Kladno – Rakovník 4:1 (kon.)
konec
HBC Kladno
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
HBC Rakovník
Pátek 08.09.2017, 19:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:39:53)
     
    Rakovník podlehl na půdě svého lokálního rivala o tři branky. Kladno rozhodlo o svém vítězství ve druhém dějství, kdy se mu podařilo využít častého oslabení svého soupeře. Nakonec bylo vítězství domácích asi zaslouženým výsledkem.

    Střely na branku ve 3. třetině: 10:5
     
    Konec zápasu.
     
    44:00
    Hosté v plném počtu.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu HBC Rakovník (2 min. – příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Sýkora.
     
    40:53
    Kladno bez větších problémů drží pohodlný tříbrankový náskok. Rakovník je směrem dopředu stále malátnější a malátnější. Jirotka si v posledních dvou třetinách příliš nezachytal. Nebo alespoň nemusel řešit skoro žádnou ošemetnou situaci.
     
    Dnešní utkání sleduje 121 diváků.
     
    40:18
    Gerlich nyní musel hodně z branky, aby tenhle míček zachytil. Procházka na něj férově dorážel. Nakonec se bude vhazovat před Gerlichem.
     
    39:41
    Kvůli přetrvávajícím problémům s časomírou byl zahlášen ručně měřený zbývající čas do konce utkání. Konkrétně se jedná o čas 5 minut a 19 vteřin.
     
    38:15
    Sýkora se dostal do zakončení z levé strany. Jirotka musel zasáhnout svou lapačkou. Nakonec se neujala ani následná rakovnická dorážka.
     
    37:25
    D. Hnízdil vypálil a Soukup z dorážky málem skóroval! Odhadujeme, že do konce utkání zbývá nějakých sedm minut.
     
    35:45
    Technické problémy s časomírou stále přetrvávaly. Nutno podotknout, že nové zařízení prostě nefunguje tak, jak má. A proto se od této chvíle bude stopovat postaru – tedy na stopkách.
     
    34:34
    Šícha vypálil hodně ostře, nakonec míček skončil pouze na zadním mantinelu. Rakovník se i nadále spíše jen brání atakům svého soupeře.
     
    33:51
    Soukup nahodil míček na branku, Gerlich dokázal vyrazit, k dorážce se snažil propracovat D. Hnízdil, ovšem neuspěl. Každopádně i zkraje třetí třetiny je Kladno lepším celkem.
     
    32:57
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jen tři minuty od začátku druhého dějství se podařilo domácím skórovat. Na pravém kruhu se objevil zcela sám DOMINIK BARNOŠÁK, který našel skulinku ve výstroji Gerlicha. Asistence: Jan Prokop.
     
    31:52
    Šrámek se snažil propálit skrumáž hráčů, musel by však mít nadlidské schopnosti, aby se mu to povedlo. Nakonec míček skončil pouze na ochranné síti.
     
    31:25
    Šíma se dostal do středu pole a měl dostatek času a prostoru na to, aby vystřelil. Gerlich skvěle zasáhl svou lapačkou. Kromě této šance se zatím na hrací ploše nic zvláštního neudálo.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství bylo na branky podstatně zajímavější. Nabídlo totiž hned čtyři na straně domácích a jednu na straně hostů. Možná že kdyby Rakovník v závěru utkání nevstřelil snižující trefu na 1:3, asi by bylo o výsledku rozhodnuto. Takhle ještě můžeme očekávat nějaké drama, byť domácí byli v tomhle dějství lepším celkem.

    Střely na branku ve 2. třetině: 12:6
     
    Další třetina začne přibližně v 20:15.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:40
    Rakovník právě vstřelil branku!
    Tahle trefa by mohla hosty nakopnout k nějakému obratu. MARTIN TVARŮŽEK dokázal překonat Jirotku z pravé strany. Asistence: Šimon Mika.
     
    28:00
    ALPIQ je v téhle třetině daleko lepším týmem. Obzvláště proto, že Rakovník hrál většinu času v oslabení. Třígólový náskok domácí zcela určitě uklidnil.
     
    26:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Šance Rakovníka jdou strmě dolů s tímhle přesným zásahem domácích. Ke dvěma gólům Štěpáníka se na střeleckou listinu zapsal rovněž DOMINIK BARNOŠÁK. Asistence: Jan Prokop.
     
    26:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tomuhle tlaku se už nedalo jednoduše ubránit. Po střele z dálky od Soukupa se dostal k dorážce RADIM ŠTĚPÁNÍK, který uklidil míček přesně do horního růžku nad ležícího Gerlicha. Asistence: Radek Soukup.
     
    26:02
    Po vyhraném buly pálil ihned z první Soukup, betony Gerlicha ale secvakly včas, a tak domácí na druhou branku stále čekají.
     
    25:20
    Švancar, legenda kladenského hokejbalu, se v oslabení dostal do úniku podél levé strany. A povodil si tam dva hráče Kladna. Nakonec ale nevypálil. Když už nic jiného, aspoň ušetřil čas.
     
    24:50
    Kladno má k dispozici další přesilovku. Rakovník se brání jen za cenu faulů v tomhle případě. Šímova rána z dálky byla pořádně nebezpečná, Gerlich si s ní ale poradil.
     
    24:27
    Vyloučení v týmu HBC Rakovník (Suchý – 2 min., držení protihráče).
     
    23:00
    Špaček vypálil z pravé strany, jenže tahle rána se mu vůbec nepovedla. Autor asistence u prvního gólu v tomhle utkání zatím srší velkou aktivitou. Snaží se zapojovat do všeho, co se na hrací ploše uděje.
     
    22:52
    Hosté v plném počtu.
     
    21:52
    Soukup vypálil ze střední vzdálenosti. Před brankou se snažili kladenští hráči dorážet, ovšem bez úspěchu. Ani tahle početní výhoda kladenského celku nevypadá zatím příliš dobře.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu HBC Rakovník (Suchý – 2 min., hákování).
     
    20:32
    Rakovník pod tlakem mizerně rozehrál. Barnošák následně dostal přihrávku na levý kruh a odtud tvrdě vypálil. Ale mezeru ve výstroji Gerlicha nenašel.
     
    19:23
    Hosté v plném počtu.
     
    18:53
    Dlouho kladenští kombinovali, ale bez střelby. S takovou vlastně nemohli pomýšlet na úspěch. Rakovník brání velmi dobře a ALPIQu zatím nedovolil prakticky nic.
     
    17:37
    Během této přesilovky stačil již vystřelit Procházka, ale trefil jen obránce před sebou. Pak zakončoval Šícha, ale zamířil pouze mimo bránu. Míček se pouze odrazil od zadního mantinelu.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu HBC Rakovník (Sýkora – 2 min., krosček).
     
    16:40
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí se asi zaslouženě ujali vedení. Už některé předchozí akce Kladna vypadaly velmi slibně, teď už se dokázal trefit RADIM ŠTĚPÁNIK. Asistence: Martin Špaček, Daniel Hnízdil.
     
    16:04
    Hosté v plném počtu.
     
    15:32
    Šíma vystřelil z pravé strany, každopádně Gerlich si mezi třemi tyčemi poradil. Kladno pokračuje v akci. Ještě mimochodem dohrává přesilovku z třetiny první.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Viděli jsme poměrně slušnou první třetinu, v níž jsme se branky sice nedočkali, ale šancí bylo na obou stranách poměrně hodně. Derby a otevření nového ročníku hokejbalové extraligy se zatím fanouškům musí líbit.

    Střely na branku v 1. třetině: 9:5
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:20
    Pospíšil se dostal po vyhraném buly k zakončení, ostře vypálil, jeho pokus nakonec skončil mimo. V další akci pak napálil tyčku snad M. Tvarůžek! Tahle přesilovka Kladnu zrovna dvakrát dobře nevychází.
     
    14:04
    Vyloučení v týmu HBC Rakovník (Kopecký – 2 min., držení protihráče).
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    12:39
    Šícha si od mantinelu seběhl do střelecké pozice, ale dobře připraveného Gerlicha nepřekonal. Následně dorážel, ale jeho pokus zastavila hokejka jednoho z bránících hráčů Rakovníka.
     
    11:42
    Soukupova rána se neujala, následně se snažil dorážet Špaček a hlavně pak D. Hnízdil. Ani jeden z nich neuspěl. To samé pak platilo o Štěpáníkovi, který nestačil zakončit. Kladno i nadále mačká soupeře v jeho útočném pásmu!
     
    11:13
    Barnošák se obtočil za brankou a u tyčky se snažil překvapit Gerlicha. Nicméně jeho pokus pouze proletěl brankovištěm mimo kýžený a chtěný prostor, kterým pro něj zcela určitě byla brána.
     
    10:52
    Rakovník vyhodil na zakázané uvolnění. V tuhle chvíli se brání opravdu s vypětím všech svých sil.
     
    10:29
    Opravdu dlouho se hosté bránili tomuhle kolotoči, jaký kladenští v poslední minutě rozjeli. Nakonec ale z něho nevypadli. Gerlich odolal, byť v mnoha případech s notnou dávkou štěstí.
     
    09:42
    Pěkná akce Kladna! Špaček předal zadovkou na D. Hnízdila, který vystrašil svou střelou Gerlicha. Následně pálil sám Špaček, ale neúspěšně. Teď je Rakovník pod obrovským tlakem!
     
    08:41
    Barnošák alias "Barny" se ocitl v mezikruží ve velmi dobré pozici. Byla bohužel chyba, že nevypálil z první. Takhle k němu totiž obránci Rakovníku dokázali přistoupit včas a zamezit mu v podnikání.
     
    08:13
    Šícha poslal tuhle střelu jen na lesík, který se nachází za brankou Gerlicha. Tohle bylo hodně nepovedené zakončení od kladenského forvarda.
     
    07:45
    Domácí v plném počtu.
     
    07:15
    ... Šícha už je na hrací ploše, Kladno hraje ve čtyřech hráčích. To nejhorší mají domácí v tuhle chvíli za sebou.
     
    06:50
    Díky své bojovnosti Kladno dokázalo dostat míček do bezpečí. Pořád je ale čeká těžká šichta. Rakovník už pomalu a jistě staví svůj přesilovkový deštník...
     
    06:21
    Kladno hned zkraje utkání prožívá krušnější chvíle. A musí se bránit hned dvojnásobnému oslabení! Rakovník měl některé šance, zatím si ale Jirotka poradil.
     
    05:45
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Špaček – 2 min., napadení).
     
    05:15
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šícha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:44
    Krásnou přihrávku přes celou hrací plochu obdržel hráč s devadesát devítkou na prsech, tedy Sýkora. Vystřelil z levé strany a Jirotka nepředvedl úplně jistý zákrok. Kladno každopádně přežilo.
     
    04:05
    Haismanův střelecký pokus neměl opět potřebné parametry. Gerlich v bráně pohotově zasáhl. Zatím vidíme z obou stran opravdu hodně opatrný zápas.
     
    03:26
    Tohle byla zatím největší šance tohoto utkání! Před Jirotkou se ocitl Trčka, který se snažil nikým nehlídaný dorážet po dobré práci Švancara v rohu hrací plochy. Nakonec si ale kladenský gólman poradil.
     
    02:58
    Novákova rána ze střední vzdálenosti byla tak čitelná, že si jí Gerlich mezi třemi tyčemi doslova vychutnal. A schoval bez větších problémů míček do své lapačky.
     
    02:14
    Dobrá kombinace kladenského mužstva. Štěpáník se řítil středem pole, následně přenechal míček Špačkovi, ten ale nakonec nepřesně zakončil. Kladno drželo ještě chvilku pásmo, záhy o něj ale přišlo.
     
    01:23
    Haisman si počínal v obraně velmi dobře a zablokoval tuhle střelu. Míček nakonec skončil mimo hrací plochu, vhazovat se bude před kladenským gólmanem Jirotkou.
     
    01:08
    Také Rakovník se dostal do útočné akce. Většinu času se hrálo za Jirotkovou bránou, který nakonec před dotírajícím Švancarou schoval puk pod lapačku.
     
    00:19
    Úvodní střelecký pokus na branku v nové sezóně vyprodukoval ze střední vzdálenosti D. Hnízdil. Nicméně s tímhle pokusem neměl Gerlich větší starosti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabák, Šícha, Novák, Haisman, Důraz, M. Hnízdil – D. Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Barnošák, Prokop, Nosek, Zmeškal, Procházka, Šíma, Šrámek, Pražák

    HBC Rakovník: Gerlich (Solar) – Pospíšil, Cafourek, Suchý, O. Tvarůžek – Mika, M. Tvarůžek, Sýkora, Švancar, Štefanovský, Trčka, Sunkovský, Kopecký, Hildebrand, Tlustý

    Rozhodčí: Koskuba, Cícha.
     
    Rakovník v minulé sezóně v základní části prohrál s Kladnem v obou případech a nevstřelil dokonce jedinou branku. Teď by si ale určitě mohl na favorita věřit. Klub totiž do svých řad přivedl Michala Trčku a velezkušeného Slavomíra Švancaru, který by měl naplno pomáhat z celým chodem áčka.
     
    Starý betonový povrch je na kladenském stadionu zapomenut, na řadu totiž přišla komplexní rekonstrukce celé hrací plochy. Tu zdobí nový plastový materiál, který doplnily nové mantinely i s tvrzenými skly. Určitě bude zajímavé sledovat, zda-li to pro kladenské mužstvo bude jakási výhoda. Doteď totiž byla kladenská tvrz často nedobytnou pevností, ale možná hráčům chvíli potrvá, než si na změnu zvyknou. Toho by pochopitelně chtěli zcela určitě využít hosté.
     
    Novou sezónu hokejbalové extraligy odstartuje středočeské derby mezi Kladnem a Rakovníkem, které by nemuselo být na první pohled tak výsledkově jasné, jak by většina fanoušků očekávala. Ačkoli loni domácí vyhráli základní část, z jejich týmů odešlo hned několik opor, takže obhajovat tohle prvenství pro ně nebude v žádném případě snadné. Hosté se budou snažit letos především vylepšit poslední místo, které jim patřilo loni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Patrik Sandev


    Hledáme zpravodaje pro tým HBC Rakovník. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 17. Štěpáník (Špaček, D. Hnízdil), 27. Štěpáník (Soukup), 27. Barnošák (Prokop), 33. Barnošák (Prokop) – 29. M. Tvarůžek (Mika)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabák, Šícha, Novák, Haisman, Důraz, M. Hnízdil – D. Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Barnošák, Prokop, Nosek, Zmeškal, Procházka, Šíma, Šrámek, Pražák
    HBC Rakovník: Gerlich (Solar) – Pospíšil, Cafourek, Suchý, O. Tvarůžek – Mika, M. Tvarůžek, Sýkora, Švancar, Štefanovský, Trčka, Sunkovský, Kopecký, Hildebrand, Tlustý

    Rozhodčí: Koskuba, Cícha

    Diváci: 121
    bahis siteleri