Boston – Washington 1:3 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Neděle 09.04.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    EDMONTON OILERS

    Tahle sezóna je po dlouhé době taková, se kterou mohou být v Edmontonu spokojeni. Tedy minimálně se základní částí. Už několik utkání před začátkem play-off si Oilers pojistili účast mezi nejlepší konferenční osmičkou, což se jim povedlo naposledy v roce 2006. Pokud navíc nepoleví, mohou udržet i druhou příčku Pacifické divize, kterou nyní drží a určitě se jí nehodlají snadno vzdát. A zároveň je velmi pravděpodobné, že Edmontonští v prvním kole play-off vyzvou San Jose Sharks. Teď jen záleží, zda to bude na domácím, či venkovním kluzišti. Z posledních tří duelů Olejáři třikrát zvítězili, minule 4:2 právě na ledě Sharks. Ještě předtím utrpěli porážku 4:6 v Los Angeles, ale zase si po prodloužení poměrem 3:2 vyšlápli na Ducks. Oilers zbývá odehrát dvě střetnutí, obě dvě svedou proti Vancouveru.

    Kanadské bodování týmu vede kapitán Connor McDavid (30 + 67), následují ho například Leon Draisaitl (28 + 47) nebo Milan Lucic (23 + 25).
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Zatímco jedna kanadská družina si libuje a těší se na vyřazovací boje, další bude chtít na tuhle sezónu rychle zapomenou. Vlastně stejně jako na tu minulou. Vancouver nakonec spadl až na poslední místo Pacifické divize, které po většinu ročníku drželi Arizona Coyotes. Ti však zabrali a s osudem absolutního otloukánka se smířit nehodlali. Aktuálně Kojoty a Kosatky v tabulce dělí jediný bod, takže ještě není hotovo. Každopádně výsledné pořadí ve skutečnosti příliš klíčové nebude. Vancouver prohrál všech šest předchozích duelů, naposledy právě se zmíněnou Arizonou, a to výsledkem 3:4. Když parta kolem bratrů Sedinů zvítězila, byl ještě březen. Kosatky uspěly v Minnesotě. Podaří se ještě Canucks poskočit zpátky před Coyotes a neskončit na posledním místě? Nebo tenhle ročník skončí pro kanadský výběr nejhůře, jak jen skončit může? Další nápovědu dostaneme už dnes.

    Týmové statistiky má na starosti nadějný mladík Bo Horvat (20 + 31), podporovaný třeba Henrikem Sedinem (15 + 33) nebo Danielem Sedinem (15 + 27).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se naposledy potkaly v polovině března a Edmonton Oilers doma porazili Vancouver Canucks 2:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (8 + 27)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Základní část se blíží ke svému konci. Ještě než ale zamává na rozloučenou, zbývá odehrát několik zbylých střetnutí. Jedním z nich je i klání celků Pacifické divize. Vancouver Canucks doma vyzvou Edmonton Oilers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin, H. Sedin, Goldobin – Boucher, Horvat, Boeser – Chaput, B. Sutter, Jayson Megna – Molino, Shore, Virtanen.

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Pakarinen.

    Rozhodčí: Dwyer, Morton – Mills, Gibbons.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme asi za deset minut.
     
    Už je vše připraveno k začátku zápasů, zbývá si poslechnout hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    První buly vyhráli domácí, kteří se hned pustili do útoku. Ale Talbot si zatím nemusel připsat žádný zákrok.
     
    00:28
    Edmonton měl co dělat, aby v klidu rozehrál za brankou. Nakonec se mu to povedlo, leč ani Ryan Miller na druhé straně ještě nemusí zasahovat.
     
    01:06
    Na první větší šanci zápasu pořád čekáme. Po levé straně zkusil štěstí Edler, jenže toho zavčas zachytila obrana Oilers na modré čáře.
     
    01:17
    Kotouč vytečovaný někam mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    01:38
    Edmonton se dere za pukem za brankou Canucks. Tam je ale hodně husto a žádný prostor na lepší kombinaci a kličkování. Přesto se z této motanice dokázali hosté vymotat.
     
    02:20
    Vypadá to, že ještě nějakou chvíli budeme sledovat opatrný úvod, celky se potřebují oťukat.
     
    02:33
    Pakarinen bude tím, kdo vyšle první lepší střelu na branku. Střílel sice z dálky, ale prověřil pozornost Millera. Ten byl pro jistotu nucen přerušit hru.
     
    02:49
    Hosté uspěchali přechod do útočného pásma, Leon Draisaitl v postavení mimo hru.
     
    03:10
    Ještě jedna útočná akce Oilers, pak už to ale na druhou stranu zkusil Biega. Tomu však v rozhodujícím okamžiku odskočil kotouč od hokejky pryč.
     
    03:27
    Miller musel do rozkleku. Connor McDavid prokličkoval až před branku a z tohoto místa nebezpečně prověřil brankáře Vancouveru.
     
    03:43
    Nenudí se ani Cam Talbot, který si téměř po čtyřech minutách připisuje první zákrok. Také on zařídil nové vhazování po své levé ruce.
     
    04:00
    Adam Larsson zaskočil obranu domácích a dostal se téměř do samostatného úniku. Nevyšla mu ale poslední klička, takže kotouč do sítě neprocpal.
     
    04:32
    Ofsajd Kosatek, sledujeme hodně technických přestupků.
     
    04:58
    Larsson a Klefbom si dali pozor na svou rozehrávku v obranné třetině, přesto ji nakonec pokazili a měli co dělat, aby problém vyřešili a dostali puk zpátky na své hokejky.
     
    05:21
    Tentokrát zakázané uvolnění Edmonton Oilers, kotouč bude mířit zpátky před hostující zařízení.
     
    05:38
    Talbot je nyní v daleko větší permanenci. Prostor na levé straně si udělal Megna, který nakonec střílel zápěstím. Našel pouze náruč připraveného soupeřova gólmana.
     
    06:08
    McDavidova lajna hledala způsob, jak se co nejrychleji dostat přes střední pásmo dopředu. Pak ale chybovala a je to Vancouver, kdo vysílá další zakončení.
     
    06:27
    Cam Talbot přerušuje hru po zákroku lapačkou a my budeme sledovat komerční přestávku. Hned po jejím konci pokračujeme.
     
    06:46
    Ani jedna strana nikam nespěchá a spíše se čeká na to, kdo udělá první větší chybičku. Pouze z dálky pálil Russell, ale ani on netrefil dobře prostor mezi třemi tyčemi.
     
    07:10
    Sekera hledal volného Draisaitla před brankou, jenže útočník Edmontonu byl obsazení. Vancouver potom v problémech vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    07:36
    Edmonton znovu zkouší přečíslit soka ze Západní konference, ale zatím se mu to tak úplně nedaří. Jakmile hosté zavezou puk za modrou čáru, hned o něj zase přijdou.
     
    08:00
    Už ale ve veliké možnosti Kassian. Hokejista Olejářů prchl obraně Canucks a unikal sám na Ryana Millera. Jenže se mu nepovedlo zakončení, takže vstřelenou branku neoslavil.
     
    08:48
    Sledujeme docela dlouhou pasáž bez přerušení, z toho by na jedné či na druhé straně klidně mohla padnout branka.
     
    09:08
    Je to Edmonton, kdo projevuje větší aktivitu v útočné třetině. Connor McDavid zamotal v pravém rohu hlavy hned dvěma soupeřům naráz, pak ještě vymyslel pěknou nahrávku.
     
    09:38
    Stále ještě kombinace první útočné formace hostů za brankou Ryana Millera, zatím však Oilers čekají na další zakončení.
     
    09:59
    To přichází až nyní. Russell vybídl ke střele kapitána Oilers, který zakončil k tyčce z úhlu. Miller ale znovu připraven, strčil jen tak tak do střely rameno, ale zastavil ji.
     
    10:05
    Puk sražený do hlediště, vhazovat se bude po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    10:10
    Opět pokračujeme, Oilers vyhráli další vhazování a hned zamířili ohrozit Millera. Zatím stále bez výsledku, brankář Vancouveru v pohodě rozehrál puk před sebe.
     
    10:36
    Talbot musel tasit lapačku proti střele z dálky od jednoho z útočníků v modrém trikotu. Zvládl to ale moc dobře, našel si puk bez problému.
     
    10:55
    Jakmile se Vancouver dostane na puk, hned je u toho také někdo z hostů. Jako třeba když rozehrával Henrik Sedin a neměl vůbec prostor na další akci.
     
    11:20
    Domácí se snaží držet puk na holích, když už jim tak dobře nejdou přechody do útočné třetiny. Zatím má herně navrch Edmonton, ale uvidíme, zda to vydrží i nadále.
     
    11:43
    Další suvenýr pro fanoušky. Kotouč v hledišti a následně vhazování ve středním pásmu.
     
    11:49
    A zase stejná situace, akorát že tentokrát kotouč zaplachtil na domácí střídačku. Takže další buly ve střední třetině hrací plochy.
     
    12:05
    Sledujeme období technických přestupků. Edmonton si nedal pozor na svou dlouhou rozehrávku a posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    12:30
    Po delší časové odmlce Edmonton v útočném pásmu, avšak ne na dlouho. Obrana Canucks brzy udělala vše pro to, aby kotouč odpálila pryč od branky.
     
    12:53
    Na střely je to zatím vyrovnané 6:6, ale při hře na ledě to nejde moc vidět. I když je pravda, že v posledních minutách i Vancouver začal kousat a hrát mnohem aktivněji.
     
    13:28
    Ještě stále drží domácí útočné pásmo. Hutton z dálky nahodil puk a doufal v dorážku některého ze spoluhráčů. Ta také přišla, jenže Talbot byl opět připraven zasáhnout betony.
     
    13:58
    Edmonton už získal puk zpátky na své hokejky a počká, až dostřídá zbytek formace. McDavid si potom už hledal místečko na další rychlý průnik.
     
    14:30
    Draisaitlova střela vyražena Millerem za branku. Pak už defenzíva Canucks vyhazuje kotouč aspoň do středního pásma.
     
    14:56
    Další McDavidova akce, teď ale kapitán hostů neměl tolik času na zpracování puku. Což se projevilo na horším zakončení.
     
    15:08
    Ještě jedna komerční pauza v tomto dějství, pak už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    15:25
    Po vhazování mířili kupředu Oilers, ale moc jim nevyšla kombinace. Podobně jako ztroskotal i protiútok Horvata s Granlundem.
     
    15:50
    Ani jeden z brankářů nemá poslední minuty moc práce a zdá se, že první třetina skončí v tomto opatrném tempu. Klefbom a Larsson nyní rozehrávají puk za svou klecí.
     
    16:25
    Pakarinenovo nahození i zadní mantinel k ničemu nevedlo. Když poslal puk ke hrazení, jako první u něj nakonec byli hokejisté v modrých dresech.
     
    16:54
    Megna měl na hokejce první branku zápasu. Z první a z pravého kruhu však trefil jen tyčku Talbotovy klece. Gólman hostů v tu chvíli vůbec netušil, kde se kotouč nachází.
     
    17:30
    Otěže zápasu na chvíli převzali Canucks, ale ani hosté se nenechají zahanbit. O průnik se pokusil Draisaitl, až na poslední chvíli jej rozjetého dokázala obrana domácích zastavit.
     
    17:49
    Kolem Millera bylo hodně nebezpečno, a tak raději přerušuje hru.
     
    18:16
    Domácí drží útočné pásmo. Edler z dálky posílal střelu na teč a doufal, že puk někdo přesměruje do sítě. To se ale nestalo, Talbot vůbec nemusel vytahovat zákrok.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny, na puku zatím Vancouver. Sbisa posílal dlouhou nahrávku, avšak docela ji pokazil.
     
    19:18
    Daniel a Henrik Sedinové v kombinaci na hraně útočného pásma. Finální nahrávka jim ale nevyšla, a tak tím pádem vůbec dobře nezakončili.
     
    19:37
    Cam Talbot musel zastavovat velikou šanci Huttona. Toho totiž vybídl ke skórování mezi kruhy Goldobin a Canucks mohli mít vedení do kabiny. Brankář hostů byl ale proti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině nestane. Zatím čekáme na první branku a budeme si na ni muset počkat minimálně do začátku prostřední části. Oba týmy si nakonec vytvořily šance, ale brankáři jsou zatím pozorní.
     
    Střely na branku v první třetině

    Vancouver Canucks: 11

    Edmonton Oilers: 9
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní první branky. Rozhodně se nehraje defenzivní hokej, avšak brankáři na obou stranách jsou zatím dobře pozorní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jako první se ve druhé třetině pouští do akce Oilers, ale obrana Canucks si dávala na tuhle možnost soupeře dobrý pozor.
     
    20:40
    Také Canucks ale zkoušejí štěstí. Sutter si všiml volného puku na pravém kruhu, nabral jej na hokejku a hned zakončoval. Trefil náruč připraveného Talbota.
     
    21:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen něco málo přes minutu ve druhé třetině a máme tu první branku zápasu. Rozhodně nešlo o žádnou náhodnou akci. Edmonton Oilers získali útočné pásmo, JORDAN EBERLE si potáhl puk na levý kruh, v klidu zamířil a poslal kotouč do horní poloviny klece Ryana Millera. Ten v rychlosti celé situace neměl moc šanci kotouč zastavit. Olejáři se tedy ujímají vedení o jednu branku a je na Vancouveru, aby ukázal, co vše dokáže směrem do útoku. Teď před Millerem chyběl minimálně jeden bránící hokejista Canucks. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Kris Russell.
    21:01 Jordan EBERLE - 0:1
     
    22:28
    Trjamkin už na druhé straně postrašil Talbota, jenže střela se mu vůbec nepovedla.
     
    22:45
    Za Edmonton tentokrát Patrick Maroon. Ale ani on neměl tentokrát komu nahrávat. Takže volil střelu, která se vůbec nepovedla trefila jen mantinel za brankou.
     
    23:26
    Sutter pracuje za brankou Oilers, tam však potřeboval pomoc od spoluhráčů, která nepřišla. A tak mohou zkusit štěstí směrem na druhou stranu Oilers.
     
    23:56
    A další šance Edmontonu. Letestu si sjel na zakončení před brankoviště. Z první hledal prostor mezi betony Millera, brankář Kosatek dokázal na poslední chvíli zabránit pohromě.
     
    24:46
    Hraje se docela dlouho bez přerušení. Hutton hledal někoho ze spoluhráčů nahozením dopředu, nakonec se na kotouč jako první dostali Oilers.
     
    25:04
    Máme tu šarvátku. Mladý útočník Canucks Bo Horvat vyzval na souboj hostujícího beka Darnella Nurse. Bitka končí docela vyrovnaně, oba borci teď dostanou pětiminutové tresty a pojedou si odpočinout na trestnou lavici.
     
    25:04
    Zároveň je třeba opravit plexisklo, protože po nárazu Pakarinena do mantinelu vypadlo ze svého postavení. Za malou chvíli ale budeme pokračovat.
     
    25:04
    Darnell Nurse navíc dostává ještě dvě minuty za hrubost, takže Vancouver Canucks si zahrají první přesilovku zápasu.
     
    25:46
    Nejdříve Canucks zahrozili, ale pak už Edmonton vyhazuje puk přes všechny čáry. Hosté tak mají prostor k vystřídání a k tomu, aby do hry poslali čerstvé síly.
     
    26:20
    A další vyhození až k brance Ryana Millera. To už je většina z menšího trestu Nurse pryč a zdá se, že Olejáři s bráněním tohoto oslabení už nebudou mít problém.
     
    26:52
    Shore a Goldobin to zkusili rychlou kombinací, ale až před branku nepronikli.
     
    27:12
    Edmonton je kompletní a hned je tu navíc šance pro hosty. McDavid vzal situaci na sebe a prodral se až před Millera. Nakonec trefil pouze jeho betony, ale ohrozil jej.
     
    27:55
    Hraje se nyní hodně nahoru dolů. Megna na druhé straně málem dostal puk za Talbota, jen těsně nenašel prostor mezi jeho betony.
     
    28:14
    Další práce pro gólmana Oilers. Byl nucen likvidovat příležitost Trjamkina. Nakonec to zvládl, ale teď Talbot v žádném případě nenudí.
     
    28:30
    Nahozený kotouč vytečovaný mezi diváky.
     
    28:45
    Hra už se zase trošku uklidnila. Oba týmy sice mají příležitosti, ale obrany se daleko zodpovědněji vracejí a jsou na svém místě včas.
     
    29:20
    Blížíme se polovině základní hrací doby. Eberle a Lucic kličkují kolem branky Millera a dělají tam neplechu. Obránci Canucks si s nimi zatím moc nevědí rady.
     
    29:52
    Zakázané uvolnění Vancouveru, Canucks už byli hodně pod tlakem a jiné než tohle řešení se nenabízelo.
     
    30:06
    Další šance Connora McDavida. Nyní si počkal na brankovišti, až mu tam spoluhráč pošle puk. Miller zachránil situaci scvaknutím betonům k sobě.
     
    30:48
    Chaput získal útočnou třetinu pro domácí. Ale Canucks už si dlouho nepřipsali žádnou střelu na branku a potřebují být více aktivní, pokud se chtějí prosadit.
     
    31:20
    Touš sice za klecí Talbota, ale tam jej znovu získali obránci Oilers.
     
    31:55
    Znovu podobná situace. Jakmile Canucks nahodí do útočného pásma, hned je u kotouče některý z obránců hostujícího týmu.
     
    32:30
    Další dlouhá pasáž bez přerušení a snaží se toho využít Edmonton. Rusell nahodil puk z dálky a Miller ho jen tak tak uklidil pod sebe.
     
    32:40
    Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    32:48
    Znovu pokračujeme. Edmonton stále v útočném pásmu motá soupeři hlavu, zatím ale bez výsledku. Ryan Miller prozatím nemusí řešit žádnou střelu.
     
    33:12
    Až nyní tasil lapačku. Avšak Miller dobře připraven, pohlídal si pokus Nugenta-Hopkinse od mantinel a přerušil hru. Další vhazování u branky Canucks.
     
    33:36
    Také domácí se zkouší prosadit, nejsou ale dostatečně důrazní před brankovištěm. Tam má Talbot dostatek prostoru na výhled i potřebné zákroky.
     
    33:58
    Hra na ledě se docela uklidnila. Obrany jsou znovu na svém místě a ani jedna strana teď nedělá moc chyb. Henrik Sedin nepronikl do zakončení od levého mantinelu.
     
    34:30
    Sekera využil klidu, který měl k dispozici na rozehrávku. Přesto jen poslal puk přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    35:00
    Biega obkroužil klec Talbota a hledal volné místečko. To nakonec nenašel, protože přišel o puk.
     
    35:06
    Vancouver si zahraje další početní výhodu. Na trestnou lavici je rozhodčím odeslán hostující Pakarinen, který se provinil nedovoleným bráněním. Canucks tak mají dobrou šanci ještě před přestávkou vyrovnat.
     
    35:25
    Canucks drží puk v útočném pásmu, ale zatím beze střely, obránci hostů pokrývají velmi dobře všechny volné prostory.
     
    35:39
    Další zákrok Cama Talbota. Nyní si musel počíhat na střelu z pravého kruhu. Moc dobře proti ní ale vytáhl lapačku a přerušil hru, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    35:50
    Huttonova střela trefila pouze zadní mantinel. Goldobin se pak ještě pokusil o dorážku z první, ale ani on netrefil zařízení vůbec dobře.
     
    36:20
    Bratři Sedinové v kombinaci neuspěli. Napodruhé už to sice vypadalo daleko lépe, ale to zase Talbot byl připraven.
     
    36:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nakonec se přeci jen povedlo Canucks využít přesilovou hru a vyrovnat výsledek na kostce. Nahození z dálky ještě dokázal Cam Talbot vyrazit a zabránit průniku kotouče do branky. Pak se ale k dorážce na brankovišti dostal BROCK BOESER, který svým čtvrtým gólem sezóny nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Celou akci předtím vymysleli bratři Sedinové, i oni pochopitelně zaslouží pochvalu. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
    36:36 Brock BOESER - 1:1
     
    38:00
    Oilers se snaží odpovědět gólem, ale zatím se jim moc nedaří zakončení na konci druhé třetiny.
     
    38:36
    Talbot a jeho další povedený zákrok. Málem se domácí dostali do vedení, ale gólman Oilers teď drží svůj celek nad vodou.
     
    39:03
    Je vidět, že Vancouveru vstřelená branka po psychické stránce hodně pomohla. Už běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Před koncem prostřední části další vyloučení, teď ale na druhé straně. Do boxu míří Boucher, který je vyloučen na čtyři minuty za hru vysokou holí. To je samozřejmě hodně času pro hosty na využití početní výhody.
     
    39:59
    Ještě jedna střela Lucice, která ale končí v ochranné síti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme viděli po gólu na každé straně. Bude se tedy muset rozhodnout během poslední dvacetiminutovky, případně v prodloužení či samostatných nájezdech. Oilers začnou poslední části přesilovou hrou.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vancouver Canucks: 22

    Edmonton Oilers: 23
     
    Je tu začátek třetí třetiny, dočkáme se vítěze ještě v základní hrací době.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Oilers ještě budou hrát déle než tři minuty přesilovku, také začínají třetí třetinu hodně aktivně.
     
    40:35
    Nahrávka od levého mantinelu na McDavida neprošla, pak se navíc daří Canucks vyhodit přes všechny čáry.
     
    41:05
    Střela Klefboma nebyla vůbec špatná, ale ještě potřebovala nějakou teč. Takhle Ryan Miller moc dobře viděl a neměl se zakončením od modré větší trable.
     
    41:30
    Střela Caggiuly končí pod betony brankáře Canucks.
     
    42:00
    Už jen něco málo přes minut a půl do návratu vyloučeného hokejisty Vancouveru. Domácí jsou v oslabení zatím úspěšní.
     
    42:28
    Connor McDavid opět na ledě, teď měl ale na zádech hned dva hráče v modrém dresu. Nakonec střílel od modré čáry slovenský obránce Andrej Sekera.
     
    42:35
    Miller v rozkleku přerušuje hru, za chvíli se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    42:48
    Další vyhození domácího mužstva aspoň do středního pásma. Pak se ale do dobré šance dostal Leon Draisaitl.
     
    43:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Také Oilers využívají svou přesilovku a podruhé v tomto utkání vedou. Už se zdálo, že Canucks dlouhou početní nevýhodu ubrání, ale opak je pravdou. Dobrá akce začala kousek za modrou čarou u kapitána Connora McDavida. Ten posunul kotouč před brankoviště, kde stál k zakončení připravený MARK LETESTU. Poslal puk do sítě a Miller se za ním pouze ohlédl. Edmonton tedy opět vede a bude na Vancouveru, aby se pokusil co nejdříve vyrovnat. Asistence: Connor McDavid, Oscar Klefbom.
    43:04 Mark LETESTU - 1:2
     
    44:02
    Nahození z dálky domácí brankář raději podržel pod lapačkou.
     
    44:20
    Eberle se natlačil do brankoviště a doufal, že procpe puk až za brankovou čáru. Ryan Miller je však nyní mnohem pozornější a nedovoluje další zaváhání.
     
    44:48
    Na druhé straně se pokusil Talbotovi zahrozit Bo Horvat. Jenže brankář Edmontonu už je nějakou tu minutu bez zákroku a zdá se, že i nadále zůstane v klidu.
     
    45:20
    Domácím hodně dlouho trvá rozehrávka z jejich vlastního pásma. Než se stačí dostat s pukem na polovinou soupeře, už chybují a je z toho protiakce Oilers.
     
    45:55
    Edmonton vyhodil přes všechny čáry tak šikovně, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Canucks čekají na první střelu na branku v této části.
     
    46:18
    Goldobin se pokusil zakončit z první, ale přihrávku od Henrika Sedina nezpracoval vůbec dobře.
     
    46:40
    Také za další střelou se Cam Talbot pouze ohlédl.
     
    47:05
    Hraje se už docela dlouho bez přerušení. Tentokrát už daleko větší problémy pro Talbota. Shore sám vypálil a pak se snažil za každou cenu procpat puk do sítě. To už ale rozhodčí přerušuje.
     
    47:10
    Vancouver má šanci vyrovnat. Na trestnou lavici totiž odjel na dvě minuty za krosček útočník Oilers Milan Lucic.
     
    47:48
    Edler získal pro svůj tým útočné pásmo, ale Kosatky zatím mají problém dostat se ke střele. Když přeci jen najdou prostor na zakončení, míří pokus úplně vedle.
     
    48:17
    Boeser hledal přihrávku od Daniela Sedina, nakonec ji našel. Když pak ale zakončoval po kratší přípravě, napálil pouze připraveného Cama Talbota.
     
    48:30
    Většina domácí početní převahy je pryč, zanedlouho se Milan Lucic vrátí zpátky do hry. Je tu ale ještě příležitost pro Goldobina, jenž se pokusil prosadit z první.
     
    49:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejen, že Canucks nevyužili přesilovou hru. Jakmile se Milan Lucic vrátil z trestné lavice zpátky do hry, hned prchl do úniku a nedal brankáři soupeře Ryanu Millerovi šanci. Překonal jej ale na první dobrou z dorážky IIRO PAKARINEN. Pochvalu si ale zaslouží právě on, jelikož byl připravený puk dopravit za brankovou čáru i ve chvíli, kdy o něj jeho spoluhráč Lucic přišel. Bránící Stetcher dělal co mohl, aby forvardy soupeře zastavil, jenže nebylo mu to nic platné. Edmonton Oilers vedou o dvě branky a závěr základní hrací doby budou moci odehrát daleko více v klidu. Asistence: Milan Lucic, Matt Benning.
    49:20 Iiro PAKARINEN - 1:3
     
    50:35
    Vancouver je teď pochopitelně pasivnější a potřebuje se dostat rychle do útočného pásma, aby měl šanci s výsledkem něco udělat.
     
    51:05
    Je to ale Edmonton, kdo nadále drží puk na hokejkách a trápí soupeřova brankáře. Miller zatím zasahovat nemusí, ale je kolem něj pořádně rušno.
     
    51:34
    Čas do konce základní hrací doby se krátí a je jasné, že teď už budou muset domácí hokejisté mnohem víc riskovat.
     
    51:53
    Je tu komerční přestávka, za malou chvíli budeme pokračovat.
     
    52:08
    Už se znovu pokračuje a Kosatky zavážejí puk do útočného pásma. Zodpovědnost na sebe vzal Horvat, jenž sám zakončil. Talbot s jeho pokusem ale neměl žádné potíže.
     
    52:45
    Oilers samozřejmě nemají kam spěchat. V klidu si povodili puk za svou klecí a počkali, až zbytek formace dostřídá a pošle na led čerstvé síly.
     
    53:18
    Po delší časové odmlce v útočné třetině i domácí, jenže ne na dlouho. Sotva se dostali za Talbota, hned o kotouč zase přicházejí.
     
    53:55
    Překvapení pro hostující defenzívu chystal Henrik Sedin, ale neuspěl. Na druhou stranu si zase útočný výlet udělal Draisaitl, ale také on ztroskotal na soupeřově gólmanovi.
     
    54:39
    Další dlouhá pasáž, ve které se nepřerušuje. Tohle samozřejmě více vyhovuje edmontonskému výběru, který nadále vede o dva zásahy.
     
    55:10
    Zatím to nevypadá, že by se nám měl závěr základní hrací doby zdramatizovat. Většinu času mají puk na hokejkách hosté, ti nehodlají očividně nic riskovat.
     
    55:45
    Až nyní přerušená hra. Cam Talbot schoval nahození z dálky do lapačky a minimálně ještě jednou se bude vhazovat před jeho zraky. Ale až po poslední komerční přestávce.
     
    55:55
    Vancouver vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale nebylo mu to nic platné. Potom totiž o kotouč přišel, Edmonton ho v pohodě dostal do střední třetiny.
     
    56:05
    Connor McDavid v postavení mimo hru.
     
    56:28
    Eberle uděl vše pro to, aby dostal puk aspoň do středního pásma. To se mu také povedlo, a tak zase o něco více zkomplikoval život domácímu mužstvu.
     
    56:58
    Další příležitost pro Milana Lucice, ale tentokrát si forvard Oilers vylámal zuby na výborném betonu Ryana Millera.
     
    57:29
    Pomalu se blíží konec třetí třetiny, uvidíme, jestli ještě Vancouver sáhne k odvolání brankáře.
     
    57:53
    Už se tak děje. Canucks hrají s prázdnou brankou a posílají do pole šestého hokejistu.
     
    58:15
    Bo Horvat zatím drží puk v útočném pásmu, pak poslal na Henrika Sedina. Vacouver ale bude potřebovat daleko více střílet, zatím Talbot nemá moc práce.
     
    58:45
    Jedna přihrávka za druhou, ale střela žádná. Tohle bude Kosatky asi hodně mrzet, protože prostoru na kombinace mají dost.
     
    59:06
    Běží poslední minuta třetí třetiny. Patrick Maroon jen tak tak netrefl prázdno branku.
     
    59:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ještě tu je poslední naděje pro Canucks. Nejdříve na jedné straně Patrick Maroon o pár centimetrů netrefil prázdnou klec, aby se pak před Camem Talbotem na brankovišti prosadil ALEXANDER EDLER. Ten byl ze všech nejpohotovější a uklidil kotouč do sítě. Dá se očekávat, že si trenér Canucks ještě vybere oddechový čas. A pak uvidíme, co domácí stihnou. Asistence: Reid Boucher, Henrik Sedin.
    59:20 Alexander EDLER - 2:3
     
    59:20
    Oddechový čas pro Vancouver Canucks.
     
    59:46
    Poslední vteřinky, Canucks ještě jsou v útočném pásmu. První střela z dálky ale branku netrefila.
     
    Konec zápasu.
     
    Další branku už Vancouver nepřidá. Domácí se na konci třetí třetiny hnali za vyrovnáním, ale Edmonton Oilers už těsný náskok uhlídali a berou z ledu soupeře dva body. Nutno podotknout, že jsme sledovali poměrně vyrovnaný zápas. Hosté však lépe zvládli závěrečných dvacet minut. A to je nejspíš hlavní důvod, proč dnes uspěli. Pochvalu určitě zaslouží brankáři na obou stranách, drželi své týmy téměř při každém momentu. Vancouver Canucks i po dnešku zůstanou na dně Pacifické divize. Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střel na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 31

    Edmonton Oilers: 35
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 21:15)
     
    Tři hvězdy utkání

    Cam Talbot (EDM) (29 zásahů)
    Brock Boeser (VAN) (1 + 0)
    Jordan Eberle (EDM) (1 + 0) (06:39:20)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Boeser (H. Sedin, D. Sedin), 60. Edler (Boucher, H. Sedin) – 22. Eberle (Nugent-Hopkins, Russell), 44. Letestu (McDavid, Klefbom), 50. Pakarinen (Lucic, Benning)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin, H. Sedin, Goldobin – Boucher, Horvat, Boeser – Chaput, B. Sutter, Jayson Megna – Molino, Shore, Virtanen.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Pakarinen.

    Rozhodčí: Dwyer, Morton – Mills, Gibbons

    Diváci: 18 865
    bahis siteleri