Jihostroj – Kladno 3:1 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
36 23 25 25  
Kladno volejbal cz
1
34 25 18 20  
Středa 26.04.2017, 19:10 • Sportovní hala, České Budějovice • Uniqa extraliga mužů • Finále
     
    25:20
    Renaud Dillien přichází na kurt místo Trojana na podání. Ani belgický nahrávač nedokázal zaskočit domácí přihravače. Po přesném příjmu našel Habr na handě Filu, který ukončuje celou sérii. Českobudějovická sportovní hala exploduje radostí!
     
    24:19
    Hned pět mečbolů pro Jihostroj České Budějovice. Radek Mach na podání nachytal Hýského.
     
    22:18
    Tohle už je pro Jihostroj velmi nadějné vedení. Hýský chyboval na přihrávce a poté je zablokován na hlavním kůlu Křesťan. Ještě jeden oddechový čas pro Kladno.
     
    19:16
    A znovu to je o tři body. Vladimír Sobotka je na podání nepříjemný pro soupeře. Zajíček si na středu neporadil a následně je zablokován Křesťan. Nyní už reaguje na vedení soupeře i Milan Fortuník oddechovým časem.
     
    16:14
    Do druhého technického oddechového času jdou domácí ve dvoubodovém vedení. Také kladenský univerzál servíruje jen do sítě.
     
    5:8
    A je tady další bod pro Kladno. Kuliha nepřesný na přihrávce a chybuje znovu také Gevert. Jeho smeč vynesla do autu páska. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:18
    Domácí kapitán Filip Habr ovládl konec třetí sady. Habr našel tvrdým servisem Sparidanse, od kterého se míč odrazil až do stropu. Jihostroj je opět jednu sadu od mistrovské trofeje.
     
    24:18
    Šest setbolů pro Jihostroj. Habr znovu za koncovou lajnou, zkrátil hru rotovaným servisem. Van Haarlem nečistě nahrává a je tady konec výměny.
     
    20:17
    Znovu je tady tříbodové vedení pro domácí. Sobotka přitlačil na servisu a Kozák chybuje. Balon se dostal ještě na domácí polovinu, ale Radek Mach s přehledem smečuje do rozhozené obrany soupeře. Milan Fortuník ještě zastavuje hru oddechovým časem.
     
    18:17
    A už to jen o jeden bod. Michálek opět proti soupeřům nad sítí neuspěl. Poté dostal ještě jednu šanci, ale to už končí autu. Oddechový čas pro Jihostroj.
     
    18:14
    A je to už o čtyři body. Nyní Sparidans nebyl nejpřesnější na přihrávce a poté přidává chybu na útoku Křesťan. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Do druhého technického oddechového času jde Jihostroj ve dvoubodovém vedení. Plachtící podání Adama Kozáka končí až za základní lajnou.
     
    8:5
    Tříbodové vedení pro Jihostroj při prvním technickém oddechovém čase. Křesťan podává jen do zámezí.
     
    23:25
    Druhá sada jde na konto kladenského týmu. Stav šestého finále se tak vyrovnává. Jan Kuliha našel servisem jen Hietanena, následně van Haarlem nahrál Křesťanovi, který už ukončuje druhou sadu.
     
    23:24
    Ani Křesťan se nedokázal prosadil proti bloku Michálka a je to už jen o bod. Ještě jeden oddechový čas pro Kladno.
     
    21:24
    Chilský univerzál za koncovou lajnou. Nyní už z toho jsou tři setboly pro Kladno. Servis domácího hráče jde jen do sítě.
     
    21:23
    Ještě jedno snížení pro domácí celek. Sobotka se prosazuje středem sítě. Milan Fortuník si bere přes koncovou oddechový čas.
     
    19:21
    Matti Hietanen na podání. Gevert po pomalejší nahrávce jen odevzdal míč, následně měl ještě jednu šanci, ale to je zablokován Kozákem. Oddechový čas pro Jihočechy.
     
    16:17
    Todua nahrazuje na kurtu Sobotku. Ani Gevert si neporadil v útoku, když narazil na jednoblok Hietanena. Je tady oddechový čas pro Jihostroj.
     
    16:12
    Čtyřbodové vedení pro Jihostroj při druhém technickém oddechovém čase. Po nepřesném útoku Zajíčka museli hosté jen odevzdat balon na domácí polovinu a Kuliha již vytlouká blok.
     
    8:6
    Právě Tomáš Hýský na podání. Středem sítě se prosazuje Vladimír Sobotka a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    36:34
    Petr Michálek na podání. Hýský chyboval na přihrávce a Hietanen musel jen odevzdat balon na domácí polovinu. Gevert se dostal k bodovce a první sada končí! Fantastický volejbal z obou stran.
     
    33:32
    Vladimír Sobotka na podání. A Jihostroj má další šanci na ukončení setu. Hýský přihrál jen do stropu.
     
    30:29
    Matti Hietanen na servisu. Kdo jiný, než Sebastian Gevert by mohl dostat v koncovce setu nahrávku. I tak chilský reprezentant boduje.
     
    28:27
    Další možnost pro Jihočechy. Adam Zajíček za koncovou lajnou. Michálek smečuje velmi rychle do diagonály.
     
    27:26
    A první setbol si vybojoval také Jihostroj. Křesťan je zablokován Michálkem s Machem.
     
    23:24
    Sebastian Gevert na servisu. První setbol šestého finále bude mít Kladno. Gevert servíruje jen do pásky.
     
    23:23
    Fila se dostává do hry místo Kulihy. A je srovnáno. Gevert na servisu doslova sestřelil Sparidanse. Následně smečuje kladenský univerzál jen do autu. Milan Fortuník si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    13:16
    Radek Mach na podání. Hýský měl lehké problémy s přihrávkou, ale vše dokázal napravit van Haarlem a Trojan na středu už měl lehkou úlohu. Druhý technický oddechový čas.
     
    12:15
    Van Haarlem na servisu. Kladno si jde pro první sadu. Kulihu překvapila páska, která zbrzdila podání nizozemského nahrávače. Gevert neměl ideální pozici a smečuje jen do bloku. Druhý oddechový čas pro Jihostroj.
     
    10:8
    Dlouhá série Vladimíra Sobotky na podání pokračuje. Křesťan si musel přihrát a poté také útočit. Ale jeho útok byl s přešlapem třímetrové čáry. Také Milan Fortuník musí zastavil hru oddechovým časem.
     
    5:8
    Jan Kuliha na podání. Podobně jako Sobotka to nyní na druhé straně sítě provedl také Adam Zajíček a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    4:7
    Trojan na podání. Habr si nerozuměl s univerzálem a míč končí ještě na domácí polovině. René Dvořák si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Fila, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský, Kozák – Syrůček, Trojan, Zajíček (C), Fokt – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    Rozhodčí: Dušan Rychlík – Kamil Renčín
    Jihostroj 4 2 Kladno
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Kladno - Jihostroj 2:3
    #2 Neděle 16.04.2017 • 15:35
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Jihostroj - Kladno 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:20
    Jihostroj - Kladno 3:0
    #5 Neděle 23.04.2017 • 18:05
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #6 Středa 26.04.2017 • 19:10
    Jihostroj - Kladno 3:1
    bahis siteleri