konec
Jarná klasika: Omloop Het Nieuwsbald

1. Greg Van Avermaet

(2. Peter Sagan, 3. Sep Vanmarcke)

sk Sobota 25.02.2017, 11:35Cyklistika
     
    Dnešné preteky končia! Po 198 kilometroch výborného závodu vidíme v cieli absolútnu reprízu súboja Van Avermaet – Sagan, ktorú opäť vo veľmi podobnom scenári ovládol olympijský víťaz z Lokerenu. Tretí prešiel cieľovou páskou holandský jazdec Cannondalu Sep Vanmarcke, ktorý na jarnej klasike opäť nedokázal zvíťaziť.

    S týmto krátkym konštatovaním sa s Vami z komentátorského kresla lúči Adam Kadlec, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám ešte príjemnú sobotu strávenú aj v spoločnosti našich onlajnov. Dočítania, priatelia! (16:47:23)
     
    0,1
    Greg Van Avermaet priniesol spoločne s Petrom Saganom reprízu minulého ročníku, keď v podobnom scenári porazil opäť Slováka v šprinte!
     
    0,3
    Ako prvý štartuje Sep Vanmarcke!
     
    0,5
    Ten však šetrí silami, keď nenasadzuje zbytočne vysoké tempo.
     
    0,6
    Na čele je stále Peter Sagan, ktorému už kilometer nikto nevystriedal.
     
    0,8
    Trio je stále pokope, nikto sa nesnaží atakovať a podľa všetkého to skončí v šprinte tejto skupinky.
     
    1
    Posledný kilometer dnešných pretekov!
     
    2
    Jazdci začínajú veľmi taktizovať, čo je však absolútne pochopiteľné, keďže sme v tejto časti pretekov.
     
    3
    Sagan sa zaradil za zadné koleso Sepa Vanmarcka, ktorý sa dostáva na čelo a je preňho ťažké uniknúť. Ak príde do finišu tohoto tria, je absolútne najmenším adeptom na víťazstvo, avšak šprint malej skupiny po bezmála 200 kilometroch je vždy o niečo iný.
     
    4
    Sep Vanmarcke začína mať mierne problémy udržať vražedné tempo Sagana a Van Avermaeta. Či sa mu podarí zvíťaziť, sa dozvieme o pár momentov!
     
    5
    5 000 metrov pred finišom je náskok už skoro minútový a na čele je momentálne Peter Sagan, s ktorým už nikto nechce spolupracovať.
     
    6
    Skupinu sa už snaží viesť Sep Vanmarcke, ktorý o pár stoviek metrov skoro iste zaútočí a pokúsi sa odpútať od jeho ďalších dvoch kolegov.
     
    8
    Je jasné, že skupina prenasledovateľov to už vzdala, keďže náskok je už 45-sekundový a borci už nejavia žiadnu snahu stiahnuť túto stratu.
     
    10
    10 000 metrov pred cieľovou páskou borci zvyšujú svoju výhodu už na 40 sekúnd, čo je pre slovenských fanúšikov skvelou správou, lebo vpredu je náš Peter Sagan!
     
    11
    Podľa prognóz by mal Sep Vanmarcke približne 5 kilometrov zaútočiť, keďže ako šprintér ostatným dvom konkurovať nemôže.
     
    12
    Trojica na čele krásne strieda v pravidelných intervaloch a nepúšťa prenasledovateľov do trháku. Všetko nasvedčuje tomu, že to títo traja borci dotiahnu až do finiša.
     
    13
    Z pretekov už asi pred 10 minútami odstúpil aj Tom Boonen z tímu Quick-Step, ktorý nebude zbytočne mrhať silami a radšej ich ušetrí do ďalšieho priebehu klasík.
    Prezentácia tímu SKY pred pretekmi

     
    16
    Náskok je stále konštantne stabilizovaný, drží sa vďaka výbornej spolupráci stále okolo 30 sekúnd. Na borcov nečaká už žiadny úsek pavé a ani žiadny z bergov. Ak sa nestane nič zvláštne, toto trio by to malo dotiahnuť až do cieľa!

    Adam Kadlec

    Odstúpili
    Vjačeslav Kuznecov (Kaťuša-Alpecin)
    Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
    Anthony Turgis (Cofidis)
    Sam Bewley (Orica-Scott)
    Zakkari Dempster (Isreal Cycling Academy)
    Tom Boonen (Quick-Step Floors)
    bahis siteleri