Columbus – New Jersey 2:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:6 (kon.) | Florida – NY Rangers 2:5 (kon.)
Toronto – Detroit 3:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 1:2 (kon.) | Colorado – Carolina 3:1 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:2 (po pr.) | Anaheim – Nashville 4:3 (1:0 po s.n.)
po prodl.
Vancouver Canucks
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Montreal Canadiens
Středa 08.03.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Středeční program zámořské NHL uzavře dvojice zápasů hraných od čtyř hodin a jeden z nich nabídne souboj dvou kanadských týmů, v němž domácí Vancouver vyzve na svém ledě v Rogers Areně hosty z Montrealu. Canucks v Západní konferenci živí naděje na playoff, zatímco Canadiens na východě vedou Atlantickou divizi a budou usilovat o šestou výhru v řadě. Oba týmy se v letošní sezóně střetnou podruhé.
    VIDEO: O osudu posledního souboje rozhodla prostřední část.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Vancouver se nachází v Západní konferenci o šest bodů za pozicí zajišťující druhou divokou kartu, o kterou bojuje se St. Louis, a ve středu ráno ho čeká náročný zápas proti Montrealu. Canucks stále trápí rozsáhlá marodka. Dokáží přesto doma zvítězit?

    Hráči ve formě

    Bo Horvat během posledních 10 zápasů zaznamenal 11 bodů za pět gólů a šest asistencí. Sven Bärtschi po absenci kvůli otřesu mozku během posledních tří zápasů NHL zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

    Novinky z týmu

    Canucks se budou muset proti Canadiens obejít bez útočníka Louiho Erikssona, který v pondělním zápase proti Anaheimu utrpěl zranění kolene a bude 1-2 týdny mimo hru. Útočník Nikolaj Goldobin, který byl 29. února vyměněn ze San Jose za Jannika Hansena, by měl nastoupit ve druhé formaci místo zraněného Erikssona po boku Bo Horvata a Svena Bärtschiho. Goldobin má za sebou úspěšný debut, když v neděli v noci vstřelil svůj premiérový gól v dresu Canucks proti Los Angeles Kings a pomohl svému týmu k výhře 4:3.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Montreal vyhrál pod vedením hlavního trenéra Claudea Juliena šest z posledních osmi zápasů poté, co předtím vyhrál pouze jeden ze sedmi zápasů. Canadiens mají na svém kontě 82 bodů a vedou Atlantickou divizi a o 4 body před Ottawou. Kanadský tým se nachází ve skvělé formě a nezadržitelně se blíží k účasti v playoff.

    Novinky z týmu

    Montreal se bude muset obejít v Rogers Areně bez dvojice velice důležitých hráčů, když do zápasu proti Vancouveru nezasáhnou útočníci Alexandr Radulov a Tomáš Plekanec. Ruský útočník vynechá druhé utkání v řadě kvůli zranění v dolní části těla, zatímco Tomáš Plekanec přijde po téměř třech letech o první utkání kvůli zranění v horní části těla. Český reprezentant během posledních 17 utkání nevstřelil gól a od 30. března 2014 odehrál 236 utkání v řadě. Neskutečné.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    03.11.16 Montreal – Vancouver 3:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), M. Granlund – Bärtschi, Horvat, Goldobin – B. Gaunce, B. Sutter (A), Megna – Cramarossa, Chaput, Boucher. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov (A), S. Weber (A), Davidson, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty (C), Danault, Gallagher – King, Galchenyuk, Lehkonen – Byron, T. Mitchell, A. Shaw – Martinsen, Ott, Flynn. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Ian Walsh. Čároví: Kiel Murchison, Shane Heyer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Canadiens vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku a Jordie Benn z kruhu pro vhazování prudkou střelou zápěstím mířil těsně nad ledem k přední pravé tyči, Ryan Miller ale dokázal puk zastavit mezi levou rukou a tělem! Hosté z Montrealu vstoupili do utkání pořádně zostra.
     
    01:54
    Alexander Edler vypálil na levém křídle od modré čáry a Carey Price tentokrát bez problému ukryl puk v lapačce.
     
    02:06
    Canadiens se nepodařilo proniknout do útočného pásma po levém křídle v souladu s pravidly a bylo proti nim odpískáno postavení mimo hru.
     
    03:19
    Canadiens se mezi kruhy pro vhazován dostali ke střele zápěstím, kterou Ryan Miller vyrazil pravým ramenem a připsal si v dnešním utkání první úspěšný zákrok.
     
    03:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Andrej Markov na levém křídle vypálil od modré čáry po ledě a před bránou jeho pokus skvěle tečoval mezi betony bezmocného Ryana Millera útočník TORREY MITCHELL! Montreal vede 1:0! Asistence: Andrej Markov a Andrew Shaw.
    03:57 Torrey MITCHELL - 0:1
     
    04:24
    Alexander Edler na levém křídle podruhé v zápase vypálil od modré čáry a jeho táhlá střela zápěstím mířila k přední tyči, Carey Price ale předvedl skvělý přesun a puk mezi betony dokázal včas sevřít! Skvělý zákrok!
     
    05:37
    Canucks se tentokrát nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    05:58
    Canucks se v blízkosti levé tyče ocitli ve velké šanci, jenže jejich střela z úhlu byla Careym Pricem vyražena za bránu.
     
    07:19
    Daniel Sedin vypálil od modré čáry a Carey Price bez problému kotouč ukryl v náručí. Následuje reklamní přestávka. Montreal vede v Rogers Areně 1:0.
     
    08:43
    Alex Galchenyuk na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho střele letící těsně nad ledem skončila na boční síti.
     
    09:08
    Canadiens dobývali bránu Ryana Millera marně a hra byla přerušena poté, co puk skončil na síti v blízkosti dolního oblouku brány.
     
    09:39
    Brendan Gallagher se před pár okamžiky dostal ke střele na pravém křídle a Ryan Miller puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    10:33
    Michael Chaput dobře vypálil z levého kruhu pro vhazování, Carey Price měl ale skvělý výhled a vyrážečkou puk vyrazil mimo tři tyče. Dobrý zákrok brankáře Montrealu.
     
    11:30
    Brendan Gallagher nabral na pravém křídle velkou rychlost a v kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, kterou zablokoval vracející se Christopher Tanev.
     
    12:17
    Bo Horvat vyrazil po pravém křídle po zisku puku v obranném pásmu podél střídaček do rychlého protiútoku dva na jednoho a krásnou přihrávkou přenesl hru doleva na rozjetého Nikolaje Goldobina, ten ovšem v rychlosti nedokázal puk v levém kruhu pro vhazování zpracovat a z nadějné šance nebylo nic!
     
    12:27
    Troy Stecher dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Canadiens si zahrají první přesilovou hru.
     
    13:13
    Canadiens se ocitli v blízkosti pravé tyče v šanci, jenže Ryan Miller puk skvěle vyrazil!
     
    13:48
    Canucks před pár sekundami vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku, následná prudká střela zápěstím z pravého kruhu pro vhazování ale minula vzdálenější levou tyč!
     
    14:27
    Vyloučený Troy Stecher naskočil zpět na led a Vancouver úspěšně přečkal první oslabení dnešního duelu.
     
    15:24
    Brendan Gallagher se snažil prosadit na pravém křídle, u hrazení ho ale tvrdě dohrál Luca Sbisa.
     
    15:53
    Nikolaj Goldobin si najel před bránu na krásnou diagonální přihrávku z levého křídla a po bleskurychlém převzetí kotouče dokázal v blízkosti brány předvést v obrovské rychlosti bekhendový blafák! Carey Price ale v blízkosti své levé tyče skvěle zasáhl levým betonem a puk zastavil!
    15:53 Price senzačně zastavil bekhendový blafák Goldobina!
     
    16:00
    A znovu Nikolaj Goldobin, který se ocitl v šanci opět v blízkosti pravé tyče, z blízkosti ale zamířil pouze do výstroje připraveného Careyho Price, který hru po dobrém zákroku přerušil.
     
    16:08
    Canadiens se ocitli pod velkým tlakem a vyhodili puk na zakázané uvolnění. Hra byla znovu přerušena.
     
    16:13
    Max Pacioretty na levém křídle vyrážel z obraného pásma do rychlého protiútoku a krátce za obrannou modrou čárou ho fauloval Luca Sbisa, který dostal dvě minuty za podražení.
     
    16:21
    Brendan Gallagher zkusil vypálit z levého kruhu pro vhazování, na přední tyči byl ale připravený Ryan Miller, který po snadném zákroku sevřel puk ve svém náručí.
     
    17:10
    Shea Weber na levém křídle nebezpečně vypálil z úhlu od mantinelu a Ryan Miller se zapotil, puk ale hrudí dokázal vyrazit mimo tři tyče své brány!
     
    18:13
    Troy Stecher vyhodil puk až k bráně Careyho Price a vyloučený Luca Sbisa je zpět na ledě.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:06
    Jordie Benn vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Montreal vstoupil do utkání velice dobře a již ve čtvrté minutě šel do vedení, když se po skvělé tyči mezi betony Ryana Millera prosadil Torrey Mitchell. Canucks se snažili vyrovnat a Nikolaj Goldobin se ocitl před bránou v obrovské šanci, bekhendový blafák ale ztroskotal na levém betonu Careyho Price. Montreal si zahrál dvě přesilové hry, nevyužil ale ani jednu. Dokáží Canucks po přestávce vyrovnat? Skóre po první třetině: Vancouver Canucks 0 Montreal Canadiens 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:01.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-10; Zablokované střely: 6-6; Vhazování: 44%-56%; Hity: 6-7; Přesilové hry: 0/0-0/2; Trestné minuty: 4-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Andrej Markov vypálil z levého kruhu pro vhazování, Ryan Miller byl ale připraven a puk vyrazil.
     
    20:29
    Phillip Danault fauloval Christophera Taneva a dostal dvě minuty za sekání.
     
    21:16
    Sven Bärtschi vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže jeho následná střela zamířila mimo.
     
    21:47
    Ben Hutton také pálil na levém křídle z vrcholu kruhu pro vhazování, stejně jako Sven Bärtschi ale zamířil mimo.
     
    22:29
    Vyloučený Philip Danault se vrátil zpět na led a Montreal úspěšně přečkal první oslabení v zápase.
     
    24:00
    Ze druhé třetiny jsou odehrány přesně čtyři minuty a Montreal vede v Rogers Areně stále 1:0.
     
    24:33
    Canadiens přečkali přesilovou hru a vytvořili tlak, ze kterého pramenila střela z pravého křídla, Ryan Miller ale na přední tyči dobře zasáhl a puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:34
    Jeff Petry vypálil od modré čáry, před bránou ale stál Christopher Tanev, který jeho pokus zablokoval.
     
    26:53
    Brendan Gaunce se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho střela zamířila pouze do hrudi Careyho Price, který jeho pokus vyrazil hrudí před sebe!
    26:53 Brendan Gaunce ztroskotal na brankářovi Priceovi.

     
    27:33
    Canucks si vytvořili obrovský tlak, během něhož Carey Price předvedl dva nebo tři skvělé zákroky!
     
    27:55
    Daniel Sedin se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jenže jeho střela minula bližší horní roh brány.
     
    28:17
    Max Pacioretty se ocitl společně s jedním ze svých spoluhráčů v postavení mimo hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    28:26
    Canadiens dobře vypálili z vrcholu pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, Ryan Miller ale dobře zasáhl a puk pravým betonem vyrazil mimo.
     
    29:17
    Troy Stecher sice nedokázal v levém rohu obranného pásma rozehrát nebo vyhodit, Daniel Sedin vzápětí ano.
     
    29:36
    Canucks nedokázali podél střídaček rozehrát a puk zamířil po nepřesném pasu na zakázané uvolnění.
     
    30:25
    Reid Boucher vypálil z levého kruhu pro vhazování a připravený Carey Price puk sevřel v náručí.
     
    30:36
    Po krátké reklamní přestávce jsme zpět, abychom sledovali druhou polovinu utkání. Montreal vede stále 1:0.
     
    31:22
    Reid Boucher na pravém křídle zahrozil střelou z ostrého úhlu, Carey Price ale opět sevřel puk v náručí.
     
    32:45
    Alexander Edler vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    32:58
    Canadiens krásně přenesli hru přihrávkou podél útočné modré čáry z levého křídla doprava, kde Andrej Markov napřáhl bez přípravy k prudké střele s příklepem, Ryan Miller šel ale na přední tyči do kolen a puk sevřel ve výstroji!
     
    33:46
    Montreal se zatím dostal pouze k jedné střele a Canucks se vzápětí podařilo vyhodit.
     
    34:07
    Montreal v přesilové hře vyhodil puk po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění a Brendan Gaunce v pravém kruhu pro vhazování ihned vypálil po buly s příklepem, Carey Price ale na přední tyči jeho pokus vyrazil levým ramenem.
     
    34:23
    Alex Galchenyuk se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve velké šanci a prudkou střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, jenže ne dostatečně a Ryan Miller puk lapačkou vyrazil!
     
    34:45
    Vyloučený Alexander Edler naskočil zpět na led a Vancouver přečkal úspěšně třetí hru v oslabení.
     
    35:12
    Canucks střelou z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování mířili do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Carey Price ale skvěle zasáhl lapačkou a poté volný puk rychle v blízkosti své levé tyče zmrazil!
     
    36:29
    Andreas Martinsen posílal před bránu z pravého křídla diagonální přihrávku, jenže jeden z jeho spoluhráčů ji nedokázal usměrnit na bránu. Těsně na ni nedosáhl.
     
    37:08
    Brendan Gallagher se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici a měl hodně času, na to, aby si rozmyslel, kam zamíří. Útočník Montrealu zvedl hlavu a zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Ryan Miller ale předvedl fantastický zákrok, když levým ramenem vyrazil puk do ochranné sítě!
     
    37:33
    Canucks se podél střídaček nepodařilo vyhodit a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    37:49
    Canadiens na pravém křídle vypálili od hrazení a Ryan Miller jejich pokus z ostrého úhlu lapil do lapačky.
     
    38:05
    Vancouveru se znovu nepodařilo rozehrát a puk během pár okamžiků podruhé zamířil na zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část v porovnání s první nebyla, přesto si oba týmy vytvořili několik slibných brankových příležitostí. Na domácí straně byli nebezpeční Reid Boucher a Brendan Gaunce, překonat Careyho Price se ale jednomu z nich nepodařilo, zatímco na opačné straně Ryan Miller levým ramenem vychytal Brandena Gallaghera, zatímco předtím Alexe Galchenyuka lapačkou. Skóre po druhé třetině: Vancouver Canucks 0 Montreal Canadiens 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:55.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 15-26; Zablokované střely: 8-11; Vhazování: 46%-54%; Hity: 10-13; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné min.: 6-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Max Pacioretty na levém křídle v úvodu závěrečné části utkání vypálil z úhlu a Luca Sbisa těsně před bránou jeho pokus srazil do vzdálenějšího rohu ledové plochy.
     
    41:40
    Henrik Sedin se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho pokus ale minul přední tyč.
     
    41:56
    Canucks vypálili od modré čáry a Carey Price bez problému sevřel puk ve svém náručí.
     
    42:15
    Alex Biega na pravém křídle z ostrého úhlu napřáhl k nepříjemné střele, kterou Carey Price nadvakrát zastavil a poté hru přerušil.
     
    42:23
    Alex Galchenyuk se ocitl před bránou ve skvělé šanci, jenže Ryan Miller jeho pokus vykopl levým betonem!
     
    43:07
    Canadiens se nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    43:10
    Canucks na pravém křídle vyhráli vhazování a Alex Biega nabil na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem, kterou Carey Price v blízkosti levé tyče hrudí vyrazil.
     
    44:47
    Joseph Cramarossa se ocital mezi kruhy pro vhazování v obrovské šanci, jeho bekhendový pokus byl ale zablokovaný, když k němu včas přistoupil Alex Galchenyuk.
     
    45:04
    Alexander Edler zkusil na levém křídle vypálit od modré čáry, jeho střela ale byla v mezikruží zablokována a přizvednuta vysoko do vzduchu.
     
    45:34
    Canucks usilovně touží po vyrovnání, jenže jejich nahození z pravého křídla se nyní stalo snadnou kořistí Careyho Price, který puk sevřel ve své lapačce.
     
    46:06
    Domácí hokejisté se na levém křídle zřejmě ocitli v postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka, po které ihned budeme v utkání pokračovat.
     
    46:06
    Dnešní utkání sleduje 18865 diváků.
     
    46:59
    Markus Granlund před bránou v obrovské šanci, mezi betony ale z blízkosti Careyho Price překonat nedokázal a poté se puk snažil z dorážky zvednout pod horní tyč, jenže brankář Montrealu předvedl vsedě spektakulární zákrok, když lapačkou puk vytáhl mimo tři tyče!
    46:59 Granlund nedokázal puk zasunout mezi Careyho betony.

     
    47:06
    Artturi Lehkonen nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a v pravém kruhu pro vhazování po rychlé stahovačce napřáhl ke střele zápěstím, kterou Ryan Miller vyrazil lapačkou!
     
    48:43
    Canadiens se nepodařilo podruhé v řadě rozehrát na pravém křídle a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    48:59
    Carey Price sevřel puk v lapačce a pár okamžiků na to Canadiens pálili z pravého kruhu pro vhazování, také Ryan Miller byl ale pozorný a puk ukryl ve své výstroji.
     
    49:20
    Phillip Danault se ocitl na pravém křídle v postavení mimo hru a hra byla přerušena.
     
    50:07
    Canucks se nepodařilo podél střídaček rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    50:27
    Alex Galchenyuk v rychlém sledu dvakrát vypálil z pravého křídla, přičemž první jeho střela byla zablokována a druhá zamířila z vrcholu kruhu pro vhazování do náruče Ryana Millera.
     
    51:03
    Canadiens po přihrávce zpoza brány pálili z mezikruží, jenže Ryan Miller puk bez potíží ukryl v náručí.
     
    51:36
    Shea Weber na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a Ryan Miller puk ukryl ve své lapačce.
     
    52:18
    Daniel Sedin se na levé straně útočného pásma rychle zorientoval, když po rychlé otočce vypálil z otočky zápěstím a jeho střela mířila pod horní tyč, Carey Price ale předvedl úžasný zákrok levým ramenem, kterým si puk sklepl do své náruče!
     
    52:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alexander Edler na levém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na bránu, před kterou ho na úrovni horní tyče skvěle tečoval MICHAEL CHAPUT a kotouč zamířil nad klečícím Carey Pricem, který chtěl na poslední chvíli zasáhnout reflexivně vyrážečkou, do předního levého horního rohu brány! Domácí Vancouver dokázal vyrovnat, že se ale nadřel! Prodloužení před námi? Asistence: Alexander Edler a Troy Stecher.
    52:49 Michael CHAPUT - 1:1
     
    53:34
    Ryan Miller se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Canadiens z pravé strany a rozehrál.
     
    54:16
    Troy Stecher se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jenže jeho střela zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    55:21
    Daniel Sedin se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže společně se svými spoluhráči nedokázal puk propasírovat za záda ležícího Careyho Price, který neměl absolutně tušení, kde puk je!
    55:21 Daniel Sedin nedokázal volný puk usměrnit do brány.
     
    56:04
    Canadiens se nepodařilo rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    56:20
    Montreal je pod tlakem a během 16 sekund po druhé v řadě vyhodil puk na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    56:38
    Canucks vypálili od modré čáry a po zákroku Careyho Price následovala reklamní přestávka, která je za námi.
     
    57:16
    Christopher Tanev na pravém křídle nahodil puk směrem na bránu, a přestože kotouč mířil nad, Carey Price po něm pro jistotu sáhl a po pěkné otočce ho ukryl v lapačce.
     
    57:19
    Střela Troy Stechera ihned po vhazování ze stejného prostoru byla prudší, Carey Price měl ale dobrý výhled a pokus domácích hokejistů od modré ukryl v lapačce!
     
    58:52
    Jayson Megna na levém křídle skvěle počkal, až mu ze druhé vlny najede Alex Biega, kterému mezi kruhy pro vhazování adresoval krásnou přihrávku, jenže jeho spoluhráč zápěstím zamířil pouze doprostřed brány a náruče Careyho Price!
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:57
    Brandon Sutter nabral na pravém křídle rychlost a po nádherné stahovačce v mezikruží pálil bekhendem do horní části brány, jenže puk nedokázal dostatečně zvednou a Carey Price ho sevřel mezi pravou rukou a tělem!
     
    59:57
    Ačkoliv je stav vyrovnaný. Ryan Miller před vhazováním zamířil na střídačku! Je tu čas ještě na jednu střelu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Trocha hokeje navíc nikdy neuškodí. Torrey Mitchell poslal Montreal již ve čtvrté minutě utkání do vedení a poté dominovali brankáři Ryan Miller a Carey Price. Canucks se na gólu pořádně nadřeli, necelých sedm minut před koncem třetí třetiny ale dokázal po skvělé teči vyrovnat útočník Michael Chaput. Skóre po třetí třetině: Vancouver Canucks 1 Montreal Canadiens 1.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:41
    Montreal napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, která byla přizvednuta a skončila v ochranné síti.
     
    61:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alex Galchenyuk na levém křídle v blízkosti modré čáry uvnitř útočného pásma zamíchal s pukem a poté ho zavezl na vrchol mezikruží, kde po ledě napřáhl ke střele zápěstím. Puk by sice zřejmě zamířil vedle levé tyče, jenže před bránou ho zády k bráně skvěle tečoval holí mezi nohama PAUL BYRON a zřejmě nakonec od pravé nohy domácího obránce Bena Huttona se puk odrazil k pravé tyči! Ryan Miller na brankové čáře ještě předvedl tygří skok a pokusil se puk vytáhnout, jenže už bylo příliš pozdě. Montreal vítězí ve Vancouveru 2:1! Asistence: Alex Galchenyuk.
    61:13 Paul BYRON - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání, ve kterém dominovali brankáři Ryan Miller a Carey Price, nakonec muselo rozhodnout prodloužení poté, co na úvodní gól Torreyho Mitchella ze čtvrté minuty odpověděl necelých sedm minut před koncem třetí třetiny po skvělé teči Michael Chaput. Jenže zatímco v závěru poslední části přinesla teč Canucks štěstí, na začátku prodloužení znamenala pohromu, když nahození Alexe Galchenyuka mezi nohama skvěle tečoval Paul Byron a puk proskákal k pravé tyči a Montreal zvítězil. Konečný výsledek: Vancouver Canucks 1 Montreal Canadiens 2 po prodloužení.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-38; Zablokované střely: 14-18; Vhazování: 44%-56%; Hity: 15-18; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 6-2.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ryan Miller (VAN) 36 zák., 2 góly, 94,7%
    2. Carey Price (MTL) 27 zák., 1 gól, 96,4%
    3. Paul Byron (MTL) 1+0 (06:55:33)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 53. Chaput (Edler, Stecher) – 4. T. Mitchell (Markov, A. Shaw), 62. Byron (Galchenyuk)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), M. Granlund – Bärtschi, Horvat, Goldobin – B. Gaunce, B. Sutter (A), Megna – Cramarossa, Chaput, Boucher. Hlavní trenér: Willie Desjardins.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov (A), S. Weber (A), Davidson, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty (C), Danault, Gallagher – King, Galchenyuk, Lehkonen – Byron, T. Mitchell, A. Shaw – Martinsen, Ott, Flynn. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Ian Walsh. Čároví: Kiel Murchison, Shane Heyer

    Diváci: 18865
    bahis siteleri