konec
Jarná klasika: Omloop Het Nieuwsbald

1. Greg Van Avermaet

(2. Peter Sagan, 3. Sep Vanmarcke)

sk Sobota 25.02.2017, 11:35Cyklistika
     
    0,1
    Greg Van Avermaet priniesol spoločne s Petrom Saganom reprízu minulého ročníku, keď v podobnom scenári porazil opäť Slováka v šprinte!
     
    0,3
    Ako prvý štartuje Sep Vanmarcke!
     
    1
    Posledný kilometer dnešných pretekov!
     
    16
    Náskok je stále konštantne stabilizovaný, drží sa vďaka výbornej spolupráci stále okolo 30 sekúnd. Na borcov nečaká už žiadny úsek pavé a ani žiadny z bergov. Ak sa nestane nič zvláštne, toto trio by to malo dotiahnuť až do cieľa!
     
    56
    Ku Gregovi van Avermaetovi sa dostal aj Peter Sagan, ktorý momentálne ťahá svoju skupinu zloženú asi z desiatich jazdcov!
     
    61
    Na zemi vidíme aj Toma Boonena, 37-ročného favorita, takisto Alexandera Kristoffa z Kaťuše-Alpecin, Bryana Coquarda z Direct Energie a kopu ďalších jazdcov! Pád išiel skoro z úplného čela a my veríme, že v ňom nebol zamotaný ani jeden z československej gardy!
     
    61
    A je to tu! Kockovité úseky si začínajú žiadať svoje obete, keď na jednom z nich, presnejšie Donderij, prišlo k hromadnému pádu!
     
    62
    Veľký pád v pelotóne!
     
    87
    Vyzerá to tak, že pelotón sa však začína deliť! Presne v týchto úsekoch sa začína ukazovať zradnosť belgických jednorázoviek, keďže vďaka pavé a nepríjemným podmienkam má výdy balík problém držať sa pokope!
     
    179
    Máme tu prvé odstúpenie! Po približne 20 kilometroch sa z pretekov porúča rodák z Togliaty Viacheslav Kuznetsov, ktorý minulý rok skončil prekvapujúco tretí na Gent – Wevelgem. Na trati je teda už iba 223 borcov.
     
    198,3
    Preteky boli oficiálne odštartované a na čele pelotónu vidíme prvé náznaky úniku!

    Adam Kadlec

    Odstúpili
    Vjačeslav Kuznecov (Kaťuša-Alpecin)
    Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
    Anthony Turgis (Cofidis)
    Sam Bewley (Orica-Scott)
    Zakkari Dempster (Isreal Cycling Academy)
    Tom Boonen (Quick-Step Floors)
    bahis siteleri