Portimonense – Setúbal 5:2 (kon.)
konec
Portimonense SC
5:2 (3:1)
Vitória FC Setúbal
Pondělí 30.10.2017, 21:00 • Estádio Municipal de Portimão, Portimão • Portugalská Primeira Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemný pondělní večer při sledování textového přenosu ze zápasu portugalské Primeira Ligy. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na střetnutí, ve kterém se proti sobě postaví Portimonense SC a Vitória FC Setúbal!
     
    Dohrávka desátého kola nejvyšší portugalské soutěže je střetem dvou papírově méně kvalitních týmů ze spodní části tabulky. Oba celky doposavad vyhrály pouze dvakrát, ovšem o něco lépe na tom je hostující Setúbal, který nasbíral o dva body více a po včerejších zápasech mu patří dvanácté místo s tříbodovou ztrátou na devátou Boavistu. Domácí Portimonense z posledních čtyř zápasů prohrálo jen s portem a získalo pět bodů, díky čemuž se posunulo ze sestupových pozic a nyní mu patří čtrnáctá příčka.
     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Macedo, Rú. Fernandes, Lumor – Dener, Rosell, Paulinho – Wellington, Fabrício (C), Nakadžima.
    Náhradníci: Leonardo – Stanley, Manafá, Gustavo, Pires, Rjuki, Tabata.

    Vitória FC Setúbal: Trigueira – Arnold, P. Pinto, V. Fernandes (C), N. Pinto – J. Teixeira, Pedrosa, Bonilha, Costinha – Amaral, Paciência.
    Náhradníci: Cristiano – Rafinha, Diogo Sousa, Podstawski, Edinho, L. Felipe, V. Costa.

    Rozhodčí: Nobre – Aguilar, Martins.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v oranžovobílých, zatímco hosté v šedých dresech.
     
    2
    Rozhodčí odpískali nedovolený zákrok na Paciênciu, po kterém hosté rozehrávají z poloviny hřiště.
     
    3
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Vitória jde ve třetí minutě z vůbec první střely do vedení! Všechno začalo autem Nuna Pinta, po kterém další z hostů přihrál do druhé vlny a ARNOLD zhruba z patnácti metrů zakončil ze svého pohledu nechytatelně k levé tyči.
    3. ARNOLD - 0:1
     
    4
    Šoja Nakadžima si pravačkou navedl míč na osu hřiště a zpoza šestnáctky nevystřelil vůbec špatně. Tečovaná střela letěla jen těsně vedle a následuje rohový kop.
     
    5
    Domácí standardnní situace žádné nebezpečí nepřinesla, míč proletěl za koncovou čáru a je z toho jen odkop od branky Pedra Trigueiry.
     
    6
    Fabrício zkrotil vysoký pas a z pravé strany vystřelil k bližší šibanici, před kterou Trigueira stihl zasáhnout a vyrazil balon na roh.
     
    7
    Ani z druhé standardky domácí nic nevymysleli, ale v klidnější části hřiště znovu kontrolují míč a snaží se rychle vyrovnat.
     
    9
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Na začátku deváté minuty už je skóre opět vyrovnané! Centrovaný míč z pravé strany hostující obrana odvrátila jenom k ORIOLU ROSELLOVI, jenž pravačkou napřáhl z nějakých čtyřiadvaceti metrů a Trigueira tentokrát plachtil k levé tyči marně.
    9. Oriol ROSELL - 1:1
     
    10
    Arnold se rozbíhal po pravé straně, ale míč nechal za sebou. Hostující akce přesto pokračoval a byl to právě krajní obránce, který si dobře zpracoval přihrávku vzduchem a přízemní střelou jen těsně minul vzdálenější tyč!
    10.
     
    11
    Velmi atraktivní úvod zápasu tentokrát přinesl rohový kop Portimonense, jenomže Rúben Fernandes během centru fauloval a odevzdal míč hostům.
     
    12
    Jenže ani ti se daleko nedostali, protože Paciência ve středu hrací plochy pro změnu nedovoleně povalil Wellingtona.
     
    14
    Oba gólmani zkrotili neškodné centry a rychle rozehráli. Momentálně se míč nachází u obránců Setúbalu.
     
    15
    Ti přenesli hru k levé postranní čáře, ovšem tam se proti hráčské přesile neprosadil Nuno Pinto. Vitória se tak znovu vrátila na vlastní polovinu.
     
    17
    Nakadžima si ukrojil až moc velké sousto a o balón přišel. Na druhé straně byl poprvé máván ofsajd, ve kterém byl Arnold.
     
    18
    Gonçalo Paciência tradičně absolvuje hodně soubojů. V jednom takovém teď byl faulován a hosté mají k dispozici standardní situaci.
     
    19
    Vasco Fernandes se před malým vápnem zjevil úplně sám za domácí obranou. Jeho střela do brankáře Ferreiry se ale počítat nebude kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    20
    Hostující kapitán se omlouvá za zkaženou dlouhou diagonální přihrávku, Arnold ji na pravé straně ve hřišti nedostihl.
     
    21
    Pedro Pinto byl ve správný čas na správném místě a odvrátil přízemní centr Nakadžimy na další rohový kop ve prospěch Portimonense.
     
    22
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Gólově bohatý úvod zápasu pokračuje obratem ve skóre! Nakadžimův nákop jeden z jeho spoluhráčů vrátil do ohně na DENERA, který přeskočil váhajícího Pedra Pinta a poslal balón mimo dosah brankáře Trigueiry.
    22. DENER - 2:1
     
    23
    Setúbal chtěl rychle odpovědět, jenže pomezní rozhodčí jejich snahu překazil, když odmával ofsajd Nuna Pinta.
     
    24
    Nuno Pinto po prodlouženém výkopu brankáře Ferreiry fauloval v pokutovém území Wellingtona a domácí mají k dispozici pokutový kop! Faulující hráč navíc uviděl žlutou kartu.
    24. Žlutá karta
     
    25
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Pětadvacátá minuta a již 3:1 pro domácí tým! Míč si na penaltový puntík postavil kapitán FABRÍCIO a vystřelil ze svého pohledu k pravé tyči. Trigueira zvolil opačnou stranu a gólu neměl šanci zabránit.
    25. FABRÍCIO - 3:1
     
    27
    Hosté po rozehrávce naprosto propadli a ve třech čelili náběhu hned sedmi protihráčů. Z osy hřiště nakonec zakončoval Paulinho, ale Trigueira tentokrát bez problémů zasáhl.
     
    28
    Arnold se hodně rozčiluje po odpískaném faulu na Paulinha. Na výroku rozhodčího už nic nezmění a musí se zapojit do bránění.
     
    29
    Obranné kvarteto Setúbalu ale moc práce nemělo, protože nákop zpoza půlící čáry doletěl jen do míst, které hlídal Trigueira.
     
    30
    Paciência zůstal chvíli ležet na pravém křídle, kde ho poslal k zemi Lumor. Hra ale pokračovala jen chvíli, neboť u středového kruhu fauloval Fabrício.
     
    31
    Nuno Pinto vhodil aut k rohovému praporku, kde zasáhl Rosell a umožnil hostům kopat rohový kop.
     
    32
    Před Ferreiru přiletěly hned dva centry, ale ani po jednom Setúbal nezakončil. Neúspěšné bylo také reklamování nastřelené ruky.
     
    33
    Costinha se nemazlil s Nakadžimou, kterého zezadu fauloval. Vitória posléze rychle získala míč a nyní útočný do plných.
     
    34
    Paciência byl okraden o velmi dobrou šanci, když mu pomezní sudí nesprávně odmával ofsajd. Přesná střela z úhlu proto nemohla platit.
     
    35
    Nedovolených zákroků ve středu hřiště poměrně rychle přibývá. Tentokrát skončil na zemi Paulinho, ale jeho spoluhráčů znovu nakopli míč jen k Trigueirovi.
     
    36
    Hostujícího brankáře napadal Fabrício a během odkopu ho podkopl, takže Trigueira si svou rozehrávku zopakuje tentokrát z klidu.
     
    37
    Dvojice obránců Portimonense se stáhla k rohovému praporku a tam odzbrojila jediného soupeře. Setúbal po odkopu vybojoval míč a znovu hraje okolo půlící čáry.
     
    38
    Fabrício v hlavičkovém souboji udeřil rukou do obličeje Pedra Pinta, kterému se u pravého oka spustila krev. Žlutá karta je rozhodně na místě.
     
    40
    Pedro Pinto stále leží na trávníku, kde probíhá jeho ošetřování. Nějakou dobu se tak hrát nemůže.
     
    41
    Nehraje se téměř tři minuty a hlavní rozhodčí už naléhá na realizační tým Setúbalu, aby se přesunul do zámezí.
     
    42
    Krvavý šrám pod pravým okem pravděpodobně nezamezí Pedru Pintovi pokračovat v zápase. Stoper Vitórie už je dokonce zpět na hřišti.
     
    43
    Paciência byl v momentě nákopu už poněkolikáté za obrannou linií Portimonense a i teď pomezní zvedl praporek nad hlavu.
     
    44
    Ricardo Ferreira nebyl v ideálním úhlu pro střelu, ale stejně zkusil štěstí z pravé strany. Ferreira však byl na místě a balón vyrazil.
     
    45
    Nuno Pinto byl dříve u míče než Wellington, kterému byl odpískán faul. Opět se tak stalo daleko od obou branek.
     
    45+1
    Nastavuje se dvě minuty. V první z nich domácí odehráli do bezpečí centr z pravé strany a posléze znovu faulovali.
     
    45+2
    Gonçalo Paciência zaregistroval, že se brankář Ferreira nachází daleko před svou brankou, a tak jej zkusil překopnout zhruba ze čtyřiceti metrů, přičemž výrazně přestřelil horní tyčku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí Nobre ukončil první poločas, ve kterém se slušně zaplněné ochozy stadionu v Portimãu rozhodně nenudily. Už ve třetí minutě se hosté dostali do vedení díky Arnoldovi, ovšem Portimonense ještě do desáté minuty vyrovnalo zásluhou dalekonosné střely Rosella. Zhruba v polovině úvodní části pak překlopil vedení na domácí stranu Dener a za pár desítek později z penalty stanovil aktuální skóre 3:1 Fabrício.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Costinha, přichází Edinho.
     
    47
    Paciência zabojoval a na brankové čáře sebral míč jednomu z obránců. Bohužel pro hosty pak dal přihrávku za nabíhajícího Edinha, který by jinak zakončoval z vyložené šance.
     
    48
    Setúbal nevyužil ani rohový kop, s jehož bráněním neměl domácí tým žádné problémy a Hackman díky tomu vhazuje.
     
    49
    Snad popáté v zápase se Gonçalo Paciência ocitl v ofsajdu a akce Vitórie tak skončila v samotném zárodku.
     
    50
    Rúben Fernandes se vzájemně držel s Edinhem, což sudí posoudili jako faul domácího obránce. Následovala hostující rozehrávka a nedovolený zákrok Nuna Pinta na Wellingtona.
     
    51
    Amaral pod tlakem několika protihráčů vycestoval i s míčem mimo hrací plochu. Následoval domácí aut a další faul Fabrícia.
     
    52
    Felipe Macedo si nechtěl dělat starosti a při první příležitosti zakopl míč na tribunu. Hosté pokračují vhazováním nedaleko od velkého vápna.
     
    53
    Balón se opět dostal na tribunu. Tentokrát na místa za brankou Ferreiry, kam ho z dálky vystřelil jeden z hostů.
     
    54
    João Teixeira spěchal za přihrávkou podél levé autové čáry. Hackman si s ním ale poradil a nechal projít balón za koncovou čáru.
     
    55
    Oproti začátku zápasu sledujeme poměrně klidný úvod druhého poločasu. Mnohem aktivnější je Vitória, ale žádnou větší šanci na snížení si zatím nevypracovala.
     
    56
    Hosté trestuhodně nezvládli rozehrávku po faulu na Edinha. Fabrício běžel úplně sám na Trigueiru, který už byl na zemi, ale zvednutou nohou s velkou porcí štěstí vyrazil trochu laxní zakončení do bezpečí!
     
    57
    Macedo šel hodně ostře do skluzu proti Paciênciovi, který si žádal pro soupeře žlutou kartu. Sudí ale nebyli téhož názoru a nařídili jen aut.
     
    58
    Setúbal zkusil projít dvěma dlouhými nákopy, jenomže oba postrádaly přesnost a nepřidělali Ferreirovi žádnou práci s výjimkou odkopu.
     
    59
    Fabrício po dalším zaváhání v hostující rozehrávce postupoval směrem k ose hřiště, ale ještě před střelou byl čistě zastaven Andrém Pedrosou.
     
    60
    Arnold nasměroval svůj centr z pravého boku do prostoru nikoho, domácí se lehce dostali k míči a rychle postupují do protiútoku.
     
    61
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Půl hodiny před koncem je po čtvrtém domácím zásahu asi rozhodnuto! PAULINHO se kličkou před pokutovým územím uvolnil a v rychlosti si narazil s Wellingtonem, načež utaženou placírkou překonal bezmocného Trigueiru.
    61. PAULINHO - 4:1
     
    63
    Hned po rozehrávce bylo k vidění několik tvrdých zákroků ve středu hřiště. Sudí ale nechávají zápasu volný průběh a zatím udělili jen dvě žluté karty.
     
    64
    Frustrovaný Paciência byl Macedem faulován kousíček vedle pokutového území. Je z toho jedna z mála nebezpečných standardních situací.
     
    65
    Rychlý centr z levé strany propadl až k vzdálenější tyči, kde všechno uzavíral Nuno Pinto a z dobré šance poslal míč přesně do míst, kde stál gólman Ferreira.
     
    66
    Vasco Fernandes dal nohu hodně vysoko a trefil Fabrícia do obličeje. Také Portimonense bude rozehrávat standardku ze strany.
     
    67
    Ale to až za chvíli, neboť hlavní rozhodčí se chce na všechno podívat u videa. Ve hře tak asi je udělení červené karty.
     
    68
    Skutečně je tomu tak, Vasco Fernandes po kontrole u videa inkasoval za kopačku v obličeji rovnou červenou kartu!
     
    69
    Paulinho levačkou vypálil přímo na branku, jenže míč prosvištěl asi půl metru nad břevnem Trigueiry, který o něco níže vše jistil.
     
    71
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází João Teixeira, přichází Tomás Podstawski.
     
    72
    Paciência přišlápl Paulinhovi nárt a taktéž si řekl o kartu, kterou si hlavní sudí tentokrát nechal v kapse.
     
    73
    Arnold neuhlídal Wellingtona, který přes něj odcentroval, nicméně míč šel jen do náruče nikým neobtěžovaného Trigueiry.
     
    73
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Hráči v oranžovém opět rozebrali defenzivu Setúbalu a přidali pátý gól! Lumor si na levé straně narazil se spoluhráčem a vběhl do vápna, z jehož levého kráje přihrál pod sebe na FABRÍCIA. Ten si míč dvakrát posunul lehce do strany a nakonec se srovnal do pozice, ze které poslal balón do sítě.
    73. FABRÍCIO - 5:1
     
    74
    Za následné protesty viděl žlutou kartu Pedro Trigueira.
     
    75
    Vitória rozehrála standardku z hloubi pole a po prodlouženém centru dokonce dostala míč za záda Ferreiry. Sudí se kvůli ofsajdu rozhodli branku neuznat, ale všechno si ještě přehrají u videa.
     
    76
    Za další protesty mezitím dostal napomenutí žlutou kartou také hostující útočník Edinho.
     
    77
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Všemu je nakonec jinak a gól Vitórie přece jenom platí. Pedro Pinto hlavou prodloužil centr Nuna Pinta k čelu TOMÁSE PODSTAWSKÉHO, jenž se prosadil z bezprostředního blízkosti.
    77. Tomás PODSTAWSKI - 5:2
     
    78
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Vasco Costa.
     
    81
    Nakadžimu podrazil Joao Amaral a rozhodčí rychlým hvizdem přiřkl rozehrávku hráčům Portimonense.
     
    82
    Domácí budou podle všeho střídat, u střídaček se už pomalu chystá další útočník Stanley.
     
    83
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Fabrício, přichází Stanley.
     
    84
    Hostující fotbalisté moc dobře vědí, že z tohoto zápasu už asi body nezískají, nicméně se sympaticky pokouší o další snížení.
     
    85
    Nakadžimova kolmice byla kořistí pro Paulinha, kterému v pokutovém území jeden z obránců srazil míč do rukavic Trigueiry.
     
    86
    Nedávno příchozí Stanley při útočné akci fauloval na levém křídle Pedra Pinta a ke svému nepochopení vyfasoval žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Šoja Nakadžima, přichází Wilson Manafá.
     
    88
    Ani za rozhodnutého stavu si hráči nic nedarují. Žlutou kartu viděl také Oriol Rosell, přes kterého u střídaček přepadl rozebíhající se Arnold.
     
    89
    Rodící se brejk Setúbalu narazil na hlavu Rúbena Fernandese, který nezazmatkoval a z první dal malou domů volnějšímu Ferreirovi.
     
    90
    Hráči poslali míč do autu, aby mohl být ošetřen Arnold, jenž si v nezaviněném pádu nepříjemně dopadl na ruku.
     
    90+1
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Wellington, přichází Theo Rjuki.
     
    90+2
    Utkání již dospělo do nastaveného času, které mělo trvat tři minuty, ale kvůli ošetření a střídání se možná ještě trochu natáhne.
     
    90+3
    Poslední desítky sekund se dohrávají už jen z povinnosti. Hlavnímu rozhodčímu se přesto nechce zápas ukončit.
     
    90+4
    Lumor v rychlosti sklepl balón pro Paulinha, k němuž na křídle rychle přistoupili dva protivníci a nenechali ho vymyslet nic dalšího.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Sledovali jsme velmi zajímavou dohrávku desátého kola Primeira Ligy, kterou okořenilo hned sedm gólů! Setúbal za stavu 1:3 začal druhý poločas aktivně, ale po Paulinhově trefě z 61. minuty už tušil, že všechny tři body zůstanou v Portimãu, které bylo mnohem efektivnější a slaví vítězství 5:2. Do zápasu dvakrát výrazně vstoupilo také video, které nejprve rozhodlo o vyloučení hostujícího kapitána Fernandese a posléze změnilo původní výrok rozhodčích, kteří Podstawského snížení nejprve neuznali.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 23:9.
     
    Z tohoto zápasu už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek pondělního večera. (23:04:17)

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Rosell, 22. Dener, 25. Fabrício (pen.), 61. Paulinho, 73. Fabrício – 3. Arnold, 77. Podstawski

    Karty:   38. Fabrício (POO), 86. Stanley (POO), 88. Rosell (POO) – 24. N. Pinto (STL), 74. Trigueira (STL), 76. Edinho (STL)   68. V. Fernandes (STL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 23:9.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Macedo, Rú. Fernandes, Lumor – Dener, Rosell, Paulinho – Wellington (90+1. Rjuki), Fabrício (C) (83. Stanley), Nakadžima (86. Manafá).
    Náhradníci: Leonardo – Stanley, Manafá, Gustavo, Pires, Rjuki, Tabata.

    Vitória FC Setúbal: Trigueira – Arnold, P. Pinto, V. Fernandes (C), N. Pinto – J. Teixeira (71. Podstawski), Pedrosa, Bonilha, Costinha (46. Edinho) – Amaral, Paciência (78. V. Costa).
    Náhradníci: Cristiano – Rafinha, Diogo Sousa, Podstawski, Edinho, L. Felipe, V. Costa.

    Rozhodčí: Nobre – Aguilar, Martins
    bahis siteleri