Philadelphia – NY Islanders 2:5 (kon.) | Vegas – San Jose 3:5 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
San Jose Sharks
Pondělí 02.10.2017, 02:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemnou noc při sledování textového přenosu z přípravného zápasu na blížící se start NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na souboj mezi Vegas Golden Knights a San Jose Sharks!
     
    Vegas Golden Knights

    Nováček z Nevady na sebe už v přípravě stahoval hodně pozornosti. Hned ve svém prvním utkání po nedávném rozšiřovacím draftu totiž zazářil a devíti góly rozdrtil Kosatky z Vancouveru. Posléze Rytíři přidali další výhru na ledě Colorada a poprvé prohráli až s jejich dnešním soupeřem, když v Kalifornii padli 2:5. Následovala výhra 4:2 v Anaheimu a vůbec premiérové utkání na vlastním stadionu. Zaplněná T-Mobile aréna se však výhry ještě nedočkala, Vegas doma nejprve nestačilo na sousední Los Angeles a poté padlo i s Coloradem. .
     
    San Jose Sharks

    Další účastník Západní konference během léta přišel o dlouholetou oporu Patricka Marleaua, ale jinak udržel silný tým pohromadě a znovu tak bude patřit do širšího okruhu favoritů. Finišující přípravu na nový ročník NHL San Jose zahájilo domácím dvojzápasem, během kterého nastřílelo pět branek Anaheimu i týmu Golden Knights. Žraloci pak přidali i třetí vítězství, když po nájezdech přestříleli Arizonu, jenže ve zbylých zápasech nepřidali žádnou další branku, toho využily týmy Anaheimu a Arizony, které nad San Jose zvítězily s celkovým skóre 7:0.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hyka (VEG)

    Útočník, 24 let

    Tomáš Nosek (VEG)
    Útočník, 25 let

    Radim Šimek (SJS)
    Obránce, 25 let

    Tomáš Hertl (SJS)
    Útočník, 23 let.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Fleury (Pickard) – Engelland, Miller, Garrison, Theodore, Sbisa, Schmidt – Leipsic, Smith, Eakin, Lindberg, Bellemare, Haula, Perron, Karlsson, Marchessault, Šipačjov, Tuch, Nosek.

    San Jose Sharks: Dell (Grosenick) – Ryan, Šimek, DeSimone, Heed, DeMelo, Fitzgerald – McCarthy, Sorensen, Godrow, Donsooi, Carpenter, Ward, Helewka, Tierney, Bollig, O´Regan, Bødker.

    Rozhodčí: Chmielewski, Kowal – Heyer, Rody.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    První zákrok má za sebou Aaron Dell, jenž neměl moc starostí s Engellandovým nahozením od modré čáry.
     
    01:36
    Tierney neseřídil přesně svá mířidla a pak se musel rychle vracet. Eakinovu střelu naštěstí pro hosty nepustil k brankáři Fitzgerald.
     
    03:11
    Vegas si vytvořilo menší tlak a přinutil soupeře vyhodit kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:44
    A další icing. Tentokrát na straně Rytířů, kterým nevyšla rozehrávka a nyní budou muset přečkat vhazování po pravici Fleuryho.
     
    04:15
    Část stadionu se už radovala ze vstřelené branky po ráně Perrona, který přitom trefil z pravého kruhu ze svého pohledu levou tyčku!
     
    05:18
    Dell vyjel ze svého brankoviště do kraje, aby pomohl s rozehrávkou Sharks. Ti se ale ihned nedostali z vlastního pásma a poté znovu vyhodili na icing.
     
    05:54
    Engelland vložil hůl do nápřahu Helewky a srazil puk do ochranné sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu Žraloků.
     
    06:28
    Útočné akce obou týmů zatím mají velmi krátké trvání, a tak brankáři dosud moc práce neměli. Diváci v T-Mobile aréně teď byli svědky zakázaného uvolnění Vegas.
     
    07:31
    Dobrý postřeh Della, který šel do pokleku a zlikvidoval Karlssonovu rychlou bekhendovou střelu z mezikruží. Následuje reklamní pauza.
     
    07:57
    Další tečovaný puk, který nabral velkou výšku a skončil v hledišti. Na řadu přichází buly po pravé ruce domácího brankáře.
     
    08:08
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tým Vegas jde v deváté minutě do vedení! ERIK HAULA prokázal svou skvělou rychlost, díky které vyhrál závod o sražený puk a dostal se před Šimka, který jen přihllížel forhendovému blafáku a střele mezi betony v podání finského útočníka. Bez asistence.
    08:08 Erik HAULA - 1:0
     
    08:20
    Erik Haula se hned vzápětí dostal do další solidní přiležitosti, ale po zachycení riskantní přihrávky z mezikruží si na Della tentokrát nepřišel.
     
    08:39
    Rytíři si zahrají přesilovou hru. Za sekání u mantinelu je vyloučen Marcus Sorensen.
     
    09:09
    Theodore vybídl ke střele Marchessaulta, jehož dělovku z vrcholku levého kruhu ale Aaron Dell zastavil.
     
    09:51
    A ještě jednou bývalý útočník Floridy, jenž napřáhl během pasu od Šipačjova, jenže Dell tvrdou střelu vytěsnil až do ochranné sítě.
     
    10:39
    Hosté v plném počtu.
     
    11:26
    Tomáš Nosek teď pozlobil obranu Žraloků a hned několikrát se pokusil o střelu, kterou mu hráči v bílém ve všech případě zablokovali.
     
    11:51
    Teď už český útočník propálil všechny clonící hráče, jenže zpoza levého kruhu nemířil přesně. Šimek vyváží kotouč mimo obranné pásmo San Jose.
     
    12:26
    Adam Helewka byl okatě držen Brendanem Leipsicem. Hlavní rozhodčí byli pozorní a posílají domácího útočníka na trestnou lavici.
     
    12:34
    Tierney vyhrál vhazování nad Bellemarem, DeMelo poté chtěl co nejrychleji pálit, jenže puk se od Reillyho Smithe odrazil nad mantinely.
     
    12:56
    Právě Reilly Smith v oslabení ujel hostující obraně, ale ještě před zakončením byl zahnán k zadnímu mantinelu, kde ho dvojice hráčů odzbrojila.
     
    13:18
    Žralokům se dlouho nedařilo usadit se v útočném pásmu. Po nahození od modré se k teči dostal Ward, ale Fleury byl pozorný.
     
    13:42
    Pouze pár centimetrů dělilo San Jose od vyrovnání! Tim Heed napřáhl v prostoru mezi pravým kruhem a modrou čarou a trefil bližší tyč za Fleurym, který nebyl v úplně ideálním postavení.
     
    14:26
    Domácí v plném počtu.
     
    15:07
    Sharks zůstali v pásmu ještě několik desítek sekund po skončení přeislovky. Pak jej ale museli vyklidit a provinili se icingem.
     
    15:36
    Tomáš Nosek se po zablokované střele z pravého kruhu vrátil k puku, který hosté znovu velmi rychle odehráli mimo prostor branky.
     
    16:13
    Vyloučení na obou stranách! Ward to nejprve přehnal s důrazem a vrazil soupeře na mantinel. Přesilovka Vegas se ale nekoná kvůli krosčeku Bolliga.
     
    16:36
    Teď už se ale bude hrát ve čtyřech proti třem! Unikajícího Smithe přibrzdil DeSimone jen díky držení.
     
    17:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks zničehonic vyrovnávají během vlastního oslabení! Perron na modré čáře nezkrotil Šimkův pokus o vyhození. Kotouč tak prošel až do středního pásma, kde se ho ujal MARCUS SORENSEN a upaloval na Fleuryho, kterého si položil a forhendem zasunul puk za jeho pravý beton. Asistence: Radim Šimek.
    17:44 Marcus SORENSEN - 1:1
     
    17:56
    Karlssonovu střelu zápěstím z pravého kruhu Dell zřejmě zastavil maskou, kterou si vzápětí musel nechat rychle opravit.
     
    18:15
    Domácí v plném počtu.
     
    18:36
    Hosté v plném počtu.
     
    18:45
    Schmidt se musel s pukem vrátit k červené čáře, načež se uvedl pěknou individuální akcí, ale po několika kličkách pořádně nezakončil.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Brendan Leipsic netrefil branku z mezikruží, když dostal přihrávku z krátkého mantinelu. Sharks zareagovali vyhozením na icing.
     
    19:15
    Vegas se vrací do početní výhody. Dylan DeMelo se před blížícím protihráčem snažil vyhodit puk o mantinel mimo obrannou třetinu San Jose. Puk ale nabral až příliš a poslal ho mezi diváky, takže si musí odsedět trest za zdržování hry.
     
    19:42
    Přesilové hry ale zatím nejsou silnou stránkou Vegas, hostům se i teď dvakrát podařilo bez většího úsilí vyhodit puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Poslední letošní přípravné utkání před očekávaným začátkem nového sezony NHL má za sebou první třetinu. V Nevadě se hrálo ve vynikajícím tempu, oba celky měly po jedné větší šanci, při které zacinkaly brankové konstrukce, kromě toho se každému z nich povedlo jednou skórovat z bleskových úniků. Za domácí v deváté minutě otevřel skóre finský rychlík Erik Haula, na jehož trefu v oslabení San Jose odpověděl Marcus Sorensen a stanovil aktuální skóre 1:1.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hned tři domácí hráči jeli v jedné linii na Della, avšak kvůli zlé finální přihrávce gólmana Sharks vůbec neohrozili.
     
    20:47
    Žraloci vyhodili puk a po chvilce se jim tentýž počin podařil znovu, takže Vegas ani po změně stran v početní výhodě nijak nezáří.
     
    21:15
    Hosté v plném počtu.
     
    21:28
    David Perron zkusil střelu z vnitřního okraje levého kruhu. Dell ale zasahovat nemusel, protože puk letěl mimo branku. O pár sekund později od modré vypálil Schmidt a trefil tyč!
     
    21:46
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Cavan Fitzgerald – 2 min., hákování).
     
    22:26
    Golden Knights se na delší dobu usadili v útočném pásmu, na střelu se ale čekalo poměrně dlouho a Theodorův pokus z osy hřiště Dell navíc pokryl.
     
    22:39
    Nate Schmidt neztrácel čas se zpracováním přihrávky na modrou čáru a po mohutném golfáku ihned pálil. Puk prošel přes několik clonících hráčů, ale Dell si ho pohlídal.
     
    23:15
    Schmidt znovu dostal nabito k modré čáře, ovšem tentokrát let kotouče narušil obětavý blok Goodrowa.
     
    23:36
    Shakrs se v závěru oslabení osvobodili a ani další faul zřejmě nebude potrestán vedoucím gólem Vegas.
     
    23:46
    Hosté v plném počtu.
     
    24:21
    Po několika domácích přesilovkách si v početní převaze podruhé zahrají Žraloci. Za podražení Warda usedl naproti střídačky Jason Garrison.
     
    24:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté nabídnutou přesilovku s díky využili a otáčí skóre! Ward osvobodil puk po vhazování a přihrál jej na modrou čáru, podél které Heed nabil DeMelovi a jeho střelu bez přípravy protečoval za Fleuryho záda CHRIS TIERNEY. Asistence: Dylan DeMelo, Tim Heed.
    24:28 Chris TIERNEY - 1:2
     
    25:45
    Žraloci ucítili šanci na vstřelení další branky. Po střele Donskoie se tak ale nestalo, Fleury tentokrát mohl zůstat relativně v klidu.
     
    26:26
    Šimkovo zakončení z těžké pozice v kruhu pro vhazování zablokoval Luca Sbisa, jehož zásluhou se domácí dostali aspoň do středního pásma.
     
    26:56
    Radim Šimek ukázal dobrý přehled a zpoza levého kruhu centroval k vzdálenější tyči, kde dánskému útočníkovi Bødkerovi bohužel pro Sharks přeskočil puk hokejku a k zakončení proto nedošlo.
     
    27:22
    Vadim Šipačjov vjel do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, nicméně až po skončení krátké reklamní přestávky.
     
    28:20
    Jeden z domácích hráčů na polovině hřiště, sice protečoval puk do útočného pásma, ale tam byli jen obránci Žraloků, jejichž snaha o protiútok skončila na ofenzivní modré čáře.
     
    28:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou ve druhé třetině jasně aktivnějším týmem a za to jsou odměněni dalším gólem! Vegas propadlo po nepovedené stahovačce Karlssona, San Jose posléze využilo upadnutí Perrona a rychle zaútočilo po pravé straně. BARCLAY GOODROW si sjel do kruhu pro vhazování a parádní střelou švihem do horních pater branky pokořil Fleuryho, kterému puk proletěl nad ramenem. Asistence: Ryan Carpenter.
    28:38 Barclay GOODROW - 1:3
     
    29:21
    Jonathan Marchessault teď byl v hlavní roli během dvou zakončení na branku Della. Ten střelu loňské komety zastavil a přerušil hru, aby ihned po Marchessaultově vyhraném buly vychytal i Šipačjova.
     
    30:16
    Radim Šimek neuhnul při střele Theodora a vypomohl tím Dellovi, který tak nemusel zasahovat.
     
    30:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas se dotahuje na rozdíl jediné branky! William Karlsson dal přihrávku k modré čáře, odkud nenápadnou střelu švihem vyslal DAVID PERRON a překvapil Della, jemuž vysoko letící puk prosvištěl nad pravou rukou do sítě. Asistence: William Karlsson.
    30:58 David PERRON - 2:3
     
    31:46
    Haulovu střelu Ryan ještě zablokoval. Po několika dalších přihrávkách se už lépe vypálil Alex Tuch, nicméně Dell střelu z vrcholku levého kruhu zastavil.
     
    31:46
    A to bylo to poslední, co dnes Aaron Dell předvedl. Pro druhou polovinu zápasu jej v brankovišti Sharks nahrazuje Troy Grosenick.
     
    32:30
    Z českého souboje mezi Šimkem a Noskem vzešel vítězně útočník Golden Knights, jehož spoluhráči se dostali do kombinace, ale nového strážce branky San Jose nijak neohrozili.
     
    33:09
    Teď už se musel Grosenick předvést proti Šipačjovovi, který zůstal trestuhodně nepokrytý před brankovištěm. Ruský útočník si zamíchal s pukem, jenž Dellův náhradník betonem vyrazil mimo levou tyč.
     
    33:47
    San Jose si vytvořilo menší tlak v útočném pásmu. Ryanova střela byla sražená, načež Carpenterův pokus z levé části hřiště zneutralizoval Marc-Andre Fleury.
     
    34:16
    Daniel O´Regan se svou rychlou střelou z levé strany neuspěl. DeMelovu následnou koncovku od modré zase zablokoval Engelland.
     
    35:06
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí mažou dvoubrankové manko a znovu upravují stav do remízové podoby! Nikým neobtěžovaný Cody Eakin si obkroužil hostující branku a přihrál před kruhy na COLINA MILLERA, jenž se bez přípravy opřel do kotouče a ten pár centimetrů nad ledem doletěl až za záda Troye Grosenicka. Asistence: Cody Eakin, Shea Theodore.
    35:06 Colin MILLER - 3:3
     
    35:44
    DeSimone z osy hřiště minul, ovšem hostující útok pokračoval a vyústil v zakončení Bødkera, se kterým si Fleury ale poradil.
     
    35:48
    Nate Schmidt u obranné modré čáry sekl do Tierneyho hokejky a vysloužil si menší trest, díky kterému budou Žraloci hrát přesilovku.
     
    36:30
    Parádní zákrok Fleuryho, který doslova ukradl gól Mikkelu Bødkerovi! Ten převzal přihrávku přes osu hřiště a zleva zakončoval do poloprázdné branky. Jedna z největších hvězd domácího týmu se ale stihla přesunout a vyrážečkou vytěsnila puk nad břevno!
    36:30 Parádní Fleuryho zákrok proti Bødkerovi
     
    36:46
    Sražený puk ve velké rychlosti letěl na domácí střídačku, kde byli hráči i členové realizačního týmu v poměrně velkém ohrožení. Naštěstí se nikomu nic nestalo a hra může pokračovat.
     
    37:29
    Joonas Donskoi si řekl o přihrávku z levého mantinelu, jenomže z mezikruží nenašel skulinku v postoji dlouholeté opory v brankovišti Pittsburghu.
     
    37:48
    Domácí v plném počtu.
     
    38:42
    Rytíři si ve velké rychlosti vyměňovali přihrávky a přitom jako nůž máslem prošli středním pásmem. V tom útočném se k ničemu ale nedostali, protože pas od Marchessaulta jeden ze soupeřů zastavil.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Zakázané uvolnění Vegas vrací hru před Fleuryho branku. Formace s Karlssonem a Smithem k tomu nemůže střídat.
     
    39:30
    Žádná pohroma pro domácí tým z toho ale nebyla, Fleury si zkontroloval dalekonosný pokus DeMela a takticky přerušil hru, aby jeho kolegové mohli konečně vyrazit na hráčskou lavici.
     
    39:55
    Alex Tuch byl u pravého mantinelu hodně důrazně zastavený DeMelem. Ten může být hodně rád, že nedostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá dvacetiminutovka zápasu mezi Las Vegas a San Jose nabídla zajímavý hokej, který okořenily hned čtyři vstřelené branky. První dvě z nich dali hosté, kteří se zásluhou Tierneyho a Goodrowa ujali vedení 3:1. To ale do druhé přestávky nevydrželo, neboť Perron nejprve snížil a Miller posléze vyrovnal na 3:3. Právě za tohoto stavu odešly oba celky do kabin.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 19 (14:6, 9:13).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Domácí začali třetí část zápasu aktivně, Marchessault, Theodore ani Garrison recept na Grosenicka ale neobjevili.
     
    41:32
    Dylan DeMelo zkusil štěstí při střele od modré. Ta ale neproletěla přes několik těl stojících v mezikruží.
     
    42:15
    Alex Tuch přebruslil svého protivníka a dostal se k puku u krátkého mantinelu. Dál už ale nevymyslel nic, co by ohrozilo Grosenicka.
     
    43:05
    Nosek ve středním pásmu přenechal puk Lindbergovi, po jehož nahození se do hry zapojili pouze obránci v dresu San Jose.
     
    43:46
    DeSimoneho střela z levého kruhu na překonání Fleuryho nestačila. Následně se z těžkého úhlu neprosadil ani O´Regan.
     
    44:35
    Žraloci teď nebezpečně kroužili okolo domácí branky, Fleury však byl v pozoru a nepustil za sebe kotouč, který toho během této pasáže nacestoval opravdu hodně.
     
    45:23
    Domácí obránci čekají za vlastní brankou na prostřídání, které se týká také hráčů San Jose.
     
    45:51
    Alex Tuch poslal na mantinel urostlého Warda. O nějaký přehnaně tvrdý zákrok se nejednalo, nicméně domácí útočník stejně míří na trestnou lavici za vražení.
     
    46:28
    Joakim Ryan si počkal na puk a ten okamžitě přesunul z pravého mantinelu k vzdálenějšímu kruhu, odkud Nick DeSimone nevyzrál na Fleuryho, jenž vyrazil střelu do ochranné sítě.
     
    47:00
    Karlsson našel puk na hokejce a expresem jej poslal na druhý konec hřiště.
     
    47:36
    Ward nepřihrál přes Garrisona ze zadního mantinelu a Miller vzápětí vyhodil puk zpět do bezpečí.
     
    47:51
    Domácí v plném počtu.
     
    48:12
    Marchessault se po sražené střele vrátil k puku, jenž u modré čáry přenechal Theodorovi. Ten se s ním vydal do pozice levého křídla, ale přihrávkou před branku nenašel nikoho v tmavém.
     
    48:57
    Tim Heed ještě stihl zastavit pomalu klouzající puk na modré čáře, ze které vypálil hodně tvrdě, ale zároveň ne tak přesně, aby Fleury musel zasahovat.
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jonathan Marchessault – 2 min., podražení).
     
    49:10
    Joel Ward vyhrál buly v útočném pásmu a byl tak u zrodu akce, kterou po několika přihrávkách zakončil Heed velkým nápřahem a zakončením do výstroje Fleuryho.
     
    49:46
    Hosté se po návratu do útočné třetiny dostali jen k zadnímu mantinelu, kde byli hráči v tmavých dresech dost důrazní, aby se opět zmohli na vyhození.
     
    50:13
    Puk se nyní neustále vrací do opuštěných míst u branky Grosenicka. Žralokům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    50:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    I tak se hostům daří využít přesilovou hru a vrací se do vedení! Golden Knights se v oslabení ve třech lidech vydali do protiútoku, což se jim ale stalo osudné. Miller puk ztratil a následovala rychlá akce Žraloků. O´Reganovu střelu z levé strany Fleury vyrazil jen před sebe a poté nestačil na dorážku NICKA DESIMONEHO. Asistence: Daniel O´Regan, Timo Meier.
    50:51 Nick DESIMONE - 3:4
     
    51:58
    Nováček v hokejovém světě se po inkasované brance vrhl do útoku a vytvořil si solidní tlak. Ke střelám se dvakrát odhodlal Garrison, jenž napoprvé trefil clonícího soupeře a vzápětí znovu vypálil zpoza pravého kruhu, čímž přinutil Grosenicka po delší době zasáhnout.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:35
    Po reklamní pauze a icingu San Jose se znovu hrálo v útočné třetině Vegas, k nějakému vážnějšímu ohrožení Grosenicka ale nedošlo.
     
    52:49
    Fleury podržel domácí tým po střele Tima Meiera, jenž nabral velkou rychlost na pravém křídle, ale švihem zkušeného gólmana nepřekonal.
     
    53:21
    Cody Eakin si před levým kruhem udělal prostor ke střele, která mířila k vzdálenější tyči, ale Grosenick puk s přehledem vykopl levým ebtonem.
     
    53:49
    Z nepodařené rozehrávky Golden Knights se vyklubalo zakázané uvolnění.
     
    54:19
    Alex Tuch byl v útočném pásmu podražen Johnem McCarthym, jehož vinou budou Žraloci čelit dalšímu tlaku v oslabení.
     
    54:32
    Goodrow uspěl na buly u vlastní branky a hosté díky tomu mohli okamžitě odpálit kotouč přes všechny čáry.
     
    54:49
    A ještě jedno vyhození z hokejek Sharks, jmenovitě se o něj zasloužil Chris Tierney.
     
    55:17
    Marc-Andre Fleury udržel domácí naděje na vyrovnání, když výborným zákrokem zastavil Sorensenův individuální únik. Ten hodně zaváněl druhým inkasovaným gólem Knights při vlastní přesilovce.
     
    55:55
    Teď už se ale hraje u Grosenicka, kterého prověřil Alex Tuch. Schmidt pak ještě napřáhl od modré, ale puk tentokrát proletěl z brankářova pohledu vedle levé tyče.
     
    56:19
    Hosté v plném počtu.
     
    56:57
    Tomáš Nosek těsně před brankovištěm tečoval spoluhráčovu střelu, zároveň se snažil dotlačit puk za záda Grosenicka, jenž si ale věděl rady ve složité situaci.
     
    57:12
    Rilley Smith se zády k brance a hokejkou mezi nohama dostal do zajímavé příležitosti, z bezprostřední blízkosti ale zvedl kotouč až nad břevno.
     
    57:49
    Smithův nedávný spoluhráč z Floridy Jonathan Marchessault se o vyrovnání Vegas také nezasloužil. Stejně tak Theodore, jenž zkusil štěstí od modré.
     
    58:17
    Fleury opustil brankoviště a usedl na střídačku. Golden Knights se v samotném závěru pokusí vyrovnat v šesti proti pěti.
     
    58:22
    Schmidtova střela zápěstím letěla dost dlouho na to, aby ji hostující hráči stihli zablokovat. Chvíli poté dostali puk aspoň do středu hřiště.
     
    58:56
    Bødkerovi chyběly centimetry k vypíchnutí puku mimo obrannou třetinu, Schmidt měl na modré čáře velké problémy s jeho krocením.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Půl minuty před koncem je definitivně rozhodnuto! Schmidtovo zakončení z pravého mantinelu vyrazil Grosenick mezi kruhy, kde stál JOEL WARD a téměř přes celé hřiště zakončil do odkryté branky. Bez asistence.
    59:32 Joel WARD - 3:5
    https://gfycat.com/gifs/detail/querulousqueasydachshund
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Zcela vyrovnané utkání mezi Las Vegas a San Jose končí těsnou výhrou San Jose, které v Nevadě asi nebylo lepším týmem, ovšem díky lepší efektivitě v koncovce si přece jenom odváží vítězství 5:3. Vítězný gól padl v jednapadesáté minutě, když hostující přesilovku využil Nick Desimone. Rytíři si v závěrečné desetiminutovce vytvořili velký tlak, ale neproměnili ani jednu z mnoha střel a v poslední minutě od Warda inkasovali pátý gól do prázdné branky.
     
    Střely na branku: 37 – 33 (14:6, 9:13, 14:14).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Chris Tierney (SJS) 1+0
    2. Erik Haula (VGK) 1+0
    3. David Perron (VGK) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 9:14
    Radim Šimek (SJS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 14:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:17:00)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Haula, 31. Perron (Karlsson), 36. Miller (Eakin, Theodore) – 18. Sorensen (Šimek), 25. Tierney (DeMelo, Heed), 29. Goodrow (Carpenter), 51. DeSimone (O´Regan, Meier), 60. Ward


    Vegas Golden Knights: Fleury (Pickard) – Engelland, Miller, Garrison, Theodore, Sbisa, Schmidt – Leipsic, Smith, Eakin, Lindberg, Bellemare, Haula, Perron, Karlsson, Marchessault, Šipačjov, Tuch, Nosek.
    San Jose Sharks: Dell (32. Grosenick) – Ryan, Šimek, DeSimone, Heed, DeMelo, Fitzgerald – McCarthy, Sorensen, Godrow, Donsooi, Carpenter, Ward, Helewka, Tierney, Bollig, O´Regan, Bødker.

    Rozhodčí: Chmielewski, Kowal – Heyer, Rody
    bahis siteleri