Eindhoven – Venlo 4:1 (kon.) | Sittard – Alkmaar 2:4 (kon.) | Twente – Ajax 1:1 (6:5 po pen.)
po penal. (6:5)
FC Twente
1:1 (0:1)
Ajax Amsterdam
Středa 20.12.2017, 20:45 • De Grolsch Veste, Enchede • Nizozemský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu nizozemského poháru. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi týmy Twente a Ajaxu!
     
    AFC Ajax

    Finalista loňského ročníku Evropské ligy si na podzim nezahrál v žádné mezinárodní soutěži, a tak se mohl naplno zaměřit na domácí boje. V Eredivisie Ajaxu zatím patří druhé místo s pětibodovou ztrátou na vedoucí PSV. V poháru pak snadno postoupil přes Scheveningen a De Dijk do dnešního osmifinále, ve kterém tým z Amsterdamu už čeká mnohem složitější soupeř.
     
    FC Twente

    Tým z Enschede se v nejvyšší nizozemské soutěže spíše trápí a po sedmnácti kolech je namočen v bojích o záchranu. V národním poháru se Twente ale zatím daří, když bez větších problémů přešlo přes ONS Sneek a FC Eindhoven. Tím si tento klub výrazně polepšil oproti minulé sezóně, kdy vypadl z KNVB Beker hned v prvním kole s Utrechtem.
     
    Vzájemné zápasy

    02.12.2017 Twente – Ajax 3:3
    12.03.2017 Ajax – Twente 3:0
    11.12.2016 Twente – Ajax 1:0
    01.05.2016 Ajax – Twente 4:0
    12.09.2015 Twente – Ajax 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker (C), Cuevas – Holla, Jensen, Lam – Boere, Assaidi.
    Náhradníci: Brondeel – George, Jensen, Kvasina, Laukart, Liendl, Tighadouini, Trajkovski, van der Lely.

    AFC Ajax: Onana – Veltman (C), de Ligt, F. de Jong, Dijks – Ziyech, Schöne, van de Beek – Neres, Dolberg, Kluivert.
    Náhradníci: Lamprou – Huntelaar, Eiting, Johnsen, S. de Jong, Drejuela, Dankerlui, Zeefuik.

    Rozhodčí: van Boekel, Goossens, Bluemink.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v kompletně červených, zatímco hosté v tmavě modrých dresech.
     
    2
    Hosté začínají opatrně a při založení útoku tráví dlouhé desítky sekund nedaleko od půlící čáry.
     
    3
    Od začátku utkání panuje v ochozech vynikající atmosféra. Stadion v Enchede je zaplněný skoro do posledního místečka.
     
    4
    Na klidném úvodu se nic nemění. Rozhodčí přešli jeden ze zákroků uprostřed hřiště a umožnili Ajaxu znovu kombinovat.
     
    5
    Dolberg byl při rychlém obratu podražen. Proto následovala hostující standardka, ovšem Drommel nákop Lasse Schöneho vyboxoval do bezpečí.
     
    6
    První šance zápasu jde na vrub Matthijse de Ligta. Mladičký stoper Ajaxu vypálil levačkou z dobrých třiceti metrů a Drommel musel do vzduchu, aby povedenou střelu vyrazil na roh.
    6. Matthijs de Ligt (AJA)
     
    7
    Z něj už hosté nezahrozili a po odpískaném faulu na Assaidiho mohli rozehrát hráči Twente. Ti se však vyhnali ze hřiště nepřesným pasem podél levé postranní čáry.
     
    8
    Domácím byly odpískaný dva fauly v krátkém časovém rozmezí. Většina hráčů se znovu stěhuje do vápna před brankou Jorna Brondeela.
     
    9
    Ziyechův nadýchaný nákop letěl na levý kraj velkého vápna, kde však byl Justin Kluivert okamžitě odzbrojen pozornými zadáky Enchede.
     
    10
    Hlavní sudí je zatím hodně úzkostlivý a píská prakticky každý kontakt. Kvůli tomu bylo domácím velmi záhy zabráněno založit kloudnější akci.
     
    11
    Jeden z hostů se pokusil prorazit dlouhou přihrávkou přes čtyřicet metrů, nicméně míč letěl moc vysoko a skončil v náruči Drommela.
     
    12
    Justin Kluivert na levém křídle zrychlil na malém prostoru, avšak centr se mu příliš nepovedl a opět skončil jen u domácího brankáře.
     
    13
    Opět v akci Kluivert, jenž nenašel skulinku ve vápně a přenechal míč Dijksovi, který střelou zpoza šestnáctky trefil jen prvního clonícího soupeře.
     
    15
    Domácí uklidnili hru a trpělivě prokombinovali středem hřiště. Nyní už jsou hluboko na útočné polovině a nadále se blíží Onanovi.
     
    16
    Hráči Ajaxu se bez větších komplikací ubránili a zastavili domácí útok přesně na hranici velkého vápna.
     
    17
    Donny van de Beek se před ter Avestem rozhodl přenechat balón Dijksovi, jehož centr do požadovaného místa určení ale nedoletěl.
     
    18
    Zajímavé přečíslení tři na dva ztroskotalo na nepřesné finální přihrávce od Assaidiho, kterou zachytil dobře postavený Mitchell Dijks.
     
    18
    Ajax právě vstřelil branku!
    No tak to byl krásný fotbalový moment, díky němuž se hosté radují z vedoucí branky! JUSTIN KLUIVERT si zasekávačkou povodil ter Avesta a navedl si balón na pravačku, kterou zhruba z osy hřiště skvěle umístil míč ze svého pohledu k pravé tyči. Drommel byl ihned ve vzduchu, ale na přesně umístěnou střelu nedosáhl.
    18. Justin KLUIVERT - 0:1
     
    20
    Ajax krátce po rozehrávce vybojoval míč a už znovu větrá defenzivu Twente. Ta si s Kluivertovou přízemní přihrávkou do vápna prozatím poradila.
     
    21
    Už poněkolikáté byl domácím odpískán faul ve středovém kruhu. Hráči Ajaxu se tak ve velkém počtu zabydleli na útočné polovině.
     
    22
    Mitchell Dijks natáhl ke střele z dálky, ale obránce ji srazil na rohový kop. Předcházel tomu nákop do ohně, kde před Dolbergem vyrazil míč Drommel.
     
    23
    Hosté rozehráli roh na krátko. Nesmírně talentovaný mladíček Kluivert po něm svou přihrávkou nenašel nikoho v modrém, přesto nadělal starosti Drommelovi, kterého potrápil kluzký míč.
     
    24
    Poprvé v zápase se protáhl také dosud nezaměstnaný Onana, který pohodlně zastavil střelu z dálky z kopačky domácího záložníka Holly.
     
    24
    Aktivní Kluivert zleva tentokrát centroval na Kaspera Dolberga, jenže u míče byl o něco dříve připravený domácí gólman.
     
    25
    Na druhém konci hřiště si stejně snadno stáhl domácí centr z pravého konce hřiště André Onana.
     
    26
    Lasse Schöne si při zpracování Dolbergovy přihrávky do běhu pomohl rukou, takže rozhodčí přiřkli míč fotbalistům Twente.
     
    27
    Hidde ter Avest se tentokrát nenechal ošálit Kluivertem, kterému ukopl míč do zámezí. Nedaleko pokutového území může vhazovat Dijks.
     
    28
    Dlouhý pas před domácí branku byl určen pro Justina Kluiverta. Ten však byl zakřižovaný a navíc mu byl odpískán ofsajd.
     
    29
    Twente se jen zřídka dostává s míčem za půlící čáru a převážně musí bránit. Tak se děje i v těchto desítkách sekund.
     
    30
    Danny Holla byl pozdě u balónu a ve skluzu sestřelil van de Beeka, za což inkasoval dnešní první žlutou kartu.
     
    31
    O pár sekund později v souboji dvou trojek fauloval Lam Veltmana a následuje hostující standardní situace z poměrně velké dálky. .
     
    32
    S výjimkou gólového momentu pracuje domácí defenzíva skoro bezchybně. Ajax se tak nedostává k žádným náznakům střeleckých příležitostí.
     
    33
    Ziyech po Schöneho přihrávce roztáhl hru doleva, odkud z prvního doteku centroval Kluivert, nicméně Dolberg ve spěchu jenom lehce prodloužil míč do míst, kde stál Brondeel.
     
    34
    Držení míče: 27% – 73%.
     
    35
    Ter Avest u rohu velkého vápna zezadu objal Dolberga. Trochu překvapivě to byl právě dánský útočník, kterému byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    36
    Převaha Ajaxu je chvílemi opravdu drtivá. Domácí hráči v některých okamžicích jen zoufale přihlíží rychlým kombinacím týmu z Amsterdamu.
     
    37
    Snad poprvé se Hidde ter Avest ocitl i v ofenzivní fázi. Na kraji vápna do něj hodně neohrabaně vletěl Dijks, ovšem o faul se podle názoru rozhodčích nejednalo.
     
    38
    Na druhé straně se hodně zlobí domácí kapitán Thesker, který nedovoleně poslal na trávník Dolberga. Je z toho přímý kop pro Ajax.
     
    39
    De Ligt se sápal po nákopu Lasse Schöneho nespěšně. Hosté nicméně budou pokračovat rohovým kopem.
     
    40
    Na hřišti se v jeden moment ocitly dva balóny, takže pan van Boekel přerušil kombinaci Ajaxu. Tomu domácí hráči jeden z balónu sportovně vrátili.
     
    41
    Proti nebezpečnému Kluivertovi na levé straně vystoupili hned dva obránci, kteří jeho pas do pokutového území přesměrovali do zámezí.
     
    42
    Tom Boere se zatím prakticky nedostal k míči, za kterým teď aspoň běžel a trochu napadal obránce Ajaxu, který bez problémů přihrál až k Onanovi.
     
    43
    Dolberg si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu, po kterém domácí rychle rozehráli.
     
    44
    Jedno z mnoha setkání ter Avesta a Kluiverta skončilo neodpískaným zákrokem na domácího obránce. Ajax vzápětí sportovně vrátil míč mužům v červeném.
     
    45
    Kluivert neefektivním centrem získal pro hosty alespoň rohový kop. Chvíli po něm se dostal k zakončení z nějakých dvaceti metrů Dijks, nicméně Brondeel byl u své pravé tyče připraven.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka osmifinálového zápasu nizozemského poháru je u konce. Favorizovaný Ajax na hřišti po celou dobu dominoval a naprosto zaslouženě odchází do šaten s jednobrankovým náskokem, o který se hezkou střelou z dálky zasloužil zatím nejaktivnější hráč Justin Kluivert.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Jos Hooiveld, přichází Alexander Laukart.
     
    47
    Druhá půle nezačala úplně šťastně pro Matthijse de Ligta, kterému v plném běhu uštědřil pořádnou facku nově příchozí Laukart.
     
    48
    Možná i proto teď de Ligt hodně přetáhl dlouhý pas na pravou stranu, kde ho David Neres neměl šanci zkrotit na hřišti.
     
    49
    Kluivertova přihrávka z levé strany prošla za patami všech hráčů ve vápně. Neres musel pospíchat, aby míč zastavil na opačném konci hřiště, odkud ho nepřesnou kolmicí znovu poslal mimo výseč.
     
    50
    Neres zatím nehraje moc povedený zápas. Nyní jej ve sprinterském souboji předběhl Cuevas a chytře si došel pro faul.
     
    51
    A další útočný faul, který vedle šestnáctky tentokrát pomohl trochu váhajícím obráncům Ajaxu.Provinil se až moc důrazný Assaidi.
     
    52
    Justin Kluivert si dobře předkopl míč dovnitř pokutového území. Kromě ter Avesta však ztratil stabilitu i on sám a to výrazně usnadnilo život zadním řadám Twente.
     
    53
    Boere byl uhlídán de Ligtem, který nedostal míč do úplného bezpečí, ale rozhodčí záhy viděli míč v autu a přiřkli vhazování Dijksovi.
     
    54
    Kluivert si mazácky zpracoval míč a z levého křídla ho přesměroval do vápna, kde před Dolbergem zasáhl Stefan Thesker a zabránil jakémukoliv ohrožení Drommela.
     
    55
    Územní převaha Ajaxu po změně stran trochu polevila. Twente přesto jenom brání a ve zbytku zápasu se bude horko těžko snažit o vyrovnání.
     
    57
    Domácí nevyužili slibně vypadající brejk čtyři na tři. Pas z pravé strany sklepával Boere pro Assaidiho, kterému nebylo ve vápně umožněno vystřelit.
     
    58
    Justin Kluivert si podobně jako před prvním gólem navedl míč na pravačku, ale z hranice vápna tentokrát nevyslal tak nebezpečnou střelu.
     
    58
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Hidde ter Avest, přichází Jeroen van der Lely.
     
    60
    Lam při snaze dostat se k míči v soupeřově šestnáctce zajel do Mitchella Dijkse, který se hodně pomalu zvedal, ale i tak by měl moci pokračovat ve hře.
     
    61
    Assaidi přihrál do vápna Lamovi, který dal míč do druhé vlny. Fredrik Jensen ihned střílel z delší vzdálenosti, ale Onana si nepříliš razantní střelu pohlídal.
     
    63
    Ajax je v posledních minutách pasivnějším týmem a začíná mít v defenzivě poměrně velké starosti. Možná už nastal čas na zvážení prvního střídání.
     
    64
    Dolberg s Hakimem Ziyechem táhli rychlý brejk hostů. Zbylí hráči ale útok doplnili pozdě a Drommel nemusel zasahovat.
     
    65
    David Neres běžel směrem k ose hřiště a dal si záležet na kolmici do velkého vápna. Před nabíhajícím Dolbergem ale včas zakročil Jorn Brondeel.
     
    66
    Stefan Thesker zleva poslal milimetrově přesný centr, který přistál na Boereho hlavě. Domácí útočník tlačil míč k tyči, kam Onana velmi rychle doletěl.
    66. Tom Boere (TWE)
     
    68
    Hakim Ziyech na sebe vzal rozehrávku standardní situace, avšak centr z pravého konce hřiště skončil jen na hlavách domácích obránců.
     
    69
    Nepříliš efektivní Neres nic nevymyslel v souboji jeden na jednoho. Thesker ho vystínoval a ve spolupráci s Drommelem odzbrojil.
     
    70
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Siem de Jong.
     
    71
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Tom Boere, přichází Adnane Tighadouini.
     
    72
    Siem de Jong se uvedl zatažením za záchranou brzdu, když za cenu žluté karty zastavil rychlejšího Hollu.
     
    74
    Kluivert ve druhé půli takřka vymizel ze hry, což výrazně oslabilo celý výkon Ajaxu. Nyní jej na křídle čistě zneškodnil van der Lely.
     
    76
    Assaidi se nechal zfaulovat Joëlem Veltmananem, od kterého ještě uslyšel několik peprných slovíček. Následnou standardku Twente ale nevyužilo, střela z velké dálky letěla zcela mimo zařízení.
     
    77
    Oussama Assaidi malými krůčky doběhl až do pokutového území, kde vystřelil jen do předním stojícího Veltmana. Následuje rohový kop.
     
    78
    André Onana šel odvážně do klubka těl a konečky prstů vyboxoval letící centr do relativního bezpečí.
     
    79
    Hostující obrana neodehrála Assaidiho centr tím nejšikovnějším způsobem. Míč se dostal k přibíhajícímu Fredriku Jensenovi, jenž ho z pěti metrů poslal hodně vysoko nad břevno. Z této příležitosti šlo určitě vytěžit více.
     
    80
    Držení míče ve 2. poločase: 44% – 56%.
     
    81
    David Neres si narazil míč se Ziyechem a zblízka mířil mezi nohy brankáře, kde se míč bohužel pro hosty nevešel. Nepřipravená dorážka Siema de Jonga pak byla hodně nepřesná.
    81. David Neres (AJA)
     
    82
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Luis Manuel Orejuela.
     
    83
    Po nařízeném rohu se do Drommelem vyboxovaného míče opřel jeden z hostů, ovšem z šestnácti metrů minul. O pár sekund později Dolberg vyhrál sprinterský souboj se stopery Twente, ale do úniku ho nepustil vyběhnuvší Drommel.
     
    84
    Thomas Lam zezadu zkosil postupujícího Dolberga a zcela po právu inkasoval napomenutí žlutou kartou.
     
    85
    S blížícím se koncem zápasu Ajax znovu dostává hru pod kontrolu. Zásluhou Nerese bude rozehrávat rohový kop.
     
    86
    Centry Lasse Schöneho i van de Beeka nebyly dostatečně dlouhé a ani nedoletěly k hlavičkářům u penaltového bodu.
     
    88
    Cristián Cuevas šel uprostřed hřiště do dvou skluzů. Ten první ještě zvládl, ale druhým fauloval a dostal žlutou kartu.
     
    89
    Některým hráčům Twente viditelně dochází síly, což výrazně komplikuje všechny plány na vysněné vyrovnání. Ajax by koncovku zápasu už měl zvládnout.
     
    90
    Assaidi se musel zastavit pár metrů před vápnem, do kterého dloubl přihrávku na Alexandera Laukarta. Jeho zajímavou šanci zneškodnil Onana dobrým zákrokem, při kterém plachtil k pravé tyči.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastavení.
     
    90+1
    Twente právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci, dnešní fotbalový večer v Enchede podle všeho ještě nekončí! OUSSAMA ASSAIDI si došel pro míč téměř na polovinu hřiště. Několika kličkami na místě pak posadil na zadek Siema de Jonga a napřáhl k parádní střele z dálky, která k velkému překvapení Onany zapadla k jeho pravé tyči.
    90+1. Oussama ASSAIDI - 1:1
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Twente po změně stran rapidně zlepšilo svůj výkon a několikrát pořádně zatopilo v zadních řadách Ajaxu. Ten v závěru na první pohled kontroloval situaci, jenže v nastaveném čase zničehonic inkasoval vyrovnávající branku z kopačky Oussamy Assaidiho. Diváci na zaplněném stadionu se tak dočkají půlhodinového nastavení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Domácí fotbalisté by měli být v úvodu prodloužení ve větší psychické pohodě. Je však otázkou, jak na tom jsou s fyzickými silami.
     
    93
    Ajax ještě má k dispozici dvě střídání. Za postranní čárou se již intenzivně rozcvičuje Klaas-Jan Huntelaar, který se jeví být jako nejpravděpodobnější čerstvá síla.
     
    94
    Mitchell Dijks fauloval přesně na půlící čáře a jako další hráč si z bezprostřední blízkosti prohlédl podobu žluté karty.
     
    95
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Klaas-Jan Huntelaar.
     
    96
    Začátek prodloužení se odehrává v naprosto poklidném tempu. Všichni hráči možná intuitivně šetří síly do dalších pětadvaceti minut.
     
    97
    Luis Manuel Orejuela ve sprintu zavrávoral na pravé autové čáře. Přesto se dostal k míči a na Cuevasovi udělal rohový kop.
     
    98
    Drtivou většinu rohů rozehrává Schöne na krátkou vzdálenosti. Jako efektivní řešení se to ale nezdá, protože Twente se vždy s lehkostí ubrání, což platilo i nyní.
     
    99
    Neres posunul míč na osu hřiště, nicméně van de Beekovi střela z pětadvaceti metrů příliš nesedla a míč balón se sotva došoural do Brondeelových rukavic.
     
    100
    Cristián Cuevas měl na levé straně kupu volného prostoru. Metr před vstupem do pokutového území si při kličce ale předkopl míč až k obráncům Ajaxu.
     
    101
    Přes aktivního Assaidiho se míč dostal k Lamovi, který to zkusil ze střední vzdálenosti, nicméně napálil jen vlastního spoluhráče Jensena.
     
    102
    Hakim Ziyech se nechal navnadit dvěma krásnými góly z dálky a pokusil se přidat třetí podobný zásah. Míč ve vzduchu zaplaval a Drommel ho uprostřed branky reflexivně vyrazil.
     
    104
    De Ligta jeden ze spoluhráčů dostal pod nepříjemný tlak napadajících soupeřů. Ve spolupráci s Onanou z celé situace ale elegantně vybruslil.
     
    105
    Ve 105. minutě se snad poprvé přerušuje kvůli ošetřování. Problémy Luise Manuela Orejuely by však neměly být vážnějšího rázu.
     
    105+1
    V jediné nastavené minutě zleva centroval Ziyech, jehož pas u vzdálenější tyče Huntelaar sklepl na Siema de Jonga. Jeho zakončení bylo sraženo na roh, po němž moc hezky vypálil z osmnácti metrů Neres a Brondeel měl co dělat, aby prudkou ránu vyškrábl nad břevno.
    105+1. David Neres (AJA)
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Michael Liendl.
     
    107
    Thomas Lam byl ve vápně ihned zdvojený a roh bylo asi nejvíc, co z dané situace mohl vytěžit. Jeho spoluhráči z nabídnuté standardky ale vůbec nezahrozili
     
    108
    Stefan Thesker byl po svém nepřesném nákopu trochu dohrán Huntelaarem. Domácí kapitán vinou velké únavy padl na trávník, ovšem po rychlém ošetření se jistě vrátí do hry.
     
    109
    Oussama Assaidi zkusil napodobit svůj gólový moment ze závěru druhého poločasu. Znovu se tedy opřel do míče z více než třiceti metrů a pořádně protáhl Onanu, který skákavý pokus vyrazil do autu.
    109. Oussama Assaidi (TWE)
     
    110
    Nadějný tlak Twente přišel vniveč kvůli odpískanému faulu na de Ligta. Vše se odehrálo zcela mimo pozornost většiny diváků.
     
    111
    Thomas Lam překazil protiakci Ajaxu faulem, za který podruhé v zápase viděl žlutou kartu. Musí tak předčasně opustit hřiště, ze kterého jej vyprovází potlesk.
     
    112
    No tak to byly dvě tutovky v rozmezí dvou sekund! Hakim Ziyech parádně kopl svůj přímák a přinutil předvést Drommela klíčový zákrok! Domácí gólman pak v nepříjemné pozici vyrazil také bezprostřední dorážku Huntelaara!
    112. Drommel vychytail Ziyecha i Huntelaara! (AJA)
     
    114
    Hosté cítí šanci na rozhodnutí. Po faulu Assaidiho proto bleskově rozehráli a nyní obléhají pokutové území soupeře.
     
    115
    Fanoušci Twente v závěru druhého prodloužení vytváří přímo báječnou atmosféru, ve které musí bít radost hrát. Domácí hráči i díky tomu našli poslední síly a drží míč v bezpečné vzdálenosti od Drommela.
     
    116
    Siem de Jong postřel, že má ve vápně úplně volného Ziyecha. Toho ale neposlechlo zpracování a z nadějného postavení nevytěžil vůbec nic.
     
    117
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází David Neres, přichází Dennis Johnsen.
     
    118
    Orejuelův centr z pravé strany Brondeel trochu nešikovně prodloužil k Siemu de Jongovi. Ten byl z nenadálé šance ale sám překvapen a střelou z první netrefil výrazně odkrytou branku.
     
    119
    Z Assaidiho po vyrovnávajícím gólu přímo srší sebevědomí. Nyní se malými krůčky dostal až do vápna, ale proti výrazné hráčské převaze se tentokrát k ničemu nedostal.
     
    120
    Ziyech rychle rozehrál standarkdu z pravého křídla. Obránci Twente ji odvrátili na roh, který se Schönemu znovu vůbec nepovedla.
     
    120+1
    Huntelaarovi se v nastaveném čase zachtělo být hrdinou Ajaxu, nicméně při střele z nějakých sedmadvaceti metrů netrefil míč ideálně a Drommel zasahovat nemusel.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Utkání, které postupem času více a více gradovalo, nezná vítěze ani po sto dvaceti odehraných minutách. Oba týmy teď mají pár minut na to, aby se připravily na penaltový rozstřel, jenž rozhodne o postupujícím do čtvrtfinále nizozemského poháru.
     
    Oba gólmani si sympaticky popřáli štěstí a jdou do akce! Jorn Brondeel cestou k brance ještě více burcuje výtečné fanoušky Twente.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Jako první se k penaltě postavil Oussama Assaidi a nekompromisně poslal Onanu na druhou stranu, čímž si odkryl celou polovinu branky.
     
    1. série
    1:1
    Za Ajax šel na řadu jeden z nejzkušenějších hráčů. Lasse Schöne zvolil trochu riskantní střelu pod horní tyč, ta ovšem přinesla kýžené ovoce.
     
    2. série
    2:1
    Druhou sérii načal Danny Holla a rovněž bezpečně proměnil kopem do levé strany.
     
    2. série
    2:2
    Penaltu Siema de Jonga Brondeel poprvé vystihl, jenže míč proletěl pár decimetrů nad jeho rukama.
     
    3. série
    2:2
    Adnane Tighadouini po svém nástupu moc vidět nebyl a oslavovaným mužem se nestane ani teď, neboť Onana jeho penaltu vyrazil!
     
    3. série
    2:3
    Donny van de Beek zamířil do podobného místa jako Siem de Jong a Tighadouini a tentokrát byl úspěšný. Brondeel znovu plachtil příliš nízko.
     
    4. série
    3:3
    Cristián Cuevas tlačil míč ze svého pohledu doleva dolů a Onanovi scházelo jen pár centimetrů, aby ho vyrazil.
     
    4. série
    3:3
    Drama pokračuje! Hakim Ziyech si vzal minimální rozběh a o pořádný kus přestřelil Brondeelovu bránu!
     
    5. série
    4:3
    Michael Liendl vystřelil doprostřed a vrátil výhodu na stranu Twente, protože Onana se rozhodl skočit k levé tyči!
     
    5. série
    4:4
    Klaas-Jan Huntelaar musel dát a tak také učinil! Brondeel zvolil špatnou stranu a byl bez šance.
     
    6. série
    5:4
    To jsou nervy! Alexander Laukart velký tlak ale ustál a kopem k levé tyči nedal Onanovi ani čuchnout.
     
    6. série
    5:5
    Hostující kapitán Joël Veltman vyslal přízemní střelu, po které se Brondeel jenom ohlédl. Následuje sedmá série!
     
    7. série
    6:5
    Stoper Peet Bijen se také nemýlil a vrátil Twente výraznou psychickou výhodu.
     
    7. série
    6:5
    Je konec! Jorn Brondeel vystihl de Ligtovu střelu k pravé tyči a stal se dnešním hrdinou Twente!
    Rozhodující penalta
     
    Konec zápasu.
     
    Skvělá fotbalová podívaná je u konce! Twente víceméně po celý zápas tahalo za kratší konec provazu a od porážky 0:1 ho v nastavení druhé půle zachránila až parádní Assaidiho střela z velké vzdálenosti. Také v půlhodinovém prodloužení měli více šancí hráči Ajaxu, ke kterým se v penaltovém rozstřelu potřebné štěstí ale nepřiklonilo. O domácím postupu do čtvrtfinále nizozemského poháru rozhodla až sedmá série, ve které klíčový zákrok proti mladíčkovi de Ligtovi předvedl domácí brankář Jorn Brondeel.
    Obrovská radost na straně Twente
     
    I pár desítek minut před půlnocí je stadion v Enchede zaplněný takřka do posledního místečka a společně s hráči plnými doušky oslavuje postup přes favorizovaný Ajax. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji dobrou noc. (23:33:30)

    Michal Břuchanský

    Branky: 90+1. Assaidi – 18. Kluivert

    Karty:   30. Holla (TWE), 84. Lam (TWE) – 72. S. de Jong (AJA), 88. Cuevas (AJA), 94. Dijks (AJA)   111. Lam (TWE)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Oussama Assaidi (TWE)
    1:1   Lasse Schöne (AJA)
    2. série:
    2:1   Danny Holla (TWE)
    2:2   Siem de Jong (AJA)
    3. série:
    2:2   Adnane Tighadouini (TWE)
    2:3   Donny van de Beek (AJA)
    4. série:
    3:3   Cristián Cuevas (TWE)
    3:3   Hakim Ziyech (AJA)
    5. série:
    4:3   Michael Liendl (TWE)
    4:4   Klaas-Jan Huntelaar (AJA)
    6. série:
    5:4   Alexander Laukart (TWE)
    5:5   Joël Veltman (AJA)
    7. série:
    6:5   Peet Bijen (TWE)
    6:5   Matthijs de Ligt (AJA)


    FC Twente: Drommel – ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker (C), Cuevas – Holla, Jensen, Lam – Boere, Assaidi.
    Náhradníci: Brondeel – George, Jensen, Kvasina, Laukart, Liendl, Tighadouini, Trajkovski, van der Lely.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman (C), de Ligt, F. de Jong, Dijks – Ziyech, Schöne, van de Beek – Neres, Dolberg, Kluivert.
    Náhradníci: Lamprou – Huntelaar, Eiting, Johnsen, S. de Jong, Drejuela, Dankerlui, Zeefuik.

    Rozhodčí: van Boekel, Goossens, Bluemink

    Diváci: 26 700
    bahis siteleri