Real Madrid – Atlético 3:0 (kon.)
konec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Atlético Madrid
Úterý 02.05.2017, 20:45 • Santiago Bernabéu, Madrid • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je z dnešního on-line přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (22:43:25)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8 : 1.
    Střely mimo: 6 : 3.
    Rohy: 9 : 3.
    Ofsajdy: 0 : 0.
    Fauly: 10 : 15.
    Cristiano Ronaldo dnes rozhodl semifinále! A jeho rekordy?

     
    Martin Atkinson naposledy foukl do píšťalky a ukončil dnešním semifinálové utkání Realu s Atléticem. Domácí slaví, pozornost na sebe strhává pochopitelně Cristiano Ronaldo, který i dnes předvedl famózní výkon a hattrickem sestřelil městského rivala. Atlético dnes odehrálo hodně nepovedený zápas, po všech stránkách, nedařilo se vůbec nic, od obrany po útok to dnes prostě hostům nešlo a dnešním výkonem si zřejmě již zavřely dveře do finále.
    Real v prvním semifinále naprosto dominoval, svého soupeře doslova přejel, o čemž svědčí nejen skóre, ale i zápasové statistiky a je jednou nohou ve finále!
    Cristiano Ronaldo se stal prvním hráčem, který od sezóny 2012-13 vstřelil v semifinále UEFA Champions League hattrick.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zákroky brankáře Atlética Madrid Oblaka – 5.
     
    90+2
    Zákroky brankáře Realu Keylora Navase – 1.
     
    90+2
    Toni Kroos padá na vlastní polovině po zákroku útočícího Fernando Torrese, který je po svém příchodu na hřiště hodně neviditelný, jako většina hráčů Atlética.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty, v první nastavené rozehrává z levé strany Toni Kroos rohový kop, je to na krátko, v kombinaci s Marcelem, ale domácí neohrozili branku Oblaka. Zároveň ale neztratili míč.
     
    90
    Dlouhý centr dopadl na hlavu Diego Godína, od níž se odrazil míč přímo do náruče Keylora Navase, ten rozehrává a jeho spoluhráči vzápětí získávají roh z levé strany.
     
    90
    V poslední minuta řádné hrací doby odpískán faul Kroose na Hernándeze, hosté rozehrají v blízkosti půlící čáry.
     
    89
    Sledujeme další typickou akci Atlética v dnešním utkání – kombinace končí nepřesným pasem, tak, jako většina akcí dnes.
     
    88
    Ronaldo dnes hraje opravdu velký zápas, ale nejen on, celý Real dokazuje, že je dnes jasně lepším týmem. Na pravé straně se nyní dostal k míči Luka Modrić, který velmi efektně vypálil, ale branku netrefil.
    86. Cristiano RONALDO - 3:0
     
    86
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    CRISTIANO RONALDO kompletuje, po přihrávce Lucase Vázqueze, hattrick! Hosté ztratili míč na útočné polovině, Vázquez, po průniku po pravém křídle, na sebe natáhl obranu Atlética a poté poslal z pravé strany míč na střed vápna, kde stál zcela osamocený Ronaldo, pro něhož již nebylo problém dostat míč do branky.
     
    85
    Zajímavý pokus Sergia Ramose, který si všiml volného Lucase Vázqueze, tak mu poslal velmi dlouhý nákop za obranu Atlética, ale Jan Oblak vše přečetl a došel si pro míč.
     
    84
    Antoine Griezmann se nyní dokázal dostat před útočícího Asensia a vzít mu míč, ale dvojice Vázques – Asensio nyní svou rychlostí hodně zaměstnává defenzivu Atlética.
     
    83
    Toni Kroos trochu zazdil akci Realu, když na pravou stranu zahnal Lucase Vázqueze, který poté ztratil míč a bude to odkop od branky. Mezitím sudí zpětně ocenil zákrok Saviće na Ronalda, který předcházel akci Kroose.
     
    82
    Statistika držení míče – 61% : 39%.
     
    81
    Marco Asensio se nakonec dokázal prosadit na levém křídle, odkud poslal míč před branku, tam si seběhl Lucas Vázquez, který se dostal ke střele, ovšem z voleje napálil míč pouze vedle branky Atlética.
     
    80
    Hráčům Realu nechybí ani deset minut před koncem, za tohoto stavu, velké nasazení a urputnost, což nyní předvedl „čerstvý“ Lucas Vázquez u postranní čáry, na polovině Atlética.
     
    78
    Kouč Atlética Diego Simeone vzrušeně diriguje své svěřence, ovšem ti si stále neví s dobře hrajícím soupeřem rady.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Lucas Vázquez.
     
    77
    Nicolás Gaitán se rozběhl, pak zastavil, čímž trochu rozhodil postavení hráčů ve vápně, nakonec Keylor Navas vyboxovová a z této akce nic nebude.
     
    76
    Uvidíme, co nyní, Atlético s míčem na útočné polovině, situaci by pochopitelně změnil alespoň jeden gól v síti Realu, z pohledu hostujícího týmu. Correa nedovoleně atakován Marcelem, Atlético získává volný kop ze střední vzdálenosti.
     
    75
    S Atléticem to již nevypadá vůbec dobře, navíc herní projev hostujícího týmu nijak nezaručuje, že by hosté byli schopni s výsledkem něco udělat.
    73. Cristiano RONALDO - 2:0
     
    73
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že CRISTIANO RONALDO nezkrotí míč na hranici vápna, navíc u něho stál obránce Filipe Luís, jenže ten netrefil míč a slavný Cristiano si připravil střelu, kdy napálil míč přesně k tyči a Jan Oblak plachtil vzduchem marně.
     
    73
    Real s míčem u půlící čáry, domácí se nikam neženou, míč směřuje zpět do obrany.
     
    72
    Atlético rozehrálo rohový kop z levé strany, ve vápně se zkouší dostat k míči Stefan Savić, který ale zezadu doslova zboural bránícího Cristiana Ronalda.
    Trenéři. Na jedné straně Zinédine Zidane, druhé Diego Simeone.

     
    70
    Filipe Luís se s tím nyní nemaže a krátce po zákroku na Nacha znovu fauluje, tentokrát byl okopán Luka Modrić.
     
    70
    Zákrok Luíse evidentně bolí, Nacho sice již stojí na nohou, ale na tu levou kulhá, nicméně to se rozhýbe a domácí nebudou muset střídat.
     
    69
    Trochu riskantní rozehrávka domácím vychází, Filipe Luís fauluje u postranní čáry Nacha Fernándeze, který se svalil na trávník.
     
    68
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Ferreira-Carrasco, přichází Ángel Correa.
    68. Isco během první půle nezkazil ani jednu přihrávku - 42!

     
    68
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Marco Asensio.
     
    67
    Diváci usilovně pískají, zřejmě nejsou tak úplně spokojeni s tím, co nyní sledují. Pískot neustal ani po střele Benzemy, který se z levé strany nedokázal trefit mez tři tyče.
     
    66
    Víceméně nezáživná pasáž dnešního zápasu, kdy se ani na jedné straně téměř nic neděje, máme-li na mysli nějakou pohlednou akci případně gólovou šanci. Mezitím sledujeme pohyb u postranní čáry, domácí chystají střídání, do hry půjde Marco Asensio.
    Cristiano Ronaldo se stal dnes proti Atléticu Madrid prvním hráčem, který ve vyřazovací části dokázal vstřelit 50 gólů.

     
    65
    Kroos nachází na levé straně Cristiana Ronalda, který zpracovává jedním dotekem, pak ale neuspěl v souboji s obráncem Lucasem Hernándezem. Přesto domácí zůstanou u míče, mají autové vhazování z levé strany.
     
    63
    Za pískotu diváků se nyní Atlético snaží něco vymyslet na polovině soupeře, ale znovu vše hatí nepřesná přihrávka. Rodící se brejk Realu zastavuje Antoine Griezmann nedovoleným zákrokem na Ramose ve středovém kruhu.
     
    62
    Ani Real ale v dosavadním průběhu druhého poločasu není tak ofenzivně nebezpečný, jako v poločase prvním, většina akcí domácího týmu končí ztrátou míče na polovině soupeře.
     
    60
    Atlético se nyní probojovalo k pokutovému území, dál to ale zatím hostům moc nejde, takže je to, v podání Atlética, zatím pouze o střelách z dálky, navíc zatím hodně nepřesných, Keylor Navas v podstatě bez práce.
     
    59
    Atlético sice stále prohrává, ale je to pořád o gól, což je rozhodně hratelné, stačí jedna povedená akce a vše může být úplně jinak! Zatím to ale tak nevypadá, Atlético se nyní musí bránit.
    58. Atlético Madrid přichystalo hned dvojité střídání.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ñíguez Saúl, přichází Nicolás Gaitán.
     
    57
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Fernando Torres.
     
    57
    Ñíguez Saúl přenechává míč Carrascovi, který pálí z nějakých třiceti metrů od branky Realu, tu však vůbec netrefuje, nepovedený střelecký pokus.
     
    56
    Pohled k postranní čáře dává tušit hned dvojí připravovanou změnu v sestavě Atlética, které ani téměř po hodině hry nemá recept na výtečně hrajícího soupeře.
     
    55
    Raphaël Varane neuspěl na pravém křídle, ovšem zřejmě tam byl nedovoleně atakován bránícím hráčem Atlética a domácí tak zůstanou u míče.
     
    53
    U míče opět domácí, Nacho Fernández sprintoval po pravém křídle, kde ho na polovině Atlética stáhl k zemi Ñíguez Saúl, který za to vidí žlutou kartu.
    VIDEO: Hlavičkový souboj, během něhož se před přestávkou zranil Daniel Carvajal a do druhého poločasu nenastoupil.
     
    52
    Akce Realu končí nepovedeným pokusem Marcela, který těžko říci, jestli střílel z dálky nebo centroval, každopádně míč končí mimo hřiště, Jan Oblak může vykopávat.
     
    51
    Yannick Ferreira-Carrasco se nedokázal srovnat ke střele zpoza vápna, chvíli se tam točil s míčem až ho nakonec ztratil a domácí bleskově útočí po pravé straně, po akci Ronalda mají domácí roh.
     
    50
    Na půlící čáře ostře zezadu nabral Sergio Ramos Kévine Gameira, který byl s míčem a hosté tak budou moci rozehrát.
     
    50
    Isco se zkoušel prodrat z pravé strany do vápna Atlética, ale v souboji s dvojicí obránců neuspěl, upadl a míč ztratil.
     
    48
    Isco dostává hodně zbytečnou žlutou kartu za došlápnutí Lucase Hernándeze ve vápně Atlética.
     
    47
    Stefan Savić nedovoleně atakoval na své polovině Ronalda, takže míč zůstává na kopačkách domácích fotbalistů.
    FOTO: Zinade Zidane utěšuje zraněného Daniela Carvajala.

     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Daniel Carvajal, přichází Nacho Fernández.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
     
    Statistiky prvního poločasu

    držení míče – 64% : 36%
    střely – 10 : 1
    střely na branku – 6 : 0
    rohové kopy - 7 : 3
    fauly – 2 : 5
    FOTO: Pětice hráčů Realu Madrid oslavující úvodní gól Ronalda.

     
    První poločas končí vítězstvím Realu Madrid, kterému patřila tato část zápasu. Jediný gól vstřelil již v 10. minutě Cristiano Ronaldo, který se hlavou prosadil z hranice malého vápna. Byla to zatím jediná hrubka defenzivy Atlética, které je ale většinu času pod tlakem svého soupeře. Realu patří střed hřiště, domácí kombinace jsou rychlejší a hlavně přesnější, naproti tomu Atlético se kombinačně zatím nečekaně trápí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Každopádně na trávníku jsou již opět lékaři týmu, Carvajal mezitím odchází za postranní čáru a vypadá to, že jeho další působení v tomto zápase je ohroženo.
     
    45+1
    Anglický sudí Atkinson nastavuje minutu, mezitím se na polovině Realu skácel na trávník Daniel Carvajal, těžko říci, co nyní obránce Realu trápí.
     
    45
    Celá akce Realu končí hodně nepovedenou střelou Modriće zpoza vápna, odkop od branky Atlética.
     
    45
    Marcelo se obtočil kolem Lucase Hernándeze, přes kterého posléze zkouší odcentrovat z levé strany, ale nepodařilo se, bude z toho roh pro Real.
     
    44
    Odkop od branky Realu, Keylor Navas posílá míč na polovinu Atlética, nakonec ho získávají domácí fotbalisté.
     
    43
    Casemiro se již vrací na trávník, u spodního rtu si drží vatu nebo jinou látku, která saje krev z rozbitého spodního rtu.
     
    42
    Real sportovně vrací míč Atléticu, které se nyní snaží zaútočit po pravé straně, odkud Lucas Hernández centruje do vápna Realu, kde si však prostor udělal Keylor Navas, jež lapil míč.
    Cristiano Ronaldo vstřelil v UCL více gólů než celé Atlético!

     
    41
    Casemiro musí být ošetřován přímo na trávníku, po úderu spoluhráče Ramose do obličeje, vypadá to na rozbitý spodní ret, kde je vidět krev. Lékaři již odvádí domácího záložníka mimo hrací plochu, aby se mohlo pokračovat ve hře.
     
    40
    Koke rozehrával nakonec dva rohové kopy, při tom druhém uplatnil svou výškovou převahu Sergio Ramos, který udeřil svého spoluhráče Casemira do obličeje.
     
    39
    Po centru Carrasca z pravé strany se v těžké pozici u branky nabízí Koke, ale nakonec nezakončoval, jen pustil míč za sebe a od bránícího Varaneho se míč odráží na roh.
    FOTO: Cristiano Ronaldo oslavující úvodní gól semifinále.

     
    39
    Keylor Navas se nyní omlouvá svým spoluhráčům za špatný odkop od své branky, kdy míč poslal do autu, to znamená jediné – Atlético opět může zaútočit.
     
    38
    Nic z akce Atlética nebylo, míč opět získávají domácí, kteří se nyní snaží něco vymyslet na polovině soupeře.
     
    37
    Luka Modrić nepřešel přes Griezmanna, takže se hosté dostávají na polovině Realu k míči a mohou po delší době zkusit ohrozit branku Keylora Navase.
     
    37
    Statistika držení míče – 66% : 34%.
     
    36
    Dvojice útočících hráčů Atlética se nyní snažili dostat za obranu Realu, ale parádním zákrokem zastavil rodící se brejk poslední bránící hráč domácích Raphaël Varane.
     
    35
    Isco hledá na levém křídle Marcela, jenže poslal mu nepřesný pas, který zachytil obránce Atlética Lucas Hernández. Ten s míčem nic nevymýšlel a jen ho odkopl do autu.
     
    34
    Až po špatné přihrávce Carvajala se hosté dostávají na chvíli k míči, jenže vzápětí ho pouze nakopávají dopředu, obráncům Realu.
     
    33
    Po odkopu Jana Oblaka se hosté snaží vymanit z vlastní poloviny, to se jim ale vůbec nedaří, míč mají opět domácí, kteří útočí.
     
    32
    Nacvičený signál Atlética, Antoine Griezmann poslal obloučkem míč do vápna, kam si naběhl Diego Godín, který to ale měl na dlouhou nohu a poslal míč pouze nad branku Realu.
     
    31
    Daniel Carvajal fauluje na své polovině Yannicka Ferreira-Carrasca, který padá k zemi a to znamená jediné – volný kop pro Atlético na polovině soupeře, ve vzdálenosti zhruba třiceti metrů od branky Keylora Navase.
     
    30
    Také domácím se nyní nepovedla rozehrávka, Casemiro poslal míč na pravou stranu, kde se nabízel Isco, jenže ten po pár metrech prozřel a za míčem se nehnal, přesto svému spoluhráči zatleskal a ocenil jeho nápad.
     
    30
    Dlouhý nákop hostů na levou stranu, kam si nabíhá Filipe Luís, nicméně ten má k míči hodně daleko a je v podstatě bez šance míč dostihnout na hrací ploše.
    29. Útočník Karim Benzema předvedl fantastické nůžky!
     
    29
    Isco našel na levé straně Ronalda, ten vykličkoval obránce Lucase Hernándeze a odcentroval, před brankou to akrobaticky zkouší Karim Benzema, který ale branku přestřeluje. Přesto krásný fotbalový moment!
     
    28
    Filipe Luís centruje z levé strany, ale znovu to byl centr do území nikoho, další z věcí, která zatím dnes Atléticu vůbec nejde.
     
    27
    Až k Navasovi směřuje míč při rozehrávce Realu, domácí gólman trochu zaváhal, sprintující Kévin Gameiro byl již velmi blízko, ale Navas stihl ještě míč odehrát.
     
    26
    Daniel Carvajal zaváhal a Atlético se dostává k míči na útočné polovině. Koke ale také chybuje a stahuje za dres Modriće, za což vidí právem žlutou kartu!
     
    25
    O převaze Realu svědčí i statistika střel, kterou vedou domácí poměrem 9:0, statistika střel na branku také drtivě pro Real – 6:0!
    24. Luka Modrić a jeho nádherná táhlá střela pravačkou.
     
    24
    Střelu Marcela Jan Oblak vyráží, poté se ke střele ještě dostal Luka Modrić, který přes dva bránící hráče vypálil zpoza vápna, ale branku netrefil.
     
    23
    Atlético po rohovém kopu neohrozilo Keylora Navase v brance Realu. Domácí již mezitím kombinují na polovině svého soupeře.
     
    22
    Koke poslal míč do vápna, kde vyskočil nejvýše Raphaël Varane, ale poslal míč pouze na roh.
     
    21
    Po faulu na Kokeho získává Atlético výhodu volného kopu na polovině Realu, z levé strany, od postranní čáry, bude rozehrávat právě faulovaný Koke.
     
    20
    Střelecký pokus Benzemy, Jan Oblak opět v klidu a v pohodě.
     
    19
    Mezitím domácí rozehráli další roh z levé strany, ovšem tentokrát nemusel Jan Oblak v brance Atlética zasahovat, míč míří až na polovinu Realu.
    18. Domácí Navas se na opačné straně nenechal obelstít!
     
    18
    Na druhé straně musel Navas do souboje s Kévinem Gameirem a parádním zákrokem sebral míč útočníkovi Atlética a také on zabránil gólu.
     
    17
    Po dalším rohovém kopu Realu se ke střele dostal Isco, jehož pokus Jan Oblak v pohodě zneškodnil.
    16. Varane krásnou hlavičkou pořádně protáhl Oblaka.
     
    16
    Toni Kroos rozehrál z levé strany, centr do padl přímo na hlavu Raphaëla Varaneho a gólman Atlética Jan Oblak fantastickým zákrokem vytěsnil na roh.
     
    15
    Marcelo pronikl s míčem do vápna Atlética, jeho střelu poté zblokoval jeden z bránících hráčů na roh, domácí se dožadují odpískání hraní rukou, ale sudí Atkinson nařizuje pouze roh.
     
    15
    Karim Benzema vybojoval v souboji s bránícím Stefanem Savićem rohový kop pro Real, který Toni Kroos rozehraje z levé strany.
     
    14
    Real nepůjčuje soupeři míč, Atlético hraje dlouhou dobu bez míče a zatím se mu vůbec nedaří po zisku míče zakombinovat.
     
    13
    Jan Oblak se zapojuje do rozehrávky Atlética, Antoine Griezmann vyhrál hlavičkový souboj ve středu hřiště s Casemirem, ale je mu to málo platné, nyní totiž již hrají opět domácí.
     
    12
    Daniel Carvajal upadl v souboji na pravém křídle a míč po krátké odmlce získávají hosté, kteří však nyní těžko přechází přes půlící čáru.
     
    11
    A Real opět u míče, Luka Modrić vymýšlí ve středu hřiště, na koho rozehrát.
    10. Cristiano RONALDO - 1:0
     
    10
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Defenziva Atlética nyní nezapracovala úplně ideálně, na hranici malého vápna totiž nechala zcela volného CRISTIANA RONALDA, bránící Stefan Savić přistoupil pozdě a domácí ostrostřelec nezaváhal, když hlavou poslal míč do sítě.
     
    9
    Real z volného kopu nic nevytěžil, nakonec ale přece jenom získává rohový kop poté, co před Ronaldem odehrál míč na roh bránící Lucas Hernández.
     
    8
    Z rohového kopu se domácí neprosazují, ale Real je s míčem i tentokrát na útočné polovině a po faulu na Ronalda získávají domácí výhodu volného kopu u pokutového území Atlética.
    7. Karim Benzema zahodil v úvodu obrovskou příležitost!
     
    7
    Gólová šance Realu, Oblak s velkým štěstím vyráží střelu Carvajala, dorážka Benzemy míří vedle branky, roh pro Real!
     
    6
    Antoine Griezmann se chystal ke střele z hranice pokutového území Realu, ale domácí obránce mu jeho úmysl překazil dobrým a hlavně čistým obranným zákrokem.
     
    5
    Real s míčem na útočné polovině, Isco chybuje a míč získávají hosté, po levé straně vyrazil dopředu Filipe Luís.
    4. Cristiano Ronaldo sice pálil nad, ale naznačil, že to půjde.
     
    4
    Cristiano Ronaldo napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, ovšem branku Atlética vůbec netrefuje.
     
    4
    Luka Modrić hledá na pravé straně Benzemu, ale poslal mu nepřesnou přihrávku.
     
    3
    Yannick Ferreira-Carrasco centruje z levé strany, ovšem míč letí přesně do míst, kde není nikdo z hráčů Atlética, Keylor Navas může rozehrávat od své branky.
     
    2
    Útočným faulem končí snaha Atlética na polovině Realu, domácí bleskově rozehrávají.
     
    1
    Prošedivělý anglický sudí Atkinson foukl do píšťalky a za pískotu diváků rozehrálo Atlético.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Do výkopu prvního semifinále Ligy mistrů zbývá pár okamžiků.

     
    Elektrizující znělka Ligy mistrů dohrála, utkání za malý okamžik začne.
     
    Hráči obou týmů právě nastupují na trávník.
    Santiago Bernabeu patnáct minut před výkopem semifinále!
    Jde se do boje!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata.

    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl, Ferreira-Carrasco – Griezmann, Gameiro.
    Náhradníci: Moyà – Tiago, F. Torres, Á. Correa, Partey, Gaitán, Rodríguez.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Burt (vš. ENG).
     
    ATLÉTICO MADRID
    Madridské Atlético bojuje v domácí LaLize o konečné třetí místo, které znamená přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Přesně před týdnem však doma nečekaně padlo s Villarrealem, kterému podlehlo 0:1 a hodně mu tak pomohlo v boji o pohárovou Evropu. Nicméně samo si zkomplikovalo situaci, protože pouze na rozdíl tří bodů se dotáhla čtvrtá Sevilla, která stále usiluje o přímý postup do LM. V sobotu však Atlético dokázalo zmobilizovat své síly a na hřišti Las Palmas deklasovalo soupeře výsledkem 5:0!
    Atlético v přípravě na dnešní duel

     
    REAL MADRID
    Real se dokázal celkem rychle oklepat od nepříjemné domácí porážky s Barcelonou (2:3) a hned o tři dny později doslova rozcupoval La Coruñu na jejím hřišti výsledkem 6:2! A to Zidane nechal odpočívat Kroose i Ronalda. V posledním ligovém kole se ale Real doma natrápil s letos nepřesvědčivě hrající Valencií, nad níž sice dlouho vedl 1:0 gólem Cristiana Ronalda, když ale hosté v 82. minutě srovnali z přímého kopu na 1:1, vypadalo to všelijak s ambicemi Bílého baletu. Tři body pro domácí nakonec parádní křižnou ranou k tyči přece jenom zajistil brazilský obránce Marcelo.
    Real Madrid v přípravě na dnešní souboj

     
    V loňském ročníku LM dokráčely oba madridské velkokluby opět do finále. V Miláně skončil zápas opět nerozhodně 1:1, stejně jako v ročníku 2013/2014, nicméně tentokrát nerozhodlo prodloužení, ale až pokutové kopy, v nichž byli úspěšnější fotbalisté Realu Madrid. Poté, co neuspěl ve čtvrté sérii Juanfran, rozhodl o triumfu v páté sérii Ronaldo!

    Finále LM 2015/2016

    REAL MADRID
    – ATLÉTICO MADRID 1 : 1 (5:3 po pen.)
    Branky: 15. Ramos (Bale) – 79. Ferreira-Carrasco (Torres Juanfran)
    Karty: 11. Carvajal (REA), 47. Navas (REA), 79. Casemiro (REA), 90+3. Ramos (REA), 93. Danilo (REA), 112. Pepe (REA) – 61. Torres Juanfran (ATM), 90+3. Gabi (ATM)

    Neproměněná penalta: 48. Griezmann (ATM), mimo

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0 Lucas Vázquez (REA)
    1:1 Antoine Griezmann (ATM)
    2. série:
    2:1 Marcelo (REA)
    2:2 Gabi (ATM)
    3. série:
    3:2 Gareth Bale (REA)
    3:3 Saúl Ñíguez (ATM)
    4. série:
    4:3 Sergio Ramos (REA)
    4:3 Juanfran (ATM)
    5. série:
    5:3 Cristiano Ronaldo (REA)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:11. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:16.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal (52. Danilo), Ramos (C), Pepe, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (72. Isco) – Bale, Benzema (77. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, L. Vázquez, Jesé, Isco, Danilo.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís (109. Lucas Hernández) – Ñíguez, Gabi (C), Augusto Fernández (46. Ferreira-Carrasco), Koke (116. Partey) – F. Torres, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Tiago, Á. Correa, Lucas Hernández, Ferreira-Carrasco, Partey, J. Giménez.
    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin (ENG)
     
    Další setkání madridských velkoklubů přišlo již ve čtvrtfinále ročníku LM 2014/2015. Dvojutkání rozhodl jediný gól, který v odvetě na Santiaga Bernabéu vstřelil dvě minuty před koncem zápasu domácí Javier Hernández.

    Čtvrtfinále LM 2014/2015

    1. zápas: ATLÉTICO MADRID – REAL MADRID 0 : 0
    Karty: 55. Mandžukić (ATM), 80. Raúl García (ATM), 85. M. Suárez (ATM) – 80. Ramos (REA), 89. Marcelo (REA)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:3.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (C) – Turan, Griezmann (77. Raúl García), Koke (83. F. Torres) – Mandžukić.
    Náhradníci: Moyà – Gámez, Giménez, Tiago, Raúl García, Ñíguez, F. Torres.
    Real Madrid CF: Casillas (C) – Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Pepe, Arbeloa, Khedira, Isco, Illarramendi, Jesé.
    Rozhodčí: Mažič – Ristič, Djurdjevič (všichni Srbsko).

    Odveta: REAL MADRID – ATLÉTICO MADRID 1 : 0 (0:0)
    Branky: 88. Hernández (Ronaldo)
    Karty: 75. Pepe (REA), 90+3. Arbeloa (REA) – 31. Turan (ATM), 74. Raúl García (ATM), 90+4. Koke (ATM) 76. Turan (ATM)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 11:2.

    Real Madrid CF: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, Varane, Coentrão (90+1. Arbeloa) – Rodríguez, Ramos, Kroos, Isco (90+4. Illarramendi) – Hernández (90+2. Jesé), Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Khedira, Silva, Arbeloa, N. Fernández, Jesé, Illarramendi.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Miranda, Godín (C), Gámez – Turan, Tiago (86. Giménez), Koke, Ñíguez (46. Gabi) – Mandžukić, Griezmann (65. Raúl García).
    Náhradníci: Moyà – Giménez, Siqueira, Gabi, Raúl García, Jiménez, F. Torres.
    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (GER)
     
    Před třemi lety začala tradice vzájemných soubojů Realu a Atlética v Lize mistrů a letos má své pokračování! V roce 2014 se oba týmy potkaly ve finále, kde se Realu podařilo svému rivalovi nasázet v posledních deseti minutách nastaveného času tři góly a po triumfu 4:1 se mohl radovat z triumfu.

    Finále LM 2013/2014

    REAL MADRID
    – ATLÉTICO MADRID 4 : 1 po prodl. (0:1)
    Branky: 90+3. Ramos (Modrič), 110. Bale (di María), 118. Marcelo (Ronaldo), 120. Ronaldo (pen.) – 36. Godín (Torres Juanfran)
    Karty: 27. Ramos (REA), 45+1. Khedira (REA), 118. Marcelo (REA), 120+1. Ronaldo (REA), 120+3. Varane (REA) – 27. Raúl García (ATM), 53. Miranda (ATM), 72. David Villa (ATM), 74. Torres Juanfran (ATM), 86. Koke (ATM), 100. Gabi (ATM), 120. Godín (ATM)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 9:4.

    Real Madrid CF: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão (59. Marcelo) – Modrič, Khedira (59. Isco), di María – Bale, Benzema (79. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Diego López – Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata.
    Atlético Madrid: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe (83. Alderweireld) – Raúl García (66. J. Sosa), Tiago, Gabi (C), Koke – D. Costa (9. Adrián), David Villa.
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, M. Suárez, C. Rodríguez, Diego, J. Sosa, Adrián.
    Rozhodčí: Björn Kuipers (NED) – Sander van Roekel (NED) a Erwin Zeinstra (NED)
     
    Vítejte u dnešní on-line přenosu prvního semifinálové utkání Ligy mistrů, v němž REAL MADRID hostí v prestižním madridském derby ATLÉTICO MADRID.
    Hlavním rozhodčím dnešního souboje na stadionu Santiago Bernabéu je anglický sudí Martin ATKINSON, kterému budou na čarách asistovat jeho krajané Stepen Child a Stuart Burt. Čtvrtým rozhodčím je delegován Jake Collin, také z Anglie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Martin Dvořák

    Branky: 10. Ronaldo (Casemiro), 73. Ronaldo (Benzema), 86. Ronaldo (L. Vázquez)

    Karty:   48. Isco (REA) – 26. Koke (ATM), 53. Saúl (ATM), 83. Savić (ATM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:15.
    Real Madrid: Navas – Carvajal (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco (68. Asensio), Benzema (77. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata.

    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl (58. Gaitán), Ferreira-Carrasco (68. Á. Correa) – Griezmann, Gameiro (57. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Tiago, F. Torres, Á. Correa, Partey, Gaitán, Rodríguez.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Burt (vš. ENG)
    Středa 10.05.2017
    Atlético - Real Madrid 2:1

    Branky: 12. Saúl (Koke), 15. Griezmann (pen.) – 42. Isco (Kroos)

    Karty:   6. Savić (ATM), 34. Godín (ATM), 37. Gabi (ATM), 85. Á. Correa (ATM) – 4. Danilo (REA), 34. Ramos (REA)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 23:7.
    bahis siteleri