Švédsko – Česko 3:1 (kon.) | USA – Finsko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:4 (kon.)
Finsko – Švédsko 4:0 (kon.)
konec
USA
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Finsko
Úterý 04.04.2017, 01:38 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 5:3
     
    59:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finky odvolaly Rätyovou a drželi útočné pásmo, poté se ale dvě hráčky nedohodly na útočné modré, puk jim ujel do středního pásma, tam se jej ujala JOCELYNE LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ a neomylně jej poslala do opuštěné klece. Je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Bez asistence.
     
    55:12
    Další vyražený pokus finské kapitánky se snažila ze vzduchu srazit do odkryté branky Väliläová, puk ale ve vzduchu minula!
     
    54:01
    Vyloučení v týmu USA (Alex Carpenterová – 2 min., podražení).
     
    53:35
    Vyloučení v týmu USA (Kacey Bellamyová – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    52:25 Hannah BRANDTOVÁ - 4:3
     
    52:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si berou zpět ztracené vedení! Gigi Marvinová od levého mantinelu parádní bekhendovou žabkou našla přímo na brankovišti volnou HANNAH BRANDTOVOU, které se podařilo puk z prvního doteku usměrnit za přesouvající se Rätyovou – 4:3. Asistence: Gigi Marvinová.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu USA (Brianna Deckerová – 2 min., hození hole nebo předmětu).
    49:04 Michelle KARVINENOVÁ - 3:3
     
    49:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gigi Marvinová neuspěla ve velké šanci na jedné straně, poté však vyrazily do rychlého kontru Finky a ty už se mohou radovat z vyrovnání! MICHELLE KARVINENOVÁ je aktuálně finskou hrdinkou č. 1, protože se při úniku trefila přesně do vzdálenějšího horního rohu americké branky, a svou druhou brankou v utkání tak vyrovnává na 3:3! Bez asistence.
    39:37 Michelle KARVINENOVÁ - 3:2
     
    39:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se ještě nevzdává! Rychlý protiútok končí kontaktní brankou! Hiirikoskiová dostala přihrávku do druhé vlny na modrou čáru a zápěstím přesně vypálila. MICHELLE KARVINENOVÁ stála před brankou na správném místě a zřejmě se jí podařilo tečí usměrnit puk mimo dosah Rigsbyové – 3:2. Asistence: Jenni Hiirikoskiová a Linda Välimäkiová.
     
    36:04
    Kesselová teď měla další velkou šanci navýšit vedení svého týmu, Rätyová se ale blýskla fantastickým zákrokem!
    35:43 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:1
     
    35:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další perfektně sehraná přesilovka USA a domácí tým odskakuje na rozdíl dvou branek! HILARY KNIGHTOVÁ byla na brankovišti důrazná a po zmatku před Rätyovou dokázala dorazit volný kotouč – 3:1. Asistence: Brianna Deckerová a Kendall Coyneová.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu Finsko (Sanni Hakalaová – 2 min., vražení na hrazení).
     
    31:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Ronja Savolainenová – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Rosa Lindstedtová – 2 min., podražení).
     
    29:23
    Brianna Deckerová se snažila na brankovišti vymíchat Rätyovou a také se jí to povedlo, puk už ale do odkryté části branky kolem betonu zasunout nedokázala.
     
    27:53
    Finky zapomněli na vlastní modré na Dugganovou, která tak měla volnou cestu až k Rätyové. Americká kapitánka zkusila Finku rozhýbat rameny a následně zakončit mezi betony, zkušená brankářka ji ale dokonale přečetla!
     
    25:29
    Vyloučení v týmu Finsko (Tanja Niskanenová – 2 min., nedovolené bránění).
    23:33 Kendall COYNEOVÁ - 2:1
     
    23:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si dokázaly vytvořit tlak a ten také přetavují ve vedoucí branku! Střela Stackové z mezikruží se odrazila od pravé tyčky zpět do hry, KENDALL COYNEOVÁ ale byla na správném místě a volný puk odrazila do odkryté branky za záda dezorientované Rätyové – 2:1. Asistence: Kelli Stacková a Amanda Kesselová.
     
    22:11
    Vyloučení v týmu Finsko (Petra Nieminenová – 2 min., podražení).
     
    19:36
    Hned po skončení přesilovky domácích hráček prchly Finky a Tapaniová dostala přihrávku na druhé křídlo, pálila z první, ale tentokrát ji Rigsbyová vychytala!
     
    18:56
    Skvělý zákrok Rätyové, která vychytala Deckerovou! Ta zůstala mimo dění před brankovištěm, připravila si střelu a zamířila směrem na šibenici, jenže finská brankářka máchla lapačkou a ukázkový semafor vzal domácímu týmu vedení!
     
    17:31
    Vyloučení v týmu Finsko (Venla Hoviová – 2 min., sekání).
     
    16:16
    Vyloučení v týmu USA (Brianna Deckerová – 2 min., hákování).
    12:21 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:1
     
    12:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Americký tým rychle využívá přesilovku, u tyčky se prosadila HILARY KNIGHTOVÁ a ve výhodě pěti proti třem je tak srovnáno. Asistence: Amanda Kesselová, Brianna Deckerová.
     
    12:04
    A teď následuje hodně přísné vyloučení na finské straně, když Riikka Väliläová nadzvedla zezadu hokejku soupeřce, sudí posoudily zákrok jako hákování.
     
    11:45
    Finky hrají aktivně i v oslabení a opět u toho byla Susanna Tapaniová, dvakrát puk těsně proletěl kolem tyčky branky USA!
     
    11:15
    Carpenterová v další velké šanci, finská brankářka znovu zaklapla výstroj včas!
     
    10:42
    Vyloučení v týmu Finsko (Sanni Hakalaová – 2 min., podražení).
     
    10:42
    A znovu Rätyová! Nejprve vykopla pravý beton, pak levý! Ale Finky drží! A teď se budou muset bránit v oslabení!
     
    09:25
    Teď však Panneková tečovala nahození od modré a Rätyová si připisuje důležitý zákrok!
     
    07:55
    Další velká šance Välimäkiové! Ta vyhrála již poněkolikáté dnes buly, ve kterém Finky zatím jasně vládnou, dostala se následně k puku, obkroužila branku kolem mantinelu a jen těsně nestihla zastrčit puk kolem betonu Rigsbyové!
     
    07:48
    Linda Välimäkiová se ocitla z ničeho nic sama před Rigsbyovou, ale nedokázala se natáhnout po puku dříve než brankářka! Ta před osamocenou soupeřkou kryje puk pod lapačku!
    04:47 Susanna TAPANIOVÁ - 0:1
     
    04:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Marvin Marvinová chybovala na obranné modré čáře, když ztratila kotouč z vlastní čepele. Puku se ujala SUSANNA TAPANIOVÁ, ta si najela mezi kruhy a prásk, o tyč otevírá skóre zápasu! Hráčky USA inkasovaly první gól na turnaji a senzačně prohrávají 0:1. Asistence: Tanja Niskanenová.
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 13. Knightová (Kesselová, Deckerová), 24. Coyneová (Stacková, Kesselová), 36. Knightová (Deckerová, Coyneová), 53. Brandtová (Marvinová), 59. Lamoureuxová-Davidsonová – 5. Tapaniová (Niskanenová), 40. Karvinenová (Hiirikoskiová, Välimäkiová), 50. Karvinenová


    USA: Rigsbyová (Hensleyová) – Lamoureuxová-Morandoová (A), Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Flanaganová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Panneková, Kesselová, Pelkeyová – Dugganová (C), Brandtová, Carpenterová – Skarupaová, Stacková, Lamoureuxová-Davidsonová – Marvinová.
    Finsko: Rätyová (Suonpääová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Kilponenová, Tuominenová, Lindstedtová, Jalosuová, Rahunenová – Tapaniová, Väliläová (A), Karvinenová (A) – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Niskanenová, Kärnäová, Tulusová – Nuutinenová, Valkamaová, Hakalaová – Säkkinenová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (SUI), Mijuki Nakajamová (JPN) – Bettina Angererová (AUT), Michaela Kudělová (SVK)
    bahis siteleri