Jihostroj – Kladno 3:1 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
36 23 25 25  
Kladno volejbal cz
1
34 25 18 20  
Středa 26.04.2017, 19:10 • Sportovní hala, České Budějovice • Uniqa extraliga mužů • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    0:0
    Krásný středeční večer, vítám všechny fanoušky volejbalu. Česká nejvyšší soutěž vrcholí! Do samotného finále se probojoval českobudějovický Jihostroj, který bude čelit překvapení letošního ročníku Kladnu.
     
    0:0
    Volleyball Kladno

    Kladenský volejbalový tým překvapivě ovládl základní část Extraligy. V průběhu dvaadvaceti kol prohrál jen třikrát. První prohrou otevřelo Kladno celou sezonu, když nestačilo na v letošní sezoně podprůměrný Zlín. Další dvě porážky přišly už v roce 2017, když nejdříve nestačilo Kladno na libereckou Duklu a následně také na celek Karlovarska.

    V playoff si nejdříve tým trenéra Fortuníka poradil s Odolenou Vodou bez ztráty zápasu. V semifinále narazil na loňského šampiona z Liberce. Středočeši sice ztratili dva zápasy v pěti setech, ale i tak dokázali silný Liberec vyřadit a dostat se do finále. Právě v něm budou bojovat volejbalisté Kladna o svůj třetí triumf v domácí soutěži. Před dvanácti a sedmi lety, kdy Kladno slavilo titul, tak by na soupisce Borek Fokt, který je v týmu i nyní!

    Kladno spoléhá v útoku především na Filipa Křesťana, který je nejvíce bodujícím hráčem celé Extraligy. Důležitým článkem týmu je také kapitán Adam Zajíček, který z pozice blokaře řídí obranu na síti a je nejlépe blokujícím hráček celé soutěže. Prvním nahrávačem kladenského celku je člen širší nizozemské reprezentace Daan van Haarlem.

    Bilance v základní části – 19:3 (sety 60:16)
    Bilance v playoff do finále – 8:2 (sety 28:13)

    Pravděpodobná základní sestava

    Van Haarlem, Hietanen, Zajíček, Křesťan, Hýský, Trojan – Sparidans
     
    0:0
    Jihostroj Č. Budějovice

    Jihostroj patří dlouhá léta k naprosté špičce v českém volejbale. Svědčí o tom i osm mistrovských titulů z nedávné doby. Letos se ale jihočeský celek potýkal s velkým počtem zraněných hráčů a to se projevilo i na výsledcích. Budějovičtí skončili v základní části "až" na třetím místě, když rovnou sedmkrát odešli poraženi.

    Již ve čtvrtfinále měl Jihostroj namále. Proti skvěle hrající Příbrami musel celou sérii dovést až do rozhodujícího sedmého zápasu, který ale jihočeský tým v domácím prostředí zvládl ve čtyřech setech. Proti nadupanému Karlovarsku v semifinále to bylo snadnější. Budějovice dokázaly přehrát svého soupeře a po šesti zápasech bylo rozhodnuto.

    Jihostroj se v letošním ročníku představil také v Evropě. V Challenge Cupu padl překvapivě již v osmifinále po dvojzápase s izraelským Tel Avivem.

    Českobudějovický táhne k titulu řada reprezentantů. Kapitán Jihostroje a nahrávač národního týmu Filip Habr. Druhým nahrávačem je talentovaný Kristián Červinka, který by měl být kapitánem reprezentace U21 na domácím světovém šampionátu. Chilský reprezentant Sebastian Gevert měl v průběhu sezony problémy s kotníkem, ale ve finále by měl být prvním univerzálem Jihočechů. V užším kádru českého týmu je také smečař Petr Michálek a blokař Vladimír Sobotka. Dlouholetou stálicí na pozici libera zaujímá v národním celku čtyřiatřicetiletý Martin Kryštof.

    Bilance v základní části – 15:7 (sety 51:32)
    Bilance v playoff do finále – 8:5 (sety 27:21)

    Pravděpodobná základní sestava

    Habr, Michálek, Mach, Gevert, Kraffer, Sobotka – Kryštof
     
    0:0
    Zápasy v letošním ročníku

    V Extralize se dvakrát radovalo z vítězství Kladno. Na domácí půdě s přehledem porazilo Jihostroj ve třech jednoznačných setech. V Českých Budějovicích lídr základní části sice ztratil jeden set, ale i tak si připsal cenné vítězství za tři body.

    Týmy se střetly také na neutrální půdě v Brně. Ve čtvrtfinále Českého poháru si svěřenci Milana Fortuníka zajistili postup do semifinále po setech 25:19, 25:19, 25:18, aby následně získali trofej za celkového vítěze.
     
    0:0
    Finálová série

    1. zápas
    Volleyball Kladno – Jihostroj České Budějovice 2:3

    (23:25, 24:26, 25:23, 25:23, 13:15)

    Do poloviny třetího setu tahalo Kladno za kratší konec. Následně ale domácí celek začal bojovat. Právě bojovnost zdobila Kladno celý průběh základní části. Ve třetím setu dokázali svěřenci Milana Fortuníka stáhnout i šestibodovou ztrátu a nakonec vybojovat pokračování zápasu. Ve čtvrtém setu byli naopak Kladenští na koni. Celou sadu vedli, ale v závěru je soupeř doskočil a rozhodovalo se v úplné koncovce. V té se rozehrál k fantastickému výkonu Filip Křesťan. Pátý se už ale byl na Kladno příliš. Dvě koncovky v řadě ještě domácí zvládli uhrát, ale ta třetí už skončila v rukou Jihostroje. Závěrečný bod přidal Vladimír Sobotka, který nachytal přijímajícího Hietanena.

    Nejvíce bodující hráči

    Kladno: Filip Křesťan 34 bodů
    České Budějovice: Sebastian Gevert 27 bodů


    2. zápas
    Volleyball Kladno
    – Jihostroj České Budějovice 3:2

    (25:20, 20:25, 25:20, 16:25, 15:13)

    První tři sety byly vždy ve znamení jednoho celku. Ve čtvrtém setu se schylovalo k velkému boji, ale hned v úvodu se srazil Martin Kryštof s Filipem Habrem. Českobudějovické libero bylo otřeseno a nemohlo pokračovat ve hře. Tato událost Jihostroj semkla a i bez své opory na přihrávce v poli přejel domácí celek jednoznačným rozdílem. Právě Filip Habr se o to zasloužil dlouhou sérií na servisu. Rozhodující sada přinesla vyrovnanou podívanou až do konce. Se štěstím poté slavil první bod do finálové série kladenský celek.

    Nejvíce bodující hráči

    Kladno: Filip Křesťan 31 bodů
    České Budějovice: Sebastian Gevert 17 bodů


    3. zápas
    Jihostroj České Budějovice
    – Volleyball Kladno 3:1

    (25:17, 28:26, 21:25, 26:24)

    Úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu týmu, který smetl svého soupeře v prvním setu o osm bodů. Také ve druhé sadě vedl velkým rozdílem, ale Kladno se přiblížilo. Nakonec však šel i druhý set na konto Jihostroje. Naopak třetí sadu si pohlídal po zlepšeném výkonu výběr trenéra Fortuníka. Už to vypadalo, že znovu budeme svědky tiebreaku, ale Kladno ve čtvrtém setu nedokázalo proměnit ani jeden ze dvou setbolů. Navíc přišel na podání kat Kladna z prvního finálového střetnutí Vladimír Sobotka, který v závěru sestřelil soupeře dalšími vynikajícímu servisy a vybojovat tak pro Jihostroj druhý důležitý bod v boji o titul.

    Nejvíce bodující hráči

    České Budějovice: Sebastian Gevert 27 bodů
    Kladno: Filip Křesťan 25 bodů


    4. zápas
    Jihostroj České Budějovice – Volleyball Kladno 3:0

    (25:22, 25:19, 25:15)

    První sada byla dlouho vyrovnaná, ale poté v samé koncovce přišel na podání Vladimír Sobotka, který svým kvalitním servisem rozhodl úvodní set pro Jihostroj. Od druhého setu to již byla dominance Jihočechů. Kladno, to je v útoku především Filip Křesťan. Ten ale nepředvedl optimální výkon, v útoku nebyl tak úspěšný jako v předešlých zápasech a to hostující tým sráželo. Ani Adam Zajíček se tolik neprosazoval středem sítě, měl mnoho neproměněných smečí. Naopak na druhé straně byl velkou oporou chilský univerzál Sebastian Gevert.

    Nejvíce bodující hráči

    České Budějovice: Sebastian Gevert 16 bodů
    Kladno: Filip Křesťan 9 bodů


    5. zápas
    Volleyball Kladno – Jihostroj České Budějovice 3:2

    (17:25, 25:20, 16:25, 25:21, 20:18)

    Třetí pětisetovou mohla sledovat Kladenská sportovní hala v letošním finále. V pátém finále si oba týmy rozdělily úvodní čtyři sety a znovu se muselo rozhodnout v tiebreaku. V koncovce pátého setu se přiklonilo štěstí na stranu svěřenců Milana Fortuníka. Především zlepšený výkon Mattiho Hietanena v tomto zápase přispěl ve druhou výhru Kladna ve finále. Právě finský smečař se přidal nejvíce k Filipu Křesťanovi, který znovu vedl ofenzivu Středočechů. Naopak Jihostroji příliš v důležitých momentech nepomohl na univerzálu Sebastian Gevert a to bylo rozhodující. V celém zápase se nedařilo v útoku domácímu kapitánovi Adamu Zajíčkovi, ale byl právě on, který se postaral o poslední bod zápasu, když pohlídal nepřesný příjem Jana Kulihy a trochu se štěstím odrazil míč na svou stranu od Filipa Habra, ten byl však hráčem zadní řady a zápas skončil. Také Jihostroj měl ve vyrovnaném tiebreaku možnosti k ukončení zápasu a tím pádem i k zisku mistrovského titulu. Jihočeši však ani jeden ze dvou mečbolů nevyužili.

    Nejvíce bodující hráči

    Kladno: Filip Křesťan 29 bodů
    České Budějovice: Petr Michálek 19 bodů
     
    0:0
    Úvodní sestavy:

    Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Fila, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Volleyball Kladno: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský, Kozák – Syrůček, Trojan, Zajíček (C), Fokt – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    Rozhodčí: Dušan Rychlík – Kamil Renčín.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0:1
    Jdeme na to! Šesté finále začíná. Domácí volejbalisté začínají na podání, konkrétně Habr. Filip Křesťan dostal hned první nahrávku a hned boduje.
     
    1:1
    Hostující kapitán Adam Zajíček na servisu. Mach se štěstím posunul míč nad Trojanem a srovnává.
     
    2:1
    Petr Michálek na podání. Matti Hietanen dostal důvěru na hlavním kůlu a je zablokován Machem.
     
    2:2
    Van Haarlem si zaútočil na druhou přes a dává bod. Velká drzost kladenského nahrávače.
     
    2:3
    Právě van Haarlem na podání. Mach se tentokrát neprosadil a poté už boduje Křesťan.
     
    2:4
    Opět van Haarlem na servisu. Kryštof nebyl přesný na přihrávce a poté nezvládl nepřesnější nahrávku Kuliha.
     
    3:4
    Sebastian Gevert dostal svou první dnešní nahrávku a přesnou smečí snižuje.
     
    3:5
    Radek Mach na podání. Hýský na přihrávce, následně skvěle nahrál van Haarlem Trojanovi, který na bezblok smečuje.
     
    4:5
    Gevert je zatím ve velké pohodě. Jeho úder míří do třímetrové zóny.
     
    4:6
    Právě chilský reprezentant na podání. Křesťan si však bez problémů poradil s domácím dvojblokem.
     
    4:7
    Trojan na podání. Habr si nerozuměl s univerzálem a míč končí ještě na domácí polovině. René Dvořák si bere oddechový čas.
     
    5:7
    I po oddechovém čase šel na servis mladý blokař Štěpán Trojan. Boduje však domácí celek. Vladimír Sobotka se také uvádí přesnou smečí středem sítě.
     
    5:8
    Jan Kuliha na podání. Podobně jako Sobotka to nyní na druhé straně sítě provedl také Adam Zajíček a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    6:8
    Jihostroj se dostává znovu blíže k soupeři. Křesťan na podání našel Kryštofa. Následně měli Kladenští bodovku, ale Hýský je zablokován.
     
    7:8
    Vladimír Sobotka na podání. Hýský přihrál a poté útočil z pipu Hietanen, ale nedůrazně. Následně Gevert ukončuje výměnu smečí podél bloku.
     
    8:8
    A je srovnáno. Hýskému se v úvodu zápasu nedaří. Jeho smeč z hlavního kůlu jde jen do autu.
     
    9:8
    Sobotka pokračuje na servisu. Zajíček se středem neprosadil a Gevert je dnes zatím stoprocentní.
     
    10:8
    Dlouhá série Vladimíra Sobotky na podání pokračuje. Křesťan si musel přihrát a poté také útočit. Ale jeho útok byl s přešlapem třímetrové čáry. Také Milan Fortuník musí zastavil hru oddechovým časem.
     
    10:9
    Až nyní boduje také kladenský celek. Sobotka našel svým servisem jen Křesťana, následně se však neprosadil Hýský, ale boduje Zajíček středem sítě.
     
    10:10
    A je opět srovnáno. Vedení Jihostroje je pryč. Tomáš Hýský na podání. Michálek se neprosadil na první pokus a na druhý smečuje jen do autu.
     
    10:11
    Tomáš Hýský tak byl znovu za koncovou lajnou. Jeho plachtící podání nedělalo neplechu. Jihočeši museli jen odevzdat balon a Křesťan přidává jedenáctý bod svého týmu.
     
    10:12
    Také kladenský zkušený smečař Hýský se na sérii déle než by se domácím hodilo. Michálek nebyl přesný na přihrávce a Gevert po vyšší nahrávce zablokován.
     
    11:12
    Znovu Hýský na servisu. Tentokrát byl nepřesný na přihrávce Kryštof, balon se však vrátil na domácí polovinu a Gevert už boduje vytlučeným blokem.
     
    11:13
    Filip Habr na podání. Hietanen si dokázal přihrát a následně také si poradil s nahrávkou do kůlu.
     
    12:13
    Adam Zajíček na podání. Michálek z handy smečoval na první pokus jen do bloku. Nahrávka se k němu ještě vrátila a druhý pokus již poslal přesně do diagonály.
     
    12:14
    Michálek na podání. Van Haarlem chtěl hrát na druhou přes a tak dostal šanci Gevert. Ten ale smečuje jen do zámezí.
     
    12:15
    Van Haarlem na servisu. Kladno si jde pro první sadu. Kulihu překvapila páska, která zbrzdila podání nizozemského nahrávače. Gevert neměl ideální pozici a smečuje jen do bloku. Druhý oddechový čas pro Jihostroj.
     
    13:15
    Van Haarlem na servisu. Nyní už je to bod pro domácí. Servis kladenského nahrávače doplachtil jen do autu.
     
    13:16
    Radek Mach na podání. Hýský měl lehké problémy s přihrávkou, ale vše dokázal napravit van Haarlem a Trojan na středu už měl lehkou úlohu. Druhý technický oddechový čas.
     
    13:17
    Kladno již vede o čtyři body. Po podání Hietanena se mohou hosté radovat z esa.
     
    14:17
    Opět finský smečař na servisu. Nyní už přetahuje podání do autu.
     
    14:18
    Kladno si drží nadějné vedení. Gevert na podání trefuje také jen zámezí za kurtem.
     
    15:18
    Dillien přichází místo Trojana na podání. Boduje však Jihostroj. Kuliha smečoval z nouze z velké dálky od sítě, ale přidává bod.
     
    15:19
    Trojan se pochopitelně vrací na hřiště. Kuliha na podání. Hietanen se z pipu bez problémů prosazuje proti dvojbloku.
     
    16:19
    Filip Křesťan na podání. Gevert útočil proti srovnané obraně, ale vypořádal se s tím na výbornou.
     
    16:20
    Vladimír Sobotka na podání. Křesťan proti jednobloku poslal míč velmi rychle do zadní části kurtu.
     
    17:20
    Tomáš Hýský na podání. Michálek – Habr – Gevert. Takhle osa zatím domácím funguje.
     
    17:21
    Filip Habr na servisu. Kladno si však jde pro první sadu. Domácí kapitán nedostal podání do kurtu.
     
    18:21
    Syrůček se dostává na palubovku místo van Haarlema na blok. Křesťan téměř dokázal vybrat smeč Michálka, ale nakonec to je bod pro domácí.
     
    19:21
    A pozor. Jihostroj stahuje vedení Kladno. Michálek na podání našel nepřipraveného Hýského a poté Trojan útočí jen do autu.
     
    19:22
    Michálek pokračuje na podání. Křesťan si poradil s nepřesnou nahrávkou a trochu se štěstím trefuje Habra v poli.
     
    20:22
    Van Haarlem na podání. Michálek také z pipu přidává důležitý bod.
     
    21:22
    Drama v koncovce prvního setu. Už to je jen o bod. Radek Mach našel svým servisem přesně Hýského. Následně se neprosadil Hietanen a poté ani Křesťan.
     
    21:23
    Opět Mach na servisu. Nyní už si hosté pohlídali bod. Trojan však nebyl na první pokus přesný, ani Křesťanovi se nedařilo, ale nakonec urval silou bod pro Kladno.
     
    22:23
    Matti Hietanen na podání. Kuliha s přehledem zakončuje do volného prostoru v zadní části kurtu.
     
    23:23
    Fila se dostává do hry místo Kulihy. A je srovnáno. Gevert na servisu doslova sestřelil Sparidanse. Následně smečuje kladenský univerzál jen do autu. Milan Fortuník si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    23:24
    Sebastian Gevert na servisu. První setbol šestého finále bude mít Kladno. Gevert servíruje jen do pásky.
     
    24:24
    Kuliha se vrací zpět na palubovku. Štěpán Trojan na podání. Gevert měl po výborné nahrávce Habra proti sobě jen jednoblok Hýského a to není žádný problém.
     
    24:25
    Jan Kuliha na podání. Van Haarlem vyzval ke smeči Zajíčka na středu a ten se mu odvděčil bodem.
     
    25:25
    Sparidans vybojoval pro Kladno bodovku, která mohla ukončit první sadu, ale Křesťan selhal.
     
    25:26
    Vladimír Sobotka nyní chybuje na servisu. Třetí setbol pro Kladno.
     
    26:26
    Ani po servisu Tomáše Hýského není konec prvního setu. Gevert znovu nedal šanci Sparidansovi v lajně.
     
    27:26
    A první setbol si vybojoval také Jihostroj. Křesťan je zablokován Michálkem s Machem.
     
    27:27
    Filip Habr na podání. Hietanen s přehledem uklízí míč do ostré diagonály. Srovnáno.
     
    28:27
    Další možnost pro Jihočechy. Adam Zajíček za koncovou lajnou. Michálek smečuje velmi rychle do diagonály.
     
    28:28
    To je bitva! Ani servis Michálka nebyl ten poslední. Van Haarlem našel na hlavním kůlu Hietanena, který přidává bod.
     
    29:28
    Van Haarlem na podání. Kuliha si poradil s přihrávkou a také s útokem. Parádní akce domácích.
     
    29:29
    Radek Mach na podání. Hýský na přihrávce obstál a poté mohl útočit Křesťan. Habr nyní na bloku neměl šanci.
     
    30:29
    Matti Hietanen na servisu. Kdo jiný, než Sebastian Gevert by mohl dostat v koncovce setu nahrávku. I tak chilský reprezentant boduje.
     
    30:30
    Gevert na podání. A je znovu srovnáno. Jeho podání jde jen do zámezí. Tento risk se nevyplatil.
     
    31:30
    Jihostroj je stále o krok vpředu. Gevert nyní táhne svůj tým za prvním setem.
     
    31:31
    Stále fantastická koncovka prvního setu pokračuje. Zajíček dostal nahrávku na středu a přidává bod.
     
    31:32
    A pozor. Je tady po chvíli setbol také pro Kladno. Křesťan na podání. Následně smečoval Michálek smečoval jen do připraveného bloku.
     
    32:32
    Filip Křesťan znovu na podání. Michálek dostal nahrávku jen přilepenou na blok, ale zkušeně Hýského na bloku vymetl.
     
    33:32
    Vladimír Sobotka na podání. A Jihostroj má další šanci na ukončení setu. Hýský přihrál jen do stropu.
     
    33:33
    Neuvěřitelná koncovka prvního setu pokračuje. Zajíček nyní jako správný kapitán smečuje přesně do kurtu.
     
    34:33
    Tomáš Hýský na podání. Michálek měl proti sobě na hlavním kůlu jen jednoblok a přidává bod.
     
    34:34
    To je bitva. Filip Habr na podání. A opět to byl Zajíček, který se štěstím procpal míč do kurtu.
     
    35:34
    A právě Adam Zajíček na podání. Kuliha přihrál a poté útočil Michálek. Byl zablokován, ale Hietanen se dotkl sítě.
     
    36:34
    Petr Michálek na podání. Hýský chyboval na přihrávce a Hietanen musel jen odevzdat balon na domácí polovinu. Gevert se dostal k bodovce a první sada končí! Fantastický volejbal z obou stran.
     
    36:34
    První set skončil.
     
    0:0
    Začal druhý set.
     
    0:1
    Druhou sadu začíná na podání van Haarlem. První bod druhého sadu jde na stranu Kladna. Gevert je z hlavního kůlu zablokován Trojanem.
     
    0:2
    Opět van Haarlem na servisu. Kladno vstupuje mnohem lépe do druhého setu. Michálek se neprosadil a poté boduje Křesťan přesnou smečí na lajnu.
     
    1:2
    Až nyní boduje také Jihostroj. Habr našel na středu sítě Macha a ten si s Trojanem na bloku poradil.
     
    2:2
    Petr Michálek na servisu. Jihočeši srovnávají krok. Michálek nachytal Hýského na přihrávce.
     
    2:3
    Michálek dává svůj druhý servis jen do sítě.
     
    3:3
    Matti Hietanen na podání. A další útok Radka Macha. Van Haarlem dokázal udržet míč nad zemí, ale poté už se nikdo k úderu nedostal.
     
    3:4
    Hýský měl těžkou pozici proti trojbloku, ale i tak dostal balon přesně na zadní lajnu.
     
    4:4
    Trojan na podání. Gevert měl proti sobě rozhozený blok a vytlouká Zajíčka.
     
    5:4
    Sebastian Gevert za koncovou lajnou. Domácí univerzál skvěle zatlačil servisem a je z toho bod.
     
    5:5
    Chilský reprezentant pokračuje na podání. Také Křesťan měl s jeho servisem problémy. Následně chtěl překvapit hosty servisem na druhou přes Habr, ale nedal bod. Boduje až Křesťan.
     
    6:5
    Filip Křesťan na podání. Ani jeho podání se nevešla do hracího pole.
     
    7:5
    Jan Kuliha za koncovou lajnou. Hýský nebyl dostatečně důrazný na smeči, ale Kladenští dostali ještě jednu šanci, kterou ale Křesťan poslal do bloku.
     
    7:6
    Hýský nebyl přesný na přihrávce, ale vše za něj napravil Křesťan úderem do dlouhé diagonály.
     
    8:6
    Právě Tomáš Hýský na podání. Středem sítě se prosazuje Vladimír Sobotka a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    8:7
    Kladno snižuje. Hýský opět nebyl přesný na přihrávce, ale Habr smečuje na druhou přes jen do bloku Zajíčka.
     
    9:7
    Právě kladenský kapitán na podání. Gevert sestřelil smečí po lajně Zajíčka v poli.
     
    9:8
    Stále není nic rozhodnuté. Trojan se na první pokus neprosadil přes domácí blok, ale Křesťan již boduje z pozice univerzála.
     
    9:9
    Van Haarlem na podání. Michálek bod nedal, na druhé straně ale jen odevzdal míč Křesťan. Chybuje až Gevert z hlavního kůlu.
     
    10:9
    Van Haarlem na podání. I jeho podání zastavuje páska sítě.
     
    11:9
    Petr Michálek na servisu. Trojan nedostal ideální nahrávku na středu sítě a to trestá Gevert po zkrácené nahrávce.
     
    12:9
    A už to je o tři body. Michálek znovu zatlačil na servisu, Hýský se nesešel s van Haarlemem na pipu a z té stejné pozice boduje Michálek.
     
    12:10
    Michálek poslal plachtící podání jen do autu.
     
    13:10
    Hýský jde na lavičku. Kozák přichází na palubovku. Hietanen našel servisem jen anténku.
     
    13:11
    Radek Mach na podání. Trojan nyní dostal již lepší nahrávku a přesně zakončuje do zadní části.
     
    14:11
    Renaud Dillien znovu střídá Trojana na servisu. Boduje však Jihostroj. Habr perfektně zkrátil nahrávku pro Geverta a ten po signálu sestřelil van Haarlema v poli.
     
    15:11
    Sebastian Gevert na podání nyní nedal šanci Křesťanovi.
     
    15:12
    Domácí univerzál již nyní přehnal své nasazená a podání jen do autu.
     
    16:12
    Čtyřbodové vedení pro Jihostroj při druhém technickém oddechovém čase. Po nepřesném útoku Zajíčka museli hosté jen odevzdat balon na domácí polovinu a Kuliha již vytlouká blok.
     
    16:13
    Jan Kuliha za koncovou lajnou. Křesťan neměl vůbec ideální pozice, ale pokračovalo se ve hře. Vše ukončuje na středu Zajíček.
     
    16:14
    Adam Kozák poprvé na podání. A hned je z toho bod pro Kladno. Sobotka neuspěl proti Zajíčkovi na středu. Hietanen přidává bod pro svůj tým z hlavního kůlu.
     
    16:15
    A už to je jen o jeden bod. Kozákovo podání na domácí platí. Zajíček vyhodil míč o Habra do autu.
     
    16:16
    A další bod pro Kladno. Michálek smečoval jen lehce do hostujícího bloku.
     
    16:17
    Todua nahrazuje na kurtu Sobotku. Ani Gevert si neporadil v útoku, když narazil na jednoblok Hietanena. Je tady oddechový čas pro Jihostroj.
     
    17:17
    Až nyní boduje také domácí tým. Jihočeši srovnávají stav druhého setu po útoku Michálka na hlavním kůlu.
     
    17:18
    Sobotka se vrací zpět do hry a jde hned na podání. Boduje ale hostující celek. Van Haarlem bod na druhou přes nedal, poté se neprosadil ani Křesťan, ale domácí zastavuje nečistá nahrávka.
     
    18:18
    Zajíček za koncovou lajnou. Jeho podání jde jen do pásky.
     
    18:19
    Kladno si však drží jednobodový náskok. Habr na servisu. Po nepřesné přihrávce měl na ruce bodovku Michálek, ale nepřišel si na blok Trojana.
     
    19:19
    Daan van Haarlem na servisu. Michálek nyní dostal parádní nahrávku za hlavu a s přehledem boduje.
     
    19:20
    Právě Michálek na podání. Také Křesťan dokázal vytlouct blok domácího týmu.
     
    19:21
    Matti Hietanen na podání. Gevert po pomalejší nahrávce jen odevzdal míč, následně měl ještě jednu šanci, ale to je zablokován Kozákem. Oddechový čas pro Jihočechy.
     
    19:22
    To už by si svěřenci Milana Fortuníka měli pohlídat. Tříbodové vedení v samotné koncovce. Hietanen zatlačil servisem, Kuliha se neprosadil na útoku a poté boduje až Křesťan.
     
    20:22
    Hietanen na podání. Nyní už jde jeho dělovka jen do sítě.
     
    20:23
    Radek Mach na servisu. Kladno si drží vedení. Kozák vytlouká blok domácího týmu.
     
    21:23
    Ještě jedno snížení pro domácí celek. Sobotka se prosazuje středem sítě. Milan Fortuník si bere přes koncovou oddechový čas.
     
    21:24
    Chilský univerzál za koncovou lajnou. Nyní už z toho jsou tři setboly pro Kladno. Servis domácího hráče jde jen do sítě.
     
    22:24
    Křesťan na podání. Michálek dostal nahrávku na pipu, nad sítí neměl proti sobě žádný blok a bez problémů blokuje.
     
    23:24
    Ani Křesťan se nedokázal prosadil proti bloku Michálka a je to už jen o bod. Ještě jeden oddechový čas pro Kladno.
     
    23:25
    Druhá sada jde na konto kladenského týmu. Stav šestého finále se tak vyrovnává. Jan Kuliha našel servisem jen Hietanena, následně van Haarlem nahrál Křesťanovi, který už ukončuje druhou sadu.
     
    23:25
    Druhý set skončil.
     
    0:0
    Začal třetí set.
     
    1:0
    Třetí sadu rozehrávají lépe domácí volejbalisté. Sobotka na podání zatlačil soupeře a toho využívá Gevert.
     
    2:0
    Sobotka pokračuje na podání. Je tu druhý bod pro Jihostroj. Kozák nebyl dostatečně důrazný na útoku a na druhé straně vytlouká blok Michálek.
     
    3:0
    To je vstup do setu. Sobotka stále zůstává na podání. Třetí bod pro Jihočechy. Trojan smečuje ze středu sítě jen do autu.
     
    4:0
    Série domácího blokaře na podání pokračuje. Trojan dostal opakovanou nahrávku, ale tentokrát je zablokován.
     
    4:1
    Až nyní bere bod kladenský tým. Sobotka kazí svůj servis do sítě.
     
    4:2
    Van Haarlem na podání. Kuliha byl zaskočený rychlou plachtou, míč se dostal ke Křesťanovi, který ještě bod nedal. Až Trojan na bezblok smečuje do kurtu.
     
    5:2
    Znovu van Haarlem na podání. Kuliha nyní obstál na přihrávce a z toho mohl těžit Michálek na hlavním kůlu.
     
    5:3
    Domácí kapitán Habr na podání. A opět Trojan na útoku neuspěl. Balon se však odrazil na hostující polovinu a Křesťan už ukončuje výměnu.
     
    6:3
    Matti Hietanen na podání. Jeho podání jde jen do autu. Radost finského smečaře je zbytečná.
     
    6:4
    Petr Michálek na podání. Rychlá souhra do univerzála a bod pro Křesťana.
     
    7:4
    Štěpán Trojan na podání. Rychlejší, zkrácená nahrávce pro Geverta.
     
    7:5
    Radek Mach na podání. Křesťan musel je odevzdat míč na druhou polovinu, ale Kuliha smečuje jen do autu.
     
    8:5
    Tříbodové vedení pro Jihostroj při prvním technickém oddechovém čase. Křesťan podává jen do zámezí.
     
    8:6
    Kladno stahuje vedení Jihočechů. Gevert na podání, následně ale boduje na středu sítě Zajíček.
     
    9:6
    Adam Kozák na servisu. Míč však jde jen do hráčů u sítě.
     
    9:7
    Jan Kuliha na domácí straně na servisu. Další blesková souhra na Křesťana, ale Gevert je po neúspěchu Křesťana zablokován.
     
    9:8
    Adam Zajíček za koncovou lajnou. Kuliha nepřihrál přesně a je z toho bod pro Kladno.
     
    10:8
    Jihostroj si hned ale bere bod na svou stranu a nepřipouští srovnání. Sobotka poslal míč jen lehce na střed kurtu.
     
    10:9
    A právě Sobotka je na podání. Křesťan měl proti době rozhozenou obranu a smečí do diagonály přehrál soupeře.
     
    11:9
    Na druhé straně kontruje povedenou souhrou Mach.
     
    11:10
    Přetahovaná ve třetím setu pokračuje. Habr přidává chybu na servisu.
     
    12:10
    Ztrátování pokračuje i po servisu Hietanena. Mach opět přehrál na středu sítě svého soka.
     
    12:11
    Adam Kozák dostal důvěru van Haarlema, ale boduje až Křesťan.
     
    13:11
    Dillien přichází už tradičně na servis místo Trojana. Michálek z pipu ukončuje velmi rychlou výměnu.
     
    14:11
    A už to je o tři body. Radek Mach na podání. Van Haarlem nahrával nečistě na vlastní polovině.
     
    14:12
    Opět Mach na podání. Nyní už ale boduje Filip Křesťan z pozice univerzála.
     
    14:13
    A už to je jen o bod. Křesťan zatlačil soupeře servisem o pásku a Gevert chybuje do sítě na útoku.
     
    15:13
    Jihostroj si drží vedení i po servisu Křesťana. Michálek měl problémy na přihrávce, ale poté Křesťan trefil svou bodovkou jen anténku.
     
    15:14
    Sebastian Gevert na podání. I domácí univerzál chybuje.
     
    16:14
    Do druhého technického oddechového času jde Jihostroj ve dvoubodovém vedení. Plachtící podání Adama Kozáka končí až za základní lajnou.
     
    17:14
    Jihostroj odskakuje po druhém technickém oddechovém čase. Jan Kuliha na servisu našel Hietanena, který poté i zakončoval, ale poslal míč jen do autu.
     
    18:14
    A je to už o čtyři body. Nyní Sparidans nebyl nejpřesnější na přihrávce a poté přidává chybu na útoku Křesťan. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    18:15
    Kladno se ještě pokouší zdramatizovat koncovku třetího setu. Jan Kuliha na podání. Zajíček je dnes na útoku nekompromisní.
     
    18:16
    Syrůček jde na hřiště místo van Haarlema na blok. Zajíček na servisu. Michálek měl proti sobě dva blokaře, Trojan se Syrůčkem zablokovali domácího smečaře.
     
    18:17
    A už to jen o jeden bod. Michálek opět proti soupeřům nad sítí neuspěl. Poté dostal ještě jednu šanci, ale to už končí autu. Oddechový čas pro Jihostroj.
     
    19:17
    Jihostroj si udržuje potřebné dvoubodové vedení. Zajíček na podání. Michálek dostal opět důvěru, ale teď už přidává důležitý bod.
     
    20:17
    Znovu je tady tříbodové vedení pro domácí. Sobotka přitlačil na servisu a Kozák chybuje. Balon se dostal ještě na domácí polovinu, ale Radek Mach s přehledem smečuje do rozhozené obrany soupeře. Milan Fortuník ještě zastavuje hru oddechovým časem.
     
    20:18
    Vladimír Sobotka opět za koncovou lajnou, ale nyní se již prosazuje Trojan na středu sítě.
     
    21:18
    Jihostroj opět na dosah setu. Michálek se nyní drží v útoku a vytlouká blok soupeře.
     
    22:18
    To už by měli domácí volejbalisté udržet. Filip Habr přidává přímý bod na podání.
     
    23:18
    Kozák odchází na lavičku, místo něj jde do hry Hýský. A je tady další bod pro domácí hráče. Habr přidává druhé eso v řadě.
     
    24:18
    Šest setbolů pro Jihostroj. Habr znovu za koncovou lajnou, zkrátil hru rotovaným servisem. Van Haarlem nečistě nahrává a je tady konec výměny.
     
    25:18
    Domácí kapitán Filip Habr ovládl konec třetí sady. Habr našel tvrdým servisem Sparidanse, od kterého se míč odrazil až do stropu. Jihostroj je opět jednu sadu od mistrovské trofeje.
     
    25:18
    Třetí set skončil.
     
    0:0
    Začal čtvrtý set.
     
    1:0
    Velmi důležitá čtvrtá sada startuje. Lépe vstupují do setu domácí volejbalisté. Zajíček na podání našel Michálka a následně se prosadil Mach.
     
    1:1
    Habr na servisu. Hietanen dokázal přihrát a také odútočit.
     
    2:1
    Van Haarlem na servisu. Jeho plachtící podání končí jen za základní lajnou.
     
    2:2
    Petr Michálek na podání. Křesťan musel jen odevzdat míč, následně se ale neprosadil Mach a poté už přidává další svůj bod hostující univerzál.
     
    3:2
    Matti Hietanen na podání. Kuliha přesný na přihrávce a z toho těží Mach na středu sítě.
     
    3:3
    Vyrovnaná sada pokračuje. Mach na podání našel Hýského, Křesťan bod nedal, ale Gevert je na bodovce zablokován.
     
    3:4
    Štěpán Trojan na podání. Další útok středem sítě končí od Sobotky v autu.
     
    3:5
    Kladno odskakuje. Sobotka je na středu sítě zablokován, ale hrálo se dál. Až Hýský ukončuje výměnu technickém úderem do středu kurtu.
     
    4:5
    Bod pro domácí Jihostroj. Kuliha ještě na blok nevyzrál. Hietanen při bodovce nečistě nahrává.
     
    4:6
    Sebastian Gevert na podání. Kladno rychle boduje po útoku Hýského. Kryštof poté nahrál jen pod ruce blokujících hráčů a s tím již Kuliha nemohl nic udělat.
     
    5:6
    Petr Michálek si naskočil na pipe a přidává pátý bod svého týmu ve čtvrtém setu.
     
    5:7
    Jan Kuliha na servisu. Nepřesný příjem Hýského netrestá Gevert. Chilský univerzál smečuje do autu.
     
    5:8
    A je tady další bod pro Kladno. Kuliha nepřesný na přihrávce a chybuje znovu také Gevert. Jeho smeč vynesla do autu páska. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:8
    Hýský na podání, následně boduje po rychlé nahrávce Sobotka.
     
    7:8
    A už to je jen o bod. Sobotka opět převedl velmi kvalitní podání, který sestřelil Sparidanse na přihrávce.
     
    8:8
    Je srovnáno. Podání Vladimíra Sobotka na Kladno platí. Nyní měl velké problémy Hýský, poté dostal nahrávku Křesťan, který poslal míč jen do sítě.
     
    8:9
    Nyní už boduje také Kladno. Zajíček dává důležitý bod pro Středočechy.
     
    9:9
    A právě on jde nyní na podání. Kladenský kapitán našel servisem jen Kulihu. Následně měl proti sobě Michálek nad sítí jen jednoblok.
     
    9:10
    Hosté si drží vedení i po servisu Habra. Sparidans parádně vybral smeč Michálka a van Haarlem na druhou přes přelstil soupeře.
     
    10:10
    Van Haarlem na podání. Mach na středu sítě měl k dispozici bezblokovou situaci.
     
    11:10
    Petr Michálek na podání. Křesťan smečuje z hlavního kůlu jen do zámezí.
     
    11:11
    Michálek za koncovou lajnou. Sparidans musel nahrávat, Křesťan poté jen odevzdal míč. Michálek však smečuje z pipu jen do bloku.
     
    11:12
    Také Hietanen přidává přímý bod na servisu.
     
    12:12
    Matti Hietanen na podání. Jihostroj nepřipouští další bod pro Kladno. Kuliha procpal míč na kladenskou polovinu.
     
    13:12
    Radek Mach na servisu. Sparidans nebyl přesný na přihrávce, následně skvěle zasáhl v poli Mach a Gevert přidává bod.
     
    14:12
    Už to je o dva body. Mach znovu zatlačil servisem. Křesťan je zablokován jednoblokem Kulihy.
     
    14:13
    Nyní už boduje po dlouhé době také kladenský výběr. Trojan dostal důvěru na středu sítě.
     
    15:13
    Právě mladý kladenský blokař na podání. Kuliha přidává bod po smeči do dlouhé diagonály.
     
    15:14
    Znovu začíná přetahovaná o každý bod. Sebastian Gevert na podání sérii nepřidá. Jeho servis jde do autu.
     
    16:14
    Do druhého technického oddechového času jdou domácí ve dvoubodovém vedení. Také kladenský univerzál servíruje jen do sítě.
     
    17:14
    Jan Kuliha na podání a je tady další bod pro Jihostroj. Domácí vedou o tři body. Kryštof dokázal vybrat smeč Křesťana a poté boduje Sobotka.
     
    17:15
    Kuliha na podání. Křesťan dostal znovu nahrávku a nyní už si připisuje bod úderem do diagonály.
     
    17:16
    Kladno se ale nevzdává. Tomáš Hýský na podání. Michálek bod nedal, poté útočil Hietanen do Geverta, od kterého se balon odrazil do stropu.
     
    18:16
    Jihostroj si drží potřebné dvoubodové vedení. Habr našel na středu sítě Sobotku, který vytlouká blok.
     
    19:16
    A znovu to je o tři body. Vladimír Sobotka je na podání nepříjemný pro soupeře. Zajíček si na středu neporadil a následně je zablokován Křesťan. Nyní už reaguje na vedení soupeře i Milan Fortuník oddechovým časem.
     
    19:17
    Nyní se už po servisu Sobotky raduje z bodu Kladno. Hýský perfektně přihrál a poté útočí Křesťan po lajně.
     
    20:17
    Syrůček přichází místo van Haarlema na blok. Adam Zajíček za koncovou lajnou. Mach to udělal na středu chytře, ale nedal bod. Až na druhý pokus přidává Radek Mach bod středem sítě.
     
    20:18
    Jihostroj nemá k dispozici druhého klasického univerzála a tak střídá Geverta na palubovce zkušený Fila. Habr na servisu. Hietanen na druhou smeč přidává důležitý bod.
     
    21:18
    Stále to je však o tři body. Van Haarlem na podání nepřidal body. Mach nyní kraluje na středu sítě.
     
    22:18
    Tohle už je pro Jihostroj velmi nadějné vedení. Hýský chyboval na přihrávce a poté je zablokován na hlavním kůlu Křesťan. Ještě jeden oddechový čas pro Kladno.
     
    22:19
    Kladno stahuje vedení Jihočechů. Stále to je však o tři body. Michálek na podání chybuje do sítě.
     
    23:19
    Jihostroj je velmi blízko. Matti Hietanen na servisu přidává také chybu.
     
    24:19
    Hned pět mečbolů pro Jihostroj České Budějovice. Radek Mach na podání nachytal Hýského.
     
    24:20
    Ještě jedno snížení pro Kladno. Radek Mach opět na servisu, ale nyní přidává jen nepřesný úder do sítě.
     
    25:20
    Renaud Dillien přichází na kurt místo Trojana na podání. Ani belgický nahrávač nedokázal zaskočit domácí přihravače. Po přesném příjmu našel Habr na handě Filu, který ukončuje celou sérii. Českobudějovická sportovní hala exploduje radostí!
     
    25:20
    Čtvrtý set skončil.
     
    0:0
    Po dvouletém kralování Dukly Liberec se vrací na český volejbalový trůn Jihostroj České Budějovice!
     
    0:0
    Úvod dnešního zápasu patřil Sebastianu Gevertovi, který za první dva sety nesázel rovných dvacet bodů. Úžasnou koncovku prvního setu dokončil právě on. Následně se ale lídr základní části dostal do hry a urval druhou sadu. Od třetího setu začal nahrávač Habr zapojovat do útoku i Michálka s Kulihou, kteří přehráli na druhé straně Hietanena a především Hýského, který rozhodně nebyl stoprocentní na přihrávce. Koncovou třetího setu ovládl Filip Habr, který dominoval na servisu, hned několika esy uzmul set na stranu Jihostroje. V závěru zápasu již Kladnu docházela šťáva. Neprosazoval se Filip Křesťan, nikdo jiný ho nedokázal zastoupit a Jihostroj se může radovat z titulu.
     
    0:0
    S Jihostrojem to však v letošní sezoně nevypadlo vždy dobře. Po třech prohrách v řadě a vyřazení z Challenge Cupu byl v lednu odvolán trenér Jan Svoboda. Toho nahradil René Dvořák, který pozvedl tým a nyní se může radovat po dvou titulech s Jihostrojem jako nahrávač i z pozice trenéra!
    0:0
     
    0:0
    Konečné pořadí Extraligy mužů

    1. Jihostroj České Budějovice

    2. Volleyball Kladno
    3. VK Dukla Liberec
     
    0:0
    To je z letošního ročníku Extraligy mužů vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:46:10)

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Fila, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský, Kozák – Syrůček, Trojan, Zajíček (C), Fokt – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    Rozhodčí: Dušan Rychlík – Kamil Renčín
    Jihostroj 4 2 Kladno
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Kladno - Jihostroj 2:3
    #2 Neděle 16.04.2017 • 15:35
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Jihostroj - Kladno 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:20
    Jihostroj - Kladno 3:0
    #5 Neděle 23.04.2017 • 18:05
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #6 Středa 26.04.2017 • 19:10
    Jihostroj - Kladno 3:1
    bahis siteleri