Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bělorusko – Norsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Německo – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Finsko 5:2 (kon.)
konec
Rusko
3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
USA
Úterý 16.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Tělegin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Andrew Copp – 2 min., hrubost).
    59:39 Brock NELSON - 3:5

     
    59:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už si ale BROCK NELSON počkal na správný moment a pečetí výhru Američanů. Ze sedadel se okamžitě zvedly davy ruských fanoušků a hromadně míří k východům. Spojené státy budou mít v tabulce skupiny A největší počet bodů. Asistence: Dylan Larkin.
     
    58:54
    Andrej Vasilevskij zůstává na střídačce!
     
    58:40
    Vasilevskij je na střídačce, Sborná hraje s šesti bruslaři na ledové ploše!
     
    54:00
    Artěmij Panarin unikal sám proti Howardovi, toho zkusil prostřelit ranou mezi betony, ale americký gólman je sklapl včas! Nerozhodný stav stále trvá!
     
    53:32
    Vyloučení v týmu Rusko (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., nedovolené bránění).
    52:57 Anders LEE - 3:4

     
    52:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané bleskurychle využívají početní výhodu. Po vyhraném vhazování udržel kotouč v útočném pásmu Eichel, naservíroval ho přes celou šíři třetiny Gaudreauovi a ten okamžitě vyzval ke skórování před brankou osamoceného ANDERSE LEEHO. Tělegin už situaci nestihl dojet a hokejisté v bílých dresech poprvé v utkání vedou! Asistence: Johnny Gaudreau, Jack Eichel.
     
    52:46
    Vyloučení v týmu Rusko (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., sekání).
     
    47:31
    Dmitrij Orlov svou dělovkou od modré čáry rozezvučel spojnici tyčí!
     
    45:49
    Vyloučení v týmu USA (Anders Lee – 2 min., sekání).
     
    43:34
    Dělovka Andrewa Coppa z levé strany se odrazila od helmy i břevna ruské branky! Dále kotouč putoval mimo nebezpečné území.
    37:43 Kevin HAYES - 3:3

     
    37:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné utkání pokračuje, je potřetí vyrovnáno! Autorem je opět KEVIN HAYES, na kterého ruská obrana úplně zapomněla. Hayes po přihrávce Gaudreaua zamíchal s kotoučem před brankou a poslal ho mimo dosah ruského brankáře. Asistence: Johnny Gaudreau, Nick Bjugstad.
    36:15 Nikita GUSEV - 3:2

     
    36:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Američané měli k dispozici brejk 3 na 1, ale ten Dvorak nevyřešil ani trochu dobře a stejné přečíslení zahrávali i Rusové. Po přesné přihrávce Šipačova se prosadil z pravé strany opět NIKITA GUSEV! Asistence: Vadim Šipačov, Jevgenij Dadonov.
     
    35:37
    Vyloučení v týmu USA (Connor Murphy – 2 min., nedovolené bránění).
    32:18 Dylan LARKIN - 2:2

     
    32:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je znovu vyrovnáno! DYLAN LARKIN se nenápadně prokličkoval mezi ruskými hráči a z místa vyšvihl zápěstím grandiózní ránu k tyči. Vasilevskij sice natahoval vyrážečku, ale na puk nedosáhl. Asistence: Brock Nelson.
     
    31:55
    Fantastický zákrok Howarda! Ten nejprve vytěsnil ránu Andronova z mezikruží k Plotnikovovi a poté se přesunul a vytěsnil i druhý pokus. Zápasu prozatím opravdu vůbec nic nechybí!
     
    30:26
    Charlie McAvoy na poslední chvíli zamezil Dadonovovi únik výtečným obranným zásahem.
    27:33 Anton BĚLOV - 2:1

     
    27:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po odraženém kotouči napřáhl v pravém kruhu ANTON BĚLOV a Rusové se ujímají vedení 2:1. Bělov ze své hokejky vyslal opravdovou dělovku, kterou neměl Howard šanci zkrotit. Asistence: Sergej Plotnikov, Sergej Andronov.
     
    25:50
    Naměstnikov podruhé, tentokrát ještě v mnohem lepší střelecké pozici! Z mezikruží trefil vzdálenější tyč americké branky. Rusové začínají získávat menší převahu.
     
    23:50
    Přečíslení 2 na 1 zakončil Barabanov sám, když se prokličkoval až před Howarda a pálil. Branku ale netrefil!
     
    22:48
    Na druhé straně důrazně připomněl, že Rusko hraje také, Jevgenij Kuzněcov, který se na rozdíl od amerického útočníka do brejku opravdu dostal. Dojíždějící obránce ho na poslední chvíli rozhodil jemnou sekerou a Howard následně úspěšným zásahem brance zamezil!
    21:00 Kevin HAYES - 1:1

     
    21:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají svou přesilovku a vyrovnávají. Autorem branky je KEVIN HAYES, který stanul na pravé straně brankoviště osamocený. Poté, co dostal přihrávku od před brankou stojícího Nelsona, neměl problém zavěsit puk pod do branky. Asistence: Brock Nelson, Clayton Keller.
     
    20:44
    Johnny Gaudreau dostal rychlou přihrávku do levého kruhu, neotálel a okamžitě z voleje vypálil. Vasilevskij opět zasáhl včas, když proti projektilu vystrčil své rameno a poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Kučerov – 2 min., sekání).
     
    14:58
    Ivan Tělegin zůstal trestuhodně zapomenutý před Howardem a po pasu od levého mantinelu lehce usměrnil puk na branku. Americký gólman si připisuje náročný zákrok!
     
    14:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Plotnikov – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    13:01
    Rusko vystřelilo dvakrát na branku a vede, Američanům nestačilo ke skórování hned jedenáct pokusů!
     
    12:52
    Vyloučení v týmu USA (Charlie McAvoy – 2 min., nedovolené bránění).
    12:29 Nikita GUSEV - 1:0

     
    12:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv Rusové nebyli v úvodu utkání aktivnějším týmem, vedou. Je to neuvěřitelné, ale v aréně přes radost sedmnácti tisíc ruských fanoušků není slyšet ani gólová siréna. Do úniku se po kvalitním pasu dostal NIKITA GUSEV a rychlou ranou zápěstím propálil Howarda. Asistence: Bogdan Kiselevič.
     
    08:29
    Před brankou zůstal na několik chvil osamocený Lee, ale netrefil přihrávku zprava ideálně a kotouč se dostal až na druhou stranu útočného pásma USA.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Kučerov – 2 min., sekání).
     
    03:53
    Dylan Larkin ihned po vhazování vystřelil. Rána byla schovaná za útočníkem Ruska, ale skóre se nemění. Brankář Sborné zaklekl a šanci zneškodnil!
     
    03:51
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Zub – 2 min., vysoká hůl).
     
    Čeká nás nefalšovaný souboj o první místo skupiny A. Kdo bude v klasickém duelu dvou rivalů úspěšnější? Sborná nebo mladíčci z USA?

    RR

    Branky a nahrávky: 13. N. Gusev (Kiselevič), 28. A. Bělov (S. Plotnikov, Andronov), 37. N. Gusev (Šipačov, Dadonov) – 21. K. Hayes (B. Nelson, Keller), 33. D. Larkin (B. Nelson), 38. K. Hayes (J. Gaudreau, Bjugstad), 53. Lee (J. Gaudreau, Eichel), 60. B. Nelson (D. Larkin)


    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Zub, Orlov – Tělegin, Andronov (A), S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Tkačjov, Panarin, Kučerov – Naměstnikov, Barabanov, Ničuškin – Kuzněcov.
    USA: Howard (Hellebuyck) – C. Murphy (C), Hanifin, Trouba, DeKeyser, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk – Eichel, Keller, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – J. Gaudreau, Bjugstad, K. Hayes – Compher, Copp, Greenway – Dvorak.

    Rozhodčí: Salonen (FIN), Stricker (SUI) – Lhotský (CZE), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 18 756
    bahis siteleri