Boston – Washington 1:3 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Neděle 09.04.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Alexander EDLER - 2:3
     
    59:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ještě tu je poslední naděje pro Canucks. Nejdříve na jedné straně Patrick Maroon o pár centimetrů netrefil prázdnou klec, aby se pak před Camem Talbotem na brankovišti prosadil ALEXANDER EDLER. Ten byl ze všech nejpohotovější a uklidil kotouč do sítě. Dá se očekávat, že si trenér Canucks ještě vybere oddechový čas. A pak uvidíme, co domácí stihnou. Asistence: Reid Boucher, Henrik Sedin.
     
    57:53
    Už se tak děje. Canucks hrají s prázdnou brankou a posílají do pole šestého hokejistu.
    49:20 Iiro PAKARINEN - 1:3
     
    49:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejen, že Canucks nevyužili přesilovou hru. Jakmile se Milan Lucic vrátil z trestné lavice zpátky do hry, hned prchl do úniku a nedal brankáři soupeře Ryanu Millerovi šanci. Překonal jej ale na první dobrou z dorážky IIRO PAKARINEN. Pochvalu si ale zaslouží právě on, jelikož byl připravený puk dopravit za brankovou čáru i ve chvíli, kdy o něj jeho spoluhráč Lucic přišel. Bránící Stetcher dělal co mohl, aby forvardy soupeře zastavil, jenže nebylo mu to nic platné. Edmonton Oilers vedou o dvě branky a závěr základní hrací doby budou moci odehrát daleko více v klidu. Asistence: Milan Lucic, Matt Benning.
     
    47:10
    Vancouver má šanci vyrovnat. Na trestnou lavici totiž odjel na dvě minuty za krosček útočník Oilers Milan Lucic.
    43:04 Mark LETESTU - 1:2
     
    43:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Také Oilers využívají svou přesilovku a podruhé v tomto utkání vedou. Už se zdálo, že Canucks dlouhou početní nevýhodu ubrání, ale opak je pravdou. Dobrá akce začala kousek za modrou čarou u kapitána Connora McDavida. Ten posunul kotouč před brankoviště, kde stál k zakončení připravený MARK LETESTU. Poslal puk do sítě a Miller se za ním pouze ohlédl. Edmonton tedy opět vede a bude na Vancouveru, aby se pokusil co nejdříve vyrovnat. Asistence: Connor McDavid, Oscar Klefbom.
     
    39:29
    Před koncem prostřední části další vyloučení, teď ale na druhé straně. Do boxu míří Boucher, který je vyloučen na čtyři minuty za hru vysokou holí. To je samozřejmě hodně času pro hosty na využití početní výhody.
    36:36 Brock BOESER - 1:1
     
    36:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nakonec se přeci jen povedlo Canucks využít přesilovou hru a vyrovnat výsledek na kostce. Nahození z dálky ještě dokázal Cam Talbot vyrazit a zabránit průniku kotouče do branky. Pak se ale k dorážce na brankovišti dostal BROCK BOESER, který svým čtvrtým gólem sezóny nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Celou akci předtím vymysleli bratři Sedinové, i oni pochopitelně zaslouží pochvalu. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    35:06
    Vancouver si zahraje další početní výhodu. Na trestnou lavici je rozhodčím odeslán hostující Pakarinen, který se provinil nedovoleným bráněním. Canucks tak mají dobrou šanci ještě před přestávkou vyrovnat.
     
    27:12
    Edmonton je kompletní a hned je tu navíc šance pro hosty. McDavid vzal situaci na sebe a prodral se až před Millera. Nakonec trefil pouze jeho betony, ale ohrozil jej.
     
    25:04
    Darnell Nurse navíc dostává ještě dvě minuty za hrubost, takže Vancouver Canucks si zahrají první přesilovku zápasu.
     
    25:04
    Máme tu šarvátku. Mladý útočník Canucks Bo Horvat vyzval na souboj hostujícího beka Darnella Nurse. Bitka končí docela vyrovnaně, oba borci teď dostanou pětiminutové tresty a pojedou si odpočinout na trestnou lavici.
    21:01 Jordan EBERLE - 0:1
     
    21:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen něco málo přes minutu ve druhé třetině a máme tu první branku zápasu. Rozhodně nešlo o žádnou náhodnou akci. Edmonton Oilers získali útočné pásmo, JORDAN EBERLE si potáhl puk na levý kruh, v klidu zamířil a poslal kotouč do horní poloviny klece Ryana Millera. Ten v rychlosti celé situace neměl moc šanci kotouč zastavit. Olejáři se tedy ujímají vedení o jednu branku a je na Vancouveru, aby ukázal, co vše dokáže směrem do útoku. Teď před Millerem chyběl minimálně jeden bránící hokejista Canucks. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Kris Russell.
     
    19:37
    Cam Talbot musel zastavovat velikou šanci Huttona. Toho totiž vybídl ke skórování mezi kruhy Goldobin a Canucks mohli mít vedení do kabiny. Brankář hostů byl ale proti.
     
    16:54
    Megna měl na hokejce první branku zápasu. Z první a z pravého kruhu však trefil jen tyčku Talbotovy klece. Gólman hostů v tu chvíli vůbec netušil, kde se kotouč nachází.
     
    08:00
    Už ale ve veliké možnosti Kassian. Hokejista Olejářů prchl obraně Canucks a unikal sám na Ryana Millera. Jenže se mu nepovedlo zakončení, takže vstřelenou branku neoslavil.
     
    04:00
    Adam Larsson zaskočil obranu domácích a dostal se téměř do samostatného úniku. Nevyšla mu ale poslední klička, takže kotouč do sítě neprocpal.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Boeser (H. Sedin, D. Sedin), 60. Edler (Boucher, H. Sedin) – 22. Eberle (Nugent-Hopkins, Russell), 44. Letestu (McDavid, Klefbom), 50. Pakarinen (Lucic, Benning)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin, H. Sedin, Goldobin – Boucher, Horvat, Boeser – Chaput, B. Sutter, Jayson Megna – Molino, Shore, Virtanen.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Pakarinen.

    Rozhodčí: Dwyer, Morton – Mills, Gibbons

    Diváci: 18 865
    bahis siteleri