Domažlice – Dukla Praha 3:2 (kon.) | Hodonín – Liberec 0:4 (po pr.) | HFK Olomouc – Hr. Králové 1:8 (kon.)
Živanice – Olomouc 0:8 (kon.) | Kroměříž – Karviná 0:4 (kon.) | Jablonec – Žižkov 2:1 (kon.)
Jihlava – Sokolov 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Příbram 3:0 (kon.) | Znojmo – Sparta 0:1 (kon.)
Slavia – Třinec 5:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
5:1 (0:1)
FK Třinec
Středa 20.09.2017, 18:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u živého přenosu ze zápasu MOL Cupu mezi Slavií a Třincem.
     
    SK Slavia Praha
    Domácí do dnešního zápasu vstupují jako jasní favoriti. Sešívaní teprve zahajují svou pohárovou pouť a bylo by velkým překvapením, kdyby nepostoupili mezi nejlepších šestnáct celků. Svěřenci Jaroslava Šilhavého navíc mohou být v naprosté pohodě. Minulý týden totiž zvládli obě obtížná utkání – ve čtvrtek vítězně vstoupili do Evropské ligy, když Maccabi Tel Aviv porazili nejtěsnějším rozdílem, a v neděli přehráli také svého rivala z druhého břehu Vltavy, Spartu, 2:0. Naváží slávisté na výsledky z posledních dní?
     
    FK Fotbal Třinec
    Třinec působí ve druhé nejvyšší české soutěži a po osmi kolech mu patří čtvrtá příčka se ztrátou jediného bodu na vedoucí Opavu. Právě s finalistou loňského ročníku MOL Cupu se dnešní hosté střetli naposledy a přestože ještě v 72 minutě vedli 3:1, nakonec se museli spokojit s remízou. Slezané na rozdíl sešívaných už letos v domácím poháru odehráli dvě kola. Se dvěma divizními celky, Havířovem a Ždírcem nad Doubravou, si hladce poradili, konkrétně 7:3 a 4:0. V Edenu se Třinečtí ale představí v naprosto odlišném postavení, obstojí proti velkému favoritovi?
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Kovář – Bořil, Bílek (C), Frydrych, Flo – Sýkora, Hromada, Souček, Zmrhal – Mešanović, Necid.
    Náhradníci: Laštůvka – Altintop, Jugas, Rotaň, Sobol, Stoch, van Buren.

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Bedecs, Čelůstka (C), Hošek, Ilko, Janošík, Kateřiňák, Masař, Reintam, Samiec, Šumbera.
    Náhradníci: Adamuška – Celba, Ižvolt, Joukl, Juřena, Vaněk, Velner.

    Rozhodčí: Ginzel – Mokrusch, Vít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sešívaní se ujali rozehrávky a ihned se hnali kupředu. Flo dostal balon do běhu ne levém křídle, jeho centrovaný míč ale nalezl pouze Reintama, který poslal balon do bezpečí.
     
    2
    Dalším pasem hledal Hromada některého z útočníků, míč ale za obranu Třince neproletěl.
     
    3
    Po několika pasech do nohy se ve středu hřiště uvolnil Zmrhal, který natáhl ke střele, jeho pokus byl ovšem zblokovaný.
     
    4
    Hosté rozehrávali standardní situaci zhruba z poloviny hřiště, Kateřiňák se ve vzdušném souboji snažil prodloužit míč do vápna, včas venku z brány byl ale Kovář, který balon dokázal lapit do svých rukavic.
     
    5
    Skvěle zvládnutý výběh na za sebou také strážce druhé svatyně. Paleček včas vystartoval proti unikajícímu Mešanovićovi a na poslední chvíli dokázal zasáhnout.
     
    6
    Další akci Slavie vedl Flo, který poslal míč do šestnáctky soupeře po zemi, nikoho ze svých spoluhráčů ale nenalezl a Hromada se záhy při pokusu získat balon zpět dopustil nedovoleného zákroku.
     
    7
    Na druhé polovině hřiště se pokoušel něco vymyslet Masař, jeho individuální akci ale vystavili rychlou stopku hned dva slávisté, kteří ve středu získali míč.
     
    8
    Domácí opět obléhali šestnáctku soupeře, ani tentokrát si ale nevypracovali střeleckou příležitost. Necid se snažil na hranici velkého vápna z první narazit míč svému spoluhráči, hosté ale včas přispěchali s obranným zákrokem.
     
    9
    Necid opět v akci, tentokrát si na pravém křídle nepřišel na Bedécse, pro svůj tým ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    10
    Míč propadl do vápna a odrazil se příhodně na nohu Hromadovi, jemu ale střela z první vůbec nesedla, míč mířil mimo a navíc byl zablokován. Pražané si ale záhy vypracovali první opravdu gólovou šanci. Souček z pravého křídla posadil míč ideálně na hlavu zcela osamocenému Frydrychovi, ten však nedokázal zacílit mezi tři tyče.
     
    11
    Červenobílí měli k dispozici další roh, Hromada poslal balon na vzdálenější tyč, kde se k němu jeho spoluhráči dokázali protlačit, v tísni ale zakončovali jen mimo.
     
    12
    Svěřenci Jaroslava Šilhavého chystají další útočnou akci, zatím ale kombinují jen na své polovině hřiště.
     
    13
    Po faulu na středu hřiště rozehrával standardní situaci Sýkora, jeho centr však dokázali hráči hosté bez větších potíží odklidit na autové vhazování.
     
    14
    Sýkora se pokusil nyní individuálně proniknout do šestnáctky středem hřiště, po několika kličkách byl ale poslán k zemi a sudí Ginzel píská faul.
     
    15
    Hromada naznačil střelu pravačkou, nakonec byl ale exekutorem této standardky z velmi nebezpečného prostoru právě Sýkora, který ale poslal míč pouze do náručí brankáře Palečka.
     
    15
    Dalšího faulu se dopustil Kateřiňák, jenž vidí žlutou kartu.
     
    16
    Centr na zadní tyč měl najít Frydrycha, ještě před ním ale zasáhl jeden z fotbalistů hostí a odklidil balon na rohový kop. Z něj si domácí větší nebezpečí nepřipravili.
     
    17
    Zatím sledujeme doslova hru na jednu bránu, Pražané chystají další nebezpečí, zatím sledujeme kombinaci kolem poloviny hřiště.
     
    18
    Necid se před vápnem nějakou chvíli rozmýšlel, jak situaci vyřeší. Nakonec si navedl balon na levačku a zkusil ohrozit brankáře Palečka, svou střelu ale umístil jen do prostoru, kde se hostující gólman nacházel, a tak mu větší potíže nenadělal.
     
    19
    Necid a Mešanović předvedli obrovskou bojovnost, kdy se pokoušeli získat zdánlivě ztracený míč u levého rohového praporku. To se jim ale nakonec nepodařilo a Slezané budou moci vhazovat.
     
    20
    Fotbalisté v modrých dresech ale opět míč v podstatě jen odevzdali svému soupeři, který neotálel a připravil si další nebezpečí. Po nepřesném pasu do vápna se míč odrazil před šestnáctku pro Hromadu, také jeho rána však mířila pouze doprostřed, a tak skončila v Palečkových rukavicích.
     
    21
    Další nedovolený zákrok – Pražané budou moci rozehrávat zhruba třicet metrů od Palečkovy svatyně.
     
    22
    Hromadův centr letěl na zadní tyč, kde Šumbera přehlavičkoval Frydrycha, záhy se navíc píská sešívaný útočný faul, a tak budou moci rozehrávat hosté.
     
    23
    Hromada možná až zbytečně ostře zajel do Kateřiňáka na polovině hřiště. Sudí Ginzel píská faul, kartu ale neuděluje.
     
    24
    Vůbec poprvé se v dnešním utkání hraje delší dobu na polovině Slavie, hosté kombinují na levé straně a snaží se dostat do šance.
     
    25
    Nakonec ovšem Hromada získal míč a Pražané prchali do rychlého brejku. Necid se pokoušel z první sklepnout míč za obranu Třince, hosté ale včas zareagovali a nebezpečí zažehnali.
     
    26
    Nezvykle hodně prostoru dostal také na druhé straně Kateřiňák, který se pokoušel adresovat přihrávku za obranu Slavie, ani on však neuspěl.
     
    27
    Třinečtí se pomalu osmělují. Další jejich akci vedl na levém křídle Ilko, jenž z první nebezpečně odcentroval, na zem musel jít Kovář, který míč nadvakrát dokázal dostat pod kontrolu.
     
    28
    Na druhé straně Necid vyslal do šance Zmrhala, který mířil na vzdálenější tyč. Paleček dokázal balon vyrazit pouze k Necidovi, jenž měl před sebou téměř odkrytou svatyni hostů. Palečka ale dokázali zastoupit jeho obránci, kteří míč ještě před brankovou čárou vykopli mimo.
     
    29
    Hostující gólman musel být opět v pohotovosti, s přízemní střelou zpoza vápna mířící doprostřed si však poradil bez jakýchkoliv problémů.
     
    30
    Další akce svěřenců trenéra Šilhavého vedla po levém křídle, zastavil ji ovšem ofsajd.
     
    31
    Flo si navedl míč do středu hřiště a přihrávkou pod sebe se pokoušel najít Sýkoru, pas ale poslal hodně nepřesně.
     
    32
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mešanović, přichází Altintop.
     
    33
    Kateřiňák je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem Třince. Před malou chvíli táhl akci svého celku, přes dva slávisty se ale do vápna neprobil. Záhy se pak připomněl znovu, když velmi tvrdě sestřelil Hromadu. Domácí středopolař je ošetřován.
     
    34
    Hromada nakonec odkulhal za postranní čáru jen za pomoci lékařů. Nyní už je ale opět na hřišti, tak doufejme, že bude v pořádku.
     
    35
    První rohový kop vybojovali také fotbalisté Třince, kteří z něj dokonce mohli zahrozit. Hlavička z malého vápna ale vůbec neletěla směrem na bránu.
     
    36
    Na druhou stranu se hnal Altintop, ve sprinterském souboji s Janošíkem ale vůbec neměl nárok. Hosté mohou v poklidu rozehrávat.
     
    37
    Slezané se ale příliš dlouho na balonu neudrželi. Záhy Necid vyhrál vzdušný souboj a přiťukl míč do křídla Sýkorovi, tomu ale sudí odpískal ofsajd.
     
    38
    Pražané se pomalu a nenápadně z levé strany posouvali blíže k šestnáctce, až přišel přesný centr na Necida, který se z první opřel do balonu, Paleček ale dokázal výborně reflexivně levou rukou zasáhnout.
     
    39
    Další útok červenobílí připravují na vlastní polovině hřiště, Třinečtí nikterak nenapadají.
     
    40
    Sešívaní se ale také dopustili nepřesné přihrávky a do otevřené obrany mířil Janošík, na jeho centr nabíhal Kateřiňák, před nímž dokázali slávisté míč odklidit do bezpečí až na poslední chvíli.
     
    41
    Domácí se dopustili faulu ve středu pole, Slezané tak budou moci rozehrávat.
     
    42
    Po zajímavé kombinaci mohl zahrozit Hošek, který si už připravoval střelu, hlavní rozhodčí mu však odpískal ofsajd.
     
    43
    Vypadá to, že se poslední minuty prvního poločasu dohrají v poklidném tempu. Ani jeden z celků se nikam nežene.
     
    44
    Na polovině Slavie se otevřel volný prostor před Samiecem, který už natahoval ke střele. Vše ale bylo předčasné, neboť sudí nepřehlédl jeho předcházející faul v souboji se Součkem.
     
    45
    Jako další zůstává na zemi Kateřiňák, hosté budou moci rozehrávat zhruba na polovině hřiště.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta. Zahrozit ještě budou moci Třinečtí, kteří vybojovali rohový kop.
     
    45+1
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šok v Edenu! Na centrovaný balon si naskočil zcela nehlídaný PETR HOŠEK, který uklidil míč neomylně k pravé Kovářově tyči. Slezané se tak na Slavii naprosto nečekaně ujímají vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a zatím v Edenu panuje naprosto senzační stav 0:1. Pražané na svého soka vlétli a zpočátku poločasu si připravovali jednu příležitost za druhou. Ani jednu z nich však využít nedokázali, Slezané se osmělovali a v samotném závěru první půle dokázali udeřit, když rohový kop přetavil v branku Hošek. Nechme se překvapit, jak na nepříznivý výkon Slavia zareaguje a zda se ji podaří dnešní utkání otočit. Druhá pětačtyřicetiminutovka by měla začít zhruba v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Hromada, přichází Stoch.
     
    47
    Možná trochu překvapivě si první šanci ve druhém poločase připravili hosté. Přetažený centrovaný balon propadl na vzdálenější tyč až k Ilkovi, ten ale obtížný volej poslal jen hodně nad.
     
    48
    Na druhé straně se ihned po svém příchodu připomněl Stoch, který se rozhodl vypálit z hodně velké vzdálenosti, ani on ale svou ránu neumístil ideálně a Paleček si nadvakrát poradil.
     
    49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Oblouček za rozhozenou obranu se snesl přesně ke kopačkám HALILA ALTINTOPA, který nekompromisně napálil míč pod břevno.
     
    50
    Altintop se pokoušel uvolnit do další šance na levém křídle, Čelůstka ho ale fauloval a uvidíme volný přímý kop.
     
    52
    Stoch zkusil přímou střelu, Paleček dokázal balon vyrazit na roh, vypadá to ale, že si při zákroku ublížil.
     
    53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní velmi rychle otáčejí vývoj utkání! Z rohu se ještě domácí neprosadili. Po dalším centru už ale musel Paleček zasahovat po hlavičce jednoho ze sešívaných, míč mu ovšem vypadl a balon za brankovou čáru poslal MICHAL FRYDRYCH.
     
    54
    Pražané hrají jako politi živou vodou. Další nebezpečí připravoval Flo prudkým pasem do šestnáctky, hned dva domácí fotbalisté ale promáchli.
     
    55
    Stoch si navedl míč na obstřel ze střední vzdálenosti, vzdálenější horní roh ale výrazně minul.
     
    56
    Čelůstka dokázal pasem vzduchem přesně najít Kateřiňáka, ten byl ale dle verdiktu hlavního rozhodčího v ofsajdu.
     
    57
    Hra se opět trochu uklidnila a tlak Slavie opadl. Kupředu se snažil vydat Janošík, míč si ale předkopl až tak, že ho nestihl před autovou čárou.
     
    58
    Stoch se hezky uvolnil na levém křídle a pasem pod sebe našel Zmrhala, který se pokoušel z první zakončovat, rána mu ale vůbec nesedla.
     
    60
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je to 3:1! Halil Altintop přesným pasem za obranu našel rozeběhnutého JANA SÝKORU, který si tváří v tvář brankáři Palečkovi poradil střelou do horních pater brány.
     
    61
    Sýkora si opět zabíhal za obranu Třince, tentokrát se ho snažil nalézt Bílek, jeho pas ovšem zastavil Masař.
     
    62
    Ani třinečtí fotbalisté ale s útočením nezahálejí. Ilko našel pěkným pasem za obranu Janošíka, který byl ale už v ostrém úhlu, a tak bránu vůbec netrefil.
     
    63
    Na druhé straně se do šance probíjel Altintop, na poslední chvíli ale hosté dokázali odklidit míč na roh.
     
    64
    Po nepovedeném rohu se hosté opět pokusili okamžitě zahrozit. Hošek se snažil prostrčit balon na rozeběhnutého Janošíka, včas se ale stačil vrátit Frydrych.
     
    65
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Hošek, přichází Juřena.
     
    66
    Sešívaní měli k dispozici další roh, který rozehráli nakrátko. Stoch se ihned prodral do vápna a zakončoval, bránu Palečka však přestřelil.
     
    67
    Souček na polovině hřiště nedovoleně zastavil Kateřiňáka a dle mého soudu může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    68
    S balonem hrají slávisté, kteří ovšem kombinují jen na vlastní polovině a nikam nespěchají.
     
    69
    Sýkora si řekl o dalekonosný pas na levou stranu, přihrávka byla ovšem příliš dlouhá a míč tak doputoval až k brankáři Palečkovi.
     
    70
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Kateřiňák, přichází Vaněk.
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují své vedení! TOMÁŠ NECID si před šestnáctkou posunul míč na levou nohu a ze svého pohledu vystřelil přesně právě k levé tyčce. Gólman Paleček byl na jeho povedenou ránu krátký.
     
    72
    Tentokrát Paleček zvládl svou úlohu výborně, když bez potíží vyboxoval centrovaný míč.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Bořil, přichází van Buren.
     
    74
    Altintop z první našel přesně na pravém křídle Sýkoru, ten si ale nedokázal obhodit protihráče a o balon tak přišel.
     
    75
    S míčem hrají hosté, kteří kombinují na polovině sešívaných a snaží se dostat do šance.
     
    76
    A Slezanům se to také podařilo. Po pěkné přímočaré akci po levé straně dostal Samiec míč na penaltu ideálně pro střelu. Rozhodl se ho ale ještě zpracovávat, což se ukázalo jako klíčové, neboť tento počin nezvládl ideálně a míč mu od nohy odskočil.
     
    77
    Na druhé straně zase přišel střílený centr do šestnáctky z pravého křídla, který propadl až k van Burenovi, toho ale v jasné gólovce vychytal pozorný Paleček.
     
    78
    Stoch vyslal do vápna další centr, tentokrát vzduchem. Hosté ale Necida dokázali uhlídat. Následně Pražané vybojovali alespoň roh.
     
    79
    Domácí se protlačili do zakončení, hlavička z bezprostřední blízkosti ale mířila nad.
     
    80
    Stoch se prodral k dalšímu centru, na zadní tyči si na balon nabíhal Altintop, toho ale dokázal uhlídat pozorný Samiec.
     
    81
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Šumbera, přichází Velner.
     
    82
    Ilko se parádně vyhnul na středu hřiště atakujícímu Stochovi, za toho ale zaskočil Altintop, který hostujícího hráče dokázal zastavit jen za cenu faulu.
     
    83
    Sešívaní budou moci zahrávat rohový kop. Ještě předtím ale vidí žlutou zřejmě za nemístné řeči Bedecs.
     
    84
    Frydrych velmi dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se snažil najít někoho za obranou Třince, úspěšný ale nebyl.
     
    85
    Stoch našel přesně Zmrhala, který sklepával míč na vápno pro Necida, před ním ale na poslední chvíli odklidil balon do bezpečí Bedecs.
     
    86
    Altintop sklepl míč ve středu hřiště Stochovi, před nímž se otevřel volný prostor, a tak slovenský fotbalista natáhl ke střelu, kterou ovšem poslal zhruba o metr a půl mimo.
     
    87
    Stoch zpracovával míč ve středu hřiště, klid mu ale nedopřáli Ilko s Vaňkem, kteří ho nedovoleně složili k zemi. Domácí mohou rozehrávat.
     
    88
    Zápas se už pouze v poklidu dohrává, je jasné, že o vítězi je už dlouho rozhodnuto.
     
    89
    Míč na svých kopačkách drží fotbalisté hostí, kteří se ale vůbec nikam neženou a jen si přihrávají na polovině hřiště.
     
    90
    Vedení Slavie mohl v samotném závěru navýšit van Buren, kterého vyslal do úniku po pravém křídle Necid, Paleček ale pokus nizozemského fotbalisty z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit.
     
    90+1
    Slavia právě vstřelila branku!
    Fanoušci červenobílých si už nějakou tu chvíli přáli "bůra" a jejich hráči jim v samotném závěru vyhověli. Stoch vedl útok do otevřené obrany, posunul míč na levou stranu na van Burena, proti kterému vystartoval Paleček, toho van Buren pěkně přehodil a míč ve vápně doklepl do sítě TOMÁŠ NECID.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 18:1.
    Střely mimo: 7:2.
    Rohy: 10:2.
     
    Utkání je u konce. Sešívaní po prvním poločase trochu smolně a zcela nečekaně prohrávali 0:1, ve druhé půli ale zařadili ještě na vyšší rychlostní stupeň a naprosto s přehledem vývoj zápasu otočili. Postupně se trefili Altintop, Frydrych, Sýkora a dvakrát Necid a svěřenci Jaroslava Šilhavého se tak mohou radovat z postupu mezi šestnáct nejlepších. Naopak pro Třinecké pouť letošním MOL Cupem končí.
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše, loučím se s vámi a v sobotu se budu z Ďolíčku těšit na počtenou. (20:26:41)

    Adam Kolář

    Branky: 49. Altintop, 53. Frydrych, 60. Sýkora, 71. Necid, 90+1. Necid – 45+1. Hošek

    Karty:   15. Kateřiňák (TRI), 83. Bedecs (TRI)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 18:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 10:2.
    SK Slavia Praha: Kovář – Bořil, Bílek (C), Frydrych, Flo – Sýkora, Hromada, Souček, Zmrhal – Mešanović, Necid.
    Náhradníci: Laštůvka – Altintop, Jugas, Rotaň, Sobol, Stoch, van Buren.

    FK Třinec: Paleček – Bedecs, Čelůstka (C), Hošek, Ilko, Janošík, Kateřiňák, Masař, Reintam, Samiec, Šumbera.
    Náhradníci: Adamuška – Celba, Ižvolt, Joukl, Juřena, Vaněk, Velner.

    Rozhodčí: Ginzel – Mokrusch, Vít

    Diváci: 3 968
    bahis siteleri