Odpolední program (semifinálové jízdy) (kon.)
konec
Odpolední program (semifinálové jízdy)

Pátek 14.07.2017, 14:35ME v rychlostní kanoistice
     
    Tratí dlouhou 500 metrů nejrychleji prolétl nejrychleji Jan Vandrey z Německa, druhý byl Ádán Fekete z Maďarska a třetí Oleksandr Maksymčuk. Slovenský závodník Vincent Farkaš skončil na osmé pozici.
     
    Následovat bude první semifinálová jízda kategorie C1, kde se mimo jiné představí Vincent Farkaš. Slovenský závodním je v dráze číslo jedna.
     
    První semifinálovou jízdu kategorie K2 můžu na tisíc metrů dokázala vyhrát ruská dvojice ve složení Oleg Saniavin a Maxim Spesitsev. Do finále se dál dostali Bělorusové a Dánové. Slováci reprezentovaní Markem Krajčovičem a Matějem Michálkem skončili šestí. Ztrátu měli 00:03:392.
     
    První semifinále ženského čtyřkajaku na 500 metrů ovládly Rusky. Kvarteto Anoškinaová, Nevskayaová, Baranová a Černigovskajaová projelo trať v čase 01:38:352. České diváky ale více zajímalo dráha číslo dva, kde byl český kajak. Eliška Betlachová, Kateřina Slivanská, Jana Krpatová a Lucie Krpatová skončily na posledním šestém místě, jejich ztráta na první Rusky byla osm a půl sekund.
     
    Závod číslo 35., to bylo druhé semifinále K1, Tedy závod na tisíc metrů. Česká republika v této semifinálové jízdě měla svého zástupce. Ve druhé dráze byl Tomáš Veselý. Start závodu se mu povedl velmi dobře, pohyboval se na třetí pozici. Tu ale neuhájil, dostali se před něj Marcus Walz ze Španělska a Antun Novakovič ze Španělska. Český závodník tak dojel do cíle na pátém místě.
     
    V prvním semifinále kategorie K1 muži rovněž závodilo devět kanoistů. Pro české a slovenské fanoušky bylo nejzajímavější sledovat v sedmé dráze Petera Gellea. Tomu se první polovina tratě nepovedla. V polovině byl na osmém místě. Díky zlepšenému výkonu na posledních metrech se dostal až na pátou pozici, kterou uhájil ve velmi těsném dojezdu nad Jo Solhaugem z Norska.
     
    Této jízdy se účastnil také slovenský Vincent Farkaš. Byl v dráze číslo tři a od začátku závodu se pohyboval mezi šestým a sedmým místem. Do cíle se dostal na šesté pozici v čase 04:14:632.

    Jan Prošek

    bahis siteleri