Banská Bystrica – Orange 20 8:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
8:2 (1:1, 5:0, 2:1)
HK Orange 20
sk Čtvrtek 21.09.2017, 17:30 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Banskobystričania vstúpili do ligy trochu rozpačito. Na úvod doma nestačila v repríze minulosezónneho finále na Nitru, ktorej podľahli 2:3 po predĺžení. Následne prišla výhra 4:3 proti Žiline, potom ale ďalšia prehra a to na ľade rozbehnutého Trenčína (2:3pp). Naposledy sa v šlágri štvrtého kola zrodilo víťazstvo "baranov" nad Košicami 2:1.

    Najlepším strelcom tímu Vladimíra Országha je kanadský útočník Josh Brittain. Postaral sa síce o štyri presné zásahy, jeden v každom dueli, no zapísané má iba tri. Zároveň je so štyrmi bodmi aj lídrom produktivity.

    HK Orange 20

    Naši mladíci neprestávajú šokovať. Posledné tri zápasy odohrali v rámci Tipsport ligy a darilo sa im veľmi dobre. S Popradom viedli v polovici zápasu 2:0, nakoniec prehrali 2:5, ale následne prišli dve víťazstvá v rade. Najskôr 5:3 na ľade Nových Zámkov a následne proti Žiline 5:4, pričom zverenci Ernesta Bokroša viedli 4:0.

    Bodovo sa v týchto troch odohraných zápasoch, ktoré boli pre Orange 20 zatiaľ jedinými počas tejto sezóny v najvyššej súťaži, veľmi dobre darilo hlavne Viliamovi Čachovi, ktorý strelil dva góly a na tri prihral.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Dame-Malka, Košecký, Gélinas – Faille, Surový (C), Lunter – Belluš, Bortňák (A), Lamper – Brittain, Bubela, Hohmann – Andrisík, Tamáši, Gabor

    HK Orange 20: Durný (Hlavaj) – Hílek, Dlapka, Švarc, Zeleňák, Matejovič, Kuna, Hedera, Krempaský – Mesaroš, Jaško (C), Marcinek – Vybíral, Čacho (A), Vašaš (A) – Smolka, Šmída, Václav – Musliu, Bjalončík, Múčka

    Rozhodca: Baluška, Snášel – Výleta, Tvrdoň – Marušin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Domáci hokejisti sa okamžite dostali do útočnej tretine, kde sa ale slovenským mladíkom podarilo ubrániť a poslali puk za bránu Lukáša.
     
    01:04
    Prvé zakončenie Orange 20 presné nebolo, puk, ktorý bol tečovaný, letel na ochrannú sieť. Vhadzovať sa preto bude pred brankárom Banskej Bystrice Lukášom.
     
    01:46
    Brittain nahodil puk do pásma, ale v súboji s Matejovičom sa nepresadil Bubela. Na druhej strane prišla prvá strela, Lukáš pri tyčke pozorný.
     
    02:28
    Dalibor Bortňák si telom odstavil protihráča a naviezol puk do bránkoviska, kde však zakončiť nedokázal a všetko vyriešil brankár Durný.
     
    02:57
    Gelinas síce zrazil prihrávku pred bránu, ale Mesaroš sa ešte tlačil spoza brány pred ňu, aby mohol zakončovať. Svojím pokusom trafil len bočnú sieť.
     
    03:20
    Jan Lukáš prerušil hru po nahodení do jeho bránkoviska, znova uvidíme buly. Tentoraz po jeho ľavici.
     
    03:42
    Ďatelinka hľadal prihrávkou pred bránou Failleho, jeho prudký pokus išiel vedľa hokejky kanadského hokejistu.
     
    03:52
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Surový – 2 min., podrazenie).
     
    04:56
    Veľmi dlho sa hráči Orange 20 držali v útočnom pásme a domáci hráči mali problém dostať puk cez všetky čiary. Podarilo sa tak až po zákroku Lukáša proti strele z uhlu.
     
    05:13
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bortňák – 2 min., hákovanie).
     
    05:25
    Faille zablokoval strelu od modrej a odchádza striedať, pretože dostal nepríjemný zásah.
     
    05:41
    Zeleňák vyslal ďalší dobrý pokus, Jan Lukáš vyráža na ochrannú sieť. Vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    05:55
    HK Orange 20 dalo gól!

    Tak to je perfektný štart outsidera. Tomáš Surový síce už na ľade bol, ale Dalibor Bortňák ešte sedel na trestnej lavici. Presilovku o jedného hráča dokázal využiť VILIAM ČACHO.
     
    06:40
    Domáci hráči sa okamžite nasťahovali do útočného pásma, avšak súper ich držal na odstup od brány Durného.
     
    07:00
    Domáci favorit sa trápi a zatiaľ mu to herne nejde. Tentoraz sa píska ofsajd, buly sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    07:25
    Znova sa hra prerušuje, pretože opäť registrujeme ofsajdové postavenie. Tentoraz sa ním previnili hokejisti Orange 20.
     
    07:47
    Eric Faille sa dostal cez dvoch hráčov k bráne súpera, puk ale iba ako keby odovzdal k brankárovi Durnému a ten ho prikryl svojou lapačkou.
     
    08:10
    Dobrá strela Ďatelinku od modrej neprešla, pretože ju nechtiac zastavil Lunter. Následný pokus tohto obrancu skončil vedľa Durného svätyne.
     
    08:33
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Švarc – 2 min., podrazenie).
     
    08:49
    Úvod presilovku hráčom Banskej Bystrice nevychádza, pretože Kubka musel po vyhodení ísť po puk až za vlastnú bránu.
     
    09:14
    Nastrelenie pred bránu hostí sa neujalo, Durný si dal v tejto nie príliš nebezpečnej situácii pozor.
     
    09:47
    Lunter mal otvorenú cestu k bráne, prihral ešte pod seba na Belluša, lenže ten v dobrej pozícii neprepálil hráčov stojacich pred ním.
     
    10:33
    Hostia v plnom počte.
     
    10:53
    Veľmi pekná zadovka Belluša do bránkoviska pre Tamášiho neprešla, následne sa neujala prudká strela Brejčáka od modrej čiary.
     
    11:35
    Strela švihom od Miloša Bubela cez obrancu neprešla, Orange 20 sa dostal dopredu, no k zakončeniu už nie.
     
    12:32
    Vašaš pretečoval puk do útočného pásma, kde ho aj získal pre spoluhráčov, no celú akciu pokazila zlá prihrávka Vybírala.
     
    12:48
    Po rýchlej akcii hostí strieľal z druhej vlny Marek Švarc, kmeňový hráč HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Jeho pokus našiel pripraveného brankára Lukáša.
     
    13:21
    Bortňák dostal puk do útočného pásma, tam ho chce prenechať na Belluša, tomu čierna guma pomedzi korčule zmizla z dosahu.
     
    13:57
    Martin Andrisík dostal krásnu prihrávku na modrú, kde síce spadol, no aj tak sa rýchlo dostal k bráne. Jeho prudká strela do rohu brány bola vytesnená Durným.
     
    14:53
    Bystričania síce tlačia súpera aj v tejto chvíli, avšak stále to nie je žiadny zdrvujúci tlak. Gelinas síce nebezpečne nastreľoval, ale Durný zasiahol.
     
    15:25
    Zakázané uvoľnenie Orange 20.
     
    15:54
    Surového nahodenie od modrej čiary síce tečované bolo, ale nie tak, aby puk zamieril medzi tri žrde. Išiel vedľa.
     
    16:23
    Pokus Ďatelinku od modrej neprešiel, vyhodenie hostí ako zakázané uvoľnenie pre teč posúdené nie je.
     
    17:31
    Tamáši sa takmer predral do zakončenia cez niekoľkých hráčov. Nakoniec mu puk obrancovia zobrali, ale práve Tamáši poslal od mantinelu futbalovú pätičku do bránkoviska, kde sa neúspešne snažil dorážať Gabor.
     
    17:58
    Banská Bystrica dala gól!

    Cason Hohmann dlho za bránou hľadal voľného spoluhráča, až medzi kruhmi objavil ADAMA SEDLÁKA a jeho pokus prešiel cez obrancov súpera až do siete.
     
    18:29
    Faille sa dostal do otvoreného priestoru, potiahol si puk pred bránu, kde ešte spravil kľučku na Durného, lenže keď mal strieľať, tak spadol.
     
    19:01
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:43
    Dame-Malka poslal poriadnu bombu od modrej čiary, ale puku nedovolil až do siete prejsť dobrý zákrok Durného betónom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Domáci favorit v prvej tretine nepredviedli výkon, s ktorým by mohol pomýšľať na tri body, pretože mladíci z Orange 20 pokračujú v dobrých výkonoch. Prví sa aj ujali vedenia, ale na gól Čacha dokázal odpovedať Sedlák.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Domáci vstúpili do druhého dejstva, než do toho prvého a po peknej kombinácii okamžite strieľal Faille, lenže spoza obrancu našiel len brankára súpera.
     
    21:02
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Mesaroš – 2 min., podrazenie).
     
    21:43
    Domáci znova nehrajú v presilovke dobre. Bjalončík dokonca vyviezol puk dopredu a cez dvojicu obrancov aj zakončiť. Mieril len tesne vedľa.
     
    22:28
    Orange 20 bráni veľmi dobre a často dostáva puk aj do tretine Banskej Bystrice. Tá sa ešte poriadne neusadila v útočnom pásme.
     
    22:47
    Tomáš Surový si vyskúšal naviesť puk z krídla pred bránu súpera, kde aj zakončil, no pripravený Durný vyrazil na ochrannú sieť.
     
    23:02
    Hostia v plnom počte.
     
    23:44
    Gelinas nebezpečne nahodil puk do bránkoviska, odkiaľ ho mladíci dostali preč a keďže sa Košecký pošmykol, tak mohli ísť dokonca aj do šance, avšak všetko vyriešil Faille.
     
    24:29
    Dvaja hráči Orange 20 sa ocitli medzi kruhmi v dobrej pozícii, ale tak dlho sa ponúkali, až nezakončil ani jeden. Nakoniec strieľal od modrej Hílek, našiel len betón Lukáša.
     
    24:48
    Na opačnej strane to skúsil Olivier Dame-Malka, jeho pokus skončil v lapačke brankára Durného.
     
    25:05
    V situácii dvoch proti jednému pálil medzi betón a lapačku Jaško, puk aj so šťastím neprešiel Lukášovi do brány, ale tesne vedľa nej.
     
    26:03
    Dvadsiatka pokračuje v aktívnej hre a robí favoritovi problémy. Hralo sa dlho v obrannom pásme Banskej Bystrice, hru prerušil až dotyk puku s ochrannou sieťou.
     
    26:46
    Hedera síce dostal puk do útočného pásma, tam sa ho zmocnil Kubka. Práve Hedera vzápätí zviedol tvrdý súboj proti Gaborovi.
     
    27:29
    Andrisík si veľmi pekne prehodil puk cez jedného hráča, okolo druhého vystrelil iba do Durného. Následne sa po nastrelení od modrej dostal do veľkej šance Tamáši, no neuspel.
     
    28:09
    Bortňák potiahol puk k bránkovisku, zadovkou ho prenechal na Lampera, ktorý sám pred Durným trafil iba do brankára Orange 20.
     
    28:34
    Mesaroš sa dostal cez posledného obrancu až pred Lukáša, no keďže to mal na dlhú hokejku, tak českého gólmana prekonať nedokázal.
     
    29:07
    Banská Bystrica dala gól!

    MILOŠ BUBELA svojím prvým pokusom po tom, ako sa dostal až pred brankára súpera ešte neuspel, ale následne zakončoval znova a prudšie nahodenie backhandom Durnému prepadlo až do siete.
    Asistencie: Cason Hohmann, Olivier Dame-Malka
     
    29:42
    Tamáši našiel na modrej voľného Sedláka, lenže tomu strela z prvej vôbec nesadla a slabý pokus nasmeroval iba do miest, kde zasiahla lapačka brankára Durného.
     
    29:51
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia síce vo svojom pásme buly vyhrali, ale Banská Bystrica puk získala a ALEX TAMÁŠI ho po navedení od modrej naviezol pred bránu, odkiaľ trafil presne do rohu.
     
    30:19
    Zakázané uvoľnenie HK Orange 20.
     
    30:31
    Bortňák vystrelil z pravého kruhu a chvíľu sa zdalo, že puk Durný mať bude, lenže ten prešiel za neho a v ceste do siete ho zastavila tyčka.
     
    31:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Bubela sa preštrikoval do tretiny súpera, kde o puk síce prišiel, ale Hohmann ho ešte získal. Našiel JOSHNA BRITTAINA a ten dostal puk pomedzi nohy Durného do siete.
     
    31:53
    Mihalik vystrelil švihom z bodu na vhadzovanie, jeho pokus iba tesne nad bránu Durného.
     
    32:39
    Mário Lunter si nakorčuľoval do otvoreného priestoru, lenže vo veľkej šanci nedokázal backhandom namieriť presne. Našiel iba betóny gólamana súpera.
     
    33:19
    Banská Bystrica razom ožila a hlavne štvrtá formácia robí obrane súpera problémy. Andrisík aj Tamáši sú veľmi aktívnymi mužmi tohto stretnutia.
     
    33:43
    Banská Bystrica dala gól!

    ADAM SEDLÁK vybral puk spod ležiacich hráčov a od modrej ho nahodil smerom na bránu. Tečovaný pokus skončil v sieti.
     
    34:29
    Čacho síce dokorčuľoval puk za bránu súpera, ale okamžite oň aj prišiel a dopredu už znova môže ísť Banská Bystrica.
     
    34:52
    Josh Brittain vysunul do šance Bubelu, ktorý sa však ocitol medzi dvomi hráčmi súpera a jeho pokus preto presný nebol. Durný zasiahol lapačkou.
     
    35:10
    Durný zasiahol betónom proti prudkej strele z krídla a jeho spoluhráči okamžite odstrelili na striedačku domácich. Vladimír Országh sa puku uhol v poslednej chvíli.
     
    35:23
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Dame-Malka – 2 min., držanie hokejky).
     
    35:59
    Musliu naviezol puk cez otvorený priestoru do tretiny súpera, kde vystrelil do lapačky Lukáša. Ten sa snažil hneď rozohrať, trafil iba hráča súpera pred ním. Nebezpečenstvo z toho nebolo.
     
    36:54
    Banská Bystrica sa bráni veľmi dobre. Súperovi nedovolí zakončovať a vyhadzuje puky, ako to teraz predviedol Brittain.
     
    37:23
    Domáci v plnom počte.
     
    38:29
    Štvrtá formácia nabehla na ľad a okamžite z toho bolo nebezpečenstvo, ale pokus Andrisíka z druhej vlny spred bránkoviska našiel len Durného.
     
    39:01
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:17
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Dlapka – 2 min., podrazenie).
     
    39:26
    Banská Bystrica dala gól!

    Cason Hohmann pridáva svoju štvrtú priamu asistenciu v stretnutí po tom, ako našiel spoza brány medzi kruhmi JOSHA BRITTAINA a ten trafil perfektne do rohu brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhom dejstve sa domáci celok HC ´05 iClinic Banská Bystrica utrhol z reťaze a pridal hneď päť presných zásahov. Dva dal Josh Brittain, ďalšie pridali Sedlák, ktorý je tiež dvojgólový a Tamáši s Bubelom. Už štyri priame asistencie má na konte Cason Hohmann.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:02
    Posledná tretina začala veľmi opatrne z oboch strán. Uvidíme, či sa hra rozbehne, alebo budeme svedkami dohrávania zápasu, ktorý je už teraz rozhodnutý.
     
    41:23
    Bortňák našiel Lampera pred bránou, avšak zakončenie domáceho krídelníka z prvej reflexívne vyrazil betónom brankár Durný.
     
    41:49
    Bortňák vystrelil z prvej veľmi nebezpečne smerom pod brvno, tam zasiahol brankár Durný, ktorého puk trafil do masky.
     
    42:14
    Dame-Malka sa dostal s pukom pred bránu Durného, kde bol úplne sám, avšak trafil iba do vyrážačky mladého brankára.
     
    43:11
    Miloš Bubela sa prekľučkoval až pred gólmana protivníka, kde sa mu cez obrancu podarilo zakončiť. Durný s ďalším dôležitým zákrokom.
     
    44:11
    Tamáši získal puk v strednom pásme, dostal ho do útočného, kde ešte nahadzoval na spoluhráčov, lenže tento úmysel sa nepodarilo zrealizovať.
     
    44:31
    Vašaš strieľal backhandom z otočky cez obrancu, jeho strela našla betón Lukáša a ten bez väčších problémov zakročil.
     
    45:16
    Smolka sa dostával do samostatného nájazdu, ale v plnom rozbehu mu bránil Brejčák a gólman Lukáš puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    45:44
    Mihalik prudkým nahodením hľadal Luntera, ten sa pred bránou nedokázal presadiť a následná strela Failleho skončila zákrokom Durného.
     
    46:04
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Musliu – 2 min., hákovanie).
     
    46:57
    Orange 20 túto presilovku zatiaľ bráni veľmi dobre, súperovi nedovoľuje dostať sa do zaujímavých pozícií a vyhadzuje puky.
     
    47:33
    Zeleňák v poslednej chvíli vložil prihrávku do prihrávky, inak by Lunter pálil z prvej spomedzi kruhov. Hostia pokračujú v dobrom bránení.
     
    48:04
    Hostia v plnom počte.
     
    48:18
    Banská Bystrica dala gól!

    Alex Tamáši prebral puk v strednom pásme a cez Krempaského si to nasmeroval smerom do brány. Durný ešte zachránil, ale sám skončil v bráne, čo na dorážku využil GILBERT GABOR.
     
    48:48
    Patrik Lamper získal puk na modrej čiare, nasmeroval si to k bráne súpera. Mal tam ešte voľného spoluhráča, nakoniec sa rozhodol ísť sám a nepresadil sa.
     
    49:07
    Zakázané uvoľnenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
     
    49:27
    Oliver Košecký vystrelil od modrej, na jeho nahodenie však brankár Durný videl a bez problémov schoval puk v lapačke.
     
    50:24
    Domáci hráči dlho držali puk v tretine súpera, až sa ho Orange 20 podarilo dostať cez všetky čiary za bránu Lukáša. Zakázané uvoľnenie sa nepískalo.
     
    50:51
    HK Orange 20 dalo gól!

    ERIK SMOLKA si stiahol puk pred bránu súpera a backhandovým zakončením poslal puk cez brankára Lukáša do siete.
     
    51:49
    Bortňák prihrávkou do tretiny súpera naštartoval Belluša, tomu však puk ušiel z hokejky, a tak sa Banská Bystrica do šance nedostala.
     
    52:32
    Lamper využil prácu Bortňáka a veľmi peknou zadovkou hľadal niekoho zo spoluhráčov pred bránou. Jeho pas ale presný nebol.
     
    52:57
    Josh Brittain útočí na hattrick, táto strela ho k tomu nepriviedla, pretože kanadský útočník mieril iba do obrancu pred sebou.
     
    53:51
    Banská Bystrica dala gól!

    Miloš Bubela mohol strieľať už sám, ale ešte prihral na lepšie nakorčuľovaného MÁRIA LUNTERA, ktorý krásnou strelou zavesil puk do rohu brány.
     
    54:29
    Mihalik vystrelil od mantinelu, jeho prudké nahodenie skončilo v chráničoch brankára Durného. Ten aj napriek prídelu stále neodchádza z ľadovej plochy.
     
    55:13
    Surový krásnou prihrávkou za seba našiel pred Durný Failleho, v tomto mikrosúboji uspel mladý brankár Orange 20, ktorý úmysel súpera vystihol.
     
    55:43
    Banská Bystrica znova s pukom v útočnej tretine, kde sa ho snažila držať, ale nakoniec skončil pod korčuľami hráčov a hra bola prerušená.
     
    56:05
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brejčák – 2 min., sekanie).
     
    56:43
    Orange 20 sa v presilovke dostal k puku a po dlhej kombinácii prišla strela od modrej, ktorú však obrancovia domáceho tímu zrazili na ochrannú sieť.
     
    57:27
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Krempaský – 2 min., držanie).
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tohto zápasu.
     
    58:05
    Domáci v plnom počte.
     
    58:43
    Banská Bystrica síce presilovku hrá, ale tento zápas sa už iba dohráva. O troch bodoch je dávno rozhodnuté.
     
    59:30
    Bortňák v dobrej streleckej pozícii, puk mu nesadol a neposlal ho teda smerom na brankára Durného.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po prvej tretine to vyzeralo byť otvorené, ale Banská Bystrica zabrala v prostrednej časti hry naplno a piatimi gólmi rozhodla o svojom triumfe. Bodovo sa darilo hlavne Hohmannovi a Brittainovi. (19:41:42)

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 18. Sedlák (Hohmann, Brittain), 30. Bubela (Hohmann, Dame-Malka), 30. Tamáši, 32. Brittain (Hohmann, Bubela), 34. Sedlák, 40. Brittain (Hohmann, Košecký), 49. Gabor (Tamáši), 54. Lunter (Bubela, Hohmann) – 6. Čacho (Vašaš, Zeleňák), 51. Smolka (Šmída, Václav)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Dame-Malka, Košecký, Gélinas – Faille, Surový (C), Lunter – Belluš, Bortňák (A), Lamper – Brittain, Bubela, Hohmann – Andrisík, Tamáši, Gabor
    HK Orange 20: Durný (Hlavaj) – Hílek, Dlapka, Švarc, Zeleňák, Matejovič, Kuna, Hedera, Krempaský – Mesaroš, Jaško (C), Marcinek – Vybíral, Čacho (A), Vašaš (A) – Smolka, Šmída, Václav – Musliu, Bjalončík, Múčka

    Rozhodčí: Baluška, Snášel – Výleta, Tvrdoň – Marušin

    Diváci: 2016
    bahis siteleri