Philadelphia – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.) | Montreal – Florida 6:2 (kon.)
Tampa – Detroit 5:3 (kon.) | Boston – Dallas 2:0 (kon.) | Nashville – Toronto 1:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 4:3 (po pr.) | Minnesota – Ottawa 5:1 (kon.) | Edmonton – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
6:2 (3:0, 0:1, 3:1)
Florida Panthers
Pátek 31.03.2017, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 1+1, 2 střely, čas na ledě 16:10
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 4 střely, čas na ledě: 15:36
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:59 (04:36:40)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Brendan Gallagher (MTL) 1+3
    2. Paul Byron (MTL) 2+0
    3. Nathan Beaulieu (MTL) 0+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 33-31; Zablokované střely: 17-18; Vhazování: 57%-43%; Hity: 19-27; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 20-6.
    FOTO: Montreal se po roční přestávce vrací zpět do playoff!

    Place en séries éliminatoires : confirmée ✔ / Playoff spot: clinched ✔ #StanleyCup

    Příspěvek sdílený Canadiens de Montréal (@canadiensmtl),


     
    Montreal porazil v domácím Bell Centre hosty z Floridy a zajistil si účast v playoff! Brendan Gallagher odehrál fantastické utkání, když se asistencí podílel na úvodních třech brankách, které během první třetiny vstřelili Tomáš Plekanec a Paul Byron, jenž se prosadil dvakrát. První jmenovaný útočník Canadiens ve třetí třetině korunoval svůj výkon gólem a se čtyřmi kanadskými body by bylo obrovské překvapení, pokud by nebyl vyhlášen první hvězdnou utkání. Konečný výsledek: Montreal Canadiens 6 Florida Panthers 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Alex Galchenyuk na levém křídle napřáhl k prudké střele, kterou Reto Berra ukryl v lapačce.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:45
    Michael Matheson napřáhl ke krásné střele, která od modré čáry mířila pod horní tyč, Corey Price ji ale maskou fantasticky vyrazil a připsal si další parádní zákrok! Blíží se konec zápasu.
     
    57:09
    Panthers vypálili na pravé straně od hrazení a po zákroku Coreyho Price následuje reklamní přestávka.
    56:49 Phillip DANAULT - 6:2
     
    56:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alexandr Radulov krásně objel bránu poté, co na pravém křídle nabral velkou rychlost, a z levého rohu útočného pásma poslal před bránu krásnou zpětnou přihrávku, po které PHILLIP DANAULT z mezikruží bez přípravy po zakleknutí zamířil do odkryté části brány Panthers, kteří jsou na kolenou! Asistence: Alexandr Radulov.
     
    55:31
    Mark Pysyk se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve velké šanci a mířil přesně do pravého horní rohu brány, Corey Price ale předvedl úžasný zákrok, když lapačkou puk vytáhl mimo! Velká šance!
     
    55:18
    Jason Demers na pravém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k táhlé střele zápěstím, po které předvedl Corey Price parádní rozštěp a pravým betonem puk vyrazil mimo tři tyče. Na první pohled snadný zákrok, jenže nebyl. Canadiens vedou stále 5:2.
     
    54:34
    Montreal na pravém křídle vypálil prudce od modré čáry a následná rána zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    54:00
    Do konce utkání zbývá odehrát přesně šest minut a Canadiens potřetí v zápase vedou o tři branky.
    52:55 Brendan GALLAGHER - 5:2
     
    52:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    Brandon Davidson po zpětné přihrávce Tomáše Plekance z levého křídla napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, která po ledě zamířila vedle levého betonu Reta Berry ke vzdálenější pravé tyči poté, co ji před bránou skvěle tečoval holí přiloženou k ledu BRENDAN GALLAGHER! Montreal potřetí v zápase vede o tři branky. Asistence: Brandon Davidson a Tomáš Plekanec.
     
    52:51
    Tomáš Plekanec napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k prudké střele, která minula vzdálenější levý horní roh brány a Reto Berra tentokrát zasahovat nemusel.
     
    52:12
    Shea Weber na pravém křídle od modré čáry nahodil puk nad ledem na přední tyč a Steve Ott se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Reta Berru nepřekonal! Brankář Panthers předvedl úžasný reflex a puk ukryl zřejmě ve své lapačce! Montreal málem vstřelil pátý gól.
     
    51:24
    Panthers se nepodařilo rozehrát a puk po jejich prudké přihrávce skončil na zakázaném uvolnění.
     
    50:35
    Nick Bjugstad se zatočil v levém kruhu pro vhazování jako káča, do zakončení se ale nedostal a málem se mu zatočila hlava. Panthers se ještě snažili útočné pásmo udržet, jenže ve svém snažení na levém křídle neuspěli.
    FOTO: Jason Demers dnes hraje své jubilejní 500. utkání v NHL!

    Congrats, @jason_demers!

    Příspěvek sdílený Florida Panthers (@flapanthers),


     
    50:11
    Jakub Kindl z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování zamířil pouze doprostřed brány a náruče Coreyho Price, po jehož zákroku následuje další komerční brejk.
     
    49:16
    Canadiens se nepodařilo rozehrát a puk podél hrazení zamířil po nepřesném pásu na zakázané uvolnění.
     
    49:01
    Canadiens se pokusili o rychlou odpovědět, jejich střela na pravém křídle ale od hrazení zamířila pouze do náruče Reta Berry. Následuje krátká reklamní přestávka.
    48:45 Michael MATHESON - 4:2
     
    48:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Vincent Trocheck předvedl v pravém rohu skvělý forčeking a po nahození Marka Pysyka krásnou zpětnou přihrávkou zpoza brány našel obránce MICHAELA MATHESONA, který z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Coreyho Price ke vzdálenější pravé tyči! Asistence: Vincent Trocheck a Mark Pysyk.
     
    47:39
    Alexandr Radulov na opačné straně pálil z pravého kruhu pro vhazování a Reto Berra puk hrudí vyrazil do rohu.
     
    47:20
    Nick Bjugstad od modré čáry rozdal puk doleva, kde Colton Sceviour vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím a Corey Price puk pravým betonem vyrazil. Další dobrý zákrok.
     
    46:32
    Alex Petrovic vypálil po zpětné přihrávce Jaromíra Jágra z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče brány Montrealu.
     
    45:33
    Svěřenci Toma Rowea se podruhé v řadě přestavují na ledě kanadského týmu a vypadá to, že ani tentokrát neukořistí bod. Montreal má slibný náskok.
     
    45:00
    Panthers prohrávají v Bell Centre znovu o tři branky a nyní už by se musel stát malý zázrak, aby vyrovnali.
    43:52 Max PACIORETTY - 4:1
     
    43:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alexandr Radulov na levém křídle neuspěchal zakončení a přečíslení dva na jednoho vyšperkoval zpětnou přihrávkou přes šířku pásma na MAXE PACIORETTYHO, který z pravého kruhu pro vhazování bez přípravy střelou zápěstím zamířil nad levým betonem přesouvajícího se Reta Berry k přední pravé tyči! Montreal vede 4:1 a mílovými kroky se přiblížil k účasti v playoff! Asistence: Alexandr Radulov.
     
    42:23
    Alex Galchenyuk se dostal v blízkosti pravé tyče ke střele, jeho pokus z ostrého úhlu ale skončil pouze v náručí klečícího Reta Berry, který přerušil hru.
     
    42:00
    Corey Price ale chytá skvěle a během dnešního utkání předvedl 22 úspěšných zákroků. Inkasoval jeden gól.
     
    40:52
    Denis Malgin vypálil z levého kruhu pro vhazování a Corey Price poté jeho střelu pouze vyrazil, čehož mohl využít Jaromír Jágr, na levém křídle ale z ostrého úhlu pálil pouze za bránu! Poté přišla střela z pravého kruhu pro vhazování, kterou Corey Price bez problému ukryl v lapačce. Panthers málem znovu snížili.
     
    40:27
    Max Pacioretty po pravé straně zavážel puk v úvodu třetí třetiny do pásma, jenže se ocitl v postavení mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-22; Zablokované střely: 11-11; Vhazování: 58%-42%; Hity: 14-17; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 20-6.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:40.
    FOTO: Montrealský hlasatel byl oceněn za dlouholeté služby!

     
    Zatímco úvodní část nepřinesla žádný trest, po přestávce se s nimi roztrhl pytel. Největší dostal Steve Ott, který zamířil do kabin poté, co v polovině zápasu dostal dvě minuty za hrubost plus desetiminutový osobní trest. Florida si zahrála tři přesilové hry, a ačkoliv ani jednu nevyužila, uprostřed druhé třetiny dokázal snížit aktivní útočník Rielly Smith. Skóre po druhé třetině: Montreal Canadiens 3 Florida Panthers 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Alexandr Radulov se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, jenže bekhendem zamířil vedle vzdálenější levé tyče a místo puku poslal do brány Reta Berru! Faul se poté nepískal.
     
    39:30
    Panthers se nepodařilo rozehrát na pravém křídle a puk zamířil na zakázané uvolnění . Další přerušení hry.
     
    39:23
    Artturi Lehkonen se ocitl v mezikruží v dobré šanci, jeho táhlá střela zápěstím ale zamířila pouze do náruče Reta Berry, který puk podržel a přerušil hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:43
    Jonathan Huberdeau na pravé straně vypálil od modré čáry a hrazení na vzdálenější levou tyč, kde Corey Price jeho pokus pravým betonem dobře vyrazil.
     
    38:22
    Tomáš Plekanec se ocitl po krásné zpětné přihrávce mezi kruhy pro vhazování ve slibné šanci, jenže Reto Berra dokázal jeho táhlou střelu zápěstím mířící z mezikruží k levé tyči fantasticky pravým betonem vyrazit! Canadiens se poté vraceli do pásma, jejich útok ale zastavilo postavení mimo hru. Velká šance.
     
    38:00
    Paul Byron poslal z dálky na bránu Panthers prudké nahození, které Reto Berra zastavil a rychle rozehrál.
     
    36:14
    Canadiens po vyhraném vhazování na levé straně obranného pásma vyrazili vpřed, jenže jejich kolmá přihrávka byla nepřesná a zamířila na zakázané uvolnění.
     
    36:05
    Alex Petrovic vypálil na pravé straně od modré čáry a jeho střela byla na přední tyči zablokována. Michael Matheson byl zřejmě hráčem, který vzápětí pálil na pravém křídle z ostrého úhlu, jeho pokus ale našel pouze náruč Coreyho Price.
     
    34:34
    Hra byla přerušena a na řadu přichází v závěru druhé třetiny krátká komerční přestávka.
     
    33:54
    Canadiens se po delší době dostali ke střele, která na levém křídle z ostrého úhlu zamířila do náruče Reta Berry a hra byla přerušena.
     
    33:26
    Colton Sceviour podél hrazení nedokázal na levém křídle rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    33:15
    Alexander Radulov odpykal dvouminutový trest Stevea Otta a Florida nevyužila další přesilovou hru.
     
    32:36
    Jaromír Jágr krásně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Corey Price ale jeho pokus vyrazil levým betonem mimo bránu a připsal si skvělý zákrok!
     
    31:15
    Steve Ott zamířil do kabin poté, co dostal dvě minuty za hrubost plus osobní trest za nesportovní chování. Trest za něj na trestné lavici odsedí Alexandr Radulov. Florida má k dispozici další přesilovou hru.
     
    31:15
    Shawn Thornton se na levé straně obranného pásma pustil do Alexeje Jemelina, který ho u hrazení levým loktem udeřil nepříjemně do oblasti hlavy loktem levé ruky! Alexej Jemelin dostal dvě minuty za faul loktem, zatímco Shawn Thornton za hrubost.
    30:41 Reilly SMITH - 3:1
     
    30:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Jussi Jokinen na levé straně zavezl puk do útočného pásma a krásnou diagonální přihrávkou od hrazení našel v pravém kruhu pro vhazování REILLYHO SMITHA, který parádní střelou zápěstím propálil Coreyho Price mezi betony! Stav: 3:1. Asistence: Jussi Jokinen.
     
    30:16
    Alexandr Radulov vypálil z pravého křídla a jeho střela od hrazení zamířila do náruče Reta Berry. Hra byla přerušena v Bell Centre probíhá reklamní přestávka.
     
    29:43
    Canadiens se řítili do samostatného úniku, jenže ho proměnit nedokázali, když se jeden z jejich hráčů ocitl příliš blízko Reto Berrovi, který jejich pokus vyrazil hrudí do hry. Mezitím se vrátil na led vyloučený Shea Weber a domácí hrají v plném počtu. Velice důležité okamžiky zápasu.
     
    29:04
    Max Pacioretty se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Montreal přečkal oslabení 5 na 3! Skvělá práce.
     
    29:01
    Panthers čtyři sekundy před koncem přesilové hry 5 na 3 vypálili na pravém křídle z ostrého úhlu, brankář Corey Price byl ale na přední tyči připraven a puk sevřel v náručí.
     
    27:56
    Keith Yandle krásně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně do pravého horního rohu brány, Corey Price ji ale lapačkou fantasticky vyrazil! Krásný zákrok!
     
    27:43
    Shea Weber se v pravém kruhu pro vhazování nedostal do zakončení a poté u hrazení v útočném pásmu zbytečně fauloval. Florida si zahraje přesilovou hru 5 na 3! Dvě minuty sekání pro Shea Webera.
     
    27:04
    Jonathan Marchessault a Max Pacioretty se do sebe pustili po přerušení hry v levém rohu útočného pásma Montrealu a oba dva usedli na trestnou lavici. Domácí útočník dostal dvě plus dvě minuty za hrubost a držení, zatímco Marchessault za stejné provinění pouze dvě minuty. Florida si zahraje první přesilovou hru.
     
    26:57
    Phillip Danault nebezpečně pálil po ledě z levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Reto Berra ale puk skvěle vyrazil levým betonem a poté byla posunuta brána! Hra přerušena.
     
    26:40
    Vincent Trocheck vypálil od modré čáry a jeho střela se od jednoho z hráčů Montrealu odrazila do ochranné sítě. Hra byla přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    26:27
    Panthers se nepodařilo rozehrát na levém křídle a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena.
     
    25:39
    Canadiens se v blízkosti pravé tyče dostali během přesilové hry v rychlém sledu ke dvěma střelám, jenže Reto Berra obě dvě vyrazil a vyloučený Mark Pysyk se vrátil zpět na led.
     
    24:03
    Derek MacKenzie se po špatném zpracování Andreje Markova na útočné modré čáře řítil do samostatného úniku, který zakončoval střelou zápěstím. Jeho pokus sice mířil po ledě přesně k levé tyči, Corey Price ale puk vykopl pravým betonem mimo a připsal si v oslabení skvělý zákrok! Florida nevyužila obrovskou možnost.
     
    23:39
    Brendan Gallagher si v pravém rohu útočného pásma skvěle pokryl puk a u hrazení byl faulován a Mark Pysyk dostal dvě minuty za podražení. První přesilová hra dnešního zápasu pro Montreal Canadiens.
     
    23:33
    Brendan Gallagher v levém rohu útočného pásma dojel prudký puk a zabránil odpískání zakázaného uvolnění, následovala prudká přihrávka před bránu, Paul Byron ji ale nezasáhl.
     
    23:03
    Canadiens na pravém křídle po vyhraném vhazování z úhlu napřáhli k prudké střele, která byla zablokována a vzápětí se odrazila vysoko do vzduchu a ochranné sítě.
     
    22:59
    Florida se na levé straně obranného pásma ubránila a poté byl puk sražen ve středním pásmu na její střídačku.
     
    22:08
    V úvodu prostřední části sledujeme poměrně pomalé tempo, během kterého je hra často přerušována. Panthers potřetí během dvou minut a osmi sekund vyhodili puk na zakázané uvolnění a ne a ne se jim dařit přesně rozehrát.
     
    21:59
    Artturi Lehkonen na pravém křídle vypálil z úhlu od hrazení a jeho střela mířící na přední tyč byla zablokována.
     
    21:35
    Brendan Gallagher ze středního pásma nahodil puk mimo bránu a zakázané uvolnění se pískalo proti Canadiens.
     
    20:42
    Denis Malgin před pár okamžiky vyhodil puk na zakázané uvolnění, které bylo proti Panthers pískáno znovu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 17-9; Zablokované střely: 6-8; Vhazování: 69%-31%; Hity: 8-13; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:32.
    FOTO: Tomáš Plekanec dnes vyrovnal v počtu startů Sergeho Savarda. Oba hokejisté v zámořské NHL odehráli 917 zápasů!

     
    Montreal udělal během úvodních dvaceti minut výrazný krok k účasti v playoff, když během úvodní části vstřelil do sítě Floridy tři góly, o dva z nichž se postaral Paul Byron, a mezi jeho trefami se prosadil i český útočník Tomáš Plekanec. Corey Price chytá velice spolehlivě a zatím drží čisté konto. Skóre po první třetině: Montreal Canadiens 3 Florida Panthers 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Max Pacioretty se ocital v blízkosti levé tyče ve slibné příležitosti, jenže nedokázal neposedný kotouč zkrotit.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:41
    Andrej Markov na pravé křídle dokázal udržet útočné pásmo a jeho skvělé práce mohl využít v levém kruhu pro vhazování Vincent Trocheck, jeho bekhendová střela ale skončila na hrudi Coreyho Price, který puk snadno vyrazil.
     
    17:21
    Panthers na levém křídle vypálili z ostrého úhlu a po zákroku Coreyho Price následuje reklamní přestávka.
     
    16:17
    Denis Malgin a Jaromír Jágr kombinovali v rychlosti na pravém křídle, jenže skončili s pukem za bránou Coreyho Price.
     
    15:34
    Keith Yandle vypálil z mezikruží a jeho střela letící pár čísel nad ledem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    14:43
    Panthers na levém křídle vypálili z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Alexej Jemelin jejich pokus zablokoval.
    13:19 Paul BYRON - 3:0
     
    13:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nathan Beaulieu nabral skvělou rychlost na levém křídle a z ostrého úhlu krásnou zpětnou diagonální přihrávkou našel mezi kruhy pro vhazování najíždějícího PAULA BYRONA, který bez přípravy puk usměrnil mezi betony Reta Berry a vstřelil svůj druhý gól v dnešním utkání! Asistence: Nathan Beaulieu a Brendan Gallagher.
     
    12:14
    Alexej Jemelin byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil od modré čáry, a Reto Berra puk zastavil na hrudi, přestože toho příliš mnoho určitě neviděl.
     
    12:00
    Alexandr Radulov na pravém křídle pronikal do útočného pásma a od modré čáry diagonálně nahazoval puk zápěstím na vzdálenější levou tyč, žádný ze spoluhráčů se ale ke střele nedostal.
    10:04 Tomáš PLEKANEC - 2:0
     
    10:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Brendan Gallagher si na pravém křídle najel na přihrávku Alexeje Jemelina a z ostrého úhlu poslal před bránu zpětnou přihrávku, na kterou si najel TOMÁŠ PLEKANEC a z blízkosti nad pravým betonem přesouvajícího se Reta Berry zamířil k levé tyči. Canadiens vedou 2:0! Asistence: Brendan Gallagher a Alexej Jemelin.
     
    09:06
    Andreas Martinsen na pravém křídle předvedl nádherný oblouk, během kterého se zbavil jednoho z hráčů Panthers, a před bránu posílal z ostrého úhlu nebezpečný bekhendový pas, do kterého skvěle vložil hůl Dwight King a z blízkosti po ledě orazítkoval levou tyč brány!
     
    08:44
    Panthers vypálili z levého kruhu pro vhazování a po zákroku Coreyho Price lapačkou následuje krátká reklamní přestávka. Montreal vede zásluhou Paula Byrona 1:0.
     
    08:22
    Denis Malkin diagonální přihrávkou přiťukl puk od modré čáry doprava Jaromírovi Jágrovi, který ho rychle převzal, jeho následná střela ale byla zablokována.
    07:24 Paul BYRON - 1:0
     
    07:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nathan Beaulieu na levém křídle od mantinelu našel krásnou táhlou diagonální přihrávkou v blízkosti pravé tyče osamoceného PAULA BYRONA, který krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování nad levým betonem Reta Berry zamířil k přední tyči! Montreal vede v Bell Centre nad Floridou 1:0! Asistence: Brendan Gallagher a Nathan Beaulieu.
     
    06:24
    Alex Petrovic napřáhl z vrcholu pravého kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, která nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Corey Price ji ale pravým betonem vyrazil! Krásný zákrok.
     
    06:06
    Vincent Trocheck se snažil dostat v pravém kruhu pro vhazování ke střele, jenže včas k němu přistoupil Jeff Petry.
     
    05:09
    Jason Demers se v blízkosti pravé tyče dostal ke střele, kterou Corey Price vyrazil, a vzápětí vyjel ze své brány, aby volný puk v levém kruhu pro vhazování z pohledu útočící Floridy zmrazil vkleče pod lapačkou.
     
    03:19
    Brandon Davidson zkusil vypálit na levém křídle od modré čáry, Reto Berra byl ale připraven a puk zastavil.
     
    02:44
    Panthers se ocitli pod obrovským tlakem a podél střídaček vyhodili puk na první zakázané uvolnění.
    02:30 Artturi Lehtonen ani nadvakrát nepřekonal Reta Berru.
     
    02:30
    Andrew Shaw vypálil po ledě z pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Reta Berry pravým betonem se snažil v blízkosti pravé tyče zasunout puk do brány Artturi Lehkonen, ani nadvakrát ale neuspěl, protože brankář Panthers vleže levý beton přitiskl k ledu!
     
    01:47
    Jaromír Jágr krásně vypálil přes jednoho z protihráčů v pravém kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího horní rohu brány, Corey Price ale vyrážečkou puk vyrazil a připsal si první ostrý zákrok v dnešním duelu!
     
    01:22
    Max Pacioretty na pravém křídle vypálil nebezpečně z ostrého úhlu a jeho střela letící po ledě se od vnějšího oblouku brány odrazila do rohu ledové plochy.
     
    00:41
    Tomáš Plekanec na levém křídle podél hrazení zavezl puk do útočného pásma a napřáhl k první střele, která byla zablokována. Reto Berra zatím zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Florida vyhrála úvodní vhazování zápasu a utkání v Bell Centre právě bylo zahájeno! Montreal si již dnes může zajistit účast v playoff.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V Bell Centre právě dozněla po slavnostní buly člena síně slávy Tima Rainese americká národní hymna, po které samozřejmě musí následovat kanadská hymna.
    VIDEO: Člen síně slávy Tim Raines (vlevo) obstará slavnostní vhazování, po kterém bude moci dnešní důležité utkání začít!

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Lindgren) – Markov, S. Weber (A), Davidson, Petry, Beaulieu, Jemelin – Pacioretty (C), Danault, Radulov – Byron, Plekanec, Gallagher (A) – Galchenyuk, A. Shaw, Lehkonen – King, Ott, Martinsen.

    Florida Panthers: Berra (Wilcox) – Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk, Kindl – Huberdeau (A), Malgin, Jágr – J. Jokinen (A), Trocheck, R. Smith – Vanek, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Brad Watson, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Kiel Murchison, Matt MacPherson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 8+17, +/- +6
    Jaromír Jágr (FLA) 15+27, +/- +10
    Jakub Kindl (FLA) 0+4, +/- -10
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    30.12.16 Florida Panthers – Montreal Canadiens 2:3
    16.11.16 Montreal Canadiens – Florida Panthers 3:4
    FOTO: Místo Alexandera Barkova dnes nastoupí Denis Malgin.

     
    FLORIDA PANTHERS

    Florida ve Východní konferenci šest zápasů před koncem základní části ztrácí devět bodů na druhou divokou kartu a už je prakticky bez šance zajistit si účast v playoff. Panthers v posledním zápase nestačili na Toronto, kterému podlehli nakonec těsně 3:2. Během utkání proti Maple Leafs ve 28. minutě Brian Boyle během objíždění brány kolenem levé nohy atakoval hlavu Jamese Reimera, který musel střídat, a do hry se postavil Reto Berra. Druhý jmenovaný brankář se mezi tři tyče tentokrát postaví od začátku, protože jeho kolega utrpěl zranění v horní části těla. Největší hrozbou Panthers je Jonathan Marchessault, který se poohlíží po dosažení 30. branky v sezóně.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Montreal má několik způsobů, jak si již po skončení dnešního utkání proti Floridě může zajistit účast v playoff. Ze všeho nejpravděpodobnější je výhra v normální hrací době nebo prodloužení. Canadiens vedou Atlantickou divizi se čtyřbodovým náskokem před Ottawou a zbývá jim odehrát šest zápasů.
     
    Montreal si může v pátek v noci zajistit účast v playoff, pokud v Bell Centre porazí Floridu v normální hrací době nebo prodloužení. Ve hře jsou ještě další dva scénáře, během jednoho z nichž Canadiens musí vyhrát v samostatných nájezdech, Lightning prohrát proti Red Wings nebo je porazit po samostatných nájezdech a Dallas porazit v souběžném duelu Boston.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 8. Byron (Gallagher, Beaulieu), 11. Plekanec (Gallagher, Jemelin), 14. Byron (Beaulieu, Gallagher), 44. Pacioretty (Radulov), 53. Gallagher (Davidson, Plekanec), 57. Danault (Radulov) – 31. R. Smith (J. Jokinen), 49. Matheson (Trocheck, Pysyk)


    Montreal Canadiens: Price (Lindgren) – Markov, S. Weber (A), Davidson, Petry, Beaulieu, Jemelin – Pacioretty (C), Danault, Radulov – Byron, Plekanec, Gallagher (A) – Galchenyuk, A. Shaw, Lehkonen – King, Ott, Martinsen.
    Florida Panthers: Berra (Wilcox) – Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk, Kindl – Huberdeau (A), Malgin, Jágr – J. Jokinen (A), Trocheck, R. Smith – Vanek, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Brad Watson, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Kiel Murchison, Matt MacPherson

    Diváci: 21288
    bahis siteleri