Winnipeg – Toronto 2:7 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Philadelphia 3:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 05.10.2017, 02:20 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:26
    A pozor! Brayden Schenn (STL) sevřel puk rukou a Pittsburgh si zahraje zkrácenou přesilovou hru pěti proti třem.
     
    52:10
    To může být zlomový okamžik zápasu. Robert Bortuzzo (STL) podrazil v osobním souboji Grega McKegga a nabízí domácím přesilovou hru. Penguins tedy bojují o naději.
     
    45:26
    Slibná šance pro domácí! Sidney Crosby si během své cesty přes modrou čáru došel pro háček a faul Alexe Pietrangela (STL), který tak soupeři nabízí přesilovou hru.
     
    34:55
    Když už přišla zkrácená přesilová hra St. Louis, sudí foukl do píšťalky a Blues dal trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Podle opakovaných záběrů lze vidět, že to bylo hodně těsné, ale rozhodnutí rozhodčího se nemění.
     
    34:03
    Když už to vypadalo, že se Penguins v útočném pásmu usadí, přišlo vyhození hostů a přesilová hra domácích navíc končí. Jake Guentzel (PIT) totiž v rohu útočného pásma sekl do rukavice vyhazujícího Coltona Parayka a za sekání míří na trestnou lavici.
     
    32:52
    A Pittsburgh dostane příležitost k obratu. První trest St. Louis v této sezoně obdržel Robert Bortuzzo (STL), který si na polovině hřiště přidržel soupeře a po zásluze byl potrestán.
     
    26:15
    Dmitrij Jaškin dnes sbírá na Sidney Crosbym (PIT) plusové body. Kapitán Pittsburghu ho totiž opět podrazil a dostal menší trest, což na trestné ocenil ránou hokejkou do plexiskla.
     
    16:26
    Neuspěli a do brejku tří na dva se dostali Blues. Brayden Schenn pěkně přihrál do druhé vlny Coltonu Paraykovi, který už měl bránícího Olli Määttu (PIT) příliš blízko před sebou. Kanadský obránce tak zkoušel udělat kličku, nezakončil, ale vybojoval alespoň faul.
     
    00:52
    Druhá útočná formace St. Louis zamotala hlavy hráčům Pittsburghu a před brankou se dral do zajímavé pozice Dmitrij Jaškin, ale zahákoval ho Sidney Crosby (PIT) a míří na trestnou lavici.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. J. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) – 9. B. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Stastny), 44. Stastny (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (B. Schenn, Schwartz)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Cole, Hunwick – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Kühnhackl, McKegg, Hagelin – Reaves, Rowney, S. Wilson.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Sobotka – Jaškin, B. Schenn, Schwartz (A) – T. Thompson, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: M. Joannette, T. Hanson – S. Driscoll, A. Smith.

    Diváci: 18 652
    bahis siteleri