Tappara – JYP 3:2 (kon.) | Třinec – Malmö Redhawks 2:1 (kon.) | Brynäs – Mannheim 2:1 (kon.)
Frölunda – Liberec 4:6 (po pr.) | Växjö – Salzburg 5:3 (kon.) | Mnichov – Bern 2:5 (kon.)
Zug – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Nottingham – Zürich 0:3 (kon.)
konec
EV Zug
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Kometa Brno
Úterý 07.11.2017, 19:45 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:22:16)
    Český hokej bude mít ve čtvrtfinále Ligy mistrů hned tři zástupce!

     
    Střely na branku: 36 – 30
     
    Je dobojováno! Kometa Brno zvládla také odvetu na ledě švýcarského protivníka a po výsledcích 4:3 a 5:2 postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů! Domácí celek dnes s Kometou držel krok jen v první třetině. Skóre dnešního utkání otevřel Lukáš Nahodil, jenže ještě před přestávkou vyrovnal Rafael Diaz! Ve druhé třetině ale Kometa přidala dvě branky. Nejprve se trefil Tomáš Mlynář a Alexandre Mallet zužitkoval přesilovou hru! Domácí si vytvořili šance, jenže v brance Komety čaroval fantastický Vejmelka! Kometa o svém triumfu definitivně rozhodla na začátku třetí třetiny, kdy se nejprve trefil Tomáš Bartejs a po konzultaci u videa rozhodčí uznali druhou branku Lukáši Nahodilovi! Tempo hry poté opadlo a Lino Martschini už pouze symbolicky snížil na 2:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Utkání se dohrává v obranném pásmu hostujícího celku. Domácí hráči však bojují v rohu kluziště a Kometa může pomalu začít slavit postup do čtvrtfinále.
     
    59:07
    Vejmelka musel vytáhnout ještě jeden fantastický zákrok! Zehnder pálil ze středu hřiště. Jeho ránu Vejmelka vyrazil a parádně zlikvidoval také dorážku!
     
    58:17
    Lukáš Nahodil svedl souboj v rohu útočného pásma. Domácí hokejisté byli v přesile a obrali Nahodila o puk. Zug má šanci na jeden z posledních útoků.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Skupina fanoušků Komety si užívá závěrečné minuty dnešního utkání a z hostujícího sektoru se ozývají hlasité chorály.
     
    57:10
    Rafael Diaz sice dojel nahození do rohu útočného pásma, ale jeden z obránců k němu bleskově přistoupil a obral jej o puk.
     
    56:35
    Jan Hruška si nabruslil na dlouhou přihrávku, dostal se před obránce, ale brankář jej donutil objet branku a Hruška se už nedostal do střelecké pozice.
     
    55:45
    McIntyre se před brankou Komety natahoval po přihrávce z rohu útočného pásma, nicméně domácí střelec nebyl dostatečně rychlý.
     
    55:20
    Furch vymyslel prudkou přihrávku podél pravého mantinelu, jenže další hráč Komety jeho pobídku protečoval pouze na hůl připraveného obránce.
     
    54:40
    Adam Gajarský si řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže spoluhráč místo toho nahodil puk do útočného pásma, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    54:15
    Josh Holden napadal rozehrávku Komety za Vejmelkovou brankou. Štencel si jej včas všiml a bekhendem vyhodil puk do bezpečí.
     
    53:45
    A další zakázané uvolnění. Kometě se v posledních minutách daří kouskovat hru, čímž nepouští domácí celek do tlaku.
     
    53:10
    Johann Morant podržel kotouč za brankou vlastního celku a vyčkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led také Kometa.
     
    52:25
    Zápas se už pouze dohrává. Domácí hokejisté se sice tlačí do útočného pásma, jenže defenzíva Komety dnes funguje na výbornou.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Diaz (Stalberg, Martschini), 46. Martschini (Stalberg) – 14. Nahodil (Dočekal), 29. Mlynář (Gajarský), 33. Mallet, 41. Bartejs (Hruška), 42. Nahodil


    EV Zug: Stephan (Aeschlimann) – Schlumpf, Thiry, Diaz, Geisser, Oejdemark, Morant, Fohrler – Stalberg, Roe, Martschini – Suri, McIntyre, Schnyder – Senteler, Holden, Haberstich – Forrer, Kast, Zehnder
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – Furch, Barinka, Štencel, Vágner, Kowalczyk, Bartejs – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, Nahodil, Svoboda – Gajarský, Süss, Mlynář – Dvořák, R. Zohorna, Horký

    Rozhodčí: Hoppe, Lemelin – Kaderli, Kovacs
    31.10.2017
    Kometa Brno - Zug 4:3

    Branky a nahrávky: 3. Süss (Horký, Malec), 37. Mallet (Plášek, Zohorna), 49. Haščák (Němec), 57. Haščák (Němec) – 29. Stalberg, 39. Suri (Stalberg, Helbling), 60. McIntyre (Roe, Martschini)

    thejrc.org