Jarná klasika: Paríž - Roubaix Víťaz: Greg van Avermaet (BMC Racing) (kon.)
konec
Jarná klasika: Paríž - Roubaix

Víťaz: Greg van Avermaet (BMC Racing)

(2. Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), 3. Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac)

sk Neděle 09.04.2017, 11:20Cyklistika
     
    Víťazom 115. ročníka cyklistickej klasiky Paríž – Roubaix, prezývanej aj Peklo severu, sa stal Greg van Avermaet. Belgický pretekár tímu BMC v záverečnom špurte päťčlennej skupiny tesne zdolal sklamaného Čecha Zdeňka Štybara, ktorý tak po druhý raz v kariére končí na legendárnom velodróme v Roubaix na stupňoch víťazov. Peter Sagan sa na tomto monumente ani na šiesty pokus nepresadil. Tentokrát doplatil najmä na veľké množstvo technických problémov. Napriek tomu musíme uznať, že sme spoločne prežili ďalšie nádherné cyklistické popoludnie. To bolo posledné pre Toma Boonena, ktorý sa lúči s úspešnou kariérou. S týmto konštatovaním sa s vami už lúčime. Prenosom vás sprevádzala komentátorská dvojica Miroslav Kováčik a Jakub Kocourek. Majte ešte pekný zvyšok víkendu! (17:13:35)
    Úžasný záver 115. ročníka cyklistickej klasiky Paríž - Roubaix.

     
    CIEĽ
    TAK TO BOL ZÁVER! Trojica vedúcich pretekárov to takmer pretaktizovala a dotiahli sa na ňu Gianni Moscon a Jasper Stuyven. Ako prvý začal špurtovať Zdeněk Štybar, bol blízučko od životného úspechu, no tesne pred cieľom ho predbehol GREG VAN AVERMAET.
     
    0,5 km
    Langeveld, Štybar a van Avermaet krúžia už na legendárnom velodróme a začínajú sa poriadne taktické šachy. Tak kto to bude? Zvoní sa do posledného kola!
     
    1 km
    POSLEDNÝ KILOMETER! Zo zadnej pozície vyčkáva Sebastian Langeveld. Naopak, čelo pretekov si kontroluje Greg van Avermaet, ktorý je favoritom na víťazstvo. Dokáže prekvapiť Zdeněk Štybar.
     
    2 km
    Trojica na čele sa už každým šliapnutím do pedálov blíži na legendárny velodróm v Roubaix, kde si to medzi sebou rozdajú o mimoriadne prestížny triumf. Ešte však musia prekonať aj posledný úsek dlažobných kociek.
     
    3 km
    Zdeněk Štybar skúsil nastúpiť. Greg van Avermaet ho ale okamžite dostihol, čo určite najviac potešilo Sebastiana Langevelda. Ten mal problémy, no dokázal sa ešte pripojiť k dvojici jeho hlavných konkurentov.
     
    4 km
    Podľa papierových predpokladov by najväčším favoritom do finiša tejto špecifickej klasiky by mal byť olympijský víťaz Greg van Avermaet, ktorý by mal byť pravdepodobne najlepším špurtérom z vedúceho tria.
     
    5 km
    Do legendárneho cieľa zostáva už len záverečných päť kilometrov. Na prvej pozícii je momentálne Sebastian Langeveld, naopak takticky zozadu vyčkáva Zdeněk Štybar.
     
    6 km
    Situácia okolo Petra Sagana je veľmi neprehľadá. Už niekoľko minút nevieme, kde sa nachádza slovenská cyklistická superhviezda nachádza. Čo je však jasné, ani pri svojej šiestej účasti na tomto monumente sa premiérového víťazstva nedočká.
     
    7 km
    Vedúca trojica má pre sebou posledné úseky na pavé. Bude to zrejme v znamení taktickej bitky, v ktorej má zrejme najväčšie šance Greg van Avermaet. Dokázal to na olympiáde, vyhral Miláno – San Remo a dnes môže pridať ďalší veľký úspech.
     
    8 km
    Medzi vedúcim triom a skupinou Toma Boonena sa ešte nachádza dvojica Jasper Stuyven – Gianni Moscon, ktorá stráca na absolútne čelo pretekov niečo viac ako pol minúty. Bližšie to má toto belgicko-talianske duo skôr k Boonenovi a spol.
     
    9 km
    Elitná skupina zvýšila svoj náskok už na 50 sekúnd pred skupinou okolo Toma Boonena. Vyzerá to tak, že rozlúčka legendárneho Belgičana nebude v znamení piateho triumfu na Paríž – Roubaix.
    Pohľad na čelo dnešných pretekov. Víťaz vzíde z tejto trojice.

     
    10 km
    Do cieľa na velodróme v Roubaix zostáva už len posledných 10 kilometrov. Zdeněk Štybar takticky odmieta spolupracovať s dvojicou kolegov z čela pretekov. Quick-Step Floors sa tak pravdepodobne ešte pokúša o nemožné, a to dotiahnuť Toma Boonena do vedúcej skupiny.
     
    12 km
    Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac) a Greg van Avermaet (BMC Racing). Ak sa nič nepredpokladané nestane, tak víťaz 115. ročníka Paríž – Roubaix vzíde z tejto trojice. V skupine neťahá jedine český pretekár, keďže stále má teoretickú šancu aj Tom Boonen.
     
    14 km
    Tom Boonen odovzdáva na tomto úseku dlažobných kociek aj posledné zvyšky síl. Spoločne s Johnom Degenkolbom a Olvierom Naesen sťahujú náskok vedúcich pretekárov. Bohužiaľ, výraz tváre Petra Sagana neveštil nič dobré a líder Bory-Hansgrohe tempu svojich súperov nestačí.
     
    16 km
    Už približne pol kilometra sa ide na Carrefour de l’Arbre, kde sa môže rozhodnúť o víťazovi dnešných pretekov. Začína nastupovať Greg van Avermaet, no snaží sa ho držať Zdeněk Štybar i Sebastian Lengeveld.
     
    18 km
    Daniel Oss má pre dnešok odpracované. Talian odviedol pre Grega van Avermaeta na čele pretekov neuveriteľné penzum práce a v tejto chvíli je to všetko už len na favorizovanom Belgičanovi.

    Miroslav Kováčik

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri