Winnipeg – Toronto 2:7 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Philadelphia 3:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
St. Louis Blues
Čtvrtek 05.10.2017, 02:20 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:15 Alex PIETRANGELO - 4:5
     
    61:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nezmění. Tentokrát zavelel i kapitán Blues a druhým gólem utkání rozhoduje. ALEX PIETRANGELO dostal kotouč na pravé straně, vyvezl ho do útočné třetiny a v podstatě úplně stejnou stahovačkou jako při svém prvním gólu si vytvořil ideální střeleckou pozici. Matt Murray si na jeho pokus lapačkou sáhl, ale puk mu z ní vypadl a zapadl do sítě. Dovolím si tvrdit, že tohle si bude domácí brankář ještě chvíli vyčítat – 4:5! Asistence: Brayden Schenn, Jaden Schwartz.
     
    54:40
    Pro Blues se jedná o velmi studenou, až nezaslouženou sprchu. Za své fauly si ovšem pykají sami. Oddechový čas St. Louis.
    54:40 Conor SHEARY - 4:4
     
    54:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je návrat šampionů! CONOR SHEARY nejprve minul, jenže následně dostal další příležitost a po přihrávce Grega McKegga srovnává střelou do odkryté klece stav zápasu na 4:4. Asistence: Greg McKegg, Bryan Rust.
    53:46 Sidney CROSBY - 3:4
     
    53:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Když jde do tuhého, pozvedne prapor správný kapitán. Phil Kessel pálil tvrdě z pravého kruhu, Jake Allen jeho pokus vyrazil, ale pouze před sebe, kde stál nehlídaný SIDNEY CROSBY a doklepl puk do sítě, čímž snížil na 3:4! Asistence: Jake Guentzel, Jevgenij Malkin.
     
    52:26
    A pozor! Brayden Schenn (STL) sevřel puk rukou a Pittsburgh si zahraje zkrácenou přesilovou hru pěti proti třem.
     
    52:10
    To může být zlomový okamžik zápasu. Robert Bortuzzo (STL) podrazil v osobním souboji Grega McKegga a nabízí domácím přesilovou hru. Penguins tedy bojují o naději.
     
    50:41
    Zajímavá šance St. Louis! Brayden Schenn vypálil z kruhu jedovatou ránu, kterou Matt Murray vyrazil lapačkou a dojíždějící Jaden Schwartz se ještě pokusil dorazit backhandem kotouč do branky, ale od zasunutí puku do branky mu chyběly centimetry – trefil boční síť.
     
    49:10
    Útočník Jaden Schwartz měl na hokejce pátý gól, když ujel sám na brankáře Pittsburghu, ale střelou mezi betony na Matta Murrayho nevyzrál. Jeden z bránících hráčů pak nastrčil na branku dojíždějícího Coltona Parayka, který tvrdě trefil brankáře soupeře i brankovou konstrukci.
     
    45:26
    Slibná šance pro domácí! Sidney Crosby si během své cesty přes modrou čáru došel pro háček a faul Alexe Pietrangela (STL), který tak soupeři nabízí přesilovou hru.
    43:38 Paul STASTNY - 2:4
     
    43:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Pittsburgh pálil mimo, St. Louis odpovídá čtvrtým gólem. A nutno říct, že na něm má lví podíl Vladimír Sobotka, který na levé straně útočného pásma poslal kličkou k ledu bránícího soupeře a kolem dalšího hráče našel mezi kruhy PAULA STASTNYHO, jenž našel skulinku mezi rukou a betonem Matta Murrayho. St. Louis tak poprvé v utkání odskakují na rozdíl dvou branek – 2:4! Asistence: Vladimír Sobotka, Vladimir Tarasenko.
     
    36:51
    Nechybělo mnoho a bylo to o dvě branky! St. Louis ujelo do zajímavého brejku, Brayden Schenn našel z levé strany Jadena Schwartze, který měl puk přímo na forhend a jeho velkou šanci zlikvidoval Matt Murray!
    35:37 Alex PIETRANGELO - 2:3
     
    35:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nevyužijí a dokonce budou muset dohánět manko. Paul Stastny vyvezl kotouč do útočné třetiny, posunul ho na Vladimíra Sobotku, který okamžitě narazil ALEXOVI PIETRANGELOVI, jenž si krásně vybruslil, připravil střelu a vrátil Blues vedení – 2:3! Asistence: Vladimír Sobotka, Paul Stastny.
     
    34:55
    Když už přišla zkrácená přesilová hra St. Louis, sudí foukl do píšťalky a Blues dal trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Podle opakovaných záběrů lze vidět, že to bylo hodně těsné, ale rozhodnutí rozhodčího se nemění.
     
    34:03
    Když už to vypadalo, že se Penguins v útočném pásmu usadí, přišlo vyhození hostů a přesilová hra domácích navíc končí. Jake Guentzel (PIT) totiž v rohu útočného pásma sekl do rukavice vyhazujícího Coltona Parayka a za sekání míří na trestnou lavici.
     
    32:52
    A Pittsburgh dostane příležitost k obratu. První trest St. Louis v této sezoně obdržel Robert Bortuzzo (STL), který si na polovině hřiště přidržel soupeře a po zásluze byl potrestán.
    32:37 Olli MÄÄTTÄ - 2:2
     
    32:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh dokázal na útočné modré vybojovat puk, a když už to vypadalo, že o něj přijde, Colton Parayko nedokázal vyhodit kotouč a bylo zle. Puk se nakonec dostal k Bryanu Rustovi, který nabil na modrou čáru OLLIMU MÄÄTTOVI, a ten přesnou dělovkou vyrovnal na 2:2! Asistence: Bryan Rust, Jevgenij Malkin.
     
    26:15
    Dmitrij Jaškin dnes sbírá na Sidney Crosbym (PIT) plusové body. Kapitán Pittsburghu ho totiž opět podrazil a dostal menší trest, což na trestné ocenil ránou hokejkou do plexiskla.
    17:45 Colton PARAYKO - 1:2
     
    17:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dlouho se hráči obou týmů přetahovali v rohu kluziště o kotouč, až trochu šťastně vyletěl přímo na hůl COLTONA PARAYKA, který měl tentokrát dostatek času na střelu a přesným pokusem nad beton Matta Murrayho otáčí průběh zápasu – 1:2! Bez asistence.
     
    16:26
    Neuspěli a do brejku tří na dva se dostali Blues. Brayden Schenn pěkně přihrál do druhé vlny Coltonu Paraykovi, který už měl bránícího Olli Määttu (PIT) příliš blízko před sebou. Kanadský obránce tak zkoušel udělat kličku, nezakončil, ale vybojoval alespoň faul.
    08:31 Brayden SCHENN - 1:1
     
    08:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Jaden Schwartz našel na zadní tyči parádní přihrávkou Carla Gunnarssona, který jen přiťukl na druhou tyč BRAYDENU SCHENNOVI, jenž nastavil brusli a překonal Matta Murrayho – 2:2. Asistence: Carl Gunnarsson, Jaden Schwartz.
     
    08:31
    St. Louis docílilo po krásné kombinaci gólu, ale podle opakovaných záběrů Brayden Schenn dopravil kotouč do branky bruslí. Rozhodčí tak zkoumá celou situaci na videu.
     
    08:08
    Domácí ovšem neuspěli a obrovskou šanci mělo St. Louis! Jarden Schwartz objel branku, poslal před ni na svého spoluhráče, jehož střelu vyrazil Matt Murray levým betonem a následná dorážka Dmitrije Jaškina už byla z velkého úhlu neúspěšná.
    06:37 Justin SCHULTZ - 1:0
     
    06:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První gól nové sezony v podání Penguins je na světě. Obránce JUSTIN SCHULTZ dostal nabito na modré čáře a pěkně umístěnou střelou do levého horního růžku posílá svůj tým zaslouženě do vedení 1:0! Asistence: Sidney Crosby, Jake Guentzel.
     
    00:52
    Druhá útočná formace St. Louis zamotala hlavy hráčům Pittsburghu a před brankou se dral do zajímavé pozice Dmitrij Jaškin, ale zahákoval ho Sidney Crosby (PIT) a míří na trestnou lavici.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. J. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) – 9. B. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Stastny), 44. Stastny (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (B. Schenn, Schwartz)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Cole, Hunwick – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Kühnhackl, McKegg, Hagelin – Reaves, Rowney, S. Wilson.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Sobotka – Jaškin, B. Schenn, Schwartz (A) – T. Thompson, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: M. Joannette, T. Hanson – S. Driscoll, A. Smith.

    Diváci: 18 652
    bahis siteleri