Eindhoven – Venlo 4:1 (kon.) | Sittard – Alkmaar 2:4 (kon.) | Twente – Ajax 1:1 (6:5 po pen.)
konec
PSV Eindhoven
4:1 (1:1)
VVV Venlo
Středa 20.12.2017, 18:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký středeční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům kopané! Nizozemský pohár má v těchto dnech na programu osmifinálová klání a my se společně v tomto online přenosu zaměříme na zápas mezi PSV Eindhoven a VVV Venlo. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
     
    PSV Eindhoven

    Letos se PSV zatím daří na výbornou, jelikož se lize po sedmnácti odehraných kolech nachází na čele tabulky s pětibodovým náskokem na Ajax. Svoji skvělou formu potvrzují svěřenci trenéra Cocua i v KNBV Bekeru, kde se dokázali přes úvodní dvě kola dostat bez inkasované branky. V tom prvním na ně čekal celek až z páté nejvyšší nizozemské soutěže a Eindhoven přes něj v klidu přešel. Poté však měl menší problémy s druholigovým Volemdamem, který dokázal přehrát až v prodloužení.
     
    VVV Venlo

    Nováček Eredivisie se v tomto ročníku prezentuje poměrně solidně, neboť momentálně mu v lize patří dvanáctá příčka. Pohárem zatím prochází Venlo doslova jako horký nůž máslem. Na úvod si dokázal v klidu poradit, stejně jako PSV, se soupeřem z nižší soutěže. Poté byl k hráčům VVV los docela přísný, když jim ve druhém kole přiřknul Utrecht. Na ten se však dokázala parta okolo kapitána Posta dobře připravit a svého soka přehrála v poměru 3:1, což bylo pro mnohé velkým překvapením.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Benet – van Ginkel (C), Hendrix, Ramselaar – Bergwijn, de Jong, Lozano
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Pereiro, Lammers, Rosario, Maher, Gudmundsson, Paal, Mauro, Obispo

    VVV Venlo: D. van Crooij – Rutten, Promes (C), Röseler, Janssen – Leemans, Seuntjens, van Bruggen – V. van Crooij, Thy, Opoku
    Náhradníci: Unnerstall, Verbong – Labylle, Janse, Tissoudali, Dekker, Hunte, Antonis, Peeters, Bezzat, Nwakali, Amenyido

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra.
     
    Aktéři dnešního duelu jsou již nachystáni v útrobách stadionu, za malou chvilku se představí divákům na hrací ploše.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v tradičních červeno-bílých dresech, zatímco jejich soupeř zvolil bílou sadu.
     
    2
    Po krátké kombinaci mezi obránci poslal na útočnou polovinu dlouhý nákop Schwaab, avšak balon nedoputoval k žádnému s eindhovenských hráčů.
     
    3
    Arias vyvezl míč až k vápnu hostů, odkud poslal zajímavý centr, který mířil na Lozana. Ten ještě chtěl sklepnout balon na de Jonga, k tomu se však už balon nedostal.
     
    4
    Domácí v úvodu kombinují a vůbec nepouští svého soka na vlastní polovinu.
     
    5
    Brenet si všiml nabíhajícího Lozano a okamžitě mu adresoval svůj pas. Před mexickým rychlíkem ale stihl zasáhnou Promes. Bude z toho první roh.
     
    6
    Ten si vzal na starosti van Ginkel, jenže jeho centr na zadní tyč nenašel nikoho z hráčů PSV.
     
    7
    O další kolmou nahrávku se pokoušel Schwaab, i v tomto případě však zasáhl pozorně bránící Promes.
     
    8
    Venlo se mohlo poprvé dostat na útočnou polovinu, avšak Thy nedokázal zpracovat přihrávku od Leemanse, a balon tak pro sebe uzmul Isimat-Mirin.
     
    9
    Bergwijn se už chystal ke střele, na poslední chvíli si to ale rozmyslel a raději roztáhl hru do lajny na Ariase.
     
    10
    Tentokrát už to Bergwijn zkusil, avšak v pádu dokázal jeho střelu zblokovat Leemans. Bude z toho rohový kop pro domácí.
     
    11
    Hendrixův centr mířil na de Jonga, před kterým ale zasáhl Promes. Útočník PSV si navíc pomohl v souboji faulem, takže rozehrávat budou hosté.
     
    12
    Ramselaar nepřesně přihrál a málem z toho byla zajímavá šance pro VVV, avšak Thy špatně zpracoval balon a Schwaab ho poté odzbrojil.
     
    13
    PSV má sice balon na svých kopačkách daleko více než jeho soupeř, jenže Venlo zatím velice dobře brání a domácí se nemají jak dostat do bezprostřední blízkosti van Crooijovy svatyně.
     
    14
    Hostující brankář teď špatně rozehrál, čehož se snažil okamžitě využít de Jong. Ten byl ale u míče o malinko později než Promes, který s pomocí Ruttena vyřešil tuto nebezpečnou situaci.
     
    15
    Hendrix chtěl poslat přihrávku na volného de Jonga, avšak příliš neseřídil svá mířidla a balon se odkutálel až za postranní čáru.
     
    16
    Leemans se pokusil vyslat do situace dva na dva Thyho, jenže jeho záměr dobře přečetl Isimat-Mirin, jenž zachytil jeho pas.
     
    17
    Hosté se poprvé dostali až k pokutovému území PSV. Tam si ale neporozuměli van Crooij s Thym, čehož využil Brenet, který vybojoval balon pro svůj celek.
     
    18
    Schwaab vyslal do útoku Lozana, který s vypětím všech sil dohnal míč na hrací ploše a poté vybojoval již třetí roh Eindhovenu.
     
    19
    Z toho ale nic nevzniklo a naopak do rychlého protiútoku se ženou hosté...
     
    20
    Hráči v bílém se sice dostali až na útočnou polovinu, avšak tam si Thy opět nepřihrál přesně s van Crooijem, a jejich akce tak končí neúspěchem.
     
    21
    Marco van Ginkel dostal na pravé straně moře času, ideální moment pro centr ale prováhal a poté se k němu stáhl Promes, jenž ho o balon připravil.
     
    22
    Tak to byla velká šance PSV! Schwaab poslal do vápna dobrý centr, na který si naskočil Lozano. Ten hlavičkoval z ideální pozice, avšak Delano van Crooij proti jeho zakončení vytáhl parádní zákrok.
    22.
     
    23
    Po následném rohu, který rozehráli domácí na krátkou vzdálenost, fauloval Leemans Hendrixe a bude z toho standardní situace pro domácí.
     
    24
    Lozanův pas sice našel hlavu van Ginkela, ten však zakončoval v záklonu a balon skončil vysoko nad bránou van Crooije.
     
    26
    Rse chtěl s balonem prokličkovat mezi dvěma protihráči, avšak naložil si až příliš velké sousto a Leemans jej v pohodě odzbrojil.
     
    27
    Lozano obdržel přihrávku na hranici vápna a pokoušel se balon poslat pod sebe na Ramselaara, avšak tento pas zblokoval Röseler na roh.
     
    28
    V pořadí již čtvrtý si vzal na starosti Hendrix, ani tentokrát se ale domácí z této situace nedokázali prosadit.
     
    29
    Na trávníku zůstává ležet Lennart Thy, ke kterému jsou přivoláni i zdravotníci. Vypadá to, že se bude střídat.
     
    29
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Thy, přichází Tissoudali.
     
    30
    A Tissoudali se hned zapojil do hry, když svoji pumelicí prověřil Zoeta. Ten ale byl pozorný a touto střelou se zaskočit nenechal.
     
    31
    Na druhé straně mohl jít do samostatného úniku de Jong, avšak k tomu, aby zachytil přihrávku od Hendrixe, mu nějaký ten kousek chyběl.
     
    32
    Do další slušné šance se hnal Lozano, ani tentokrát z toho však nebude branka, jelikož mexický fotbalista se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Janssen (VVV Venlo).
     
    34
    Po faulu Janssena na Lozana zahrávali domácí volný přímý kop, kterého se ujal Hendrix. Ten kroutil svůj centr na zadní tyč, kde se ale nacházel pouze Delano van Crooij, jenž balon vyboxoval.
     
    35
    Poté se do dobré šance dostal Bergwijn, který zkusil brankáře Venlo obstřelit, avšak jeho pokus zamířil mimo bránu hostů.
     
    36
    Na zem nyní musel i domácí gólman Zoet, který zasahoval proti přízemní ráně Seuntjense.
     
    37
    Lozano se zbavil dvou protihráčů a poté chtěl předložit míč de Jongovi. Ten ale toto řešení nečekal a k balonu se v klidu dostali hráči v bílém.
     
    38
    Po centru Breneta se k hlavičce dostal Lozano, avšak jeho zakončení předcházel nedovolený zákrok na Promese, takže případná branka by nebyla uznána.
     
    39
    Lozano je dnes opravdu aktivní. Nyní táhl další akci PSV, na jejímž konci se snažil procpat balon na de Jonga, ke kterému se ale tento pas přes bránícího Promese nedostal.
     
    41
    Na ofenzivní výlet se vydal Santiago Arias, který svou sólo akci zakončil střelou na zadní tyč, kterou si ale pohlídal Delano van Crooij.
     
    41
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký šok pro domácí, neboť Venlo se z ničeho nic dostává do vedení! Tissoudali posunul balon na rozeběhnutého MORENA RUTTENA, který si ve vápně položil obránce a poté chladnokrevně zakončil na přední tyč Zoetovy brány.
    41. RUTTEN - 0:1
     
    42
    PSV se okamžitě snažilo o vyrovnání, Lozano si ale nerozuměl s Bergwijnem a míč doputoval až do zámezí.
     
    43
    Snaha o smazání jednobrankového manka do konce prvního poločasu je na hráčích Eindhovenu značná, avšak zatím se jim nedaří se usadit na útočné polovině.
     
    44
    Tissoudali se dostal s balonem u kopačky až k šestnáctce domácích, avšak postrádal podporu spoluhráčů a míč po krátké chvíli přišel.
     
    45+1
    Hlavní sudí ještě nastaví dvě minuty.
     
    45+2
    Nyní to velice dobře udělal Johnatan Opoku, který dokázal udržet balon proti dvěma protihráčům a poté ještě vybojoval první roh pro Venlo.
     
    45+2
    PSV právě vstřelilo branku!
    Z toho se hosté prosadit nedokázali a naopak domácí z protiútoku vyrovnali! Schwaabův centr s pravé strany našel ve vápně číhajícího LUUKA DE JONGA, který z voleje napálil balon přesně k pravé tyči.
    45+2. de JONG - 1:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a hráči odcházejí do kabin za stavu 1:1. V úvodu zápasu byli zcela jasně lepší domácí fotbalisté, kteří měli po většinu prvního poločasu převahu. Ve 41. minutě si ale nepohlídali náběh obránce Ruttena, který poslal Venlo do vedení. Už to vypadalo, že hosté své vedení udrží, jenže ve druhé minutě nastavení dokázal srovnat de Jong.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal o přestávce žádnou změnu v sestavě. Uvidíme, zda se tento duel rozhodne v základní hrací době, nebo budeme muset jít do prodloužení.
     
    47
    K dlouhému nákopu se hned po rozehrávce odhodlal Promes, avšak balon se k nikomu v bílém nedostal.
     
    48
    Hendrix nyní posílal balon na Ramselaara, avšak tento pas vystihl Röseler, který včas vystoupil o obranného valu.
     
    49
    Rutten si chtěl narazit s van Crooijem, kterého ale předskočil Arias, jenž tak získal míč pro PSV.
     
    50
    Tissoudali se po souboji s Isimat-Mirinem poroučel k zemi a jelikož to bylo v pokutovém území, dožadoval se odpískání pokutového kopu, avšak píšťalka sudího zůstal němá.
     
    51
    Ramselaar obdržel skákavou přihrávku od de Jonga a nedokázal ji zpracovat, čehož využil Promes, jenž poté ukllidnil hru zpětnou přihrávkou na van Crooije.
     
    52
    Domácí zahrávali rohový kop a málem z toho byla vedoucí branka! Po velkých zmatcích ve vápně hostů se míč odrazil k Bergwijnovi, který ale z malého vápna trefil pouze před sebou stojícího Promese.
     
    53
    Rutten nyní těsně před vápnem fauloval van Ginkela a bude z toho přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    54
    Exekuce se ujal Hirving Lozano, kterému ale střela hrubě nesedla a balon zamířil vysoko nad bránu van Crooije.
     
    55
    K odraženému balonu se dostal Leemans, který zkusil vystřelit z voleje, avšak jeho ránu dokázal zblokovat Schwaab.
     
    56
    Tissoudali táhl útok VVV, ve finální fázi ale špatně přihrál Opokuovi a do rychlého protiakce se mohou hnát domácí.
     
    57
    Bergwijn přeběhl s míčem u kopačky téměř půlku hřiště a poté předložil míč de Jongovi, který byl však tísněn Promesem, jenž mu kulatý nesmysl vypíchl. Bude z toho roh.
     
    58
    Toho se ujal Hendrix, který ale našel pouze náruč vyběhnuvšího van Crooije.
     
    60
    Po krátkém ošetřování Leemanse se opět dostali k rohovému kopu domácí, avšak ani tentokrát nenašel Hendrix nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    61
    Žlutou kartu dostává V. van Crooij (VVV Venlo).
     
    62
    Do dobré pozice pro zakončení se nyní dostal de Jong, který se snažil překonat van Crooije umístěnou hlavičkou. Brankář hostů se ale překonat nenechal.
     
    63
    A opět musel hostující gólman zasahovat, tentokrát to bylo proti střele Bergwijna, se kterou však van Crooij neměl žádný problém.
     
    64
    Lozano si chtěl narazit s Hendrixem, avšak ten podklouzl, a k míči se tak dostal Röseler, který vyváží balon na útočnou polovinu.
     
    66
    PSV právě vstřelilo branku!
    Po faulu Leemanse měli domácí standardní situaci, ze které se dokázali prosadit! Hendrix zakroutil balon do vápna přesně na nohu MARCA VAN GINKELA, který parádní pumelicí pod břevno nedal van Crooijovi šanci.
    66. van GINKEL - 2:1
     
    67
    Venlo se ihned po rozehrávce pokusilo o rychlý útok, avšak jejich snažení utnul hned v počátku Arias.
     
    68
    PSV ale nijak nepolevuje ze své aktivní hry a stále se snaží obléhat hostující bránu.
     
    69
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Bergwijn, přichází Gudmundsson.
     
    70
    Nově příchozí Gudmundsson si nyní nabíhal na dlouhý pas od Hendrixe. Balon se k němu ale nakonec nedostal, jelikož s vypětím všech sil před ním kulatý nesmysl odklidil Promes.
     
    72
    Lozano předložil míč de Jongovi, který se s ničím nerozpakoval a z otočky chtěl zaskočit van Crooije. Ten ale zasahovat nemusel, jelikož střela domácího forvarda zamířila vysoko nad bránu.
     
    73
    Promese nyní velice aktivně napadal Gudmundsson, a tak kapitán hostů raději poslal míč do zámezí.
     
    74
    Hendrix si vzal na starost i další rohový kop PSV a nerozehrál ho vůbec špatně. Na jeho centr si totiž naběhl van Ginkel, jehož volej jen těsně minul pravou tyč van Crooijovy pokladnice.
     
    75
    Luuk de Jong nyní příkladně zabojoval a je z toho další rohový kop pro Eindhoven.
     
    76
    Domácí se pokusili o sehrání nacvičeného signálu, avšak van Ginkel byl tísněn Promesem a jeho střela tak o hodně minula bránu.
     
    77
    Ke střele se dostal i na druhé straně Tissoudali, ani on ale nezamířil přesně a stav zůstává neměnný.
     
    78
    Domácí už malinko polevili ze své aktivní hry a Isimat-Mirin si teď společně se Schwaabem už poněkolikáté vyměnili balon mezi sebou.
     
    79
    Hosté se snaží aktivně napadat, avšak hráči PSV si svůj náskok zatím velice zkušeně hlídají.
     
    80
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to už vypadá se šancemi Venlo na postup velice špatně. HIRVING LOZANO se totiž s balonem prokličkoval mezi dvěma obránci a poté střelou na přední tyč překonal van Crooije.
    80. LOZANO - 3:1
     
    80
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Opoku, přichází Amenyido.
     
    82
    Hosté se ale nevzdávají a dál se snaží aktivně napadat rozehrávku domácích. Ti však už zřejmě nepřipustí žádné drama.
     
    83
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází V. van Crooij, přichází Nwakali.
     
    84
    Gudmundsson obdržel pas na hranici šestnáctky, avšak v rámci úspory času raději otočil hru zpět na Schwaaba.
     
    85
    Do dobré střelecké pozice se nyní dostal de Jong, avšak další branka z toho není, jelikož domácí útočník promáchl.
     
    86
    Nyní už to byla opravdu gólová šance! Gudmundsson předložil balon de Jongovi, který z hranice vápna nedokázal prostřelit vyběhnutého van Crooije.
     
    87
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ramselaar, přichází Luckassen.
     
    88
    ze střídání PSV je jasné, že už si budou svůj náskok chtít pohlídat a nedopustit nějaké komplikace.
     
    89
    Ve vápně nyní zůstal ležet Leemans, až po chvilce na trávníků se zvedá a pokračuje ve hře.
     
    90
    Nyní už můžeme s jistotou říct, že Eindhoven postoupí do čtvrtfinále KNBV Bekeru.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se ještě nastaví tři minuty.
     
    90+2
    Tissoudali se po lehkém kontaktu s Luckassenem poroučel k zemi, avšak rozhodčí zůstává v klidu.
     
    90+3
    PSV právě vstřelilo branku!
    tak ještě jeden gól přidávají hráči PSV! Čtvrtou branku domácích střílí NICOLAS ISIMAT-MIRIN, jenž tak stvrzuje postup Eindhovenu do další části soutěže.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z vítězství se radují domácí hráči. Ti museli sice tento zápas otáčet, avšak ve druhém poločase nedali svému soupeři šanci a po brankách van Ginkela, Lozana a Isimat-Mirina se mohou těšit na jarní fázi nizozemského poháru.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 16:3. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:11.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (20:27:51)

    Jáchym Tůma

    Branky: 45+2. Jong, 66. Ginkel, 80. Lozano, 90+3. Isimat-Mirin – 41. Rutten

    Karty:   33. Janssen (VEN), 61. Crooij (VEN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 16:3. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:11.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Benet – van Ginkel (C), Hendrix (59. Pereiro), Ramselaar (87. Luckassen) – Bergwijn (69. Gudmundsson), de Jong, Lozano
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Pereiro, Lammers, Rosario, Maher, Gudmundsson, Paal, Mauro, Obispo

    VVV Venlo: D. van Crooij – Rutten, Promes (C), Röseler, Janssen – Leemans, Seuntjens, van Bruggen – V. van Crooij (83. Nwakali), Thy (29. Tissoudali), Opoku (80. Amenyido)
    Náhradníci: Unnerstall, Verbong – Labylle, Janse, Tissoudali, Dekker, Hunte, Antonis, Peeters, Bezzat, Nwakali, Amenyido

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra
    bahis siteleri