Boston – Washington 1:3 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Neděle 09.04.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Alexander EDLER - 2:3
     
    59:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ještě tu je poslední naděje pro Canucks. Nejdříve na jedné straně Patrick Maroon o pár centimetrů netrefil prázdnou klec, aby se pak před Camem Talbotem na brankovišti prosadil ALEXANDER EDLER. Ten byl ze všech nejpohotovější a uklidil kotouč do sítě. Dá se očekávat, že si trenér Canucks ještě vybere oddechový čas. A pak uvidíme, co domácí stihnou. Asistence: Reid Boucher, Henrik Sedin.
    49:20 Iiro PAKARINEN - 1:3
     
    49:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejen, že Canucks nevyužili přesilovou hru. Jakmile se Milan Lucic vrátil z trestné lavice zpátky do hry, hned prchl do úniku a nedal brankáři soupeře Ryanu Millerovi šanci. Překonal jej ale na první dobrou z dorážky IIRO PAKARINEN. Pochvalu si ale zaslouží právě on, jelikož byl připravený puk dopravit za brankovou čáru i ve chvíli, kdy o něj jeho spoluhráč Lucic přišel. Bránící Stetcher dělal co mohl, aby forvardy soupeře zastavil, jenže nebylo mu to nic platné. Edmonton Oilers vedou o dvě branky a závěr základní hrací doby budou moci odehrát daleko více v klidu. Asistence: Milan Lucic, Matt Benning.
    43:04 Mark LETESTU - 1:2
     
    43:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Také Oilers využívají svou přesilovku a podruhé v tomto utkání vedou. Už se zdálo, že Canucks dlouhou početní nevýhodu ubrání, ale opak je pravdou. Dobrá akce začala kousek za modrou čarou u kapitána Connora McDavida. Ten posunul kotouč před brankoviště, kde stál k zakončení připravený MARK LETESTU. Poslal puk do sítě a Miller se za ním pouze ohlédl. Edmonton tedy opět vede a bude na Vancouveru, aby se pokusil co nejdříve vyrovnat. Asistence: Connor McDavid, Oscar Klefbom.
    36:36 Brock BOESER - 1:1
     
    36:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nakonec se přeci jen povedlo Canucks využít přesilovou hru a vyrovnat výsledek na kostce. Nahození z dálky ještě dokázal Cam Talbot vyrazit a zabránit průniku kotouče do branky. Pak se ale k dorážce na brankovišti dostal BROCK BOESER, který svým čtvrtým gólem sezóny nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Celou akci předtím vymysleli bratři Sedinové, i oni pochopitelně zaslouží pochvalu. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
    21:01 Jordan EBERLE - 0:1
     
    21:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen něco málo přes minutu ve druhé třetině a máme tu první branku zápasu. Rozhodně nešlo o žádnou náhodnou akci. Edmonton Oilers získali útočné pásmo, JORDAN EBERLE si potáhl puk na levý kruh, v klidu zamířil a poslal kotouč do horní poloviny klece Ryana Millera. Ten v rychlosti celé situace neměl moc šanci kotouč zastavit. Olejáři se tedy ujímají vedení o jednu branku a je na Vancouveru, aby ukázal, co vše dokáže směrem do útoku. Teď před Millerem chyběl minimálně jeden bránící hokejista Canucks. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Kris Russell.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Boeser (H. Sedin, D. Sedin), 60. Edler (Boucher, H. Sedin) – 22. Eberle (Nugent-Hopkins, Russell), 44. Letestu (McDavid, Klefbom), 50. Pakarinen (Lucic, Benning)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin, H. Sedin, Goldobin – Boucher, Horvat, Boeser – Chaput, B. Sutter, Jayson Megna – Molino, Shore, Virtanen.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Pakarinen.

    Rozhodčí: Dwyer, Morton – Mills, Gibbons

    Diváci: 18 865
    bahis siteleri