Orenburg – Arsenal Tula 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Zenit 0:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
FK Zenit Petrohrad
Sobota 04.03.2017, 14:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky Ruské Premier Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí CSKA Moskva a FK Zenit Petrohrad.
     
    FK Zenit Petrohrad z posledních pěti zápasů vyhrál jeden. Porazil Anderlecht 3:1. Nestačil na Spartu Praha 0:2 a Anderlecht 0:2. Remizoval s Odd 1:1 a stejným výsledkem skončil také duel Petrohradu s Odense.
     
    Tým CSKA Moskva z posledních pěti zápasů vyhrál všechny. Poradil si s LASK Linz 1:0, Cartagenou 2:1, Sarpsborgem 08 3:1, Ufou 1:0 a Bodo/Glimtem 3:0.
     
    Hosté jsou v tabulce druzí (10-5-2;35 bodů). Domácí jsou v tabulce třetí (9-5-3; 32 bodů).
     
    Z posledních pěti vzájemných zápasů vyhrál Petrohrad hned tři. Zbylé dva duely skončili remízou.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Ščennikov, A. Berezuckij, Vasin, V. Berezuckij, Fernandes – Dzagojev, Wernbloom, Golovin – Ionov, Olanare.
    Náhradníci: Čepčugov, Pomazun – Gordjušenko, Čalov, Ignaševič, G. Milanov, Nababkin, Natcho, Z. Tošić, Žamaletdinov, Kučajev.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Aňukov, Neto, Criscito, Žirkov – Giuliano, Javi García, Maurício – Kokorin, Dzjuba, Danny.
    Náhradníci: Lunev – Djordjević, Ivanović, A. Keržakov, Lombaerts, Mak, Mollo, Novoselcev, Šatov, Callagov, Jusupov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zápas začíná v poklidném tempu, ani jeden tým se nikam nežene. Optickou převahu mají sice domácí, ale do útoku se nemohou probojovat.
     
    3
    Arťom Dzjuba byl v postavení mimo hru, což neuniklo pozornosti sudího, a tak mohou rozehrávat domácí fotbalisté.
     
    4
    Pontus Wernbloom vybojoval pro svůj tým autové vhazování na útočné polovině, ale z nadějně vypadající akci nakonec není vůbec nic, neboť Moskva o míč velmi rychle přišla.
     
    5
    Domácí pokračují v aktivní hře, a tak se musí Petrohrad bránit tlaku CSKA, které je hlasitě podporováno z hlediště.
     
    6
    Alexandr Kokorin a Maurício kombinovali na půlící čáře. Výsledkem jejich snažení byla nepřesná přihrávka na nabíhajícího spoluhráče.
     
    7
    Arťom Dzjuba se znovu pokoušel probojovat do střelecké pozice, i tentokrát jej však zastavilo postavení mimo hru. To je riziko pohybu na hranici.
     
    8
    Alan Dzagojev se, jako první hráč v tomto zápase, zkoušel důrazněji prosadit v předbrankovém prostoru, jeho rána však nebyla nejpovedenější, a tak mohl zasáhnout obránce.
     
    9
    Dnes hodně aktivní Arťom Dzjuba se znovu dostal do zajímavé pozice pro zakončení. Jeho pokus slabší nohou končí na hrudi prvního obránce. Akce hostů tak končí velmi rychle.
     
    10
    Jurij Lodygin se zapojil do rozehrávky, obránce v tísni na něho poslal míč, který gólman dlouhým výkopem poslal až na polovinu hrací plochy. Petrohrad se snaží něco vymyslet, ale zatím naráží na dobrou defenzivu.
     
    11
    Maurício spolu s Javi Garcíou kombinovali na útočné polovině. Zenit se snaží najít cestu cestičku, kterou by mohl vést útočnou akci, ale soupeř se zodpovědně brání.
     
    13
    Domácí fotbalisté rozehrávali rohový kop. Po centru před branku se do zakončení dostal Vasilij Berezuckij, který se následně dostal do zakončení. Když neuspěl, míč si na kopačce srovnal Aaron Samuel Olanare. Přes dobře hrající obranu nedokázal vypálit ani on.
     
    14
    Arťom Dzjuba se znovu pohyboval na hraně postavení mimo hru a pomezní sudí tentokrát vyhodnotil jeho postavení jako špatné, a tak se píská ofsajd.
     
    15
    Více ze hry mají domácí fotbalisté, kteří se nejprve dokázali ubránit tlaku Petrohradu a nyní už jsi tvůrci hry.
     
    16
    Osobních soubojů začíná přibývat, sledujeme pasáž hry, kterou musí vinou faulů sudí hodně často přerušovat. Hře chybí plynulost.
     
    17
    Hosté měli k dispozici autové vhazování na své obranné polovině. Dokázali toho využít a po pěkné kombinaci se dostali přes půlící čáru. Na dlouho se však neusadili před brankou CSKA.
     
    18
    Maurício hledal dlouhým centrem spoluhráče připraveného před brankou na zakončení, ale hostující hráč nedokázal přesněji přihrát. Směr hry se otáčí.
     
    20
    Dvacet minut hry je pryč, zatím jsme neviděli žádnou velkou šanci ani přímou střelu na branku. Oba týmy do zápasu nastoupili tak, že nechtějí inkasovat.
     
    21
    Moskevští fotbalisté se snaží, metr po metru, vybojovat převahu na útočné polovině. Hostující Danny si v osobním souboji počínal příliš hrubě, a tak se mu píská faul.
     
    23
    Nyní jsme viděli první velkou šanci v tomto zápase. Hostující Maurício se dostal do zakončení. Mohl ještě přihrávat, ale rozhodl se pro střelu, kterou dokázal výborně zablokovat domácí obránce.
     
    25
    Zenit pokračuje v aktivní hře na útočné polovině. Tentokrát vzal zakončení na sebe útočník Danny. Jeho zakončení rozhodně nebude patřit mezi ozdoby tohoto zápasu, míč končí mimo branky. Rozehrávat bude od své brány Igor Akinfejev.
     
    26
    Sledujeme aktivní hru hostujícího celku. Petrohrad těží z přímočaré hry, žádné zbytečné kličky a zasekávačky. Tu a tam je v jednoduchosti krása a v tomto případě se jedná také o efektivní styl hry.
     
    27
    Jurij Žirkov zkoušel centrovat před branku, kde byli připravení jeho spoluhráči na zakončení. S jeho pokusem si ale poradil domácí obránce, a tak má Zenit k dispozici vhazování.
     
    29
    Po delší době se na útočnou polovinu dostali domácí, ale Alexandr Golovin nepřihrál dobře na Dragojeva.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Alexandr Golovin (CSKA Moskva). Za hodně zbytečný faul v osobním souboji vidí domácí fotbalista žlutou kartu, první karta v tomto zápase.
     
    31
    Po volném kopu Alana Dzagojeva se do výborné pozice dostal hlavou zakončujícíc Alexej Ionov, jehož hlavička jen o malý kousek minula branku. Velkou šanci si vytvořili také domácí.
     
    32
    Alan Dzagojev se dostal do zajímavé pozice, díky aktivní hře spoluhráčů zůstal volný v předbrankovém prostoru, ale jeho rána z první končí mimo. Jurij Lodygin zasahovat nemusel.
     
    33
    Domenico Criscito byl krátce po souboji se soupeřem ošetřován lékaři. Po několika desítkách vteřin se vrací hráč Zenitu zpět do hry. Sledujeme rychlou pasáž hry.
     
    34
    Petrohrad se rozhodl pro další překvapivé řešení akce. Obránce poslal dlouhý míč do míst, kde se pohyboval Alexandr Kokorin. Ten byl ovšem v postavení mimo hru, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    35
    Alan Dzagojev posílal z volného kopu míč před branku, Alexandr Golovin hlavičkou branku minul. Míč ale tečoval ještě obránce, a tak budou mít domácí k dispozici roh.
     
    36
    Příliš důrazně si počínal v osobním souboji domácí Alexej Berezuckij. Arťoma Dzjubu poslal k zemi hodně nevybíravým zákrokem, za který vidí žlutou kartu.
     
    38
    Závěr prvního poločasu se blíží, domácí fotbalisté se mohou spolehnout na své fanoušky, kteří od první minuty hlasitě podporují CSKA.
     
    39
    Optickou převahu mají nyní domácí fotbalisté, momentálně se ale musí bránit ojedinělému tlaku soupeře. Javi García byl před brankou volný, ale míč se k němu nedostal.
     
    40
    Tvrdý neúmyslný souboj absolvoval Alexej Ionov, který se krátce po ošetření lékařů vrací do hry. Vypadá to, že ze všeho nejvíce je otřesený než zraněný.
     
    42
    Zenit je momentálně aktivnější, snadněji se dostává do zajímavých kombinací a pokusů o zakončení. Nyní vyslal zajímavou střelu hostující Maurício, který minul bránu o nějaký metr a půl.
     
    45
    V poklidném tempu se dohrává první poločas, nyní už běží poslední minuta, uvidíme, zda se bude nastavovat. Domácí celek se ubránil tlaku soupeře a Moskva přesunula hru směrem k půlící čáře.
     
    45+1
    Jedna jediná minuta se bude nastavovat nad rámec základní hrací doby v prvním poločase.
     
    45+1
    Danny se dostal do výborné střelecké pozice. Z poslední akce prvního poločasu vykouzlil ránu, která končí mimo branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme branku neviděli, ani střelu na branku zatím neregistrujeme. Obrany obou týmů hrají velmi dobře, útočníci se dostávají jen ke střelám ze střední vzdálenosti. Uvidíme, jaký styl hry přinese druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvod druhého poločasu se nese v podobném duchu jako závěr toho prvního. Aktivnější jsou hosté, ale nemohou si vypracovat výraznější šanci.
     
    48
    Aktivnější Petrohrad se snaží hrát co nejdál od vlastní branky. Navíc dostane Zenit k dispozic rohový kop. Giuliano rozehrál na blízko na Maurícia. Ten byl při převzetí míče faulovaný.
     
    51
    Alan Dzagojev se uvolnil v předbrankovém prostoru. Domácí zkušený hráč se dostal až do zakončení. Jeho rána však končí výrazně mimo branku, a tak bude rozehrávat gólman Jurij Lodygin.
     
    51
    Moskva se snad poprvé ve druhém poločase dostala stabilněji na útočnou polovinu.
     
    52
    Danny stál na konci rychlé akce Petrohradu. Míč se od jeho kopačky odrazil do předbrankového prostoru, kde míč v pohodě chytil brankář Igor Akinfejev.
     
    54
    Maurício se probojoval k další nepříliš povedené střele. Míč mířil daleko mimo prostor vymezený třemi tyčemi, ale brankář domácích si pro míč doběhl a dlouhým výkopem přesunul hru.
     
    55
    Alexej Ionov byl znovu v postavení mimo hru, což pochopitelně neuniklo pomeznímu sudímu. Hra je tak přerušena, rozehrávat budou hosté.
     
    57
    FK Zenit Petrohrad má více ze hry, snaží se něco vymyslet. Naráží ale na výborně postavenou obranu CSKA. Jen těžko se může probojovat Zenit do zakončení.
     
    58
    Dlouhý pobyt hostujícího celku na útočné polovině korunoval povedenou střelou Maurício. Jeho zakončení se odrazilo od tyče mimo branku. Nechybělo mnoho a viděli jsme první gól zápasu.
    58. Maurício (PET)
     
    60
    Šedesát minut hry je pryč, sledujeme rychlý fotbal. Víc ze hry a optickou převahu mají sice hostující fotbalisté, ale na góly je zápas stále vyrovnaný, ani jeden tým se neprosadil.
     
    61
    Zajímavě to nyní zkoušeli hostující hráči. Po rychlé přihrávce ze strany před branku pálil Arťom Dzjuba. Jeho pokus však postrádal přesnost, a tak se bude odkopávat od domácí branky.
     
    63
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nikam nežene. Mnoho šancí v tomto zápase k vidění opravdu není. Sledujeme takticky vedenou fotbalovou bitvu, v níž ani jeden tým nechce chybovat.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Javi García (FK Zenit Petrohrad).
    Žlutou kartu dostává Pontus Wernbloom (CSKA Moskva). Po nepřehledné situace dává sudí žlutou kartu oběma hlavním aktérům. Z blížícím se koncem zápasu se stává duel stále emotivnějším.
     
    67
    Danny rozehrával volný kop, následně si s ním domácí obrana dokázala poradit. Alexej Berezuckij poslal míč mimo hrací plochu.
     
    68
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Vitinho.
     
    71
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Pontus Wernbloom (CSKA Moskva). A domácí musí dohrávat v deseti hráčích. Za naprosto jasný faul dostává druhou žlutou kartu Pontus Wernbloom.
    71. Červená karta po 2. žluté
     
    73
    Aaron Samuel Olanare zůstává ležet na hrací ploše, a tak sudí přerušuje hru. Vypadá to na vážnější zranění, a tak je pravděpodobné, že domácí kouč bude střídat.
     
    74
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Aaron Samuel Olanare, přichází Bibras Natcho.
     
    75
    Čtvrthodinka zbývá do konce zápasu, zcela jisté vinou zranění uvidíme nějaké nastavené minuty. Momentálně sledujeme nepříliš atraktivní fotbal. Hra se sice přelévá ze strany na stranu. Šance k vidění ale nejsou.
     
    77
    Po pasáži, ve které byl domácí celek lepší, se do útoku pozvolna dostávají fotbalisté Petrohradu.
     
    78
    Maurício se jako první hráč dostal do výraznější střelecké pozice. S ránou do středu branky si domácí gólman dokázal naprosto snadno poradit. Pokud nepočítám propagační střelu z prvního poločasu, jedná se o první ránu na bránu.
    78. Maurício (PET)
     
    80
    Další zajímavou akci hostujícího celku zakončoval útočník Alexandr Kokorin. Jeho střelecký pokus se mezi tři tyče opravdu nevešel. Ani tentokrát se skóre nemění.
     
    80
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Maurício, přichází Hernani.
     
    81
    Arťom Dzjuba, dnes aktivně hrající, ani tentokrát nedokázal svou střelu seřídit tak, aby pronikla za brankovou čáru. Igor Akinfejev zasahovat nemusel.
     
    82
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Danny, přichází Yohan Mollo.
     
    83
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Oleg Šatov.
     
    84
    Krásná rána nově příchozího hráče. Hernani se probojoval do zakončení, ale jeho pokus končí mimo branku. Dalekonosná nepřesná střela.
     
    85
    Sledujeme dramatický závěr zápasu, ani jeden celek nechce chybovat, zároveň je pro oba, podle předváděné hry, remíza málo.
     
    86
    Fanoušci na tribuně odpalují pyrotechniku. Domnívám se, že v pohotovosti musí být pořadatelé zejména z důvodu bezpečnosti.
     
    87
    Vitinho zkoušel rychlým pasem vysunout spoluhráče, což se mu ovšem nepodařilo. Nechybělo ale mnoho a Moskva se dostala do zajímavé střelecké pozice.
     
    89
    Giuliano se probojoval do dobré střelecké pozice, ale jeho zakončení rozhodně nemělo gólové parametry. Nedokázal přesněji zpracovat míč, a tak nemohl zakončit z první.
     
    90
    Hosté mají k dispozici rohový kop, nyní je už jisté, že se budou nad rámec pětačtyřiceti minut nastavovat další tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Zoran Tošić.
     
    90+2
    Yohan Mollo se probojoval do zajímavé střelecké pozice, ale domácí brankář ani tentokrát neinkasoval. Vypadá to, že uvidíme remízu v tomto duelu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jurij Žirkov (FK Zenit Petrohrad).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ani jednu branku jsme v tomto zápase neviděli. Blíže k výhře měli hosté, jenomže Maurício trefil jen brankovou konstrukci. Jeho dalekonosná rána byla největší šancí v zápase. Fotbalisté se tak rozcházejí do kabin za bezbrankové remízy. (16:27:12)

    Jan Prošek

    Branky:

    Karty:   29. Golovin (CSK), 36. A. Berezuckij (CSK), 65. Wernbloom (CSK) – 65. Javi García (PET), 90+3. Žirkov (PET)   71. Wernbloom (CSK)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 20:13.
    CSKA Moskva: Akinfejev – Ščennikov (90+1. Z. Tošić), A. Berezuckij, Vasin, V. Berezuckij, Fernandes – Dzagojev, Wernbloom, Golovin – Ionov (68. Vitinho), Olanare (74. Natcho).
    Náhradníci: Čepčugov, Pomazun – Gordjušenko, Čalov, Ignaševič, G. Milanov, Nababkin, Natcho, Z. Tošić, Žamaletdinov, Kučajev, Vitinho.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Aňukov (83. Šatov), Neto, Criscito, Žirkov – Giuliano, Javi García, Maurício (80. Hernani) – Kokorin, Dzjuba, Danny (82. Mollo).
    Náhradníci: Lunev – Djordjević, Ivanović, A. Keržakov, Lombaerts, Mak, Mollo, Novoselcev, Šatov, Callagov, Jusupov, Hernani.
    bahis siteleri