Washington – Los Angeles 2:5 (kon.) | Detroit – Montreal 3:6 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:5 (kon.)
Minnesota – Vegas 4:2 (kon.) | Chicago – Dallas 3:4 (po pr.) | Calgary – Arizona 3:0 (kon.)
Edmonton – Toronto 4:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Los Angeles Kings
Pátek 01.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Capital One Arena se v noci ze čtvrtka na pátek opět zaplní a stane se dějištěm hokejového zápasu, v němž domácí Capitals vyzvou LA Kings. Hokejisté domácího Washingtonu se po čtvrtdenní pauze vrátí zpět do akce a proti LA odstartují sérii pěti domácích zápasů.

     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně NHL

    12.03.17 LA Kings – Washington 4:2
    05.02.17 Washington – LA Kings 5:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Djoos, Bowey – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Graovac, Eller, Smith-Pelly – Stephenson, Beagle, Chiasson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Folin, Muzzin, Doughty (A), Forbort, Martinez, MacDermid – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown (A) – Pearson, N. Shore, Toffoli – Gáborík, Kempe, Lewis – J. Jokinen, Dowd, Brodzinski. Hlavní trenér: John Stevens.

    Rozhodčí: Dean Morton, Brian Pochmara. Čároví: Pierre Racicot, Brian Murphy.

     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 7+4, +/- +3
    Marián Gáborík (LAK) 0+2, +/- +3

     
    Utkání mezi Washingtonem a Los Angeles nabídne československý souboj. Na domácí straně se představí český útočník Jakub Vrána, zatímco v dresu Kings se bude prohánět na ledě zkušený slovenský útočník Marián Gáborík. Oba hráči jsou na ledě velmi platní, což potvrzuje statistika +/-. Jakub Vrána i Marián Gáborík mají shodně +3, jenže český útočník odehrál v letošní sezóně již 24 utkání, zatímco trojka draftu z roku 2000 pouhá tři. Jakub Vrána nastupuje ve druhém útoku Capitals.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hra byla po pouhých osmi sekundách přerušena, jelikož Kings se na pravém křídle ocitli po úvodním vhazování v Capital One Areně v postavení mimo hru.
     
    00:36
    Alex Ovečkin se postaral o první střelu zápasu, jeho pokus z pravého kruhu pro vhazování ale zamířil do náruče Jonathana Quicka, který si připsal první zákrok.
     
    01:17
    Oba týmy v rychlém sledu nahodily puk do útočného pásma, aby poté mohli v klidu vystřídat.
     
    02:14
    Capitals se na pravém křídle dostali k další střele, jenže tentokrát byl jejich pokus z úhlu přizvednut do vzduchu a zamířil nad bránu, kterou hájí Jonathan Quick.
     
    02:47
    Jake Muzzin u pravé tyče bekhendem neuspěl a vzápětí u té levé ani Dustin Brown, který minul bránu.
     
    03:46
    Kurtis MacDermid na pravém křídle vypálil z úhlu od hrazení a Braden Holtby pravým betonem puk vyrazil.
     
    04:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Dmitrij Orlov před boxem časoměřičů vybojoval puk a poté krásnou diagonální přihrávkou našel v mezikruží rozjetého JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který před bránou zpomalil a krásnou střelou zvedl puk z blízkosti do levého horního rohu brány! Jevgenij Kuzněcov v letošní sezóně poprvé skóroval během první třetiny v zápase s pořadovým číslem 26. Asistence: Dmitrij Orlov.
    04:04 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    05:57
    Anže Kopitar tancoval s pukem na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování, jeden z hráčů Capitals k němu ale skvěle přistoupil a kotouč mu vypíchl.
     
    06:34
    Drew Doughty nepřesně rozehrál podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    07:00
    Alex Ovečkin se nemohl pokusit vstřelit svůj druhý gól v zápase, protože útok Capitals zastavil těsný ofsajd, po kterém přichází na řadu první reklamní přestávka.
     
    07:19
    Čárový rozhodčí signalizoval postavení mimo hru a Capitals museli rychle vyčistit útočné pásmo.
     
    07:37
    Mario Kempe se pomohl postarat o krásný vyrovnávací gól, jenže z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování minul bližší pravý horní roh brány.
     
    08:18
    Kings pokračovali v tlaku, jenže puk se dostal do středního pásma a vzápětí se pískalo postavení mimo hru.
     
    08:58
    Matt Niskanen na pravém křídle vypálil z úhlu od hrazení a Jonathan Quick puk pravým betonem vyrazil.
     
    09:27
    Jonathan Quick si vzápětí připsal ještě jeden zákrok a následná střela Capitals od modré čáry minula levý horní roh brány. KIngs se ubránili a mohou otočit hru.
     
    09:46
    Drew Doughty vypálil bez přípravy z pravého kruhu pro vhazování a Braden Holtby puk úspěšně vyrazil.
     
    10:36
    Anže Kopitar se ocital v mezikruží ve slibné šanci, jenže Nicklas Bäckström k němu včas přistoupil.
     
    11:08
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    MARIÁN GÁBORÍK si na pravém křídle od modré čáry sjel před bránu a v závěru samostatného úniku se snažil z blízkosti zamířit nad ledem k pravé tyči, jenže Braden Holtby skvěle zasáhl levým betonem. Puk ale přece jen skončil v síti! Vypadalo to, že Mario Kempe ze vzduchu sklepl kotouč do sítě, jenže klíčový dotek měl na svědomí rychle se vracející John Carlson, od něhož se puk odrazil do vzduchu a přes pravé rameno Bradena Holtbyho se poté snesl do brány. Asistence: Trevor Lewis a Mario Kempe.
    11:08 Marián GÁBORÍK - 1:1
     
    12:27
    Jonathan Quick si snadno poradil s nahozením Capitals od modré čáry. Následuje komerční přestávka.
     
    12:34
    Capitals na pravém křídle vypálili po vhazování od modré čáry, pokus domácích hráčů ale minul bližší tyč.
     
    13:25
    Alex Iafallo byl zřejmě hráčem, který nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování, Braden Holtby ale puk mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány levým ramenem vyrazil.
     
    14:18
    Jussi Jokinen si v pravém kruhu stáhl puk na střelu, která se od Dmitrije Orlova odrazila v rohu útočného pásma Kings do ochranné sítě. Zbytek úvodní části utkání Vám přiblížíme po krátké komerční přestávce.
     
    14:24
    KIngs ihned po vhazování střelou zápěstím od modré čáry mířilo do levého horního rohu brány, puk ovšem o kus minul bránu a Braden Holtby zasahovat nemusel.
     
    14:37
    Na opačné straně se dostali k nahození Capitals a puk se snesl ze vzduchu do lapačky Jonathana Quicka.
     
    15:10
    Tyler Toffoli před vrcholem pravého kruhu pro vhazování po přihrávce od hrazení napřáhl k prudké střele s příklepem, která bez přípravy mířila do levého horního rohu brány, Braden Holtby puk ale vytáhl vyrážečkou mimo.
     
    15:49
    Alex Ovečkin se vůbec nedíval na bránu, přesto po zpětné přihrávce na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele bez přípravy, kterou Jonathan Quick levým betonem vyrazil!
     
    16:06
    Kings odpověděli střelou z levého kruhu, kterou na přední tyči Braden Holtby vyrazil do ochranné sítě.
     
    16:43
    Chandler Stephenson na levém křídle nabral rychlost a pod tlakem se dokázal dostat do zakončení. Jeho střela zápěstím sice z úhlu mířila po ledě k přední tyči, Jonathan Quick ale rychle přiložil vyrážečku k ledu a kotouč poté ukryl pod rukavicí.
     
    16:52
    Capitals ihned po vhazování napřáhli na pravém křídle ke střele od hrazení, kterou Jonathan Quick zmrazil.
     
    17:21
    Madison Bowey na pravém křídle po rychlém protiútoku Capitals napřáhl ke střele, která minula bližší pravý horní roh brány, a Jonathan Quick zasahovat nemusel.
     
    18:35
    Alex Ovečkin krásnou zpětnou diagonální přihrávkou z levé strany útočného pásma našel před pravým kruhem pro vhazování Dmitrije Orlova, který si puk zpracoval a poté napřáhl ke střele s příklepem, která minula bližší horní roh brány. Capitals se snažili dostat k dorážce, která z více než nulového úhlu zamířila pod lapačku Jonathana Quicka, jenž puk zmrazil.
     
    18:50
    Alex Ovečkin si najel před bránu na zpětnou přihrávku zpoza brány, z blízkosti ale puk mezi betony Jonathana Quicka do sítě neprocedil!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:29
    Devante Smith-Pelly se pokoušel před bránou tečovat nebezpečnou střelu, Jonathan Quick ale puk vyrazil! Capitals se nadechli k velkému tlaku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Diváci v Capital One Areně se odcházejí občerstvit poté, co na úvodní branku Jevgenije Kuzněcova odpověděl Marián Gáborík, jemuž byl nakonec gól připsán. Slovenský útočník neuspěl v samostatném úniku, puk se ale od rychle vracejícího se Johna Carlsona odrazil do sítě. Skóre po první části zajímavého zápasu. Washington Capitals 1 Los Angeles Kings 1.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 13-10; Zablokované střely: 5-4; Vhazování: 56%-44%; Hity: 4-6; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Alex Iafallo po dvanácti sekundách druhé části mohl otočit skóre střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Braden Holtby ale puk ukryl v lapačce a poté rychle rozehrál.
     
    21:08
    Jakub Vrána se po krásné bekhendové přihrávce Jevgenije Kuzněcova z pravého křídla ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci, bekhendem ale orazítkoval levý beton Jonathana Quicka, který podržel Kings!
    21:08 Fantastický Jonathan Quick ukradl gól Jakubovi Vránovi!
     
    21:23
    Washington právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ KUZNĚCOV na pravém křídle ukradl puk Kings a rychle si sjel před bránu, kde na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování předvedl prudkou brzdu a po zvednutí hlavy krásnou střelou zápěstím vymetl nad vyrážečkou Jonathana Quicka vzdálenější levý horní roh brány! Ruský útočník dnes vstřelil druhý gól!
    21:28 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:1
     
    23:21
    Tom Wilson vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    24:29
    Tyler Graovac usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest Capitals za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    25:46
    Braden Holtby si v rychlém sledu připsal dva zákroky a po vyhození svých spoluhráčů ještě jeden a o poznání náročnější, když se u pravé tyče ocitl ve velké příležitosti Mario Kempe!
     
    26:29
    Vyloučený Tyler Graovac odpykal týmový trest a Washington úspěšně přečkal první oslabení v zápase.
     
    27:00
    Alec Martinez dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Kings půjdou po komerční přestávce do čtyř.
     
    27:32
    Kings mohli udeřit v oslabení, jenže jeden z hostujících hráčů po přečíslení dva na jednoho a přihrávce z pravého kruhu na vzdálenější levé tyči z úhlu orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    28:55
    Alex Chiasson se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, bekhendem ale Jonathana Quicka překonat nedokázal! Brankář Kings si připsal v oslabení druhý nebo třetí úspěšný zákrok.
     
    29:00
    Vyloučený Alec Martinez je zpět na ledě a také Kings po přečkání přesilové hry hrají v plném počtu.
     
    29:19
    Jakub Vrána se v pravém kruhu dostal k bekhendové střele, kterou zablokoval Drew Doughty.
     
    30:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kurtis MacDermid na levém křídle z prostoru mezi útočnou modrou čárou a kruhem pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho JONNY BRODZINSKI v mezikruží ze vzduchu skvěle sklep mezi betony Bradena Holtbyho! Vyrovnáno. Asistence: Kurtis MacDermid.
    30:01 Jonny BRODZINSKI - 2:2
     
    30:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Trevor Lewis ihned po vhazování vyslal krásnou kolmou přihrávkou do samostatného úniku JUSSIHO JOKINENA, který po krásném bekhendovém blafáku v blízkosti pravé tyče zasunul puk mezi betony Bradena Holtbyho! Kings skórovali během 9 sekund podruhé a otočili zápas na svou stranu! Bleskurychlý obrat. Asistence: Trevor Lewis a Kurtis MacDermid.
    30:10 Jussi JOKINEN - 2:3
     
    31:29
    Dmitrij Orlov na levém křídle vypálil od modré čáry a Jonathan Quick na přední tyči puk vyrazil.
     
    31:46
    Jevgenij Kuzněcov mohl zkompletovat hattrick, jeho střela se ale od tyče odrazila zpět do hry!
     
    32:40
    Jonathan Quick zastavil nahození Capitals z úhlu a po jeho zákroku následuje komerční přestávka. Kings v úvodu druhé části podruhé inkasovali, dvěmi góly v rozmezí pouhých 9 sekund ale utkání bleskově otočili!
     
    34:18
    Alex Ovečkin v blízkosti levé tyče krásně zamíchal s pukem a ještě bekhendovou přihrávkou hledal na vzdálenější pravé tyči Nicklase Bäckströma, ten ovšem promáchl puk a nezakončil do prázdné brány! Neskutečné.
     
    34:50
    Braden Holtby ukryl střelu Kings z levého kruhu v náručí a prostor dostává další komerční přestávka.
     
    37:21
    Hra plyne velice rychle a Alex Ovečkin si hledal prostor u levé tyče, kde ho hledal diagonální přihrávkou z pravého křídla T.J. Oshie, kapitán Capitals ale puk nezpracoval.
     
    37:53
    Capitals se nepodařilo rozehrát podél střídaček a prudký puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    38:46
    Devante Smith-Pelly v jízdě pálil v levém kruhu zápěstím, jeho střelu ale zablokoval Mario Kempe.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jevgenij Kuzněcov na začátku druhé třetiny svým druhým gólem v zápase vrátil Capitals ztracené vedení, jenže Braden Holtby v polovině utkání inkasoval dvakrát gól mezi betony, když ho v rozmezí pouhých devíti sekund překonali nejprve skvělou tečí Jonny Brodzinski a po krásném bekhendovém blafáku ihned po vhazování Jussi Jokinen. Skóre po druhé třetině utkání. Washington Capitals 2 Los Angeles Kings 3.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:50.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-17; Zablokované střely: 7-11; Vhazování: 56%-44%; Hity: 7-11; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné min.: 2-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Anže Kopitar se pokusil ihned po úvodním vhazování třetí třetiny pojistit vedení Kings bekhendem, Braden Holtby byl ale pozorný a puk ukryl v náručí.
     
    40:19
    Tanner Pearson na pravém křídle ihned po vhazování vypálil od modré čáry a Braden Holtby jeho táhlý pokus ukryl ve své lapačce. Snadný zákrok.
     
    41:17
    Jevgenij Kuzněcov se střelou od modré čáry pokusil zkompletovat hattrick, Jonathan Quick ale kotouč mířící do levého horního rohu brány vyrážečkou vyrazil.
     
    41:26
    Jevgenij Kuzněcov objel bránu a z blízkosti se snažil puk po ledě zasunout do brány, jenže orazítkoval blížší pravou tyč, od níž se kotouč odrazil do levého betonu Jonathana Quicka, který puk poté vleže rychle zmrazil pod sebou!
    41:26 Kuzněcov po objetí brány nezkompletoval hattrick!
     
    42:44
    Nic Dowd nabral rychlost a z levého kruhu krásnou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Braden Holtby ale puk skvěle vyrazil a skóre utkání zůstává 2:3!
     
    43:05
    Brooks Orpik se ocitl před bránou pod tlakem a za cenu faulu nepustil Kings k dorážce. Obránce Capitals vyfasoval dvě minuty za hrubost. Druhá přesilová hra pro Kings.
     
    44:48
    Kings se ocitli v postavení mimo hru a následovalo vhazování ve středním pásmu.
     
    45:05
    Vyloučený Brooks Orpik je zpět na ledě a Capitals úspěšně přečkali i druhou hru v oslabení.
     
    45:19
    Tanner Pearson na pravém křídle rychle vypálil od hrazení a jeho pokusil minul vzdálenější levou tyč.
     
    45:29
    Tanner Pearson se v mezikruží zrodil v další šanci, Braden Holtby ale pravým betonem puk vyrazil.
     
    45:46
    Jay Beagle nejprve z levého kruhu zamířil nad bránu a střelu Matta Niskakena, který pálil na levém křídle od modré čáry, Jonathan Quick ukryl v lapačce.
     
    46:34
    Anže Kopitar napřáhl v levém kruhu k jedovaté ráně s příklepem, kterou Braden Holtby vyrážečkou vyrazil mimo.
     
    47:27
    Rychlou pasáž hry z obou stran přerušilo zakázané uvolnění Kings a následuje komerční přestávka.
     
    47:55
    Kings vyhodili puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před bránou Jonathana Quicka.
     
    48:15
    Nic Dowd vyfasoval dvě minuty za držení a Washington má dobrou šanci vyrovnat.
     
    48:21
    John Carlson na pravém křídle po vyhraném vhazování vypálil od hrazení a Jonathan Quick puk podržel v náručí.
     
    48:26
    Vzápětí to zkoušel po vhazování tvrdou střelou bez přípravy na vrcholu levého kruhu Alex Ovečkin, jeho projektil ale minul přední tyč brány Los Angeles.
     
    49:23
    Alex Ovečkin krásnou přihrávkou přes šířku útočného pásma přenesl hru z levé strany doprava, jenže T.J. Oshie si v pravém kruhu nedokázal obhodit protihráče.
     
    50:11
    Capitals se v rychlém sledu dostali ke dvěma střelám, z nichž první skončila mimo a druhá v podání Johna Carlsona od modré čáry zamířila do levého betonu Jonathana Quicka, který puk rychle zmrazil pod lapačkou.
     
    50:15
    Vyloučený Nic Dowd je zpět na ledě a hokejisté Washingtonu nevyužili dobrou příležitost vyrovnat.
     
    51:43
    Tyler Toffoli po pěkné souhře v blízkosti modré čáry napřáhl ke střele, která byla sražena mimo.
     
    52:02
    Capitals mohli z levého kruhu zamířit do prázdné brány, a přestože se jim to nepodařilo, puk pod Jonathanem Quickem proklouzl před brankovou čáru, kde ho vzápětí vleže zmrazil pod rukama!
    52:02 Jonathan Quick puk nepodržel, včas ale zareagoval!
     
    52:02
    Hra bude pokračovat po krátké reklamní přestávce. Kings stále vedou v hlavním městě USA těsně 3:2.
     
    53:10
    Tom Wilson na pravém křídle vypálil od modré čáry poté, co Alex Ovečkin podél hrazení na levém křídle zavezl puk do útočného pásma, a Jonathan Quick vkleče kotouč zastavil.
     
    53:19
    Los Angeles se ocitlo pod tlakem a raději puk vyhodilo podél boxu časoměřičů na zakázané uvolnění.
     
    53:43
    T.J. Oshie si po pěkném oblouku ze středu ledové plochy v levém kruhu stáhl puk na střelu, jeho pokus zápěstím byl ale zablokován.
     
    54:37
    Capitals napálili puk podél střídaček na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Bradenem Holtbym.
     
    54:41
    Kings ihned po vhazování vypálili z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Braden Holtby puk letící těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči pravým betonem vyrazil.
     
    54:52
    Další zakázané uvolnění a opět na straně domácího Washingtonu, který prohrává s LA Kings 3:2.
     
    56:00
    Caps se na levém křídle neprosadili a Kings od obranné modré čáry vyhodili puk do bezpečné zóny.
     
    56:47
    Marián Gáborík u boxu časoměřičů zachytil rozehrávku Capitals a nahodil puk za bránu Bradena Holtbyho.
     
    57:38
    Johnovi Carlsonovi se sice diagonální přihrávka z pravého křídla zamotala pod bruslemi, puk ale dokázal zpravovat a napřáhl k prudké střele zápěstím, která minula bližší levý horní roh brány.
     
    58:00
    Kings přesně dvě minuty před koncem utkání podél střídaček vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    58:41
    Braden Holtby naskočil na střídačku a Trevor Lewis mířil od střídaček do prázdné brány! Jeho pokus byl ale sražen těsně před bránou vedle levé tyče.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    MARIÁN GÁBORÍK kvůli zranění v dolní části těla v letošní sezóně vynechal 22 utkání a nyní ve čtvrtém zápase střelou od obranné modré čáry do prázdné brány pečetí svým druhým gólem v utkání vítězství LA Kings ve Washingtonu!
    59:18 Marián GÁBORÍK - 2:4
     
    59:29
    Capitals si vyžádali oddechový čas poté, co Kings minuli prázdnou bránu a pískalo se zakázané uvolnění.
     
    59:56
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tanner Pearson krásnou táhlou střelou po ledě z obranného pásma orazítkoval pravou tyč a TYLER TOFFOLI z ostrého úhlu puk dorazil do prázdné brány! Ještě jeden gól do prázdné brány. Asistence: Tanner Pearson a Nick Shore.
    59:56 Tyler TOFFOLI - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Jevgenij Kuzněcov na začátku druhé třetiny vrátil Cas ztracené vedení, jenže Kings v polovině utkání dvěma góly v rozmezí pouhých 9 sekund zápas otočili a v závěru utkání pečetil vítězství LA v hlavním městě USA svým druhým gólem v zápase slovenský útočník Marián Gáborík. Konečný výsledek v Capital One Areně. Washington Capitals 2 Los Angeles Kings 5.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 29-27; Zablokované střely: 11-17; Vhazování: 50%-50%; Hity: 14-16; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Hvězdy utkání

    1. Marián Gáborík (LAK) 2+0
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 2+0
    3. Trevor Lewis (LAK) 0+2
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, TOI 17:13
    Marián Gáborík (LAK) 2+0, 2 střely, TOI 15:03 (03:42:05)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Kuzněcov (Orlov), 22. Kuzněcov – 12. Gáborík (Lewis, Kempe), 31. Brodzinski (MacDermid), 31. J. Jokinen (Lewis, MacDermid), 60. Gáborík, 60. Toffoli (Pearson, N. Shore)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Djoos, Bowey – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Graovac, Eller, Smith-Pelly – Stephenson, Beagle, Chiasson. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Folin, Muzzin, Doughty (A), Forbort, Martinez, MacDermid – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown (A) – Pearson, N. Shore, Toffoli – Gáborík, Kempe, Lewis – J. Jokinen, Dowd, Brodzinski. Hlavní trenér: John Stevens.

    Rozhodčí: Dean Morton, Brian Pochmara. Čároví: Pierre Racicot, Brian Murphy

    Diváci: 18506
    bahis siteleri