Haps – Bel Hassani, B. Rienstra, M. Seuntjens (61. Helmer) – Souza, Weghorst, Tanković (62. Garcia).
    Náhradníci: Rochet – van Overeem, Til, Helmer, Friday, Garcia, Wijndal.

    Rozhodčí: Higler – de Vries, de Nas
    bahis siteleri