Jarná klasika: Paríž - Roubaix Víťaz: Greg van Avermaet (BMC Racing) (kon.)
konec
Jarná klasika: Paríž - Roubaix

Víťaz: Greg van Avermaet (BMC Racing)

(2. Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), 3. Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac)

sk Neděle 09.04.2017, 11:20Cyklistika
     
    CIEĽ
    TAK TO BOL ZÁVER! Trojica vedúcich pretekárov to takmer pretaktizovala a dotiahli sa na ňu Gianni Moscon a Jasper Stuyven. Ako prvý začal špurtovať Zdeněk Štybar, bol blízučko od životného úspechu, no tesne pred cieľom ho predbehol GREG VAN AVERMAET.
     
    1 km
    POSLEDNÝ KILOMETER! Zo zadnej pozície vyčkáva Sebastian Langeveld. Naopak, čelo pretekov si kontroluje Greg van Avermaet, ktorý je favoritom na víťazstvo. Dokáže prekvapiť Zdeněk Štybar.
     
    3 km
    Zdeněk Štybar skúsil nastúpiť. Greg van Avermaet ho ale okamžite dostihol, čo určite najviac potešilo Sebastiana Langevelda. Ten mal problémy, no dokázal sa ešte pripojiť k dvojici jeho hlavných konkurentov.
     
    32 km
    Tak toto je neuveriteľné. Peter Sagan sa pokúsil vydať za unikajúcim Zdeňkom Štybarom, no v dôležitom momente dnes po druhý raz doplatil na technické problémy svojho bicykla. Našťastie, technické vozidlo Bory-Hansgrohe nebolo ďaleko.
     
    77 km
    Tak pozor! Výbornú prácu odviedol Trek – Segafredo a odtrhol sa od skupiny okolo Toma Boonena. V skupine, ktorú vytvoril americký tím sa udržal Peter Sagan a dokonca sa teraz sám snaží potiahnúť túto skupinu.
     
    102 km
    Jeden z najväčších favoritov Greg van Avermaet spadol a musel meniť bicykel. Okamžite stratil nejaké sekundy na hlavné pole. Medzitým sme dostali správu, že z pretekov odstúpil Niki Terpstra, ktorý tu vyhral v roku 2014 a patril k favoritom na celkový triumf.

    Miroslav Kováčik

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri