Rusko – Finsko 4:5 (po pr.) | Česko – Švédsko 4:5 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:2, 2:1 - 0:1)
Finsko
Sobota 15.04.2017, 14:00 • Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    První hrací den přinesl dva vyrovnané souboje, ve kterých musely rozhodovat až samostatné nájezdy. V prvním zápase nakonec zvítězili Rusové, v druhém Finové. Sobotu tak odstartuje zápas mezi dvěma vítěznými týmy.

    Z lepšího postavení v tabulce jdou do zápasu Finové. Ti sice mají s Ruskem shodně dva body, podařilo se jim však nastřílet celkem pět branek, zatímco Rusko skórovalo pouze dvakrát.
     
    Rusko

    Rusové se v pátečním utkání střetli s výběrem Švédska. Utkání bylo od samotného začátku vyrovnané a ač oba týmy měly velké množství šancí, branek mnoho nepadlo. Ke konci první třetiny poslal své mužstvo do vedení ruský kapitán Vasilij Podkolzin střelou z dorážky. Stejný stav vydržel po celou druhou třetinu a vypadalo to, že utkání dospěje do konce za skóre 1:0. Švédsko však odpovědělo 132 vteřin před koncem základní hrací doby a utkání dospělo až do prodloužení.

    V nastaveném čase měli Rusové na mále. Za brankářem Čečelevovem zazvonila tyč, puk nakonec však neskončil v síti. O vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých byl jediný úspěšný střelec a to sice Artur Brovkin, který při svém nájezdu naznačil kličku do bekhendu a zakončil forhendem, čímž svému týmu zajistil druhý bod do tabulky.
     
    Finsko

    Hokejisté Suomi vyzvali v prvním utkání domácí hráče. Finové však do zápasu vstoupili lépe a už v 6. minutě po střele Leeviho Aaltonena vedli. O necelých 10 minut později už byl stav opět nerozhodný, seveřané si ale své vedení vzali zpět ve druhé třetině po gólu Villeho Heinoly. Ještě v téže periodě Finové inkasovali a vypadalo to, že se půjde do třetí třetiny za nerozhodného stavu, střelec první Finské branky Leevi Aaltonen však 39 vteřin před druhou sirénou upravil skóre na 3:2.

    Z kraje třetí periody Finsko inkasovalo, ba co hůř, v čase 46:15 se brankář Keinänen otáčel za svá záda už počtvrté. Ideální příležitost dostali hokejisté Suomi necelé tři minuty před koncem třetiny, kdy jim byla poskytnuta přesilová hra. Tu využil Veeti Miettinen a šlo se do prodloužení. To stejně jako v zápase Ruska se Švédskem nerozhodlo o vítězi, na řadu tak přišly samostatné nájezdy, ve kterých výhru Finsku vystřelil Veeti Miettinen.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Čečelev, Gorbunov – Byčkov, Kondratěnko, Gorjačev, Klimov, Rogov, Stichanovskij – Burenov, Podkolzin (C), Manin (A) – Zinovjev, Brovkin, Nikolajev – Guščin, Chaljullin, Zajcev (A) – Pugačev, Lichačev, Kuvardin – Amirov

    Trenér: Vladimir Filatov

    Finsko: Keinänen, Taponen – Holtinkoski, Loponen, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva, Heinola, Oksanen – Aaltonen, Nikkanen (C), Intonen – Puistola, Saarela (A), Petman – Miettinen, Lundell (A), Räty – Myllylä, Pärssinen, Kallionkieli – Valkeejärvi

    Trenér: Mika Marttila

    Rozhodčí: Kika – Tošenovjan, Gančarčík.
     
    Před úvodním buly si ještě vyslechneme hymny obou zemí, hráči již stojí nastoupení na modrých čarách.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    O první akci zápasu se postarali Rusové a málem z toho byl gól! Po pravém křídle si najel do pásma Manin a nahrával najíždějícímu Podkolzinovi, kterého puk trefil do brusle a odrazil se jen pár centimetrů vedle levé Taponenovy tyče!
     
    01:34
    A další obrovská šance ruského týmu! Ze stejné pozice nahrával Chaljullin na hokejku Zajceva, ten neprve trefil boční síť brány, vzal si puk zpět a poslal střelu, která proletěla za zády finského brankáře napříč brankovištěm!
     
    02:49
    Finové jsou pod tlakem a nemohli vyhodit kotouč ze třetiny. Špatného střídaní Finska mohl využít Lichačev, jeho střela mířila přesně do středu brány a Taponen si s ní poradil.
     
    03:18
    Už to vypadalo, že se Finsko poprvé v zápase podívá do útočného pásma, Rusové však vystihli rozehrávku soupeře a sami se vydali do útoku. Manin směřoval přihrávku do brankoviště, kam si sjížděl Podkolzin, tomu se ale nepodařilo zakončit.
     
    04:12
    Daniil Čečelev si poprvé mohl osahat puk. Z levého kruhu se ke střele dostal Miettinen, jeho pokus ale postrádal přesnost.
     
    05:41
    Kalle Loponen nahodil kotouč od modré na brankoviště, Čečelev však nemusel vůbec zasahovat, o eškerou práci se postaral Kuvardin a ten puk vyvezl na opačnou stranu hřiště.
     
    06:37
    Kallionkieli se pokusil o individuální průnik podél hrazení, narazil však na obránce soupeře.
     
    07:34
    Bekhendem zkusil přehodit Taponenův beton Ivan Manin, finský brankář byl úspěšnější.
     
    08:24
    Finové chvíli drželi útočné pásmo, po sérii přihrávek se k puku dostal Noklajev a ten vyhazuje touš do středníh pásma.
     
    08:50
    Vyloučení v týmu Rusko (Brovkin – 2 min., podražení).
     
    09:20
    Patrik Puistola rozehrával od vlastní brány, ale nikdo ze spolhráčů se mu neukazoval, tak se finský forvard rozhodl projít do pásma s pukem na holi sám, nicméně jeho průnik zastavilo postavení mimo hru.
     
    09:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Suomi využívají přesilovou hru! Po vhazování v útočném pásmu se dostal puk na hůl VEETIHO MIETTINENA, který si sjel na osu hřiště a poslal přesnou střelu nad vyrážečku Daniila Čečeleva! Asistence: Anton Lundell.
     
    10:22
    Taponen si připisuje úspěšný zákrok proti střele Lichačeva. Ruský útočník mířil do horního růžku, jeho střela postrádala razanci a finský brankář stihl včas zareagovat.
     
    11:00
    Zmatky ve finském brankovišti málem stály hráče v modrých dresech vedení! Taponenovi po střele vypadl puk a klouzal směrem do brány, Saarela však stihl puk vyhodit dřív, než přejel brankovou čáru!
     
    11:29
    Vyloučení v týmu Rusko (Zinovjev – 2 min., držení protihráče).
     
    13:15
    Většinu přesilovky se sice Finsku nedařilo usadit v útočném pásmu, nicméně konec početní výhody vyšel Finům dobře a málem z toho byl gól! Loponen nahazoval puk od modré, před bránou ho ještě někdo tečoval a kotouč málem propadl Čečelevovi mezi betony!
     
    14:33
    Rusové už v plném počtu soustředí své síly do útoku, v obraně Finska však dobře zapracoval Tuomisto a odstavil soupeře od puku.
     
    15:33
    Puistola vybojoval kotouč za ruskou bránou a nahodil ho do prostoru mezi kruhy, tam však nikdo v modrém nestál.
     
    15:59
    Po vhazování vystřelil Guščin a šikovně schoval svou střelu za clonícího hráče, takže Taponen na puk vůbec neviděl. Na štěstí pro Finsko střela letěla mimo bránu.
     
    16:58
    Chaljullin se z levého kruhu napřáhl k dělovce, jeho tvrdou střelu vyrazil Taponen do ochranné sítě.
     
    17:35
    Potyčka u finské brány vedla k rozmluvě hlavního rozhodčího s Olegem Zajcevem, vylučovat se nebude.
     
    18:30
    Saarela přetlačil před bránou Manina a dostal se k puku, jeho přihrávka na útočnou modrou ale donutila spoluhráče přejet modrou čáru dříve než puk, píská se tedy ofsajd.
     
    18:57
    Další potyčka, tentokrát u finské střídačky. Kalle Loponen (FIN) a Iaroslav Lichačev (RUS) se pušťuchovali tak dlouho, než je sudí poslal na trestnou za hrubost.
     
    19:40
    Ještě jedno vhazování před Čečelevem, Rusové si obrannou třetinu pohlídali a nenechali soupeře vystřelit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přes velké množství šancí jsme v první třetině viděli pouze jednu branku. Tu vstřelil Veeti Miettinen, který střelou od modré čáry využil přesilovou hru. Finsko tak jde do druhé třetiny za jednobrankového náskoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Celá akce začala v obranném pásmu Ruska, kde dobře zapracoval Zinovjev a ujel s pukem do pásma, kde nabídl dobrou střleckou pozici Burenovi. Ten se sice netrefil, kotouč ale doputoval až k VASILIJI PODKLOZINOVI a ten se z levé strany nemýlil. Asistence: Roman Byčkov, Nikolai Burenov.
     
    21:37
    Dvě velké šance Finska! Saarela trefil břevno a po něm se do situace 2 na jednoho dostali Räty a Lundell, příčemž druhý jmenovaný střílel, nedokázal ale přehodit Čečelevův beton!
     
    22:00
    Vyloučení v týmu Rusko (Klimov – 2 min., hákování).
     
    22:28
    Další dobrá šance Finska! Čečelev se musel natáhnou na brankovišti, aby zamezil puku v zestě do brány, z dalšího útoku zahrozil nebezpečnou střelou Anton Lundell.
     
    23:48
    Mezi kruhy si sjel Nikkanen a prověřil pozornost Čečeleva přízemní střelou, na druhé straně se do úniku hnal Zajcev, na Taponena si forhendovým blafákem nepřišel.
     
    24:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Koskenkorva – 2 min., krosček).
     
    25:25
    Podkolzin nasměoval dobrou přihrávku na Burenova, ten nemířil špatně, ale Taponen měl čistý výhled a střelu vyrazil. Následně to zkusil z pravé strany Manin, ani jeho střela neslavila úspěch.
     
    27:00
    Finové zazmatkovali v obraně a puk se po několika odrazech dostal ke zcela volnému Zajcevovi, ten ale kotouč netrefil ideálně a poslal jej po zemi na bránu, s tímhle pokusem neměl finský brankář problém.
     
    27:44
    Holtinkoski se napřáhl od modré a vyslal střelu do shluku těl před bránou, od jednoho z hráčů se puk odrazil těsně vedle ruské brány!
     
    28:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové skórují! Rodion Amirov vybojoval kotouč v rohu kluziště a vyslal přesný pas do prostoru mezi kruhy, kam si sjel IAROSLAV LICHAČEV a střelou z první trefuje přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Rodion Amirov, Savelii Kuvadrin.
     
    29:28
    Artur Brovkin si sjel pro přihrávku mezi obránce a mohl jít do úniku, k jeho smůle je odpískán ofsajd.
     
    30:18
    Koskenkorva odjížděl střídat v moment, kdy na něj spoluhráč směroval přihrávku a Rusové se tak pohodlně dostali do útoku. Brovkin mířil příliš nízko a trefil pravý beton Roopeho Taponena, další ruský pokus mířil do horní tyče!
     
    30:49
    Vyloučení v týmu Rusko (Pugačev – 2 min., sekání).
     
    30:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskové využití přesilové hry v podání Finska. Aku Räty vyhrál vhazování a ANTTI SAARELA se s ničím nerozpakoval, okamžitě vystřelil a puk propadl až do sítě! Asistence: Aku Räty.
     
    31:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro Rusko! Finové během necelé minuty otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch. VEETI MIETTINEN dobře zapracoval při napadání, dostal kotouč do své moci a překonal Čečeleva! Bez asistence.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Finsko (Koskenkorva – 2 min., držení protihráče).
     
    32:30
    Artem Pugačev měl na holi vyrovnávací branku, proti byl finský brankář Roope Taponen, který vymrštil levý beton a vyrazil kotouč mimo kritický prostor!
     
    33:35
    Ke dvěma střelám se dostal Daniil Klimov, tu první zablokoval Loponen, s druhou si poradil Taponen.
     
    34:10
    Vyloučení v týmu Finsko (Saarela – 2 min., sekání).
     
    34:49
    Daniil Čečelev vyjel za pukem do rohu kluziště a musel rychle rozehrávat, jelikož se na něj ze dvou stran řítili protivníci. Ruský brankář vyhodil puk na finskou střídačku a zažehnal tak nebezpečí.
     
    35:34
    Klimov trefil pouze Lundella do brusle, finský útočník vyhazuje a odjíždí společně se spoluhráči střídat.
     
    37:00
    Leevi Aaltonen objel bránu a zkusil téměř z nulového újlu překonat Čečeleva. Ten puk vyrazil na opačnou stranu, kde stál úplně volný Puistola, tomu puk v nejméně vhodný moment přeskočil hokejku!
     
    38:08
    Velká šance také na straně Ruska! Chaljullin obral soupeře o puk, ocitl se s Pugačevem v situaci 2 na 1, vyměnil si s ním puk, ale nakonec se ke střele dostal až ve velkém úhlu a tu si Taponen pohlídal.
     
    39:45
    Iaroslav Lichačev (RUS) se dopustil nedovoleného zákroku a jde si odsedět dvě minuty na trestnou lavici za podražení, v ponechané výhodě ale Finové mohli skórovat! Antti Saarela vystřelil od modré a na hraně kruhu puk tečoval Santeri Hatakka, na změnu směru však dokázal Daniil Čečelev reagovat a neskutečným zákrokem puk vyrazil nad bránu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V úvodu druhé dvacetiminutovky vyrovnal na 1:1 ruský kapitán Vasilij Podkolzin, o osm minut později to bylo zásluhou Iaroslava Lichačeva už 2:1. Poté se dostalo ke slovu Finsko a v rozmezí 32 vteřin díky trefám Anttiho Saarely a Veetiho Miettinena strhlo vedení zpět na svou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Ve vlastním oslabení se úplně sám hnal na brankáře Ivan Manin. Naznačil bekhendový blafák a puk si stáhl zpět na forhend, celou akci ale až moc překombinoval a nakonec najel do brankáře, takže se přerušuje hra.
     
    41:26
    Puistola byl tvrdě naražený na mantinel Rogovem, finský hráč už se ale zvedá z ledu a pokračuje ve hře.
     
    41:45
    Finům se přesilovku, která se přenesla z konce druhé třetiny do té třetí, nepodařilo proměnit. Finové si ani nepřipravili žádnou větší šanci, Rusové dobře bránili.
     
    43:02
    Pěknou střelou zápěstím se prezentoval Stichanovskij, bohužel pro Rusko trefil clonícího Chaljullina.
     
    43:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z téhle akce ale už Rusové skórují! Po levé straně zavezl puk do útočného pásma Savelij Kuvardin a nahrával před bránu, tam si sjel IAROSLAV LICHAČEV a poslal puk mezi betony brankáře Taponena. Asistence: Savelij Kuvardin.
     
    44:16
    Daniil Guščin se prohnal středním pásmem jako střela a od modré napřáhl ke střele. Mířil mezi ruku a tělo Roopeho Taponena, ten měl tenhle prostor pokrytý. Vhazuje se po pravici finského brankáře.
     
    44:36
    Vyloučení v týmu Finsko (Räty – 2 min., podražení).
     
    45:16
    Stichanovskij střílel od modré a jeho střelu tečoval Podkolzin. Zároveň byl Vasilij Podkolzin atakován zezadu Hatakkou, to ale uteklo pozornosti rozhodčím. Ruský kapitán opouští za pomocí lékaře a spoluhráčů ledovou plochu. Doufejme, že to není nic vážného.
     
    46:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla vskutku parádní branka! Rusové zaujali klasické přesilovkové postavení, na levé straně si řekl o přihrávku DANIIL GUŠČIN, zpracoval si puk, zamířil a trefil přesně horní růžek finské brány! Asistence: Oleg Zajcev.
     
    46:51
    Vyloučení v týmu Finsko (Myllylä – 2 min., sekání).
     
    47:33
    Finsku se daří šetřit čas, puk mají v moci za Čečelevovou bránou. Počet hráčů na ledě se dokonce vyrovná, na trestnou lavici usedá Oleg Zajcev (RUS) za sevření puku rukou.
     
    49:28
    Vasilij Podkolzin už se prohání po ledě a pomáha svému týmu v oslabení. Nyní dokonce vyvezl puk na opačnou stranu hřiště a umožnil spoluhráčům vystřídat.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu Rusko (Gorjačev – 2 min., hákování).
     
    50:30
    Hattakovu střelu od modré Čečelev dobře viděl a vyrazil puk na hůl spoluhráči, aby mohl osvobodit svůj tým a vyhodit kotouč přes všechy čáry.
     
    51:34
    Čečelev teď musel být hodně pozorný, protože se puk zamotal mezi bruslemi hned tří hráčů a to těsně před brankovištěm, ruský brankář si raději lehl, aby zabral co největší plochu, obránci se však činili a vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    52:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Byčkov – 2 min., podražení).
     
    53:37
    Antti Saarela po ose hřiště zavezl puk do pásma a prokličkoval se až před Čečeleva, toho zkusil překonat svižnou střelou na lapačku, ruský brankář hřbetem rukavice puk vyrazil!
     
    54:37
    Intonen tečoval puk před bránou, ten skončil někde ve výstroji Čečeleva.
     
    55:11
    Hra se stěhuje po zakázaném uvolnění finska před Taponena.
     
    56:15
    Finsko jakoby zařadilo vyšší rychlostní stupeň, hodně se tlačí do brány. Roman Byčkov (RUS) byl nucen svého protihráče zastavit nedovoleně a jde si na dvě minuty sednout na lavici hanby. Verdikt zní držení.
     
    56:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda bylo přesně to, co Finsko potřebovalo! Necelé čtyři minuty před koncem máme opět nerozhodný stav. Autorem vyrovnávací branky je HENRI NIKKANEN, který trefil přesně nekryté místečko ruské brány. Asistence: Aarne Intonen.
     
    57:13
    Hra je přerušena, kvůli Ivanu Maninovi, který se na zemí svíjel v bolestech. I tento zákrok ušel pozornosti sudích, vše se obejde bez vyloučení.
     
    57:51
    Těžké chvíle pro Daniila Čečeleva. Ten se musel soustředit na střelu, z druhé strany na něj navíc Byčkov natlačil soupeřova hráče. Ruský brankář si ale poradl bravurně a střelu chytil.
     
    58:51
    Oba týmy hrají hodně do útoku a chtějí rozhodnout ještě v základní hrací době. Roope Taponen musel předvést jeden ze svých zákroků proti střele Zinovjeva.
     
    59:30
    Holtinkoski se opřel do odraženého puku, mířil moc vysoko a bránu minul snad o metr.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina přinesla celkem tři branky. Rusové po zásluze Iaroslava Lichačeva a Daniila Guščina otočili na 4:3 pro Rusko, Finové však ke konci periody využili přesilovou hru a Henri Nikkanen rozhodl o tom, že se bude prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:28
    Byčkova dělovka letěla vedle finské brány.
     
    61:00
    Puistola byl tísněný obráncem a tak jeho střela nebyla nikterak tvrdá ani přesná.
     
    61:43
    Artur Brovkin mířil přesně doprostřed brány, jeho pokus schoval Taponen ve výstroji.
     
    62:50
    Lundell nahrával Miettinenovi a ten pohrdl brankovou příležitostí, na druhé straně se odehrála totožná akce, Chaljullin nahrával Pugačevovi, ani ten nedokázal vsítit gól.
     
    63:28
    Čečelev raději nahození ze středního pásma podržel, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    63:47
    Pugačev přejel celé hřiště a obešel si kličkou obránce, střelu z otočky však namířil mimo finskou svatyni.
     
    64:31
    Aaltonen našel před bránou Nikkanena, ten střílel k bližší tyči, Čečelev si povyjel a jeho pokus lapil.
     
    64:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že i třetí utkání přinese samostatné nájezdy, bonusový bod však finské střídačce vystřelil HENRI NIKKANEN v poslední vtěřině prodloužení! Asistence: Leevi Aaltonen, Aapo Holtinkoski.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem Finska byl zvolen Veeti Miettinen, z ruských řad pak Iaroslav Lichačev.
     
    Z mé strany je to tedy vše. Nezapomeňte sledovat večerní textový přenos mezi Českem a Švédskem, kterým vás provede kolega Adam Krátký. Já se s vámi loučím a těším se na onlajny z dalších akcí, na počtenou! (16:23:58)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 21. Podkolzin (Byčkov, Burenov), 29. Lichačev (Amirov, Kuvadrin), 44. Lichačev (Kuvardin), 47. Guščin (Zajcev) – 10. Miettinen (Lundell), 31. Saarela (Räty), 32. Miettinen, 57. Nikkanen (Intonen), 65. Nikkanen (Aaltonen, Holtinkoski)


    Rusko: Čečelev (Gorbunov) – Byčkov, Kondratěnko, Gorjačev, Klimov, Rogov, Stichanovskij – Burenov, Podkolzin (C), Manin (A) – Zinovjev, Brovkin, Nikolajev – Guščin, Chaljullin, Zajcev (A) – Pugačev, Lichačev, Kuvardin – Amirov

    Trenér: Vladimir Filatov

    Finsko: Taponen (Keinänen) – Holtinkoski, Loponen, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva, Heinola, Oksanen – Aaltonen, Nikkanen (C), Intonen – Puistola, Saarela (A), Petman – Miettinen, Lundell (A), Räty – Myllylä, Pärssinen, Kallionkieli – Valkeejärvi

    Trenér: Mika Marttila

    Rozhodčí: Kika – Tošenovjan, Gančarčík
    bahis siteleri