Winnipeg – Toronto 2:7 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Philadelphia 3:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 05.10.2017, 02:20 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:15 Alex PIETRANGELO - 4:5
     
    61:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nezmění. Tentokrát zavelel i kapitán Blues a druhým gólem utkání rozhoduje. ALEX PIETRANGELO dostal kotouč na pravé straně, vyvezl ho do útočné třetiny a v podstatě úplně stejnou stahovačkou jako při svém prvním gólu si vytvořil ideální střeleckou pozici. Matt Murray si na jeho pokus lapačkou sáhl, ale puk mu z ní vypadl a zapadl do sítě. Dovolím si tvrdit, že tohle si bude domácí brankář ještě chvíli vyčítat – 4:5! Asistence: Brayden Schenn, Jaden Schwartz.
    54:40 Conor SHEARY - 4:4
     
    54:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je návrat šampionů! CONOR SHEARY nejprve minul, jenže následně dostal další příležitost a po přihrávce Grega McKegga srovnává střelou do odkryté klece stav zápasu na 4:4. Asistence: Greg McKegg, Bryan Rust.
    53:46 Sidney CROSBY - 3:4
     
    53:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Když jde do tuhého, pozvedne prapor správný kapitán. Phil Kessel pálil tvrdě z pravého kruhu, Jake Allen jeho pokus vyrazil, ale pouze před sebe, kde stál nehlídaný SIDNEY CROSBY a doklepl puk do sítě, čímž snížil na 3:4! Asistence: Jake Guentzel, Jevgenij Malkin.
    43:38 Paul STASTNY - 2:4
     
    43:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Pittsburgh pálil mimo, St. Louis odpovídá čtvrtým gólem. A nutno říct, že na něm má lví podíl Vladimír Sobotka, který na levé straně útočného pásma poslal kličkou k ledu bránícího soupeře a kolem dalšího hráče našel mezi kruhy PAULA STASTNYHO, jenž našel skulinku mezi rukou a betonem Matta Murrayho. St. Louis tak poprvé v utkání odskakují na rozdíl dvou branek – 2:4! Asistence: Vladimír Sobotka, Vladimir Tarasenko.
    35:37 Alex PIETRANGELO - 2:3
     
    35:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nevyužijí a dokonce budou muset dohánět manko. Paul Stastny vyvezl kotouč do útočné třetiny, posunul ho na Vladimíra Sobotku, který okamžitě narazil ALEXOVI PIETRANGELOVI, jenž si krásně vybruslil, připravil střelu a vrátil Blues vedení – 2:3! Asistence: Vladimír Sobotka, Paul Stastny.
    32:37 Olli MÄÄTTÄ - 2:2
     
    32:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh dokázal na útočné modré vybojovat puk, a když už to vypadalo, že o něj přijde, Colton Parayko nedokázal vyhodit kotouč a bylo zle. Puk se nakonec dostal k Bryanu Rustovi, který nabil na modrou čáru OLLIMU MÄÄTTOVI, a ten přesnou dělovkou vyrovnal na 2:2! Asistence: Bryan Rust, Jevgenij Malkin.
    17:45 Colton PARAYKO - 1:2
     
    17:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dlouho se hráči obou týmů přetahovali v rohu kluziště o kotouč, až trochu šťastně vyletěl přímo na hůl COLTONA PARAYKA, který měl tentokrát dostatek času na střelu a přesným pokusem nad beton Matta Murrayho otáčí průběh zápasu – 1:2! Bez asistence.
    08:31 Brayden SCHENN - 1:1
     
    08:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Jaden Schwartz našel na zadní tyči parádní přihrávkou Carla Gunnarssona, který jen přiťukl na druhou tyč BRAYDENU SCHENNOVI, jenž nastavil brusli a překonal Matta Murrayho – 2:2. Asistence: Carl Gunnarsson, Jaden Schwartz.
    06:37 Justin SCHULTZ - 1:0
     
    06:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První gól nové sezony v podání Penguins je na světě. Obránce JUSTIN SCHULTZ dostal nabito na modré čáře a pěkně umístěnou střelou do levého horního růžku posílá svůj tým zaslouženě do vedení 1:0! Asistence: Sidney Crosby, Jake Guentzel.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. J. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) – 9. B. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Stastny), 44. Stastny (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (B. Schenn, Schwartz)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Cole, Hunwick – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Kühnhackl, McKegg, Hagelin – Reaves, Rowney, S. Wilson.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Sobotka – Jaškin, B. Schenn, Schwartz (A) – T. Thompson, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: M. Joannette, T. Hanson – S. Driscoll, A. Smith.

    Diváci: 18 652
    bahis siteleri