Uganda – Egypt 1:0 (kon.) | Guinea – Libye 3:2 (kon.)
konec
Uganda
1:0 (0:0)
Egypt
Čtvrtek 31.08.2017, 15:00 • Mandelův národní stadion, Kampala • Kvalifikace MS (Afrika) • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z africké části kvalifikace o postup na MS 2018. Společně se podíváme na duel mezi Ugandou a Egyptem. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    V Ugandě se chystá opravdový svátek! Přijedou totiž finalisté posledních tří Afrických pohárů národů, Egypťané! Ve výběru faraonů navíc nechybí ani Mohamed Salah či Elneny. Egypt v kvalifikaci ještě neztratil jediný bod a také v Ugandě bude považován za favorita. Za domácí celek by měli nastoupit především hráči z afrických či nižších asijských soutěží. Uganda dokázala Egypt porazit naposledy v roce 1965.
     
    Úvodní sestavy:

    Uganda: Onyango (C) – Walusimbi, Isinde, Juuko, Aucho, Wakiro, Wasswa, Miya, Nsibambi, Ochaya, Okwi
    Náhradníci: Ochan, Watenga, Ntege, Muwanga, Muleme, Iguma, Masiko, Mutayba, Kagimu, William, Karisa, Serenkuma

    Egypt: Hadary (C) – Hegazi, Rabia, Fathi, Hamed, Abdel Shafi, Salah, Saied, Trezeget, Kahraba, Elneny
    Náhradníci: Ekramy, Elshenawy, Gaber, Samir, Hafer, Al Muhamadi, Ahmed, Gomaa, Morsy, Sobhi, Gamal, Ashour

    Rozhodčí: Lemghaifry – Doumbouya, Warr.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Uganda bude hrát v červených dresech, zatímco Egypt přijel v bílém.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Egypt obstaral výkop do dnešního utkání. Favorit dnešního utkání v jeho úvodu kombinuje s balónem na vlastní polovině plochy.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Wasswa (Uganda).
     
    3
    Egypt se dožadoval odpískání pokutového kopu. Abdel Shafi vletěl s míčem do šestnáctky, kde upadl, ale rozhodčí ukázal jen odkop od branky.
     
    4
    Walusimbi vystoupil na hranici pokutového území proti jednomu z Egypťanů a hlavou odvrátil míč do bezpečí. Uganda může zaútočit.
     
    5
    Uganda uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Domácí se pokusili přenést hru na opačnou stranu, ale Hadary byl připraven.
     
    6
    Elneny se při návratu na vlastní polovinu dopustil faulu a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Egyptský záložník totiž zmařil rodící se akci Ugandy.
     
    7
    Uganda se usadila na polovině svého soupeře a snažila se prodrat do šestnáctky. Okwi dokonce přihrál na značku pokutového kopu, kde byli jen obránci.
     
    8
    Abdel Shafi si navedl míč mezi dva hráče Ugandy a byl faulován. Aucho poslal soupeře k zemi zatažením za dres.
     
    9
    Egypt zahrával první rohový kop dnešního utkání. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl připravený Miya. Uganda může uklidnit hru.
     
    10
    Další zajímavá situace v pokutovém území domácího celku. Salah se otáčel na hranici šestnáctky a upadl. Ani tentokrát se pokutový kop nepíská.
     
    11
    Saied si navedl míč na pravačku a snažil se přihrát do šestnáctky. Stejný hráč se probil k odraženému míči, ale jeho rána Onyanga neohrozila.
     
    12
    Také Uganda zahrávala svůj první roh. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde vzdušnému prostoru kraloval jen egyptský obránce.
     
    13
    Hegazi zvládl sprinterský souboj s Ochayou po pravém křídle a dokonce vybojoval vhazování pro Egypt. Faraoni mohou rozvinout další útok.
     
    14
    Uganda si vypracovala obrovskou šanci! Okwi se uvolnil na pravé straně a poslal prudký centr před branku, kde na poslední chvíli zasáhl obránce.
     
    15
    A další možnost domácího výběru! Hadary vystartoval za parádním obloučkem, jenže u míče byl jako první Ochaya, jehož lob neskončil v síti!
     
    16
    Hostující brankář Hadary zůstává ležet po kontaktu v předchozím souboji. Brankář Egypta musí být ošetřen, ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    17
    Hadary už je zpátky na nohou a ihned se zapojil do rozehrávky od vlastní branky. Jeho odkop však nezachytil nikdo z Egypťanů.
     
    18
    Uganda se snažila přenést hru na hranici pokutového území. Parádně se stačil vrátit Elneny, který vybojoval míč, zbavil se dotírajícího soupeře a ještě rozehrál.
     
    19
    Salah napadal rozehrávku domácího výběru na polovině Ugandy a dostal soupeře pod tlak. Egypt může pokračovat v kombinaci.
     
    20
    Před branku Ugandy přiletěl prudký centr z pravé strany. Na míč si brousil zuby Salah, ale obránce Juuko míč ze vzduchu odpálil ven ze šestnáctky.
     
    21
    Uganda přestála úvodní nápor soupeře a v posledních minutách se právě domácí fotbalisté snaží útočit. Favorit dnešního souboje se musí bránit.
     
    22
    Elneny znovu vypomohl hostující defenzívě. Jedna z největších hvězd na trávníku se položila pod nohy Juukovi a vybojovala vhazování pro Egypt.
     
    23
    Egypt se rychlou kombinací prodral až na hranice pokutového území. Hamed dokonce odcentroval, ale jeho pobídka skončila v zámezí.
     
    24
    Zadáci Ugandy kombinují s míčem na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo z Egypťanů jejich rozehrávku nenapadá.
     
    25
    Elneny vyslal zajímavou přihrávku do pokutového území. Egyptský fotbalista hledal Salaha, před kterým na poslední chvíli odvrátil obránce na roh.
     
    26
    Exekuce rohového kopu se ujal Salah. Fotbalista Liverpoolu poslal centr, který se točil přímo do branky, ale Onyango byl na brankové čáře připraven.
     
    27
    Hadary musel zasahovat proti utajené střele ze střední vzdálenosti. Egyptský brankář se stačil přemístit k tyči a vyrazil míč na roh.
     
    28
    Egyptu se vůbec nedaří přechod na polovinu domácího celku. Fotbalisté Ugandy napadají soupeřovu rozehrávku velmi vysoko a hosté nemají prostor.
     
    29
    Salah si nabíhal na zajímavou přihrávku za obranu domácího výběru. Fotbalista Liverpoolu se k míči nedostal kvůli zásahu pozorného Juuka.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme poněkud překvapivý vývoj utkání. Uganda totiž hraje opravdu aktivně a Egypt k ničemu nepouští.
     
    31
    Uganda znovu útočila po levé straně hřiště. Domácí Okwi svedl souboj s jedním z obránců, který vybojoval vhazování pro Egypt.
     
    32
    Salah už se hnal sám na brankáře, jenže jeho akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Bylo to o malý kousek!
     
    33
    Naopak na druhé straně mohla udeřit Uganda! Okwi si naběhl na parádní centr a prudkou střelou z voleje protáhl egyptského brankáře!
    33. Okwiho rána
     
    34
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí Uganda favorizovanému Egyptu nepříjemně zatápí a hosté mají v první půli velké problémy.
     
    35
    Okwi si naběhl na další pěknou přihrávku za obranu Egyptu. Domácí fotbalista si naneštěstí pro Ugandu nevšiml lépe postaveného spoluhráče a nechal se vytlačit k rohovému praporku.
     
    36
    Egyptu se podařilo dopravit míč do branky, ale ta nemůže platit kvůli ofsajdu! Saied si totiž nepohlídal své postavení!
     
    37
    Egypťané si však v posledních minutách dokázali, že mohou překonat pozornou obranu domácího výběru. Utkání má zatím skvělý náboj!
     
    38
    Miya dostal moře volného prostoru na pravém křídle, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Brankář Hadary jeho pobídku schoval do rukavic.
     
    39
    Další parádní možnost pro Ugandu! Nsibambi si na malém vápně naskočil na povedený centr a Hadary jeho hlavičku vytěsnil konečky prstů nad břevno!
     
    40
    Egypt se snažil prodrat do pokutového území. Elneny tím směrem vyslal dvě prudké přihrávky, jenže zadáci Ugandy byli v obou případech pozorní.
     
    41
    Egypt měl k dispozici přímý kop. Jeho exekuce se ujal Hamed, jehož centr přiletěl na přední tyč, kde číhal připravený brankář Onyango.
     
    42
    Okwi si při zpracování prudké přihrávky na hranici pokutového území pomohl rukou. Hlavní rozhodčí jeho přestupek postřehl a odpískal míč pro Egypt.
     
    43
    Ofsajd také na straně Ugandy! Domácí obránce Juuko poslal dlouhou přihrávku na hostující polovinu, kam spěchal Okwi, ale právě on byl v ofsajdu.
     
    44
    Abdel Shafi se po rohovém kopu snažil vylepšit pozici pro Elnenyho, jenže domácí Aucho skvěle vystoupil a zakopl míč do autu.
     
    45
    Egypt se v závěru prvního poločasu hnal do otevřené obrany Ugandy. Salah měl prostor na pravé straně, ale Wasswa se stačil vrátit.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Uganda v úvodní pětačtyřicetiminutovce zaskočila favorizovaný Egypt a vypracovala si několik možností. V největší šanci se ocitl Okwi, ale Hadary jeho prudkou ránu vytěsnil mimo tři tyče. Egyptu se podařilo vstřelit gól, ale ten nemohl platit kvůli ofsajdu. Poslední slovo měla znovu Uganda. Nsibambi si naskočil na centr z levé strany a Hadary zachránil Egypt dalším skvělým zákrokem. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Kahraba, přichází Ahmed.
     
    47
    Salah udržel baló ve hře na pravé straně hřiště, poté se pokusil o rychlou kličku, jenže Juuko jeho úmysl přečetl a vybojoval balón pro Ugandu.
     
    48
    Ahmed Hegazi atakoval soupeře v pokutovém území. Domácí fotbalista po kontaktu se soupeřem upadl, ale penalta se v tomto případě nepíská.
     
    49
    Egypt měl k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Rozehrávky se ujal Elneny, který vyslal centr na přední tyč, kde byl pouze domácí brankář.
     
    50
    Uganda mohla překvapit Egypt rychlým přechodem po evé straně. Wasswa spěchal za prudkou přihrávkou, ale nedohnal míč na hrací ploše.
     
    51
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Watenga se dostal k odraženému míči, jenže Hadary jeho dělovku na přední tyč vytěsnil na další roh!
     
    52
    Uganda právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Uganda si tuto branku opravdu zasloužila! EMMANUEL OKWI dostal přihrávku na hranici pokutového území, přehodil si míč na levačku a přesnou střelou překonal Hadaryho!
    52. Emmanuel OKWI - 1:0
     
    54
    Egypt se hnal do útoku s pokusem o odpověď. Salah svedl souboj na hranici pokutového území, ale proti důraznému obránci získal jen aut.
     
    55
    Egyptu se vůbec nedaří! Faraoni jsou při přechodu na polovinu soupeře opravdu pomalí a bzdí je nepřesné přihrávky. Na další takovou nedosáhl Salah.
     
    56
    Emmanuel Okwi bojoval o míč v blízkosti rohového praporku. Autor dosud jediné branky se tlačil před Hegaziho, který těžkou situaci ustál.
     
    57
    Egypt zahrával další přímý kop na poloině domácího celku. Elneny chtěl překvapit domácí defenzívu náběhem do šestnáctky, ale obránci přihrávku zastavili.
     
    58
    Elneny opět vybojoval balón na vlastní polovině a rozjel další akci Egypta. Hosté však přerušili hru. Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku.
     
    60
    Ani po hodině hry se Egyptu stále nedaří najít recept na pozornou obranu Ugandy. Faraoni se trápí v kombinaci.
     
    61
    Elneny se po rohovém kopu opřel do odraženého míče. Rána egyptského záložníka zpoza hranice pokutového území skončila vysoko nad brankou.
     
    62
    Až nyní se Egypťané dostali k pořádnému zakončení. Technický pokus z hranice pokutového území schoval Onyango do rukavic.
     
    63
    Salah zahodil vyloženou šanci na vyrovnání! Fotbalista Liverpoolu si naběhl na centr z levé strany a z malého vápna nechal vyniknout domácího gólmana!
     
    64
    Egypťanů je najednou plné hřiště! Hosté se snaží prodrat do pokutového území soupeře, ale obrana Ugandy zatím odolává.
     
    65
    Onyanga vystartoval z brankové čáry až na hranici pokutového území, kam si došel pro odražený centr. Domácí brankář poté přenesl hru na polovinu soupeře.
     
    66
    Uganda už se nikam nežene a koncentruje se především na defenzívu. Domácí fotbalisté zalezli na svou polovinu a vyčkávají na hru Egypta.
     
    67
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Trezeget, přichází Gamal.
     
    68
    Egypt už se znovu nastěhoval na polovinu domácího celku. Fotbalisté v bílém přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou. Zatím se však nemohou dostat do pokutového území.
     
    69
    Ani další akce Egypťanům nevyšla. Domácí fotbalisté se zmocnili balónu a okamžitě jej poslali na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    70
    Ani Elneny neprocedil míč za pozornou obranu Ugandy. Wasswa se dostal k jeho přihrávce a také poslal míč na polovinu Egyptu.
     
    71
    Wakiro fauloval na levé straně hrací plochy a nabídl rozehrávku domácímu celku. Uganda tak může nastřádat další cenné vteřinky.
     
    72
    Uganda po dlouhé době zahrávala přímý kop. Domácí fotbalisté vyslali centr na přední tyč, kde kraloval Ahmed Hegazi.
     
    73
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Hamed, přichází Saleh.
     
    74
    Salah si naběhl na přihrávku do středu hřiště a z prvního doteku chtěl procedit míč do šestnáctky. Pozorná obrana opět zasáhla.
     
    75
    Egyptu rychle utíká čas potřebný k vyrovnání. Hosté navíc pokazili snadnou přihrávku na vlastní polovině a přišli o balón.
     
    76
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Miya, přichází Muwanga.
     
    77
    Uganda mohla přidat druhou branku! Joseph Ochaya zahrával přímý kop z ostrého úhlu a jeho technický pokus prosvištěl těsně vedle levé tyče!
     
    78
    Egypt se usadil na polovině domácího celku. Salah se snaží své spoluhráče vyhecovat k lepšímu výkonu, ale domácí defenzíva dnes pracuje na jedničku.
     
    79
    Domácí fotbalisté vybojovali vhazování na polovině hřiště a opět mohou nasbírat cenné vteřinky. Uganda dnes hraje opravdu parádní zápas.
     
    80
    Elneny si nabíhal na oblouček do pokutového území. Egyptský fotbalista se po míči natahoval levačkou, ale k zakončení se nedostal.
     
    81
    Egypťanům nyní vůbec nezafungovala komunikace. Prudká přihrávka směřovala opačným směrem než se rozběhl osamocený útočník.
     
    82
    Salah si zpracoval zajímavou přihrávku na pravou stranu, jenže okamžitě k němu přistoupil obránce, který jej vytlačil do zámezí.
     
    83
    Domácí brankář Denis Onyango vyfasoval žlutou kartu za zdržování.
     
    84
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů opět zůstává ležet na trávníku a drží se za levé stehno. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    85
    Zraněný fotbalista je odnášen na nosítkách a v závěru utkání už se na trávníku určitě neobjeví. Egypt mezitím pokračuje v útočení.
     
    86
    Střídající Saleh ustál souboj na hranici pokutového území, natlačil se před stopera a snažil se přehodit domácího brankáře. Onyango vykouzlil parádní zákrok!
     
    87
    Uganda mohla zahrozit z následného protiútoku. Nsibambi ale nedosáhl na prudkou přihrávku a balón prosvištěl do zámezí.
     
    88
    Onyango vyrazil na malé vápno, kde si vyskočil pro centrovaný míč z levé strany, jenže v souboji s jedním ze soupeřů schytal nějaký šrám.
     
    89
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Okwi, přichází Serenkuma.
     
    90
    Další zranění na straně domácího celku! Uganda už sbírá cenné vteřinky opravdu všude. S Egyptem to nevypadá vůbec dobře.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Salah se na hranici pokutového území natahoval po prudké přihrávce, jenže dnes mu prostě není přáno. Uganda může zaútočit.
     
    90+3
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Ochaya, přichází Muleme.
     
    90+4
    Domácí brankář vystartoval na hranici pokutového území a odkopl míč daleko od domácí svatyně. Egyptu už mnoho času opravdu nezbývá.
     
    90+5
    Uganda mohla přidat druhou branku! Muleme hlavou vrátil přetažený centr před branku, ale před Serenkumou zasáhl Rabia!
     
    90+6
    Egypt měl jednu z posledních šancí! Egypťané totiž zahrávali rohový kop. Salah se opřel do přetaženého centru, ale trefil jen spoluhráče!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Uganda v dnešním utkání podala fantastický výkon a zaslouženě poráží Egypt 1:0! Domácí fotbalisté si už v první půli vypracovali několik šancí, ale skvělý Hadary držel akcie hostů nad vodou. Po přestávce se však uvolnil Okwi, jehož rána zapadla k tyči! Egypt byl od té doby lepším týmem, jenže v největší šanci selhal Salah, jehož hlavičku z malého vápna Onyango vyrazil. Domácí tak mohou slavit překvapivou výhru!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (17:05:14)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 52. Okwi

    Karty:   2. Wasswa (UGA), 83. Onyango (UGA)


    Uganda: Onyango (C) – Walusimbi, Isinde, Juuko, Aucho, Wakiro, Wasswa, Miya (76. Muwanga), Nsibambi, Ochaya (90+3. Muleme), Okwi (89. Serenkuma)
    Náhradníci: Ochan, Watenga, Ntege, Muwanga, Muleme, Iguma, Masiko, Mutayba, Kagimu, William, Karisa, Serenkuma

    Egypt: Hadary (C) – Hegazi, Rabia, Fathi, Hamed (73. Saleh), Abdel Shafi, Salah, Saied, Trezeget (67. Gamal), Kahraba (46. Ahmed), Elneny
    Náhradníci: Ekramy, Elshenawy, Gaber, Samir, Hafer, Al Muhamadi, Ahmed, Gomaa, Morsy, Sobhi, Gamal, Ashour

    Rozhodčí: Lemghaifry – Doumbouya, Warr
    bahis siteleri