S. Makedonie – Portugalsko 2:4 (kon.) | Srbsko – Španělsko 0:1 (kon.)
konec
Severní Makedonie
2:4 (1:2)
Portugalsko
Pátek 23.06.2017, 20:45 • Stadion GOSiR, Gdynia • Mistrovství Evropy U21 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc. (22:58:13)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:13.
     
    Je dobojováno, Portugalsko sice poráží Makedonii poměrem 4:2, k postupu do semifinále mu ale tento výsledek nestačí, což znamená, že pozici nejlepšího týmu na druhém místě stále drží Slováci! Sledovali jsme velice atraktivní utkání plné krásných ofenzivních akcí. Portugalci byli jasně lepší týmem, do vedení se dostali už ve druhé minutě, kdy se hlavou prosadil Edgar Ié. Ve dvacáté minutě už to bylo o dvě branky, po Rodriguesově pasu se krásně trefil Bruma. Ještě před odchodem do šaten se ale Makedoncům podařilo snížit, když se ujala dalekonosná rána Enise Bardiho.

    Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, svěřenci lodivoda Jorgeho stále určovali a diktovali tempo utkání. Pro postup mezi čtyřku nejlepších potřebovali vstřelit dvě branky a žádnou už neinkasovat. Vše se pro ně vyvíjelo nadějně, když na 3:1 zvýšil Daniel Podence, deset minut před koncem se ale Makedonie znovu dostala na dostřel jediné branky – v akci střídajících hráčů se o to postaral Kire Markoski. Sebevědomí Portugalců bylo po tomto momentu narušeno, v první minutě nastavení se sice podruhé zvládl prosadit Bruma, pátou branku ale už celek z Pyrenejského poloostrova přidat neodkázal.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Závěr zápasu se poněkud protáhl, Portugalsku byl dán k dispozici ještě jeden dlouhý nákop, Figueiredo si ale ve vzduchu počínal nedovoleně. Za následné nevhodné připomínky na adresu hlavního sudího přichází další žluté varování.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Enis Bardi (Makedonie).
     
    90+4
    Opět to na sebe vzal Cancelo, na jehož centrovaný balon si na hranici malého vápna naskočil Paciência, hlavička mu ale nevyšla podle představ, kulatý nesmysl skončil vysoko nad horní tyčí Šiškovskiho pokladnice.
     
    90+3
    Portugalci se ještě nadechují k závěrečnému tlaku. Na pravém křídle byl faulován Medeiros, Jorgego svěřenci tak mají k dispozici poslední přímý kop. Dokáží se prosadit?
     
    90+2
    Velká chyba sudího Kružliaka! Červenou kartu dostává Diogo Jota, ovšem opakovaný záběr ukázal, že portugalský útočník se žádného faulu proti Bardimu nedopustil. Ani žlutá karta by nebyla na místě...
    90+1. BRUMA - 2:4
     
    90+1
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    První dílčí úkol mohou Portugalci považovat za splněný, podařilo se jim totiž přidat čtvrtou branku, stále jim ale ještě jedna schází! Medeiros se poměrně překvapivě pokusil o střelu, balon se pak s pořádnou dávkou štěstí odrazil až k zapomenutému BRUMOVI, jenž jej z první nekompromisně uklidil pod břevno!
     
    90+1
    Portugalcům byly k dispozici dány ještě čtyři minuty. Dokáží Jorgeho svěřenci přidat dvě potřebné branky?
     
    90
    Bruma zvedl hlavu a přenesl hru na pravou stranu trávníku, kde se jej ujal Yuri Medeiros. Po jeho rychlém výpadu ke středu přišla rána, ta však byla tečována a míč následně zaplul přesně do Šiškovskiho náruče.
     
    88
    Šiškovski poněkud otálel s výkopem, což se hlavnímu sudímu příliš nepozdávalo, načež je makedonský brankář odměněn žlutou kartou za zdržování hry.
     
    88
    Neves to nechtěl zbytečně komplikovat a poslal do šestnáctky vysoký centrovaný balon. Na něj si dokázal naskočit Paciência, jeho hlavička ale přesná nebyla, Šiškovski mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    87
    Ne, Portugalsku se v posledních minutách přestalo dařit. Diogo Jota se sice krásně zbavil Popzlatanova, při své kličce si ale balon až příliš předkopl, čehož pohotovým skluzem a následným odkopem využil Zajkov.
     
    86
    Ié poslal na kraj šestnáctky dlouhý balon, načež se do souboje dostali Bejtulai a Paciência. Portugalský útočník šel míči naproti nohou, kdežto makedonský zadák hlavou. Po vzájemném střetu je Paciência odměněn žlutou kartou.
     
    85
    Portugalci nyní velmi laxně zahráli autové vhazování, viníkem celé situace byl Cancelo, který našel kopačky mladičkého Elmaze. Ten si počkal na z druhé vlny si sbíhajícího Bardiho, tomu ale tentokrát rána absolutně nesedla.
     
    84
    Po souboji s Jotou se na trávníku ocitl stoper Bejtulai. Opakovaný záběr ukázal, že makedonský fotbalista inkasoval lehký úder loktem do nosu, určitě se nejednalo o nic příjemného. Ošetření ale nebude nutné, můžeme pokračovat.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. E. Bardi, 80. Markoski (Elmaz) – 2. Edgar Ié (Medeiros), 22. Bruma (Rodrigues), 57. Podence (Medeiros), 90+1. Bruma

    Karty:   49. Babunski (MAK), 63. Musliu (MAK), 88. Šiškovski (MAK), 90+5. E. Bardi (MAK) – 86. Paciência (POR), 90+7. Figueiredo (POR)   90+2. Diogo Jota (POR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:13.
    Severní Makedonie: Šiškovski – Popzlatanov, Zajkov (C), Bejtulai, Murati – Babunski (74. Markoski), E. Bardi, Nikolov – Gorgev, Radeski (28. Musliu), Angelov (57. Elmaz).
    Náhradníci: Aleksovski, Ilik – Elmaz, Musliu, Amanovik, Avramovski, Velkovski, Petkovski, Markoski, Demiri, Kostadinov, Pivkovski.

    Portugalsko: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Figueiredo (C), Rebocho (18. Rodrigues) – Neves, Sanches (55. R. Horta) – Medeiros, Podence (69. Diogo Jota), Bruma – Paciência.
    Náhradníci: M. Silva, Pereira – Geraldes, Rodrigues, Fonseca, Ramos, Guedes, Diogo Jota, R. Horta, João Carvalho.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Tomáš Somolani, Branislav Hancko (všichni Slovensko)
    bahis siteleri