Martin – Nitra 4:3 (1:0 po s.n.) | Žilina – Košice 2:4 (kon.) | Zvolen – Poprad 4:3 (2:0 po s.n.)
Trenčín – Banská Bystrica 2:1 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Středa 08.03.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 52. kola Tipsport ligy. V tomto prenose sa budeme venovať stretnutiu, v ktorom HC Mikron Nové Zámky nastúpi proti MHK 32 Liptovský Mikuláš. Zápas sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nové Zámky sa aktuálne nachádzajú na poslednej postupovej priečke do play-off a ich šance na vyraďovaciu časť sú momentálne realitou. Zámky v 53 odohraných zápasoch získali 67 bodov a dosiahli skóre 137:148. Aktuálne na siedmy Martin strácajú päť bodov a pred deviatym Trenčínom majú len trojbodový náskok. S Duklou sa Nové Zámky zrejme pobijú o poslednú postupovú priečku práve v poslednom kole, kedy proti sebe nastúpia. Nováčik v posledných piatich zápasoch dvakrát zvíťazil (nad Nitrou 8:1 a nad Popradom 4:1) a pripísal si dve prehry a jednu prehru po predĺžení. V poslednom zápase ligy Nové Zámky prehrali na ľade Banskej Bystrice tesne 4:3.

    Hokejisti Liptovského Mikuláša si už sú vedomí účasti v bojoch o zotrvanie v našej najvyššej hokejovej súťaže. Liptákom patrí posledné 10. miesto so ziskom 56 bodov a 12-bodovou stratou na ôsme Nové Zámky. Už teda ani teoretická šanca na účasť v play-off neexistuje, a tak môžu Liptáci b pokoji dohrať sezónu a sústrediť sa na baráž. Mikuláš naposledy prehral s Martinom 0:3, s Banskou Bystricou 2:4, ale prekvapivo zdolal Poprad vonku 2:4. Vtedy to bolo víťazstvo po viac než mesiaci.

    Vzájomné zápasy medzi Mikulášom a Zámkami dopadli rôzne. Liptovský Mikuláš zvíťazil 3:2 a 2:1 po predĺžení. Zámky si pripísali víťazstvá 7:0, 5:2 a 2:6.
    Ak Nové Zámky chcú bojovať play-off, zápas proti Liptákom musia jednoznačne vyhrať, najlepšie za tri body. V ostatných prípadoch si situáciu skomplikujú. Sledujte náš prenos a dozviete sa viac.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Den. Rehák, M. Hudec, Maier, Sucharda, Makovský – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Svoboda, Čaládi – Dubec, Dom. Rehák, Fábry

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Luža, Stehlík, Bobček, Šiška, Bagin, Burzala, Mezovský, Oravec – Oško, Ró. Huna, Ri. Huna – Vybiral, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Struška, Langhammer, Brezniak – Kabáč, Piatka, Laco

    Rozhodca: Novák, Jonák – Kacej, Vyšný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na plochu už prichádzajú celky oboch tímov. Novozámčania hrajú v čiernych dresoch, Liptáci v bielych. Čaká nás ešte štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Hokejisti Nových Zámkov vyhrali úvodné vhadzovanie, ale k strele sa zatiaľ nedostali, pretože puk už získali hostia. Dopredu vyrazil po pravom krídle Vybiral a vystrelil. Lundström musel použiť vyrážačku.
     
    01:16
    Do dobrej príležitosti sa dostal Róbert Huna, ktorý sa už dostával aj do samostatného nájazdu z pravého kruhu. Nakoniec to bola len strela, ktorá skončila na Lundströmovej vyrážačke.
     
    02:01
    Maier dokázal udržať útočné pásmo a nahadzoval puk na Križana. Brankár Mikuláša si pripísal prvý zákrok v stretnutí.
     
    02:48
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia v stretnutí. Dominik Rehák prihrávkou na modrú čiaru našiel MAREKA DUBECA, ktorý vnikol s pukom do pásma, vystrelil a svoju strelu aj do bránky dorazil!
    Asistencie: Dominik Rehák, Andrej Sucharda.
     
    03:06
    Domáci útočia aj ďalej. Cardwell sa natláčal poza bránku a následne prihral puk pred bránkovisko. Následne bola hra prerušená, pretože bránka bola posunutá.
     
    03:18
    Zámky vyhrali buly v pásme a od modrej čiary pálil Fredrik Sandgren. Jeho strela skončilo bezpečne v Križanovej výstroji.
     
    03:53
    Do útočného pásma sa natlačili hostia a vyskúšali pozornosť gólmana Lundströma. Urobil tak Richard Stehlík, ktorý strieľal poľahky z ľavého kruhu. Lapačka domáceho brankára bola na správnom mieste.
     
    04:16
    Puk sa nebezpečne odrazil na os ihriska pred bránkoviskom a v ideálnej šanci sa ocitol Filip Oravec úplne osamotený. Pálil však vedľa.
     
    05:24
    Hosťujúci Matúš Sukeľ to skúsil individuálne. S pukom predsa len prenikol do útočného pásma, ale strieľal už iba mimo bránky.
     
    06:16
    K strele od modrej sa dostal Drtina. Križan vyrazil pred seba, kde už číhal Kytnár, ale dôrazne nedorazil. Zámky ostali v pásme a Križan musel opäť zasahovať.
     
    06:35
    Presilovka pre domácich. Richard Stehlík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    07:02
    Hujsa rýchlo vnikol do pásma po ľavom krídle a naslepo hľadal medzi kruhmi Novotného. Tento pokus nevyšiel, ale domáci ostávajú ďalej v pásme.
     
    07:33
    Novotného nahodenie od modrej bezpečne vyrazil Križana a puk sa dostal na hokejku Lužu, ktorý nekompromisne vyhodil až k Lundströmovi.
     
    08:20
    Šikovne si puk vymenil Saarinen s Kytnárom a uvoľňoval sa medzi kruhmi. Následne Saarinen vystrelil, ale Križanove betóny boli na správnom mieste.
     
    09:25
    Šiška našiel v strednom pásme rozbehnutého Róberta Hunu. Jeho následná strela príklepom však bola zblokovaná.
     
    10:20
    Rozohrávka domácim hokejistom v tejto chvíli nevyšla. Bol odpískaný icing a vhadzovať sa bude v obrannom pásme Zámkov.
     
    11:06
    Domáci získali následne puk a upokojili hru. S pukom za bránku zašiel obranca Sucharda a počkal na striedanie spoluhráčov.
     
    11:57
    Kytnár hľadal pred bránkou Cardwella. Pred Križanovou bránou nastal zmätok, brankár Mikuláša stratil hokejku, ale jeho spoluhráči mu dokázali pomôcť.
     
    12:20
    Nové Zámky si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Hráčska lavica Liptovského Mikuláša dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    12:34
    Obrana domácich zaspala v útočnom pásme a do samostatného úniku vyrazil Richard Huna, ktorý sa dostal k zabudnutému puku. Jeho následnú strelu však skvelo zmazal Lundström.
     
    13:11
    Karol Križan inkasoval tvrdú strelu príklepom do masky od Novotného a okamžite si vyžiadal prerušenie hry a potrebuje sa trochu otriasť.
     
    13:32
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci využívajú presilovku a zvyšujú na 2:0! Kytnár efektne z otočky vrátil puk na ľavý kruh OSSIMU SAARINENOVI, ktorý vypálil z prvej. Križan veľa toho nevidel a ani nestihol poriadne reagovať na letiaci puk!
    Asistencie: Milan Kytnár, Jake Cardwell.
     
    14:37
    Stehlíkov nahodený puk od modrej čiary letel vedľa bránky. Následne Novozámčania vyprevadili súpera z pásma.
     
    15:23
    Róbert Huna v prečísleni dvoch proti jednému šikovne prihral puk pred bránku na hokejku Richarda Hunu, ktorý bol úplne sám pred Lundströmom. Domáci brankár však opäť podržal svoj tím.
     
    17:06
    Sandgren teraz nerozohral veľmi ideálne. Hru perfektne čítal Matúš Sukeľ, ktorý sa zmocnil puku medzi kruhmi po prihrávke Vybirala, no namieril to iba do Lundströma.
     
    18:04
    Bratská spolupráca Sukeľovcov tentokrát nebola dovedená do úspešného konca. Dopredu môžu ísť domáci.
     
    18:20
    A Novozámčania sa ocitli v zaujímavej príležitosti. McParland obišiel pri mantineli stehlíka a krásne naservíroval k žrdi Dominikovi Rehákovi. Križan však nastavil svoj betón a famózne zlikvidoval strelu.
     
    18:24
    Presilovka pre hostí, prvá v zápase. Marek Dubec si odsedí trest za sekanie.
     
    18:27
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci bleskovo využívajú presilovku. Ihneď po vyhratom buly Luža posunul po modrej čiare RICHARDOVI STEHLÍKOVI, ktorý vypálil z prvej a prekonal Lundströma.
    Asistencie: Patrik Luža, Richard Huna.
     
    19:18
    Záverečné sekundy stretnutia budú chcieť hlavne domáci odohrať za takéhoto stavu. Ešte jeden gól do šatne by pre nich určite nebol ideálny, hostia by ho však brali všetkými desiatimi.
     
    19:53
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak gól do šatne napokon strelili domáci. Hudec zachytil puk ešte v útočnom pásme a prihrávkou pred bránku našiel ERIKA ČALÁDIHO. Ten tečoval puk a Križan ho už zastaviť nedokázal.
    Asistencia: Michal Hudec.
     
    19:53
    Gól musel ešte odobriť aj hlavný rozhodca po rozhovore s videorozhodcom. Pravdepodobne sa riešilo to, či ho Čaládi dosiahol korčuľou alebo nie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli štyri góly. Vedenie si vďaka gólom Dubeca, Saarinena a Čaládiho vybojovali domáci. Jeden gól hostí zaznamenal Stehlík. Stav po prvej tretine je teda 3:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Liptáci pohrozili hneď v úvode. Od modrej čiary nepríjemne nahadzoval puk Bobček, ale Lundström ho dokázal betónom zlikvidovať.
     
    21:25
    Novotný síce medzi kruhmi našiel Kučkina, ktorý sa dostal k strele, ale mieril vedľa. Zámky ostali v pásme a strieľal aj Denis Rehák. Križan pozorný.
     
    22:22
    McParlandovi vzal puk v pásme Langhammer a vyhodil cez všetky čiary. Za týchto okolností to znamená icing.
     
    23:16
    Novozámčania sa dostávali do prečíslenia troch proti dvom, ale nevyriešili to vôbec ideálne.
     
    23:30
    Cardwell si na modrej čiare našiel priestor na strelu. Spoločne s pukom odpálil aj hokejku Andreja Laca. Križan zasiahol úspešne.
     
    23:54
    Kytnár prihrávkou do stredného pásma našiel Pauloviča. Jeho zakončenie skončilo na Križanovi, ktorý predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    24:21
    Vladimír Vybiral šikovne obkorčuľoval Lundströmovu bránku. Novozámocký gólman sa celý rozvalil od žrdi k žrdi a napokon prikryl smerujúci puk.
     
    25:09
    Brezniak vybojoval puk po súboji s Kučkinom a prihral na modrú Baginovi. Delovka bola nepresná, Liptáci sa následne k dorážke nedostali.
     
    26:08
    Hra je prerušená. McParlandovi nevyšla rozohrávka, ktorou chcel nájsť Hudeca. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    26:34
    Jakub Sukeľ z rohu klziska šikovnou prihrávkou našiel svojho brata Matúša, ktorý bol úplne osamotený pred Lundströmom. Strelu z prvej však až príliš podvihol, a tak letela úplne mimo.
     
    27:02
    Stehlík svojou delovkou od modrej čiary zostrelil Jakuba Makovského, ktorý ostal ležať na ľadovej ploche. Muselo ho to poriadne zabolieť, pomaličky sa však dostáva na vlastné a ide na striedačku.
     
    27:25
    Ossi Saarinen spadol počas svojho pokusu o útok. Niektorí diváci si pýtali odškodnenie, ale Bagin sa ho prakticky nijak nedovolene nedotkol.
     
    28:45
    Individuálne sa dokázal presadiť Martin Hujsa, ktorý vystrelil šikovne švihom z pravého kruhu. Puk skončil v lapačke gólmana Križana.
     
    29:15
    Bude sa vylučovať. Presilovku budú mať hostia. Patrik Maier dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    30:04
    Róbert Huna napriahol na pravom kruhu a vypálil. Delovka bola zblokovaná a letela na ochrannú sieť.
     
    30:43
    Na modrej čiare napriahol Michal Šiška. Obetavo však strelu zastavil Novotný, podarilo sa mu ju zblokovať.
     
    31:44
    Saarinenovi sa pred bránkou ukazoval Kytnár, no ten bol zastavený. Nakoniec sa k strele predsa len dostal niekto z domácich a bol to Drtina. Jeho pokus mieril do stredu bránky, a tam bol pripravený Križan.
     
    32:06
    Hujsa posunul na modrú čiaru Novotnému, ktorý dokázal vystreliť. Jeho pokus však neprenikol až ku Križanovi.
     
    33:06
    Čaládi prihrávkou medzi kruhy našiel úplne voľného Dominika Reháka. Ten si prehodil puk na forhend a vystrelil. Koncovku však mierne "odflákol", pretože vôbec netrafil bránu.
     
    33:38
    Na opačnej strane sa zase dopredu natlačil Stehlík. Kapitán hostí však iba poľahky nahodil na Lundströma a aspoň získal buly v pásme.
     
    34:16
    Fábry nastrelil puk od modrej čiary na bránku. Križan veľa toho nevidel, ale s pomocou spoluhráčov dokázal odolať strele a aj dorážkam.
     
    34:23
    Presilovku si zahrajú domáci. Brankár Karol Križan fauloval, dostal dve minúty za sekanie. Odsedí si to za neho Vladimír Vybiral.
     
    35:14
    Cardwell nabil na pravý kruh Drtinovi, ktorý sa oprel do puku a pálil. Križan nastavil betón a vyrazil do rohu klziska. Domáci ostávajú v pásme.
     
    35:37
    Kytnár to nemyslel zle so strieľanou prihrávkou pred bránku, kde bol Saarinen, no len poľahky vložil do nej hokejku. Križan puk bezpečne prikryl.
     
    36:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Je znížené! Jakub Sukeľ potiahol akciu po pravom krídle a na hranici bránkovej čiary už takmer z rohu klziska prihral pred bránku. Tam korčuľoval MAROŠ PIATKA a strelou z prvej prekvapil Lundströma!
    Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    37:42
    Hostí tento gól určite nabudil. V druhej tretine zatiaľ však stále dokážu držať krok so súperom a nie sú neustále pod tlakom.
     
    37:58
    Marek Drtina si urobil menší výlet, obkrúžil Križanovu bránu a následne na ňu nahodil puk. Domáci následne boli v bránkovisku, a tak bola hra prerušená.
     
    38:53
    Hujsa prihrávkou medzi kruhy hľadal Novotného, no ten sa k puku nedostal. Napokon sme videli ešte tvrdú strelu od Kučkina z pravého kruhu. Križan opäť pozorný.
     
    39:45
    Čaládi sa vysunul po pravom krídle, uvoľnil sa kľučkou na stred a strieľal. Puk skončil na výstroji gólmana Križana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry tempo hry bolo o niečo nižšie než v prvej tretine. Videli sme jediný gól. Na 3:2 v priebehu 37. minúty znížil Piatka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:47
    Liptáci nahodili puk do pásma, ale vôbec sa tam usadiť nedokázali. Rehák okamžite poslal puk von.
     
    41:08
    Kučkin prenikol do útočného pásma po ľavom krídle a dostal sa k strele z kruhu. Križan si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    41:13
    Presilovka pre HC Nové Zámky. Patrik Luža dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    41:40
    Dlho však presilovka Nových Zámkov netrvala. Milan Kytnár si odsedí dve minúty za držanie.
     
    42:45
    Fábry posunul medzi kruhy Dominikovi Rehákovi, ktorý vystrelil z otočky. Strela bola zblokovaná, puk vyletel na plexisklo.
     
    43:23
    Už začala skrátená presilová hra Liptovského Mikuláša. V jej úvode sa podarilo Novým Zámkom vyhodiť puk až ku Križanovi.
     
    43:48
    Pred Lundströmom nepríjemne skočil puk a pre istotu ho brankár Nových Zámkov radšej priľahol.
     
    44:03
    Ossi Saarinen si našiel voľné miesto pred bránkou. Jeho samostatný nájazd v poslednej chvíli stopol brankár Križan.
     
    44:43
    Bratia Hunovci si vymenili puk a následne ho jeden z nich poslal na Bagina. Jeho príklep od modrej čiary skončil na betóne gólmana Lundströma.
     
    45:30
    Novotný prevzal puk v obrannom pásme, ale nezmyselne ho iba poslal von cez všetky čiary. Končí sa to, pochopiteľne, zakázaným uvoľnením.
     
    46:07
    Jakub Sukeľ ideálne našiel medzi kruhmi Stehlíka, ktorý si šikovne nakorčuľoval, spracoval prihrávku a strieľal. Lundström mal správne postavené betóny.
     
    47:08
    Mezovský našiel krížnou prihrávkou Piatku, ktorý vnikol do útočného pásma. Jeho následná strela nebola presná.
     
    47:44
    Novotný nabral rýchlosť a nabil Kučkinovi na pravý kruh. Jeho delovka skončila na chráničoch mikulášskeho obrancu.
     
    48:18
    Róbert Huna peknou prihrávkou našiel medzi kruhmi svojho brata Richarda. Lundström sa rýchlo presunul a úplne s prehľadom lapačkou vychytal následnú strelu Richarda Hunu.
     
    48:48
    Aj na druhej strane sa blysol zákrokom brankár. Križan zastavil strelu Svobodu po prihrávke McParlanda reflexívnym zákrokom vyrážačkou.
     
    49:38
    Saarinen sa dostal k strele z ľavého kruhu. Puk skončil na Križanovi, domáci ešte pokračujú s pukom v pásme.
     
    50:38
    Róbert Huna vyrazil dopredu po strede ihriska, ale ďaleko sa nedostal. Obrancovia súpera ho odstavili ešte v strednom pásme.
     
    51:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky strieľajú poistný gól. Dubec si krásne obišiel dvojicu protihráčov, posunul nakrátko pred bránkou na BRANISLAVA FÁBRYHO, ktorý strelou z prvej prekonal Križana!
    Asistencia: Marek Dubec.
     
    52:25
    Matej Paulovič sa dostal k strele z ľavého kruhu. Križan situáciu sledoval pozorne a dokázal aj patrične reagovať.
     
    52:27
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. Ossi Saarinen dostáva dve minúty za sekanie a Igor Bobček rovnaký trest, ale za hrubosť.
     
    53:25
    Cardwellovi vyšla prvá kľučka na Langhammera, následne však už puk stratil. Nové Zámky však potom už nevystrelili.
     
    54:01
    Domáci sa nemajú absolútne kam náhliť. Dal to najavo aj McParland, ktorý vnikol síce do pásma, no vyšiel z neho von a prihral dozadu na obrancu.
     
    55:16
    Saarinenovi sa medzi kruhmi ukazoval Paulovič, no nakoniec si prihrávku nespracoval.
     
    56:13
    Nick McParland vyrazil do samostatného nájazdu. Križan fantasticky pokryl obe jeho strely a udržal tím v hre o nejaké body z tohto zápasu.
     
    57:20
    Šiška sa dostal k prihrávke pri modrej čiare a strieľal. Pred bránkoviskom to však bolo prehustené a strela neprenikla.
     
    58:53
    Jakub Sukeľ posunul v útočnom pásme Matúšovi Sukeľovi. Ten následne už neprihral dobre a Liptáci sa sami dostali von z pásma.
     
    59:12
    Nové Zámky získavajú v závere presilovku, Igor Bobček dostáva dve minúty za podrazenie. Záver stretnutia teda bude jasne v réžii domácich.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky v poslednej tretine strelili gól v 52. minúte, kedy sa presadil Fábry. Mikron teda získal dôležité tri body pre účasť v play-off.

    Ďakujeme za pozornosť, Tipsport liga je tu opäť v piatok. (20:18:49)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Dubec (Dom. Rehák, Sucharda), 14. Saarinen (Kytnár, Cardwell), 20. Čaládi (Hudec), 52. Fábry (Dubec) – 19. Stehlík (Luža, Ri. Huna), 37. Piatka (J. Sukeľ)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Den. Rehák, M. Hudec, Maier, Sucharda, Makovský – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Svoboda, Čaládi – Dubec, Dom. Rehák, Fábry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Luža, Stehlík, Bobček, Šiška, Bagin, Burzala, Mezovský, Oravec – Oško, Ró. Huna, Ri. Huna – Vybiral, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Struška, Langhammer, Brezniak – Kabáč, Piatka, Laco

    Rozhodčí: Novák, Jonák – Kacej, Vyšný
    bahis siteleri