Jokerit – Ufa 2:0 (kon.) | Riga – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Minsk – Soči 1:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Nižněkamsk 3:4 (kon.) | Jaroslavl – Čerepovec 6:5 (1:0 po s.n.) | Petrohrad – Kazaň 2:3 (po pr.)
konec
Dinamo Riga
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 15.10.2017, 16:00 • Arēna Rīga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dohráno! Herní krize rižského Dinama pokračuje, beznadějně poslední tým celé soutěže dnes zaslouženě prohrál v souboji s Nižnij Novgorodem, který si tak z Lotyšska odváží všechny body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (18:30:27)
     
    Československá stopa
    Tomáš Kundrátek (NNO) – 0+0, 1 střela, icetime 20:55
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 15 – 29
    Zblokované střely: 6 – 12
    Vhazování: 27 – 27
    Hity: 11 – 5
    Trestné minuty: 12 – 8
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    S vyloučeními se v závěru utkání roztrhl pytel, Dinamo se bude muset v poslední minutě zápasu bránit v oslabení. Arena Riga teď pochopitelně moc šťastná není.
     
    59:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Gints Meija – 2 min., podražení).
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Brandon McMillan – 2 min., hákování).
     
    58:28
    Time-out si nyní berou i domácí, Kosticynovo vyloučení pro ně přichází v ideální chvíli. Uvidíme, zda-li se jim povede aktivitu přetavit v branku, nebo jestli si hosté už poslední chvíle zápasu pohlídají.
     
    58:28
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Sergej Kosticyn – 2 min., podražení).
     
    58:10
    Domácí zapnuli motory a snaží se seč mohou překonat výborného Lisutina! Ten se teď musí v brankovišti hodně otáčet, aby všechny jejich pokusy vykryl.
     
    57:24
    Kundrátek chtěl vyhodit kotouč ven z pásma, na modré čáře ho však na poslední chvíli zachytil jeden z domácích hráčů a atak Rigy tak může pokračovat.
     
    57:03
    Torpedo se dopouští icingu, po krátké pauze se tak hra vrátí před jeho branku. Pro Dinamo je tohle jedna z posledních příležitostí vstřelit kontaktní gól, času už moc nezbývá...
     
    56:29
    Mantas Armalis opouští svou klec, Riga tak tři a půl minuty před koncem zkusí své štěstí v power-play!
     
    55:28
    McMillan z těsné blízkosti brankoviště ani natřikrát nezvládl uklidit kotouč za Lisutina, Dinamo tak stále prohrává o dvě branky a už mu pomalu ale jistě začíná docházet čas!
     
    55:05
    Hosté si berou oddechový čas, po jehož vypršení proběhne vhazování po levé straně hostující klece.
     
    54:13
    Salmela se i přes dva bránící hráče Nižnijho Novgorodu dostal ke střele, jeho pokus z mezikruží se ale neujal – Lisutin mu do cesty postavil beton.
     
    52:43
    Oběma týmům zdánlivě docházejí síly, ani jeden teď nehraje na plný plyn. Že bychom sledovali nějak extra záživnou pasáž hry, se říct rozhodně nedá.
     
    51:24
    Meija v útočném pásmu pro sebe na nějakou dobu ukořistil kotouč, hráči Torpeda mu ho ale zvládli zase sebrat ještě dříve, než by nějak zvládl ohrozit jejich gólmana.
     
    50:24
    Hraje se nahoru dolu, sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. Brankáři obou týmů musí být konstantně ve střehu, útoky jsou teď hodně při chuti.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Salmela (Stollery) – 4. Gračov, 28. Urakov (Smolin, Tičar), 43. Dugin


    Dinamo Riga: Armalis (Kalninš) – Wrenn, Galvinš, Stollery, K. Redlihs, Zile, Salmela, Pujacs, Jerofejevs (A) – M. Redlihs, Indrašis, Bičevskis – Skvorcovs, Razgals, Pavlovs – Gegeris, Žerděv, Jevpalovs – Meija (C), McMillan, Kristo.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Lisutin (S. Galimov) – Grigorev, Sergijenko, Kundrátek, Šulenin, Barancev, P. Medveděv, Fatkullin – Žukov, Daugavinš (A), Dugin – Paršin, Stoljarov (C), Gračov (A) – Tičar, Urakov, Verjajev – Mozer, Smolin, S. Kosticyn – A. Potapov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Zacharenkov, Sivov

    Diváci: 6 809
    thejrc.org