Odpolední program (semifinálové jízdy) (kon.)
konec
Odpolední program (semifinálové jízdy)

Pátek 14.07.2017, 14:35ME v rychlostní kanoistice
     
    Do zítřejšího programu zasáhnou čeští závodníci
    1 km K1 Finále B Tomáš Veselý
    1 km K1 Finále A Anna Kožíšková
    1 km C1 Finále A Martin Fuksa
    500 metrů K4 Finále 1 Jakub Špicar, Daniel Havel, Radek Šlouf a Jan Štěrba. (16:27:32)
     
    Z dnešních semifinálových jízd je to vše. Mistrovství Evropy pokračuje zítra dalšími závody.
     
    Do finále se dokázaly probojovat Dragomirescuová a Postaruová z Rumunska, ty skončily první. Polky Czarnecká a Stannyová druhé. Poslední místo do finále A získaly Ukrajinky Volovčiková a Četveriková. Češky dojely páté.
     
    V poslední dnešní jízdě se představí dvojice žen na 500 metrů C2. V dráze číslo jedna bude Lenka Součková a Jana Ježková.
     
    Nejlépe si vedli Ukrajinci, cílem projeli v čase 01:32:940. Druzí byli Srbové a třetí Norové. Do malého finále se dostali Portugalci, Španělé a závodníci Estonska.
     
    Předposlední dnešní závoj je závod mužských dvojic na 500 metrů. Na startu jsou postupně seřazeni Portugalci (Silva a Ribeito), Němci (Zaremba, Haseleu), Španělé (Carrera, Millan), Srbové (Pajič a Holpert), Ukrajinci (Semykin, Trunov), Estonci (Sula, Alupere), Slovinci (Blazevič, Smit) a Norové (Ullvang a Teland).
     
    Francouzská dvojice dojela jako první v čase 01:30:704, druzí byli Dánové a do velkého finále pak postoupili také Slováci. Česká dvojice končí na osmém místě, a tak se ani nedostali do malého finále.
     
    Kategorie K2, závod na 500 metrů. V dráze číslo jedna Lukáš Kusovský a Lukáš Trefil. Ve čtvrté dráze pak Miroslav Zaťko a Lubomír Beňo ze Slovenska.
     
    Tento závod dokázala vyhrát Daniela Varonaová a Irina Lauricová z Rumunska. Druhé skončily Anna Pulawská a Beata Mikolajczyková. Třetí pak Joana Vaconcelosová a Teresa Portelaová z Portugalska.
     
    K2, závod žen na 500 metrů. V dráze číslo jedna Rakousko, dvojka Švédsko, trojka Franice, déle pak Polsko, Ukrajina, Portugalsko, Rumunsko, Bulharsko a Velká Británie.
     
    První semifinále na 500 metrů K1 se pojede bez české nebo slovenské účasti. Fernando Pimenta projel trať nejrychleji, v čase 01:41:468. Druhý skončil Balint Kapasz a třetí Etienne Hubert.
     
    Tratí dlouhou 500 metrů nejrychleji prolétl nejrychleji Jan Vandrey z Německa, druhý byl Ádán Fekete z Maďarska a třetí Oleksandr Maksymčuk. Slovenský závodník Vincent Farkaš skončil na osmé pozici.
     
    Následovat bude první semifinálová jízda kategorie C1, kde se mimo jiné představí Vincent Farkaš. Slovenský závodním je v dráze číslo jedna.
     
    Tento závod vyhrála Maria Povkhová z Ukrajiny v čase 01:57:920. Druhá pak skončila Emily Lewisová a třetí Tabea Medertová z Německa. Konžíškové se závod nepovedl, s časem 02:01:480 skončila na sedmé pozici.
     
    V závodě číslo 41 nastoupí ženy v kategorii K1, čeká na ně 500 metrů. V dráze číslo devět je Anna Kožíšková.
     
    První semifinálovou jízdu kategorie K2 můžu na tisíc metrů dokázala vyhrát ruská dvojice ve složení Oleg Saniavin a Maxim Spesitsev. Do finále se dál dostali Bělorusové a Dánové. Slováci reprezentovaní Markem Krajčovičem a Matějem Michálkem skončili šestí. Ztrátu měli 00:03:392.
     
    Dalším závodem byl mužský souboj kategorie C2 na tisíc metrů. Na prvním místě se umístila ukrajinská dvojice Dmytro Jančuk a Taras Miščuk. Druzí pak skončili Poláci, třetí Lotyši. Čtvrté místo patřilo Moldavsku. Další poradí: Portugalsko, Litva, Francie, Velká Británie a poslední Bělorusko.
     
    První semifinále ženského čtyřkajaku na 500 metrů ovládly Rusky. Kvarteto Anoškinaová, Nevskayaová, Baranová a Černigovskajaová projelo trať v čase 01:38:352. České diváky ale více zajímalo dráha číslo dva, kde byl český kajak. Eliška Betlachová, Kateřina Slivanská, Jana Krpatová a Lucie Krpatová skončily na posledním šestém místě, jejich ztráta na první Rusky byla osm a půl sekund.
     
    V prvním semifinále čtyřkajaku dokázali vyhrát Italové a Portugalci. Alessandro Gnechci, Ablerto Richetti, Mauro Floriani a Mauro Crenna dokázali půlkilometrovou trať projet v čase 01:23:396. V naprosto stejném čase se totiž do cíle vřítil portugalský kajak ovládaný Emanuelem Silvou, Davidem Fernandesem,Joao Ribeirou a Davidem Verelau. Dělené první místo. Třetí pak dojeli Srbové, čtvrtí Rusové. Páté místo patří Litvě, šesté Bulharsko, sedmá Ukrajina a poslední Švédsko.

    Jan Prošek

    bahis siteleri