Odpolední program (semifinálové jízdy) (kon.)
konec
Odpolední program (semifinálové jízdy)

Pátek 14.07.2017, 14:35ME v rychlostní kanoistice
     
    Do zítřejšího programu zasáhnou čeští závodníci
    1 km K1 Finále B Tomáš Veselý
    1 km K1 Finále A Anna Kožíšková
    1 km C1 Finále A Martin Fuksa
    500 metrů K4 Finále 1 Jakub Špicar, Daniel Havel, Radek Šlouf a Jan Štěrba. (16:27:32)
     
    Z dnešních semifinálových jízd je to vše. Mistrovství Evropy pokračuje zítra dalšími závody.
     
    Do finále se dokázaly probojovat Dragomirescuová a Postaruová z Rumunska, ty skončily první. Polky Czarnecká a Stannyová druhé. Poslední místo do finále A získaly Ukrajinky Volovčiková a Četveriková. Češky dojely páté.
     
    V poslední dnešní jízdě se představí dvojice žen na 500 metrů C2. V dráze číslo jedna bude Lenka Součková a Jana Ježková.
     
    Nejlépe si vedli Ukrajinci, cílem projeli v čase 01:32:940. Druzí byli Srbové a třetí Norové. Do malého finále se dostali Portugalci, Španělé a závodníci Estonska.
     
    Předposlední dnešní závoj je závod mužských dvojic na 500 metrů. Na startu jsou postupně seřazeni Portugalci (Silva a Ribeito), Němci (Zaremba, Haseleu), Španělé (Carrera, Millan), Srbové (Pajič a Holpert), Ukrajinci (Semykin, Trunov), Estonci (Sula, Alupere), Slovinci (Blazevič, Smit) a Norové (Ullvang a Teland).
     
    Francouzská dvojice dojela jako první v čase 01:30:704, druzí byli Dánové a do velkého finále pak postoupili také Slováci. Česká dvojice končí na osmém místě, a tak se ani nedostali do malého finále.
     
    Kategorie K2, závod na 500 metrů. V dráze číslo jedna Lukáš Kusovský a Lukáš Trefil. Ve čtvrté dráze pak Miroslav Zaťko a Lubomír Beňo ze Slovenska.
     
    Tento závod dokázala vyhrát Daniela Varonaová a Irina Lauricová z Rumunska. Druhé skončily Anna Pulawská a Beata Mikolajczyková. Třetí pak Joana Vaconcelosová a Teresa Portelaová z Portugalska.
     
    K2, závod žen na 500 metrů. V dráze číslo jedna Rakousko, dvojka Švédsko, trojka Franice, déle pak Polsko, Ukrajina, Portugalsko, Rumunsko, Bulharsko a Velká Británie.
     
    První semifinále na 500 metrů K1 se pojede bez české nebo slovenské účasti. Fernando Pimenta projel trať nejrychleji, v čase 01:41:468. Druhý skončil Balint Kapasz a třetí Etienne Hubert.
     
    Tratí dlouhou 500 metrů nejrychleji prolétl nejrychleji Jan Vandrey z Německa, druhý byl Ádán Fekete z Maďarska a třetí Oleksandr Maksymčuk. Slovenský závodník Vincent Farkaš skončil na osmé pozici.
     
    Následovat bude první semifinálová jízda kategorie C1, kde se mimo jiné představí Vincent Farkaš. Slovenský závodním je v dráze číslo jedna.
     
    Tento závod vyhrála Maria Povkhová z Ukrajiny v čase 01:57:920. Druhá pak skončila Emily Lewisová a třetí Tabea Medertová z Německa. Konžíškové se závod nepovedl, s časem 02:01:480 skončila na sedmé pozici.
     
    V závodě číslo 41 nastoupí ženy v kategorii K1, čeká na ně 500 metrů. V dráze číslo devět je Anna Kožíšková.
     
    První semifinálovou jízdu kategorie K2 můžu na tisíc metrů dokázala vyhrát ruská dvojice ve složení Oleg Saniavin a Maxim Spesitsev. Do finále se dál dostali Bělorusové a Dánové. Slováci reprezentovaní Markem Krajčovičem a Matějem Michálkem skončili šestí. Ztrátu měli 00:03:392.
     
    Dalším závodem byl mužský souboj kategorie C2 na tisíc metrů. Na prvním místě se umístila ukrajinská dvojice Dmytro Jančuk a Taras Miščuk. Druzí pak skončili Poláci, třetí Lotyši. Čtvrté místo patřilo Moldavsku. Další poradí: Portugalsko, Litva, Francie, Velká Británie a poslední Bělorusko.
     
    První semifinále ženského čtyřkajaku na 500 metrů ovládly Rusky. Kvarteto Anoškinaová, Nevskayaová, Baranová a Černigovskajaová projelo trať v čase 01:38:352. České diváky ale více zajímalo dráha číslo dva, kde byl český kajak. Eliška Betlachová, Kateřina Slivanská, Jana Krpatová a Lucie Krpatová skončily na posledním šestém místě, jejich ztráta na první Rusky byla osm a půl sekund.
     
    V prvním semifinále čtyřkajaku dokázali vyhrát Italové a Portugalci. Alessandro Gnechci, Ablerto Richetti, Mauro Floriani a Mauro Crenna dokázali půlkilometrovou trať projet v čase 01:23:396. V naprosto stejném čase se totiž do cíle vřítil portugalský kajak ovládaný Emanuelem Silvou, Davidem Fernandesem,Joao Ribeirou a Davidem Verelau. Dělené první místo. Třetí pak dojeli Srbové, čtvrtí Rusové. Páté místo patří Litvě, šesté Bulharsko, sedmá Ukrajina a poslední Švédsko.
     
    Závod číslo 35., to bylo druhé semifinále K1, Tedy závod na tisíc metrů. Česká republika v této semifinálové jízdě měla svého zástupce. Ve druhé dráze byl Tomáš Veselý. Start závodu se mu povedl velmi dobře, pohyboval se na třetí pozici. Tu ale neuhájil, dostali se před něj Marcus Walz ze Španělska a Antun Novakovič ze Španělska. Český závodník tak dojel do cíle na pátém místě.
     
    V prvním semifinále kategorie K1 muži rovněž závodilo devět kanoistů. Pro české a slovenské fanoušky bylo nejzajímavější sledovat v sedmé dráze Petera Gellea. Tomu se první polovina tratě nepovedla. V polovině byl na osmém místě. Díky zlepšenému výkonu na posledních metrech se dostal až na pátou pozici, kterou uhájil ve velmi těsném dojezdu nad Jo Solhaugem z Norska.
     
    Této jízdy se účastnil také slovenský Vincent Farkaš. Byl v dráze číslo tři a od začátku závodu se pohyboval mezi šestým a sedmým místem. Do cíle se dostal na šesté pozici v čase 04:14:632.
     
    Následovala kategorie C1 muži. Závod rovněž na 1000 metrů. Hned devět závodníků se seřadilo na startovní pozici. Nejrychleji trať projel Vadim Korubov, který první dva měřené úseky zvládl nejlépe. Ve třetí čtvrtině tratě jej postihla krize a propadl se na průběžné třetí místo. Posledních 250 metrů zvládl s přehledem a dostal se zpět na první místo, které v těsném finiši dokázal uhájit před druhým Henrikem Vasbanyaiem.
     
    Druhé místo v závodě K1 ženy na 1000 metrů obsadila španělka Laura Pedruelová, třetí skončila Yvonne Schuringová z Rakouska. Poslední pak dojela Finka Pauliina Poletová. Ta měla na vedoucí závodnici ztrátu devíti sekund.
     
    V tomto závodě na sebe narazily čtyři závodnice, nejrychleji celou kilometrovou trať projela Rachel Cawthorn v čase 04:11:700. Tato závodnice rozhodně neměla nejrychlejší prvních 250 metrů, ale od té chvíle výrazně přidala a dostala se na první místo,které dokázala uhájit.
     
    V prvním semifinálovém závodě se představí ženy v kategorii K1. V závodě na 1000 metrů.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky Mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice. Před námi je odpolední program, tedy semifinálové jízdy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Jan Prošek

    bahis siteleri